Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Adelka to TY tyle pokarmu masz ?? ooo szok i niedowierzanie
ja załuje ze maz mi nie kupił lovi tylko z canpola. No ale cóz blizej karmienie mm niz dalej
Dana mam to samo
Tuli wiadomo ze kp tańszeWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 16:52
Kubuś
-
Ja też miałam lovi prolactis i byłam z niego bardzo zadowolona.
Tuli tak mi ciężko określić ale jak kupuję 4 duże opakowania (niecałe 250 zł) to starcza chyba na 1,5 miesiąca.tulipanna lubi tę wiadomość
-
Ojej to ja mogę mieć ten kryzys laktacyjny... Poczytam o tym. Jeden cycek tylko mi się zapełnia na maxa i trzeba na to dwa razy więcej czasu niż wcześniej! I laktatorem to też tylko ze 40 ml ale nie jestem pewna czy to może trochę przez słabe ciśnienie mam Avent ręczny. A jak zostawię mojego mleka i wyjdę gdzieś to Wojtek zjada tylko 40 ml właśnie i więcej nie chce. Możliwe że tym się najada?!
Póki co twardo karmię, on nie płacze że głodny.
Odeprałam zaschniete kupsko w 30 st za pomocą odplamiacza jelp. Polecam!
P.s. Sukienka z bon prixu przyszła fajna, w tyłku ok w cycach trochę luźna ale ujdzie w tłumie. -
Ja mam reczny canpola i jest ok, kazdej co innego podpasuje
Zreszta moim zdaniem do takiego odciagania raz na jakis czas to kazdy laktator jest ok, co innego jak ktoras musi to robic regularnie to wtedy warto zainwestowac w cos lepszego.
-
adelka77 wrote:Zosia lovi masz elektryczny czy reczny ? Ja mam medelę elektryczną ale avent ręczny tez był całkiem ok. Szybko i sprawnie. Nawet 240 ml w 20 minut szło.
Kri - ja to i tak podziwiam, ze 40 uciągniesz tym aventau nas ściągniętego tez za duzo nie wypije, zazwyczaj 40-60, raz zdarzyło sie 120 wyjątkowo, z tym ze zawsze na raty po 20,10 a ostatnio nawet łyżeczka dawałam
Żałuje ze od początku nie kupiłam lepszego, moze duzo nie ściągam, ale moze bym wcześniej dawała w butelce to by lepiej ją kumała i Piła, a ja bym mogła czasem gdzues wyskoczyć. Dlatego boje sie, ze jak zacznę późno rozszerzać dietę to bedzie pozniej ciezko, a chciałam zacząć cos ze sobą robic po wakacjach i moze gdzieś czasem w końcu wyjsc bez stresu -
Nie sądzę żeby później było trudniej rozszerzyć dietę niż teraz.moim skromnym zdaniem teraz to za wcześnie. Ja na razie nic nie podaję oprócz cycka, nie będę obciążać małego kleikami. jedne dzieci będą jeść ładnie i szybko się uczyć, drugie wolniej zaczają ocb. A i tak mleko trzeba podawać do roku, mimo słoiczków.
gorgeous lubi tę wiadomość
-
Kri juz pare osob mówiło mi, ze żałują ze zaczęli po 6 mcu, bo nie bardzo dzieci były chętne na nowości.Kazdy przeciez zrobi jak uważa. Ja chyba spróbuje po skończonym 5, a najpóźniej 5,5
-
Ja tam uważam że nie ma nic złego w tym że dietę rozszerzy się wcześniej ale z umiarem. Nie widzę tez problemu w karmieniu samą piersią przez 6mc ale nie dłużej. Poprostu każdy robi jak uważa. Mojej starszej córce rozszerzałam dietę po 4 mc i nigdy nie bylo problemu z jedzeniem chętnie próbowała nowych potraw, nie chorowała.
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Koleżanka mi mówiła ze chciała swojemu kaszki wprowadzić dopiero ok. 8 Msc i nie chciał jeść ma teraz prAwie 1.5 roku i nie je nadal bo mu nie smakują
mi się wydaje ze im wcześniej dziecko pozna różne smaki to będzie lepiej jadło mogę się mylić. Ja cos w przyszłym tyg spróbuję coś Kubie wprowadzić bo teraz jeszcze mam na niego oko z tymi kupami
Kubuś
-
Moj maz dzisiaj nalał za duzo do wanienki, bo raz była za ciepła, raz za zimna i tak dolewał. Mały tak majtal nogami ze byliśmy cali mokrzy, nie mówiąc o podłodze, jak bedzie starszy to bedzie trzeba ubierać płaszcze przeciwdeszczowe lub stac nago.
Tusiaa, adelka77, vayn lubią tę wiadomość
-
Mały gdybym mu tylko dała to na raz opracowalby cały słoik marchwii. Nie wypluwa tylko je normalnie z lyzki. Jak tak dalej pójdzie to w zlobku będę Musiała płacić za półtorej porcji jedzenia bo on do wybrednych nie będzie należał. Wiecie że jest na tyle kumaty i krąży wzrokiem za każdym kubkiem że vos mu skapnie. Ale odstawilam marchew drugi dzień bo w pachwinach ma taką kasze nie wiem czy to po pieluchach Tesco założone miał dwie czy co utzrymuje się to już trochę i przemywam woda co zmiana octanisept i bepanten z sudocremem i nie zchodzi więc może to marchew uczulila. Pomysłu nie mam na to. I to tylko pachwiny. Nigdzie indziej i dziś znów szyja ale w końcu ciepło a on non stop ulewa więc jak może być ok. Jak dla mnie to pieluchy Bella są najlepsze bo 3 pampwrsa są za duże jeszcze. A w domu mam już dwie paki 4. Zapiszcie się do grupy fb na testowanie fotelików be safe razem z bazą może którejś z Was się uda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 22:29
-
Bruska nie będziesz musiała płacić za 1,5 porcji. Jaś ugada sie z jakimś niejadkiem i za gumy o żucia bedzie mu oddawać. Moj brat to był taki cwaniaczek. Jadł w przedszkolu, potem babcia go odbierała, wiec u niej tez jeszcze ćos zjadł, a jak mama wracała z pracy to tez jeszcże cos chętnie przekąsił, ale z niego wtedy był gruby pulpet.
A to w pachwinach wyskoczyło Ci po podaniu marchewki, czy te pampersy z Tesco tez były nowością?
-
Brusia mój też krąży wzrokiem za każdym talerzem, kubkiem
a do tego jeszcze otwiera buzie jakby też chciał jeść. Ciekawe czy taki z niego jadek będzie jak mu się coś poda konkretnego
ja kupiłam ostatnio pampersy lovi z Tesco i jak a nas są ok i teraz kosztują 39 gr za sztukę
muszę jeszcze dokupić no Nie wyrobie jak mi tak kupy robi . Widzę że od początku narodzin dużo zaoszczedzilam ale teraz widocznie nadrabia
Kubuś
-
nick nieaktualnyBrusia ja miałam taką sytuację kilka lat temu i nie wiem czy coś się nie zmieniło. Powyżej 100km od miejsca zamieszkania muszą Was przyjąć na jednorazową wizytę na nfz, w innym wypadku prywata albo sor.
W jednej przychodni chcieli ode mnie 8pzł, a że płacić nie chciałam to sor. W naszym cudownym Mińsku Mazowieckim na.sorze.usłysza£am że nie ma lekarzateściowa się wkurzyła i mnie zaprowadziła do przychodni i tam zdziwieni że mnie nigdzie nie przyjęto bo to ich zasrany obowiązek. Z sentymentu młodą zapisałam do tej samej poradni