Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelka77 wrote:
    No i oczywiście zdrówka dla Gabrysi ☺
    Dziękujemy, zdrówko najważniejsze! :)

adelka77 lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś u nas pediatra słyszała szmery naf serduszkiem. Teraz niby ich nie ma ale drugi pediatra (moja koleżanka ) nie słyszała. Przyznała że to nie takie łatwe takie szmery usłyszeć. Że nie każdy potrafi.

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zasinienie wokol6ust może nic nie oznaczać. Może to być taka uroda dziecka. Wiele dzieci je ma i są zdrowe ich serduszka również. Nas lekarz robiący echo serca uświadomił, że ta dziurka w serduszku, którą ma Małgosia nie ma związku z zasinieniem. Z resztą nam już to zniknęło. Dziecię chyba po prostu z tego wyrosło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 16:30

edyś lubi tę wiadomość

l22ntv73brtiddsy.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeci dzień marchewki i zjada z chęcią :) ale kupy od przedwczoraj nie ma :(

Teraz chce dać inne warzywo chyba dynie dam, mam też pasternak z rosnącą dawal to ktoś?? Co to w ogóle pasternak?? Xd

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko sama nigdy nie jadłam pasternaku ale to jest coś a'la pietruszka. Też kupiłam w słoiczku ale jeszcze nie podawałam. Dziś podałam drugi dzień ziemniaka z marchewką ale Igor teraz nie ma apetytu specjalnie więc zjadł może 2-3 łyżeczki i pluł. Dlatego na razie się wstrzymujemy i zobaczymy za kilka dni.
    A i do póki nie zrobi kupki po marchewce nie podawaj innego warzywka. Bo później nie będziesz wiedzieć jak na inne zareaguje. Ewentualnie samo jabłuszko na rozluźnienie ale niewielkie ilości.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny, a osłuchowo u was dobrze z serduszkiem? Bo u nas pediatrzy mówią, że tak i stąd mi nie chcą dać tego skierowania.
    są szmery :(

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co mnie dziwi? Ze w tych sloikach od 4 mca mozna kupic brokuly,sam kalafior widzialam a nie ma nic z burakiem.. Dziwne to..
    Jagoda tez sie w luk wygina, siega po zabawki,bawi sie na brzuszku,kreci jak wskazowka i spaceruje po lozczku:) A lekko jak lezala prosto miala przechylona glowke w lewa strone i od razu na rehabilitacje nas wyslala pediatra zeby rozluznic obrez barkowa. I sobie cwiczymy w domciu

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli bo buraczek dopiero po 5 msc. Ale nawet w tych dalszych też nie spotkałam. Może mało trwały jest?

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • L Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrówka i radosnych dni dla Gabrysi :-* Pysia słodka jest :-)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi-ale ja wcale nie widzialam buraka!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ostatnia część marchewki a dalej zobaczymy. Dziś mi się udało podać marchew zamiast mleka i wyszło 5 karmien plus marchewka, zobaczymy czy się obudzi w nocy z głodu
    Kupy dalej nie ma a mały niespokojny :(

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi mi się link nie otwiera po skopiowaniu do przeglądarki :/

Ja na razie zaprzestaje podawać warzywa i owoce bo są zielone kupy i była wysypka. Jadłyśmy marchew - skoczyło się wysypką, potem dynię - okazała się niesmaczna i nie miałam serca jej katować, potem jabłko jeden dzień - całkiem ok - zielona kupa , potem dynia z jabłkiem - bardzo zielona kupa. Wszystko z przerwami na zanknięcie złych objawów. Teraz poczekamy kilka dni i zaczynamy kaszkę holle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 21:13

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś fajny dzień, Małgosia spałą 2,5 h w parku, potem dojechał tata z butlą ciepłego mleczka, nakarmiliśmy w parku i pojechaliśmy na kebaba ( aż wstyd przy mojej wadze )i na spacer do lasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 21:15

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Jutro ostatnia część marchewki a dalej zobaczymy. Dziś mi się udało podać marchew zamiast mleka i wyszło 5 karmien plus marchewka, zobaczymy czy się obudzi w nocy z głodu
    Kupy dalej nie ma a mały niespokojny :(

może podaj jabłko, ponoć pomaga.

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli a jak te ćwiczenia wyglądają ?

l22ntv73brtiddsy.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli właśnie napisałam że też nigdzie nie widziałam. Zastanawiające :)

Adelka proszę jeszcze raz
    http://www.edziecko.pl/rodzice/1,123955,11113992,Napiecie_miesniowe_u_niemowlat___czy_to_sluszna_diagnoza_.html

Gdzieś czytałam że przy rozszerzaniu diety koloru kupki już się nie bierze pod uwagę w ogóle tak samo konsystencji ;) Jedyne co może zaniepokoić to śluz w kupce. Bo to świadczy o alergii, całkiem czarne albo całkiem białe kupy. Tak więc tym bym się nie przejmowała. Ale skoro jest jeszcze wysypka to już inna sprawa.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysypka zeszła ale była na rękach, klatce piersiowej i policzkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 21:41

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysypka zeszła ale była na rękach, klatce piersiowej i policzkach.

l22ntv73brtiddsy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelka77 wrote:
    Ja na razie zaprzestaje podawać warzywa i owoce bo są zielone kupy i była wysypka. Jadłyśmy marchew - skoczyło się wysypką, potem dynię - okazała się niesmaczna i nie miałam serca jej katować, potem jabłko jeden dzień - całkiem ok - zielona kupa , potem dynia z jabłkiem - bardzo zielona kupa. Wszystko z przerwami na zanknięcie złych objawów. Teraz poczekamy kilka dni i zaczynamy kaszkę holle.
    No i właśnie tego się boję w rozszerzaniu diety :( że mi się dzieciak popsuje :( czekam do połowy sierpnia aż skończy 6 m-cy

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari no cos tam mleka mam, tylko ze mniej :-P ja rano zawsze miałam nabrzmiale piersi, mały sie najadal i jeszcze laktatorem sciagalam na zaś. I on wtedy najbardziej lubi jesc. A jak musi sie napracować to często cyrki mi robi, ze nie chce - płacze, wije się i po tych wigibasach zazwyczaj wszystko zwraca, bo tak mocno brzuszek napina.

Dziewczyny dzis stało się coś okropnego.. byłam z Tymonkiem w rosmannie i troszkę marudzil no to smoczek i lecę do kasy, zaraz patrzę a on cały czerwony, łzy w oczach i biedny próbuje złapać oddech, no dusil sie normalnie.. szybko go odwrocilam i zaraz zaczal płakać, a ja prawie razem z nim.. Tak sie wystraszylam, ze do tej pory ciagle sprawdzam czy wszystko ok. Nie można zostawić bejbikow nawet na chwilę, bo w każdej chwili moze się tak ślina zakrztusic.

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
‹‹ 1830 1831 1832 1833 1834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ