Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy WasE dzieci tez najwiecej gadaja jak sa same? Jagoda najwiecej wtedy jak no poloze ja do lozeczka i pojde so lazienki. Gada wtedy do grzechotek:) Gada tez przy mnie ale wiecej slucha mnie wtedy,czasem odpowiada ale nie tak soczyscie jak gdy kest sama
-
Vayn,a Ty chyba jeszcze pisalas niedawno ze Pola zaciska piąstki tak? Czego to jest oznaka? A na brzusKu kreci sie jak wskazowkazegara? Bo Jagoda juz tyka jak wskazowki w obie strony:) czasem popelza do przodu,chyba niedlugo zacznie sie konkretnie przemiesCzac i teraz ma chyba skok z tym niespaniem..tak to nigdy nie bylo..tzn mam na mysli dzien. Nigdy jakos bardzo nie spala ale po 20-30 min to tak jeszcze nie bylo..
-
Brusia wlasnie przeczytalam ze nie ma sie co tak tym martwic bo to kwestia tego ze w 3-4 mcu szpik kostny nie produkuje jeszcze sam erytrocytow a koncza sie och zapasy z okresu plodowego. Stad to fizjologiczna anemia. Bo tak mowia nam ze fizjologiczna a my nie wiwmy dlaczego. Prawidlowe odzywianie dziecka gwarantuje ze nic mu nie bedzie
-
nick nieaktualnyedyś wrote:Zosiu, absolutnie nie chciałam straszyć chorobami serca. Nie mniej jednak nie zaszkodzi sprawdzić. Ja mam podejrzenia, gdyż córce robi się sine wokół ust, np. jak się zakrztusi. Poza tym nic jej nie dolega, żadnych bezdechów etc. Niestety już 3 pediatra nie zareagowała tak jakbym chciała, czyli skierowaniem do kardiologa.
A jeszcze jedna sprawa - zaglądałaś w swoją książeczkę lub książeczkę męża/partnera? Ja urodziłam się duża, bo 4,4 kg. Ale wagę urodzeniową podwoiłam dopiero w 9 mies. Na roczek ważyłam "zaledwie" 9 kg. Co więcej mama na każdym kroku mi powtarza, że od 2 mies. kaszki "wpierniczałam" a na cycu to non stop wisiałam. Trochę mnie to uspokaja jeśli chodzi o przyrosty mojej córki.
Na koniec napiszę, że moja Ula obecnie waży 5250 g a 4 miesiące kończy za tydzień. Więc jak widzisz Twoja córa "grubsza"jak się denerwujesz idź prywatnie.
-
wyspana i wypoczeta zasiadam do kawki i forum
Klarcia wstała o 8.00 a o 9.00 ruszyła w kimonomiałaysmy czas tylko dla siebie bo cała reszta jeszcze dosypia
Jakos tak mi dziwnie jak nigdzie nie pędzimy
Malutka przez ostatni tydz zdobyła tyle nowych umietności,że widze ze sama ich nie ogarnia.
Kręcenie się wokół własnej osi, wicie się jak wąż , obracanie na plecki, przekładanie zabawek z łapki do łapki tak bardzo świadomie.
Mogę patrzeć na nia cały czas
Zrobiłam sobie prezent i kupiłam nowe nosidło , doszłam do wniosku ze i tak Klara raczej nas nie "szarpnęła" finansowo bo wszystko po starszakach moiąłam to na taka "fanaberię" mogę sobie pozwolić
Ale jestem uchachana)))
Miłego dzionka
Kri, marissith lubią tę wiadomość
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
Michał jak miał 3 miesiace to robiliśmy morfologię i hemoglobina wyszła 10 i cos tam po przecinku. Przepisano nam na 6 tyg żelazo. Pani doktor powiedziała ze jest to dolna granica, ale zeby sie nie przejmować bo to właśnie fizjologiczne jest.
Moj za duzo nie gada, ale wczoraj tak bardziej sie rozgadał jak chodziliśmy po podwórku. Był na rękach przodem. Jeszcze czasem sie rozgada jak maz wraca z pracy, chyba jest radość ze w końcu widzi kogoś innego a nie przez cały dzień tylko matkę.
Teraz czekam na teściowa, weźmie Michała a ja bede sprzątać
-
E-ness z jakiej firmy kupiłaś nosidlo? Pewnie masz juz jakieś doświadczenie
Dziewczyny mam kryzys laktacyjny, normalnie od wczoraj po poludniu nie mam mleka?! Mały nie chce w ogole ssać, bo się wkurza ze nie leci.. budzil sie co chwile w nocy.. stymuluje laktatorem, ale już całe brodawki bola i zleci z dwóch piersi 30ml a czasem 10ml.. Co jest grane?
-
U Nas albo skok albo na zęby. Igor bardzo dużo śpi. A jak nie śpi jest rozdrażniony. Apetytu też nie ma. Wczoraj przez to że tak długo spał wypadło nam jedno karmienie a i pozostałe jakoś nie specjalnie. Zostawia czasmi po 60 ml w butli. Ale nic na siłę. Jak na widok łyżeczki pięknie buzię otwierał tak od dwóch dni nie bardzo chce. Jeszcze dziś dam mu słoiczek bo mam otwarty a później zrobię kilka dni przerwy. Dziś w nocy obudził się dopiero po 4 i spał do 9. O jedzenie dopomniał się dopiero przed chwilką i nie zjadł wszystkiego. Wczoraj jak spał po południu to obudził mi się z takim płaczem i ze łzami że go przez 10 min uspokoić nie mogłam.
U nas hemoglobina była 8,8 pomiędzy 2-3 miesiącem. Teraz miał 10,6 więc już chyba szpik zaczął produkować krwinki. Żelaza nie przyjmowaliśmy.
Czy Wasze dzieci też się tak w łuk wyginają? Igor tylko w jedną stronę. Zawsze preferował na lewy bok ale teraz to już strasznie się wygina i boję się że tej drugiej strony nie za bardzo kuma. Próbuję go zachęcać przy zabawie ale mu nie odpowiada.
Co do gadania to owszem najwięcej jak jest sam. Ale jak kiedyś wydawał ładnie jakieś sylaby to tak teraz nauczył się krzyczeć i modulować swoje "aaaaa" i tak przez cały dzieńA no i wkońcu pięknie się w głos śmieje
Ponawiam pytanie po cc mogę już brzuszki robić i ogólnie mocniej ćwiczyć partie brzucha? Bo waga taka jak rzed ciążą ale brzuszek troszkę taki mało jędrny i chcę coś z tym zrobić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 10:09
-
Ojej Mila to może ten cały kryzys laktacyjny? Ja miałam coś podobnego, mało mleka było kilka dni... Pij dużo wody i spróbuj może ten cały femilakter albo jakieś inne herbatki. I przystawiaj pomimo wszystko często, wiem, że on ryczy bo nic nie ma, ale musi stymulować... 3 mam kciuki.
Dana, niech teściowa Ci posprząta Hehe:-) a Ty odpocznij:-)
Wojtek też dużo gada jak jest sam i piszczy śmiesznie. Ale nóżek ani Siuśka jeszcze nie odkryłw jakie zabawy bawcie się z dziećmi? Nie mam pomysłów, żeby tak bezczynnie nie leżał... Bo często nic nie robi tylko leży i się rozgląda.
Ciekawe co u Evans... Hophop... -
Kri u Nas teraz hitem jest akuku z pieluszką. Poza tym moje ręce nad nim, które sobie obserwuje, zabawka w górze. Czasami "sroczka kaszkę ważyła" ale mało go interesuje. Śpiewanie, czytanie, robienie głupich min
Oprócz tego kładę Młodego na swoje nogi i z nim latam na łóżku
To uwielbia.
-
edyś wrote:Ja urodziłam się duża, bo 4,4 kg. Ale wagę urodzeniową podwoiłam dopiero w 9 mies. Na roczek ważyłam "zaledwie" 9 kg. Co więcej mama na każdym kroku mi powtarza, że od 2 mies. kaszki "wpierniczałam" a na cycu to non stop wisiałam. Trochę mnie to uspokaja jeśli chodzi o przyrosty mojej córki.
O rajciu, mój Jaś miał taką samą wagę jak Ty, z tym że teraz waży 8600g... xD A zanim osiągnie te 9 miesięcy, to ja nie wiem jaką będzie miał wagęhihi
-
Tuli - mój Jaś akurat straszliwa gaduła, więc lubi gadać jak jest sam, ale największa frajda to "rozmowa" z kimś
a cwaniaczek taki ciekawski, że wystarczy tylko aby ktoś rozmawiał przez telefon lub między sobą - wtedy milknie, przestaje się niemalże ruszać i tylko głowa lata od jednej do drugiej osoby, podsłuchuje tak skubany.
Lexi - chodzi o wyginanie jak np. na boczku dziecko leży? czy inaczej? -
Lexi150 wrote:
Czy Wasze dzieci też się tak w łuk wyginają? Igor tylko w jedną stronę. Zawsze preferował na lewy bok ale teraz to już strasznie się wygina i boję się że tej drugiej strony nie za bardzo kuma. Próbuję go zachęcać przy zabawie ale mu nie odpowiada.
Małgosia też preferuje jedną stronę - lewą. To na lewą zaczęła przewracać się na boczek. Na prawą długo długo nie. Teraz przewraca się na oba ale na brzuszek przekręca się tylko przez lewy boczek. Przez prawy w ogóle. Mała też wygina się w pałąk, w literkę C. Szczególnie jak zasypia, oczywiście na lewą stronę. Głowę aż nietarulnie zarzuca do tyłu. Dodatkowo od niedawna zaczęła intensywnie majtać jedną rączką
Nasza pediatra stwierdziła że Małgoś ma wzmożone napięcie mięśniowe ale nie do tego stopnia żeby rehabilitować, ja nie jestem przekonana i chyba wolałabym żeby obejrzał ją neurolog lub rehabilitant. Mam tez problem przy ubieraniu małej, szczególnie zakładanie rękawów mała niepokoi i marudzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 10:54
-
No my byliśmy u neurologa co prawda w innej sprawie ale ten stwierdził, że nie ma się do czego doczepić. Mały wcześniej też tak robił ale nie tak często i nie tak mocno. A od kilku dni mam wrażenie że się połamie. Ale to wzmożone napięcie to chyba od urodzenia czy może się pojawić w każdym momencie?