X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelka no i chyba u nas sie zaczęło...moze jak zmienimy na inne to bedzie lepiej, przeciez tak to sie nie da, a podać trzeba, masakra

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiek zaczął źle spać i jakiś taki marudny - podejrzewam skok. No i najchętniej to na cycu (chociaż generalnie to cycoholik :D). Widzę, że nie tylko on zaczął ulewać? A wcześniej zdarzało się to sporadycznie...

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia a jakie zelazo podajecie ?

l22ntv73brtiddsy.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może taki etap, że dzieci więcej ulewają. W sumie sporo się ruszają i "przechodzą" codziennie na pewno po kilka km :D

Ja się zastanawiam czy Gabryśka tych bóli brzuszka nie ma po witaminie d... Chociaż to w sumie chyba mało prawdopodobne ale już chwytam się wszystkiego.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiu,a moze Ty cos jesz co jej nie odpowiada?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubuś dziekuje wszystkim ciociom :)

Ja czesem i przystawiam go co godzine 1,5 i jakos nie widac żeby sie produkowało. Z reguly najpierw cyc poźniej mm. Tyle że jak zje cyce i jest głodny (bo co godzine to co ma sie naprodukować całe nic) to za chiny kludowe nie zaśnie i w dodatku jak nie leci to cyca nie chce i szkoda dziecka żeby sie meczyło a mnie żeby kur.. trafiała :/

My osttnio w nocy karmimy sie od 21 dwa razy i jeden nad ranem . Np dzisiaj w nocy zjadł cyce o 4.20 i co z tego jak nie chcioał spac do 5 bo on głodny. Dałam mm i zasną bez problemów.

Zauwazyłam że Kubuś specjalnie kaszle żebymdo niego przyszła jak lezy w łózeczku. A dzisiaj lezy na kocu i mówi cały czas auu,auu i patrzy na mnie :d jak ppatrze na niego to sie usmiecha i tak w kółko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 21:51

tysiaa93, vayn, L, Zosia_wop, Lexi150, d84, adelka77, Kri lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Tysiu,a moze Ty cos jesz co jej nie odpowiada?
    Chyba przez kilka dni będę jadła tylko chleb z cienką wędliną i piła tylko wodę, bez soków itp. Już jestem zdesperowana bo tak bardzo bym jej chciała ulżyć. Bawimy się a tu nagle atak brzucha.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiaa av Gabi odbija CI po kazdym jedzeniu ? baczki puszcza bez problemów i kupy robi ?? ja bym na pewno z soków zrezygnowała jesli sa kupne. a pijesz dalej capuccino ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 11:27

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale Tusia: my tozumiemy ze Ty nie chcesz meczyc dziecka ale misisz tez zrozumiec ze skoro zazelas dawac mm i w tamtym czasie nie dostawialas to produkcja sie zmniejszyla:) Normalne. Mysle ze gdybys chciala wrocic do cycka to wielka praca przed Toba.Pamietasz,to chyba Mari pisala ze dokarmianie to poczatek konca karmienia o to sie sprawdza. Jesli piszesz ze modlisz sie by stracic pokarm to po prostu moze sie nie mecz psychocznie i zakoncz karmienie,karm mm,przeciez to nie zbrodnia,Iguś przeciez prawie do poczatku na mm i ma sie swietnie.A skoncza sie Twoje nerwy.
    Ja to sie kazdego dnia modle z kolei zebym mogla jak najfluzej karmic, pije tr swinstwa na laktacje caly czas, czasem sciagam i wylewam albo mroze zeby rozbujac laktacje.
    Pozytaj o kryzysie kaktacyjnym. On wlasnie okolo 4 mca podobno przychodzi..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po każdym jedzeniu nie odbija, a czasem to odbije jej się nawet godzinę po jedzeniu, i wtedy też jej się trochę ulewa. Bączki idą często a kupa jest przynajmniej raz dziennie. Pare razy tylko się zdarzyło, że kupa była na drugi dzień. Piję właśnie te kupne soki z kartonów i capucino. Ale koniec, teraz dieta.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli ja mam chyba kryzys od poczatku karmienia :D :D Wtedy tez dostawiałam i jakos nic z tego nie wynikło. Odciagałam po karmieniach jak mi sie udawało, jak dałam mm to tez odciagałam :P a i nie kazdej nocy podaje mm. jak sie budzi co 4 godz to jest nawet ok ale jak sie budził co 2-2,5 godz to juz za drugim razem mu nie starcza.
    ja tez piłam na laktacje herbatki i nie wiem czy to przez to min Kuba ma takie kupy. odstawiłam je bo moze za duzo ziół.

Tysiaa moze to capuccino bo ja jak sama czasem wypiłam to mi w brzuchu bulgotało :/ bo Ty chyba od poczatku karmienia pijesz je no nie ? i od poczatku sa problemy brzuszkowe. spróbuj odstawic a zobaczysz . moze akurat przejdzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 11:59

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia zawsze możesz spróbować zmienić witaminę d. Ja z początku dawałam d+k z vitum i był płacz, zmieniłam na d+k z vitum i było ok. Jak kazano nam przejść na samą wit d to tutaj chyba Lexi polecała, taką z pompką z dinusiem. Niestety u nas był płacz - podawałam dwa dni i wróciłam do firmy vitum.

U nas odukać po debridacie minął atak bólu płaczu. Dziś mamy 5 dzień bez kupki, wiadomo nic nie działa od razu no ale mogłaby się już pojawić. Pola czuje się dobrze, to ja wariuję że coś jej się tam napsuło z jelitkami :( Ziarno niepewności lekarka zasiała

A jaaaa, ja nadal nie mam w co się ubrać na chrzciny. Nic mi się nie podoba ani dobrze na mnie nie leży. Zakupię sobie wyjściowy dres i pójdę.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemy z brzuchem się przewijały cały czas ale dopiero ostatnio te ataki były codziennie. Odstawię sporo rzeczy i mam nadzieję, że pomoże :) Po kilku dniach powinno być widać czy pomaga czy nie. Oby tak.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi a Tobie mleko nie leci?

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelka77 wrote:
    Zosia a jakie zelazo podajecie ?

Actiferol, tak czytam o tym specyfiku i natrafiłam na taki artykuł, moze spróbujcie dziewczyny z tą laktulozą moze cos da, rozszerzanie diety śliwkami to zawsze indywidualna decyzja każdej mamy, jak ktos chce to czemu nie spróbować tej śliwki :P jest naturalna i tak najlepiej przeciez ;)

http://pediatria.mp.pl/lista/102813,zaparcia-po-wprowadzeniu-zelaza

tulipanna lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • L Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia faktycznie jeśli się dokarmia to wcześniej czy później stracisz pokarm. Ja tak miałam przy pierwszej córce , piersią karmiłam ją może 3 mc. Karmisz małego piersia już 4 miesiące to sporo i na pewno wszystko co najlepsze wyssał ;-) jeśli męczy cię kp to przejdź na mm , to nic złego. Ja kp ale szczerze to chciałabym powoli na mm przechodzić. Niedługo trzeba będzie do pracy wrócić a mała ani myśli o wypiciu mm :-\

Tuli ty odciągniesz 100 ml swojego mleka? Ale masz pokarmu, ja to 20\40 max. A i jeszcze mam pytanie dopajasz małą wodą? Czy któraś dopaja wodą czy herbatką?

Oj marzą mi się wakacje ale w tym roku odpuszczamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 12:41

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbuję dawać koperek albo rumianek, nawet dosładzam trochę glukozą ale i tak nie chce, jedyne co to bawi się smoczkiem od butli i miętoli :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie samo mleko. Przez kilka dni dawałam kleik ryżowy ale przyszły upały, Mały budził się częściej i chciał jeść więc żeby go dodatkowo nie obciążać przestałam. Wysypka już zeszła więc jutro spróbuję z marcheweczką. :) Kaszki wprowadzę po warzywkach i owockach.

Tysia koperek i rumianek czasami powodują bóle brzuszka. A witamina D też może być sprawcą. Spróbuj zmienić albo odstawić na kilka dni. Zobaczysz reakcję. Przez kilka dni bez witaminki nic się nie stanie.

Brusia nie leci. Ale ja jestem na normalnych tabletkach anty więc to pewnie też dlatego.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelka kaszki możesz wybrać jakie chcesz (smakowe, bezsmakowe) ale na początek bez glutenu. Trzeba go wprowadzić stopniowo. Można też kleik. Na początek proponowałabym dodać jedna-dwie miarki do normalnej butli mm. Bo łyżeczką tak szybko nie załapie. Najpierw dziecko musi się nauczyć jeść z łyżeczki a to trochę trwa. No i uważajcie z kaszkami pełnoziarnistymi bo niestety mogą być ciężkostrawne dla takich Maluszków.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi tego rumianku i koperku i tak nie pije bo nie chce wiec to nie ten sprawca. Zmienie swoja diete, odstawie narazie witamine d i zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 13:31

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 1773 1774 1775 1776 1777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ