X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelka77 wrote:
    No i oczywiście zdrówka dla Gabrysi ☺
    Dziękujemy, zdrówko najważniejsze! :)

adelka77 lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś u nas pediatra słyszała szmery naf serduszkiem. Teraz niby ich nie ma ale drugi pediatra (moja koleżanka ) nie słyszała. Przyznała że to nie takie łatwe takie szmery usłyszeć. Że nie każdy potrafi.

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zasinienie wokol6ust może nic nie oznaczać. Może to być taka uroda dziecka. Wiele dzieci je ma i są zdrowe ich serduszka również. Nas lekarz robiący echo serca uświadomił, że ta dziurka w serduszku, którą ma Małgosia nie ma związku z zasinieniem. Z resztą nam już to zniknęło. Dziecię chyba po prostu z tego wyrosło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 16:30

edyś lubi tę wiadomość

l22ntv73brtiddsy.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeci dzień marchewki i zjada z chęcią :) ale kupy od przedwczoraj nie ma :(

Teraz chce dać inne warzywo chyba dynie dam, mam też pasternak z rosnącą dawal to ktoś?? Co to w ogóle pasternak?? Xd

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko sama nigdy nie jadłam pasternaku ale to jest coś a'la pietruszka. Też kupiłam w słoiczku ale jeszcze nie podawałam. Dziś podałam drugi dzień ziemniaka z marchewką ale Igor teraz nie ma apetytu specjalnie więc zjadł może 2-3 łyżeczki i pluł. Dlatego na razie się wstrzymujemy i zobaczymy za kilka dni.
    A i do póki nie zrobi kupki po marchewce nie podawaj innego warzywka. Bo później nie będziesz wiedzieć jak na inne zareaguje. Ewentualnie samo jabłuszko na rozluźnienie ale niewielkie ilości.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny, a osłuchowo u was dobrze z serduszkiem? Bo u nas pediatrzy mówią, że tak i stąd mi nie chcą dać tego skierowania.
    są szmery :(

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co mnie dziwi? Ze w tych sloikach od 4 mca mozna kupic brokuly,sam kalafior widzialam a nie ma nic z burakiem.. Dziwne to..
    Jagoda tez sie w luk wygina, siega po zabawki,bawi sie na brzuszku,kreci jak wskazowka i spaceruje po lozczku:) A lekko jak lezala prosto miala przechylona glowke w lewa strone i od razu na rehabilitacje nas wyslala pediatra zeby rozluznic obrez barkowa. I sobie cwiczymy w domciu

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli bo buraczek dopiero po 5 msc. Ale nawet w tych dalszych też nie spotkałam. Może mało trwały jest?

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • L Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrówka i radosnych dni dla Gabrysi :-* Pysia słodka jest :-)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi-ale ja wcale nie widzialam buraka!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ostatnia część marchewki a dalej zobaczymy. Dziś mi się udało podać marchew zamiast mleka i wyszło 5 karmien plus marchewka, zobaczymy czy się obudzi w nocy z głodu
    Kupy dalej nie ma a mały niespokojny :(

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi mi się link nie otwiera po skopiowaniu do przeglądarki :/

Ja na razie zaprzestaje podawać warzywa i owoce bo są zielone kupy i była wysypka. Jadłyśmy marchew - skoczyło się wysypką, potem dynię - okazała się niesmaczna i nie miałam serca jej katować, potem jabłko jeden dzień - całkiem ok - zielona kupa , potem dynia z jabłkiem - bardzo zielona kupa. Wszystko z przerwami na zanknięcie złych objawów. Teraz poczekamy kilka dni i zaczynamy kaszkę holle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 21:13

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś fajny dzień, Małgosia spałą 2,5 h w parku, potem dojechał tata z butlą ciepłego mleczka, nakarmiliśmy w parku i pojechaliśmy na kebaba ( aż wstyd przy mojej wadze )i na spacer do lasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 21:15

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Jutro ostatnia część marchewki a dalej zobaczymy. Dziś mi się udało podać marchew zamiast mleka i wyszło 5 karmien plus marchewka, zobaczymy czy się obudzi w nocy z głodu
    Kupy dalej nie ma a mały niespokojny :(

może podaj jabłko, ponoć pomaga.

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli a jak te ćwiczenia wyglądają ?

l22ntv73brtiddsy.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli właśnie napisałam że też nigdzie nie widziałam. Zastanawiające :)

Adelka proszę jeszcze raz
    http://www.edziecko.pl/rodzice/1,123955,11113992,Napiecie_miesniowe_u_niemowlat___czy_to_sluszna_diagnoza_.html

Gdzieś czytałam że przy rozszerzaniu diety koloru kupki już się nie bierze pod uwagę w ogóle tak samo konsystencji ;) Jedyne co może zaniepokoić to śluz w kupce. Bo to świadczy o alergii, całkiem czarne albo całkiem białe kupy. Tak więc tym bym się nie przejmowała. Ale skoro jest jeszcze wysypka to już inna sprawa.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysypka zeszła ale była na rękach, klatce piersiowej i policzkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 21:41

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysypka zeszła ale była na rękach, klatce piersiowej i policzkach.

l22ntv73brtiddsy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelka77 wrote:
    Ja na razie zaprzestaje podawać warzywa i owoce bo są zielone kupy i była wysypka. Jadłyśmy marchew - skoczyło się wysypką, potem dynię - okazała się niesmaczna i nie miałam serca jej katować, potem jabłko jeden dzień - całkiem ok - zielona kupa , potem dynia z jabłkiem - bardzo zielona kupa. Wszystko z przerwami na zanknięcie złych objawów. Teraz poczekamy kilka dni i zaczynamy kaszkę holle.
    No i właśnie tego się boję w rozszerzaniu diety :( że mi się dzieciak popsuje :( czekam do połowy sierpnia aż skończy 6 m-cy

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari no cos tam mleka mam, tylko ze mniej :-P ja rano zawsze miałam nabrzmiale piersi, mały sie najadal i jeszcze laktatorem sciagalam na zaś. I on wtedy najbardziej lubi jesc. A jak musi sie napracować to często cyrki mi robi, ze nie chce - płacze, wije się i po tych wigibasach zazwyczaj wszystko zwraca, bo tak mocno brzuszek napina.

Dziewczyny dzis stało się coś okropnego.. byłam z Tymonkiem w rosmannie i troszkę marudzil no to smoczek i lecę do kasy, zaraz patrzę a on cały czerwony, łzy w oczach i biedny próbuje złapać oddech, no dusil sie normalnie.. szybko go odwrocilam i zaraz zaczal płakać, a ja prawie razem z nim.. Tak sie wystraszylam, ze do tej pory ciagle sprawdzam czy wszystko ok. Nie można zostawić bejbikow nawet na chwilę, bo w każdej chwili moze się tak ślina zakrztusic.

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
‹‹ 1830 1831 1832 1833 1834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ