Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia - aktualnie jakies 5800, z tym ze na 4mc było 5600 teraz tak spowolniła dodatkowo. A u Was jak z wagą?
Wy mnie tu nie straszcie chorobami serca, jak była tyle razy osłuchiwania to chyba by ktos cos wykrył?!
U nas wydaje mi sie, ze tak jak mama pisałaś zjada mniej niz "normy" wskazują, do tego duzo sie rusza, spala kalorie i przyrosty przez to słabe.
Tarczyce miała tez sprawdzaną, ale jakies 2mce temu,miała tez badanie przesiewowe w szpitalu, ale moze jeszcze raz zrobie dla świetego spokoju
A mnie fotka Igorka chyba ominęła ?
Vayn czy Wy używacie u Poli wieku korygowanego? Jednak urodziła sie wczesniej to moze trzebaby było jej odjąć te pare tyg? Stad moze dopiero przed nia chwytanie za nóżki? Nasza tez dopiero niedawno zaczęła je ssać
My mamy ostatnio jak z noworodkiem dzis pobudka o 23,1,4,7jestem zmeczona, ale u nas to na plus, bo sobie wtedy zawsze ciumknie troche mleczka, czasem z 2 piersi, a czasem szybko przy jednej zaśnie i nie dobudzisz
-
No i zamiast cycka to ona palucha od stopy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 23:09
Lexi150, d84, Bruśka, L, Tusiaa, Biedroneczka29, dana222, marissith lubią tę wiadomość
-
vayn mój też za stopy nie łapie, ale zakumał ostatnio że ma nogi i wali ręka w 1 kolano. Dalej przewraca się non stop z pleców na brzuch a z powrotem nie.
Dziś rano prawie padłam zostawiłam go rano w łóżeczku, wracam po chwili a ten ma całą łydke we krwi - jak się przewraca na brzuch to stara się zrobić inną pozycję i trze nogę o nogę i zrobił to paznokciami już któryś raz, ale nigdy tyle krwi nie było-a paznokcie przycięte, nic ostrego nie było ;/
jakich medykamentów używacie na ząbkowanie - ja w sumie nie wiem czy on ząbkuje,ale ślinotok i wpycha palce do buzi tzn. kciuki z obu stron na końce dziąseł.
Zawsze jak jest taka pogoda jak dziś tzn "stan przed deszczowy" to niuniek jest super - spi i nie marudzi17/2/2016 B
11/3/2018 I -
No właśnie ja już kupiłam calgel na ząbkowanie bo już chyba Młodego swędzą dziąsła. Uwielbia teraz gryzaki i jak mu masuje szczoteczką silikonową. Ale czy to skuteczne nie wiem.
Kuzynka mi polecała niemiecki środek Osanit. Mówi, że dzięki temu przetrwali ten trudny czas. Ale teraz jak jej synkowi wychodzą już czwórki to nie za bardzo działa. Tylko przy tych pierwszych był efekt.
Z kolei koleżance już na takie mega marudzenie lekarka polecała dawać na zmianę raz viburcol raz camilię. Ale ta camilia dosyć drogo wychodzi. No i ponoć dobry jest Anaftin Baby - żel na dziąsełka. Chciałam teraz kupić ale nie mieli w aptece. -
Zosia_wop wrote:Monia - aktualnie jakies 5800, z tym ze na 4mc było 5600 teraz tak spowolniła dodatkowo. A u Was jak z wagą?
U nas wydaje mi sie, ze tak jak mama pisałaś zjada mniej niz "normy" wskazują, do tego duzo sie rusza, spala kalorie i przyrosty przez to słabe.
-
Zosia_wop wrote:Monia - aktualnie jakies 5800, z tym ze na 4mc było 5600 teraz tak spowolniła dodatkowo. A u Was jak z wagą?
Wy mnie tu nie straszcie chorobami serca, jak była tyle razy osłuchiwania to chyba by ktos cos wykrył?!
Mam dziś dość, też mam ten calgel na zęby ale to mało pomaga, dawałam jej paracetamol, bo miała prawie 38 stopni przez cały dzień, marudziła, zrzędziła, spała i gryzła mnie nawet po szyi jak ją trzymałam na rękach. Bidulka.
W kwestii leżenia na brzuszku, to podobno nie jest to aż takie zdrowe, bo przez leżenie zbyt długo na brzuszku podobno dzieci mogą mieć obniżone napięcie mięśniowe, a wychodzi to, kiedy zaczynają raczkować najczęściej, ale pewnie co lekarz to opinia -
My dzis byłyśmy u lekarza malutka wazy 7.100 i mamy zacząć podawać świeże owoce (jabłko,gruszki,banany)
Obecnie szefowa spi,maz pojechał po pizzę i bedziemy wciągać pilke
A jutro wyjazd wyjazd do "zimnym krajów" Pl !!!! Odpoczniemy troche od tych upałów :)torby spakowane jutro jeszcze na spokojnie popatrzę czy na pewno wszystko Spakowałamahhhhh to chyba beda moje najlepsze wakacje,ale bede odpoczywać
Maris alez pieknie spi,ile bym dała zeby moja tak spała ,moge dawać cyca nawet co poł h ale zeby tak ładnie spała
Myszko mi owoce kazała dawać przed cycemWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 20:59
-
Juz wiem czemu usunelam konto. Nie moglam czytac takiego straszenia. Jak Natalcia mozesz zakladac ze cos z dzieckiem Zosi jest nie tak. Po co straszenie ze cos z serduszkiem.
Zosia. Daj malej kaszke, warzywa, owoce. Zobacz co jej posmakuje . Moja Nina na sniadanie je kaszke lub owoce lub mieszam to i to, Rita pije mleko.
Moje waza 7900 i 6980. Waga urodzeniowa 2880 i 2775. Za kilka dni pol rokuMoniaa, Moniaa, L lubią tę wiadomość
-
BlizniakoLove wrote:Juz wiem czemu usunelam konto. Nie moglam czytac takiego straszenia. Jak Natalcia mozesz zakladac ze cos z dzieckiem Zosi jest nie tak. Po co straszenie ze cos z serduszkiem.
Zosia. Daj malej kaszke, warzywa, owoce. Zobacz co jej posmakuje . Moja Nina na sniadanie je kaszke lub owoce lub mieszam to i to, Rita pije mleko.
Moje waza 7900 i 6980. Waga urodzeniowa 2880 i 2775. Za kilka dni pol roku -
Monia chyba tak fajnie napisalam
Natalcia tak na prawde to chcialam nowy login. A i zaden ze mnie lekarz ale osluchowo pediatra jest w stanie stwierdzic szmery serca itd.
Zosi corka to typowy niejadek, zacznie jesc albo i nie jako nastolatka. Te ktore nie maja niejadkow nawet nie zdaja sobie sprawy ile czlowiek moze lez wylac podczas karmienia dziecka -
BlizniakoLove wrote:Monia chyba tak fajnie napisalam
Natalcia tak na prawde to chcialam nowy login. A i zaden ze mnie lekarz ale osluchowo pediatra jest w stanie stwierdzic szmery serca itd.
Zosi corka to typowy niejadek, zacznie jesc albo i nie jako nastolatka. Te ktore nie maja niejadkow nawet nie zdaja sobie sprawy ile czlowiek moze lez wylac podczas karmienia dzieckaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 21:47
-
nick nieaktualnyNie zapominajcie, że każde dziecko jest inne! To, że jedne przytyło po marchewce nie oznacza, że drugie też przytyje po marchewce. Zosia była u lekarzy, wszystko jest ok. Niektóre dzieci po prostu tak mają, Pola nadrobi w swoim czasie
Dla przykładu, dzisiaj byłyśmy na zajęciach, gdzie dziewczynka ponad miesiąc młodsza od Niny była dokładnie takiej samej postury (waga i wzrost). Nie rwę z tego powodu włosów z głowy. Takie jest życie, że nie jesteśmy od linijki. Nina bardzo słabo przybierała, poniżej normy, ale przez ostatni miesiąc tak się rozbujała, że przytyła pół kg i doradca laktacyjna była w szokuNina mając 4,5 m-ca waży 6,5 kg. Niby mało ale dla mnie w sam raz.
gorgeous lubi tę wiadomość
-
Mari masz rację ale jak 2 miesięczne dziecko potrafi po godzinie walki wypić raptem 20 ml to chyba to nie jest normalne (chodzi mi o moje dziecko) i tak było przez 2 tygodnie, pomijając fakt że odstawiala cyrki przy piersi od 6 t.z. A wracając do sedna to Zosia kilka postów wcześniej zapytała jakie robiliśmy badania, napisałam jej ale jak ktoś napisał o serduszku to przypomniało mi się że robiliśmy też echo serca. Ja nikogo nie strasze, pomijając fakt że dla mnie straszniejsza jest niewiedza niż badania. Okazało się że problem jest tylko z zelazem i mogę spać spokojnie, a tak bym się zastanawiała po nocach czy niczego nie przegapilam. A co do marchewki to pewnie nie dostarcza zbyt dużo kalorii ale wydaje mi się że trochę przyspiesza metabolizm (ogólnie warzywa chyba przyspieszają).