X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi,a tak z ciekawosci ile kasy na mleko miesiecznie wydajesz? Jesli to nie tajemnica

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelka to TY tyle pokarmu masz ?? ooo szok i niedowierzanie :O
    ja załuje ze maz mi nie kupił lovi tylko z canpola. No ale cóz blizej karmienie mm niz dalej :D

Dana mam to samo :D

Tuli wiadomo ze kp tańsze :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 16:52

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam lovi prolactis i byłam z niego bardzo zadowolona.

Tuli tak mi ciężko określić ale jak kupuję 4 duże opakowania (niecałe 250 zł) to starcza chyba na 1,5 miesiąca.

tulipanna lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa zdarzalo sie ze tyle miałam. Ale to po całej nocy. Teraz już resztki. Właśnie po 3 godzinnej przerwie ściągnęłam 40 ml z obu piersi

l22ntv73brtiddsy.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to ja mogę mieć ten kryzys laktacyjny... Poczytam o tym. Jeden cycek tylko mi się zapełnia na maxa i trzeba na to dwa razy więcej czasu niż wcześniej! I laktatorem to też tylko ze 40 ml ale nie jestem pewna czy to może trochę przez słabe ciśnienie mam Avent ręczny. A jak zostawię mojego mleka i wyjdę gdzieś to Wojtek zjada tylko 40 ml właśnie i więcej nie chce. Możliwe że tym się najada?!
    Póki co twardo karmię, on nie płacze że głodny.
    Odeprałam zaschniete kupsko w 30 st za pomocą odplamiacza jelp. Polecam!
    P.s. Sukienka z bon prixu przyszła fajna, w tyłku ok w cycach trochę luźna ale ujdzie w tłumie.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam reczny canpola i jest ok, kazdej co innego podpasuje :) Zreszta moim zdaniem do takiego odciagania raz na jakis czas to kazdy laktator jest ok, co innego jak ktoras musi to robic regularnie to wtedy warto zainwestowac w cos lepszego.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/mama-po-porodzie/kryzys-laktacyjny-przyczyny-i-objawy-jakie-sa-objawy-kryzysu_41923.html
    Polecam przeczytac

Tusiaa lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelka77 wrote:
    Zosia lovi masz elektryczny czy reczny ? Ja mam medelę elektryczną ale avent ręczny tez był całkiem ok. Szybko i sprawnie. Nawet 240 ml w 20 minut szło.
    Elektryczny :)
    Kri - ja to i tak podziwiam, ze 40 uciągniesz tym aventa ;) u nas ściągniętego tez za duzo nie wypije, zazwyczaj 40-60, raz zdarzyło sie 120 wyjątkowo, z tym ze zawsze na raty po 20,10 a ostatnio nawet łyżeczka dawałam
    Żałuje ze od początku nie kupiłam lepszego, moze duzo nie ściągam, ale moze bym wcześniej dawała w butelce to by lepiej ją kumała i Piła, a ja bym mogła czasem gdzues wyskoczyć. Dlatego boje sie, ze jak zacznę późno rozszerzać dietę to bedzie pozniej ciezko, a chciałam zacząć cos ze sobą robic po wakacjach i moze gdzieś czasem w końcu wyjsc bez stresu

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Kri Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sądzę żeby później było trudniej rozszerzyć dietę niż teraz.moim skromnym zdaniem teraz to za wcześnie. Ja na razie nic nie podaję oprócz cycka, nie będę obciążać małego kleikami. jedne dzieci będą jeść ładnie i szybko się uczyć, drugie wolniej zaczają ocb. A i tak mleko trzeba podawać do roku, mimo słoiczków.

gorgeous lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri juz pare osob mówiło mi, ze żałują ze zaczęli po 6 mcu, bo nie bardzo dzieci były chętne na nowości.Kazdy przeciez zrobi jak uważa. Ja chyba spróbuje po skończonym 5, a najpóźniej 5,5

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagida dzis z tym sokiem jablkowo/koperkowym probe miala. Powiem Wam ze wypila dopiero jak rozcienczylam 1/4 z ciepla woda

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • L Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam uważam że nie ma nic złego w tym że dietę rozszerzy się wcześniej ale z umiarem. Nie widzę tez problemu w karmieniu samą piersią przez 6mc ale nie dłużej. Poprostu każdy robi jak uważa. Mojej starszej córce rozszerzałam dietę po 4 mc i nigdy nie bylo problemu z jedzeniem chętnie próbowała nowych potraw, nie chorowała.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka mi mówiła ze chciała swojemu kaszki wprowadzić dopiero ok. 8 Msc i nie chciał jeść ma teraz prAwie 1.5 roku i nie je nadal bo mu nie smakują :) mi się wydaje ze im wcześniej dziecko pozna różne smaki to będzie lepiej jadło mogę się mylić. Ja cos w przyszłym tyg spróbuję coś Kubie wprowadzić bo teraz jeszcze mam na niego oko z tymi kupami :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz dzisiaj nalał za duzo do wanienki, bo raz była za ciepła, raz za zimna i tak dolewał. Mały tak majtal nogami ze byliśmy cali mokrzy, nie mówiąc o podłodze, jak bedzie starszy to bedzie trzeba ubierać płaszcze przeciwdeszczowe lub stac nago.

Tusiaa, adelka77, vayn lubią tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój od 2ch dni tez robi tsunami w waniennce

vayn, dana222 lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały gdybym mu tylko dała to na raz opracowalby cały słoik marchwii. Nie wypluwa tylko je normalnie z lyzki. Jak tak dalej pójdzie to w zlobku będę Musiała płacić za półtorej porcji jedzenia bo on do wybrednych nie będzie należał. Wiecie że jest na tyle kumaty i krąży wzrokiem za każdym kubkiem że vos mu skapnie. Ale odstawilam marchew drugi dzień bo w pachwinach ma taką kasze nie wiem czy to po pieluchach Tesco założone miał dwie czy co utzrymuje się to już trochę i przemywam woda co zmiana octanisept i bepanten z sudocremem i nie zchodzi więc może to marchew uczulila. Pomysłu nie mam na to. I to tylko pachwiny. Nigdzie indziej i dziś znów szyja ale w końcu ciepło a on non stop ulewa więc jak może być ok. Jak dla mnie to pieluchy Bella są najlepsze bo 3 pampwrsa są za duże jeszcze. A w domu mam już dwie paki 4. Zapiszcie się do grupy fb na testowanie fotelików be safe razem z bazą może którejś z Was się uda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 22:29

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska nie będziesz musiała płacić za 1,5 porcji. Jaś ugada sie z jakimś niejadkiem i za gumy o żucia bedzie mu oddawać. Moj brat to był taki cwaniaczek. Jadł w przedszkolu, potem babcia go odbierała, wiec u niej tez jeszcze ćos zjadł, a jak mama wracała z pracy to tez jeszcże cos chętnie przekąsił, ale z niego wtedy był gruby pulpet.
    A to w pachwinach wyskoczyło Ci po podaniu marchewki, czy te pampersy z Tesco tez były nowością?

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia mój też krąży wzrokiem za każdym talerzem, kubkiem :D a do tego jeszcze otwiera buzie jakby też chciał jeść. Ciekawe czy taki z niego jadek będzie jak mu się coś poda konkretnego :) ja kupiłam ostatnio pampersy lovi z Tesco i jak a nas są ok i teraz kosztują 39 gr za sztukę :P muszę jeszcze dokupić no Nie wyrobie jak mi tak kupy robi . Widzę że od początku narodzin dużo zaoszczedzilam ale teraz widocznie nadrabia :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzirwczymy jak to jest z wizytą u pediatry w innej miejscowości niż się jest zapisanym.? Przyjmą na NFZ czy nie za bardzo. Czy trzeba się przepisać?

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia ja miałam taką sytuację kilka lat temu i nie wiem czy coś się nie zmieniło. Powyżej 100km od miejsca zamieszkania muszą Was przyjąć na jednorazową wizytę na nfz, w innym wypadku prywata albo sor.
    W jednej przychodni chcieli ode mnie 8pzł, a że płacić nie chciałam to sor. W naszym cudownym Mińsku Mazowieckim na.sorze.usłysza£am że nie ma lekarza :D teściowa się wkurzyła i mnie zaprowadziła do przychodni i tam zdziwieni że mnie nigdzie nie przyjęto bo to ich zasrany obowiązek. Z sentymentu młodą zapisałam do tej samej poradni

‹‹ 1775 1776 1777 1778 1779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ