X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Polcia i Gabrysia :(

Co do skoków to ja ich nie widze :)

Na przewojaku Sofijka bardzo lubi leżeć,ale trzeba juz pilnowac nie wolno zostawić :)

Danna moja od kad wyczaiła ze się przewraca z plecków na brzuszek to ma zajoba i jak ja klade to za każdym razem chce sie przewracać,a najgorsze to ze jak sie przewróci to zazwyczaj nosek daje w posciel wiec strach bo moze sie udusić,wczoraj ja położyłam do spania maz poszedł zobaczyc do niej a ona juz lezala na brzuszku wiec na ten bok na ktory umie sie przewracać klade poduszkę i spokoj .

Zosia kup sukienkę jaka Tobie sie podoba i powiedz,ze sukienkę już kupiłaś.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też szybko paznokcie rosną z predkościa swiatła. Sam się drapie lub mnie drapie. Moje dziecko tak mnie ciagnie za włosy że szok i w dodatku wyrywa nie powiem ile :D

Rożka na poczatku uzywalismy ale sie w nim pocił jak spal. W ogóle sie pocil jak spał i był przykryty. A co do ulewania mój róznie. Mój z reguły połyka. czasem mu wyleci troche serka albo mleka . raczej jest to rzadko. Odbija mu sie po jedzeniu strasznie . Nawet i przed kolejnym karmieniem jak i po godzinie. Kiedyś ze snu go wybudzało odbicie i tzreba było go brac i bekał ale już nie szedł spac.

MNie strasznie irytuje kp. Mój tez niby chce jesc i daje mu to pociagnie raz i wykreca głowe w druga strone i przy tym jest krzyk i płacz. Znowu mu wkładam i znowu robi to samo. Dopiero jak zacznie mu konkretnie leciec to pije a poźniej jak już powoli i mało leci to zachiny niechce i jest płacz, wykrecanie się, krzyk. Przy drugim mniej sie złosci bo lepiej leci ale jak skończy sie "szybkie mleko" to tak samo wyginanie sie, wykrecanie, płacz. A zeby gio wziac do odbicia to taki krzyk i cały czerwony sie robi.

Przewijaka a poczatku mało co uzywałam bo mało kup robił ale teraz jak sra co niemiara to jest prawie że na każdym kroku uzyty. W nocy na łózko tez kłade i go przewijam z kupy :P

Moje dziecko to leń niechce mu sie przekrecac z plecków na brzuszek ani razu tego nie zrobił. Z brzucha na plecki to tez jak mu sie zechce. Akurat dzisiaj az raz sie przekrecił i to nawet nie wiem kiedy :D
    Skoków tez jakoś nie widzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 18:14

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez nie ulewal, a teraz zaczął. Kiedyś jak mu sie zdarzyło to raczej serkiem, a teraz niestety jeszcże mlekiem. Nie wiem czy to od tego żelaza, czy to w ogole moze byc od tego zależne.
    Paznokcie obcinam 1-2 w tygodniu. Jestem ciekawa kiedy przestaną tak szybko rosnąć.
    Z przewijaka korzystamy, ale muszę mieć wszystko pod ręka, bo czasem tak wariuje na nim ze ledwo ubieram pampersa.
    Przy karmieniu tez ma problemy zeby sie skupić. Nie moze nikt siadać obok nas bo zawsze sie wtedy odrywa od cyca.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamam dokladnie to samo przy larmieniu. A jak pusci to wrzeszczy. Albo jak ja spiaca chce wziac do odbicia to tez krzyk pt. "Spadaj,chce spac":)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my rozka nadal uzywamy:) tzn juz nog nie chowamy bo sie nie da ale poreczniej wieczorem odlozyc ja spiaca do lozeczka.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • L Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia ja też bym kupiła inną sukienkę. ładnie podziękuj za prezent ale z przykrością powiedz ze ty juz na chrzest kupiłaś...nie przypuszczałaś przecież ze taki prezent mala otrzyma :-P

Widzę co dzieciaczek to inna umiejętność inne przyzwyczajenia. Czytam i porównuje ;-) a my nadal walczymy z butelką nie chce jeść mm :-( w ogóle to mam jakiegoś dola, zmęczenie robi swoje.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bety tez były codziennie do czasu kiedy wszystkie sztuki były zasikanie i w tym czasie juz zrobiło sie za gorąco i przeszliśmy na kocyk, ale uważam ze to świetny wynalazek i jakby nie to ze jest lato to byśmy dalej używali :)

Czy Wasze dzieci lubią sobie skrobać pazurkami po rzeczach? Położę na przewijaku to go skrobie, położę na kanapę to poduszki skrobie, przy karmieniu raczka chodzi zawsze musze czyms zając, a ostatnio nie zdążyłam i mi rozdrapala pieprzyka na piersi az sie krew polała i ślad jakby mnie kot podrapał. Obcinam te pazury, ale zawsze jakies ostre i tak są

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • d84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rożek miałam tylko w szpitalu,mój spi w śpiworku. Na brzuch też się jeszcze nie przewrócił.

A w czym kładziecie dzieci spać - ja w body na dł rękaw i do spiworka, ale zastanawiam się czy z kr rękawem nie dać.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 u nas juz zmiesiac Jagoda spi w krotkim rekawie i w galotkach bez skarpet.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • L Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D ja małą teraz w pajacu mam ale niczym jej nie przykrywam no moze czasem nóżki temp w pokoju 23 stopnie. Jak były te upalne dni i temperatura w pokoju 25-26 stopni to w rampersie spala.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w body krotki rękaw i pod cienki kocyk, a teraz dwa dni sie wykopywala strasznie, miała zimne ręce i nogi i zrobiło sie chłodniej to zakładam cienkiego pajaca i pod kocyk, nie kupowaliśmy śpiworka

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przewijak średnio używany przeze mnie bo dla mnie trochę za wysoko ale zdąży mi się a że z komoda do kąpieli to codziennie. Paznokcie co dwa dni obcinam. A rożek jest teraz wypełnieniem wózka.

Lexi siostra mówiła że na początku fajnie pięknie wszystko się szorowalo kanapy poprala to tamto w momencie zachwytu. A teraz żałuję że nie kupiła takiego na warek bo co odkurzanie to długo się składa myć ciągle szybciej szczotka i posprzata. A tu strasznie dużo roboty. Ja wychodzę z założenia że najlepsze są workowe bo odkurzysz wyrzucisz i po sprawie a te co mają te plastikowe pojemniki to też często otwierasz to się wysypuje myć trzeba i syf w kółko jest. Ja mam zelmer dot i jestem zadowolona mały kompaktowy przy kocie zbiera klaki i ma rsgulacje mocy. A ona ma b. Dużego liniejacego beagla i jej się nie chce to coś na rzeczy.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam o wariactwach przy piersi i butelce Waszych dzieci i ulżyło mi, ze to nie tylko tak u nas ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest zimna noc to zakladam malej pajaca a jak goraca to sam bodziak. A przykrywam kocykiem.

Rozka to juz dawno nie uzywam bo jakis za ciasny sie zrobil hehe :)

A uleww ostatnio sporo, najczesciej jak na brzuchu lezy, dzisiaj byla przebierana ze cztery razy bo ciagle wszystko mokre :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odkurzaczy to my tez mamy zelmer syrius bodajże jesli nie przekręciłam i ma turboszczotke do sierści i zbiera tez moje włosy :D tylko w zasadzie juz zrezygnowaliśmy całkiem z dywanów i na razie leży, ale tez tyle żeśmy myśleli nad odkurzaczem i podobno te wiekowe tak jak Brusua pisała sa najlepsze, my w każdym badz razie jestesmy zadowoleni

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • L Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas becik to może 2 miesiące byl używany zwłaszcza przez dziadków bali się malej inaczej brać .

Zosia oj tak u nas to istna wojna z butelką :-(

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia dzięki! Dzisiaj kupuję. Mi właśnie chodzi o to żeby był bezworokowy bo już nie mogę sobie z kurzem poradzić. A funkcja prania ogromnie potrzebna :)

A teraz mam zelmer elf. Ale tak jak mówię wywala już tyle kurzu że szok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 20:52

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, może jest u Was jakaś mamusia ze Śląska, mama fajną ofertę, a odbiór jest osobisty - niestety, przy moim ruchliwym brzdącu nie mam czasu na wysyłkę. Sprzedaję ciuszki dla dziecka na rozmiar 68-74, bardzo ładne, jak nowe i tanio :)

http://olx.pl/oferta/wyprawka-w-rozm-68-74-tanio-13-ciuszkow-CID88-IDg7zLt.html

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia mój wszystko skrobie a zwłaszcza jak jest w wózku skrobie materiał :D
    miałam na łózku podkładke pod mysze i tez skrobał jak najety :P Kuba przy karmieniu łapie mnie za palca albo cyca smyra jednego albo drugiego :D

ja chyba głodae dziecko po 2 godz mam niecałe 40ml z dwóch cyców . moze on dlatego sie tak złosci. juz sama nie wiem. niech to ,mleko sie w tych cyckach samo konczy bo mozna sie wykończyc. i tak musze wszedzie taszczyc mm .

ja ubieram Kube w body dł rekaw, spodnie bez stóp i skarpetki lub spodnie ze stopami

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ciepło to ubieram na noc body krótki rękaw, spodnie ze stopkami cieniutkie a jak chłodno to body długi rękaw i spodnie. No i kocyk cienszy lub grubszy zalezy od pogody. Czy któreś z dzieci używa kołderki poduszki ?

l22ntv73brtiddsy.png
‹‹ 1771 1772 1773 1774 1775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ