Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też przykrywam kocykiem. Kolderki nie użyłam . Zakup bez sensu. Poduszkę za to używam . Jest całkiem płaską i śpi na niej też w wózku.
Tysiaa wiadomo że to Nie wyznacznik ale Kurde jak widzisz ze dziecko bardzo rzadko się mająca z cyca i po 2 godz go dostawiasz a on się tylko wierci nawet złapać nie chce. Do tej pory jeszcze nigdy nie odcisgnelam 150ml. Więc jakby tak było ze parę razy bym tyle odciagnela to bym była spokojna. zresztą nikt mi nie wnosi ze dziecko 4 miesięczne potrzebuje zaledwie 80-90 ml mleka ..
Z każdym dniem modlę się żeby to mleko w cycach samo ustalowtedy nie bedeiala wyrzutów sumienia ze przestałam kp
I oczywiście co mojego syna obudziło ? Gowno za przeproszeniemznowu wodniste . Ubrudzil mi przewijak , podkład i drugiego czystego pampersa. Dobrze że body ocalały. Ciekawe kiedy mu przejdzie po tym lęku probiotycznym przeciw biegunce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 01:47
Kubuś
-
mój to przezdolniacha, obudził się rano daliśmy go na 10 min pod karuzele i co on wtedy uczynił? A no drogie ciotki przesrał pampersa, przesrał body, przesrał ba śpiworek !!! potem się z niego rozkopał maziając g*** prześcieradło i to nie koniec, nawet ochraniacz na materac ucierpiał heh,
Wiecie już gdzie na wakacje jedziecie/ lecicie?
My w lipcu tydzień w Sopocie zaraz po chrzcinach i tego się bojębo mamy wynajęte jedno mieszkanie dla nas, 2 teściowych i szwagierki z mężem i 2 dzieci - mieszkanie duże 4 pokoje, 2 łazienki ale i tak się boję że będę chodziła wkurwiona
I zastanawiam się nad Grecją we wrześniu z biura podróży, zawsze sami jeździliśmy ale zawsze nastawialiśmy się wtedy na zwiedzanie + chillout barowy, teraz chyba stawiam na dobry hotel nad samym morzem.tulipanna, vayn, Tusiaa, natalica06 lubią tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Tusia mi się wydaję że dopóki będziesz przystawiać to mleko nie zaniknie. Ja pamiętam że jeszcze jakieś 2 tygodnie po odstawieniu Igora całkiem od piersi miałam mleczko. I ciekło mi jak Młody płakał. I nie raz próbowałam mu dawać ale był taki krzyk że hoho.
Wszystkiego najlepszego Kubusiu!
My mamy zamiar z teściami pojechać na tydzień nad morze. Taka mala wiocha. Marzy mi się wyjazd za granicę ale nie wiem czy się zdecydujemy z Młodym. Zobaczymy. Może jakoś jesienią.Tusiaa lubi tę wiadomość
-
Tusiaa wrote:Ja też przykrywam kocykiem. Kolderki nie użyłam . Zakup bez sensu. Poduszkę za to używam . Jest całkiem płaską i śpi na niej też w wózku.
Tysiaa wiadomo że to Nie wyznacznik ale Kurde jak widzisz ze dziecko bardzo rzadko się mająca z cyca i po 2 godz go dostawiasz a on się tylko wierci nawet złapać nie chce. Do tej pory jeszcze nigdy nie odcisgnelam 150ml. Więc jakby tak było ze parę razy bym tyle odciagnela to bym była spokojna. zresztą nikt mi nie wnosi ze dziecko 4 miesięczne potrzebuje zaledwie 80-90 ml mleka ..
Z każdym dniem modlę się żeby to mleko w cycach samo ustalowtedy nie bedeiala wyrzutów sumienia ze przestałam kp
I oczywiście co mojego syna obudziło ? Gowno za przeproszeniemznowu wodniste . Ubrudzil mi przewijak , podkład i drugiego czystego pampersa. Dobrze że body ocalały. Ciekawe kiedy mu przejdzie po tym lęku probiotycznym przeciw biegunce.
Pamietajcie ze jest cos takiego jak kryzys laktacykny a sposobem na niego jest jedno:czestsze dostawianie.
A poza tym co tu sie dziwic-z butli leci szybciej, z cycka cza sie namordowac:)gorgeous lubi tę wiadomość
-
My z nad morza w wakacje uciekamy na mazury. Las, jezioro, cisza, spokój. Teraz właśnie tu jestem. Wpadliśmy z mężem tu na 4 dni i jakoś mi się na tydzień zostało. Malutka cały czas na świeżym powietrzu. Od 9 rano.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 09:34
-
adelka77 wrote:Powoli chcę zacząć wprowadzać kaszki i zielona jestem w tym temacie. Poradzcie coś. Jak Wy to robiłyscie lub zamierzacie zrobić.
A babrac sie z butelkami nie chce i odciagac.. Nienawidze tego robic..
-
Dobre z ta opcją cycek/kasza ☺ ja karmię mieszanie więc łatwiejsza sprawa. Kaszkę będę mieszać z mm. Ale nie wiem czy kleik, czy kaszke czy smakowa czy bezsmakowa. Czy bezglutenowa czy z glutenem. Jaką firmę wybrać. Mętlik mam w głowie. Lexi jak Ty robisz bo Igor na mm jest. Podpowiedź.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 09:53
-
Pierwszy raz mieliśmy noc gorzej niz z noworodkiem...specjalnie położyłam sie spac o 22, ake juz o 23 sie obudziła, po czym pozniej 1:30, 3:30, 5,6:30, 8:30 juz wstała...za każdym razem jadła, a teraz juz nie chce...bąki takie puszcza jak stary dziadek i chyba one ją budziły ( mimo, ze za każdym razem dostała Lefax, to strach pomysleć co by było bez)i to po tym żelazie tak sie stało, dzis nie podalam jej bo sie chyba meczy i to ją w nocy budzi.
Wczoraj byłam na spacerze i spotkałam dwie dziewczyny z dziećmi 9 i 11 mcy, jedna karmi mm i wprowadzała warzywa po 4 mcu, a druga piersią i wprowadzała przed 6mcem i powiedziała, ze żałuje ze tak późno dała, bo pozniej miała problem, ze ta jej mała nie chciała nowych smaków, do tej pory żadnej kaszki prawie, bo z butelki nie potrafi pic, łyżeczką pluje, nie bardzo chce jeść cos poza piersią -
nick nieaktualnyZosiu u mnie takie noce to niestety codzienność
Kupiłam jakiś czas temu Poli kaszki bo były na promocji. Ostatnio chciało mi się kaszki na mleku, młoda nie toleruje krowiego to wzięłam z bobovity. Jak tylko ją przygotowałam to stwierdziłam, że za chiny jej nie zjem bo zapach mi nie odpowiadał.. koniec końców zjadłam już 4 opakowania
My będziemy zaczynać od warzywek w lipcu:)
D niech Borysek odda kupki Polci. Skakałabym z radości gdyby mi znowu zaczęła brudzić ciuszkiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 10:12
Tusiaa, d84 lubią tę wiadomość
-
Vayn ja to juz sie przyzwyczaiłam do 1-2 pobudek w nocy i dla mnie to nowość
tyle z tego dobrego, ze jadła
Teraz waham sie z warzywami i tak mnie naszło, ze moze po skończonym 5mcu zaczniemy wprowadzać jednak powolutku
-
Tusia tak jak Tuli napisała, im wiecej mm tym mniej w piersiach, bo co dziecko nie wypije tego piersi nie wyprodukują. A podobno mleko w piersiach do 2 lat?jest jeszcze czy jakis tak, oczywiście coraz mniej, dlatego nie wolno wtedy np. powiększać biustu