Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje dziecko spało dzisiaj 3h15min, az sprawdzałam czy oddycha. Szkoda tylko nie śpi tak w łóżeczku tylko w wózku pod altanka, chyba musi słyszeć śpiew ptaków i mieć świeże powietrze, tez chętnie bym tak polezala. Dobrze tyle ze z kuchni mam wyjście pod altankę, to obiad zrobiłam, ale w domu nadal jest syf. Moi rodzice sa nad morze wiec jutro wzywam teściowa zeby zajęła sie Michałem a ja posprzątam w tym czasie
Dzisiaj przy każdym karmieniu Michał stęka jakby kupę robił, rzeczywiście o 6 zrobił, a teraz czemu tak stęka to nie wiem
-
vayn
ja matę edukacyjna złożyłam kilka dni temu bo mój od kilku tygodni się na niej po ok 1 min nudzi i wrzeszczy, brakuje mu tez na niej mijsca przekreci się w bok i na brzuch już nie może bo trafia w bok i go to blokuje i ryk. Zrobiłam mu za to nowe "centrum zabawy" ale i tak na nim długo nie siedzi. Byłam tydzień u siebie i były 2 babcie, to go tak rozpieścily ze..... jednym słowem mam teraz przesrane ; dziś się darł tak na spacerze że inne matki podchodziły i "może mu zimno", "może mu ciepło" itp no myslałam że mnie coś trafi
a oto centrum zabaw, pod spodem rozłożyłam matę-puzle piankowe
i nowa mina teraz jak nie spi i nie ryczy to robi ją non stop
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 21:15
Zosia_wop, Bruśka, BlizniakoLove, Tusiaa, Lexi150, Moniaa, dana222, L lubią tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
natalica06 wrote:Tuli Twoja Jagoda ma już ząbki na wierzchu czy dopiero wychodzą? Długo miała gorączkę?
natalica06 lubi tę wiadomość
-
U nas od kilku dni jeczenie i właśnie taką temperatura koło 38. Nic innego jej nie jest. Jutro umówiłam ja do lekarza żeby ją osluchal czy na pewno nic tam nie ma. Zębów nie widac tylko biedna gryzie tak nerwowo wszystko nawet mnie jak ja trzymam na rękach
-
Też jej smaruje calgelem i daje paracetamol na gorączkę. Obstawiam że to zeby bo ciepłego mleka nie chce ruszyć a wcześniej nie ruszala przestudzonego. Zobaczymy. Jak się uspokoiło z jedzeniem u nas to znów coś. Ręce mi odpada zanim te zeby wyleza
teraz już jest u Was spokój?
-
natalica06 wrote:Też jej smaruje calgelem i daje paracetamol na gorączkę. Obstawiam że to zeby bo ciepłego mleka nie chce ruszyć a wcześniej nie ruszala przestudzonego. Zobaczymy. Jak się uspokoiło z jedzeniem u nas to znów coś. Ręce mi odpada zanim te zeby wyleza
teraz już jest u Was spokój?
-
Tuli madra głowo obnizona ilość ertyrocytów i hematoryt oraz duzo nizsza hemoglobina a podwyzszona ilosc leukocytów cos oznacza ?
crp 0,2 wiec w normie juz sama nie wiem normy dla dzieci sa takie jak dla dorosłych bo watpie zeby mi dla dzieci dali w szpitalu. a ni i ph moczu zawyżone
Leukocyty no to na jakas chorobe ... jutro od rana lekarz mnie czekaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 21:41
-
Brusia my robiliśmy morfologię pare razy i zawsze było cos podwyższone albo zaniżone, leukocyty to moze nawet mysle mogą na zeby wzrosnąć... i wszyscy lekarze, ze jest ok, ze u niemowlat tak moze byc, a hemoglobinę jąką macie?
-
Mieliśmy 11,4 i jedna lekarka przepisala żelazo, a druga mowila ze to fizjologiczne, ale to żelazo bardziej wlasnie na ratunek przy tych słabych przyrostach i braku apetytu niz z konieczności
-
Bruśka wrote:Tuli madra głowo obnizona ilość ertyrocytów i hematoryt oraz duzo nizsza hemoglobina a podwyzszona ilosc leukocytów cos oznacza ?
crp 0,2 wiec w normie juz sama nie wiem normy dla dzieci sa takie jak dla dorosłych bo watpie zeby mi dla dzieci dali w szpitalu. a ni i ph moczu zawyżone
Leukocyty no to na jakas chorobe ... jutro od rana lekarz mnie czeka -
tulipanna wrote:Taaak,spokoj. U nas to nagle sie zadzialo. Rano bylo ok,przyjechalam do rodzicow, o 12 Jagoda zjadla a potem ryyyyk taaaaaki ze szok,lzy jak grochy bo o a jak beczy z nudy to bez łez. Mojamama oczywiscie-brzuch! Zjadlam 10 czerwsni i boli Jagode brzuch.. Uszy sprawdzone, nie. W koncu wsadzilam jej palec do buzi a tam czuc zeba:) i w sumie przestala ryczec jak zczailismy ze to zeby:) mama sie potem smaiala ze ona chciala byc zdiagnozowana:) a jak sie udalo to przestala:) na drugi dzien juz zapobiegawczo tylko calgel a teraz juz nic.
-
Zosiu, absolutnie nie chciałam straszyć chorobami serca. Nie mniej jednak nie zaszkodzi sprawdzić. Ja mam podejrzenia, gdyż córce robi się sine wokół ust, np. jak się zakrztusi. Poza tym nic jej nie dolega, żadnych bezdechów etc. Niestety już 3 pediatra nie zareagowała tak jakbym chciała, czyli skierowaniem do kardiologa.
A jeszcze jedna sprawa - zaglądałaś w swoją książeczkę lub książeczkę męża/partnera? Ja urodziłam się duża, bo 4,4 kg. Ale wagę urodzeniową podwoiłam dopiero w 9 mies. Na roczek ważyłam "zaledwie" 9 kg. Co więcej mama na każdym kroku mi powtarza, że od 2 mies. kaszki "wpierniczałam" a na cycu to non stop wisiałam. Trochę mnie to uspokaja jeśli chodzi o przyrosty mojej córki.
Na koniec napiszę, że moja Ula obecnie waży 5250 g a 4 miesiące kończy za tydzień. Więc jak widzisz Twoja córa "grubsza"