X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari ja to wiem, ze od 6 a nawet od 7 dopiero dziecko moze byc gotowe, przeczytalam chyba wszystkie zalecenia, blogi łącznie z komentarzami lekarzy i jakis profesorków... mam pare swoich powodów dla których chce wczesniej zacząć
    Edit: syn siostry zaczął siadać jak miał 8mcy dopiero :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 22:02

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też już nie raz się spotkałam ze zaleceniami, że dzieci karmione mm tak jak kp rozszerzanie diety powinny zacząć od 6 miesiąca. Ale uważam że tak będzie lepiej. Tym bardziej że nie daje się dziecku ilości do najedzenia a jedynie próbujemy. I będziemy tak próbować pewnie do 6 miesiąca zanim zastąpimy jakiś posiłek mleczny.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia absolutnie nie bierz tego do siebie. Wiadomo, że każda mama robi jak uważa. Ja akurat poczekam, aż Nina zacznie siedzieć i interesować się jedzeniem, bo na razie ma to gdzieś ;)
    A jakie masz powody jeżeli można wiedzieć?

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari spokojnie ja sie nie denerwuje moze to tak zabrzmiało ja juz zmeczona jestem i juz tak nie mysle co pisze do końca...a wiec tak- my ciagle mamy problemy z przybieraniem i wiem, ze warzywa sa mniej kaloryczne itd i ze mleko many jest bardziej wartościowe tylko nasze dziecko obawiam sie, ze wypija mniej niz "powinno", nawet doradca kazała dokarmiać moim mlekiem ściągniętym, ale nie wypije i koniec, nawet rano na głodniaka wypije 30-40 ze 100-120 ktore dla niej przygotowałam...mijało sie to z celem, wiec wróciłam do samego cyca i niby teraz jest ok bo pije (wczesniej czesto odmawiała) a teraz ładnie i co? Przez miesiąc tylko 200g :( żelazo nawet juz sie ugięlismy, zeby spróbować dać (lekka anemia sprzeczne opinie lekarzy czy żelazo konieczne) budzę do karmienia w nocy, no staje dosłownie na głowie! Oczywiście lekarze chcieli zeby dokarmiać, nawet wypróbowałam ale tez skończyło sie na 30-40ml i ogromnym zaparciu, wiec to był zły kierunek na pewno, wyniki resztę dobre...pogoda, uśmiechnięta no ale jednak bardzo malutka w stosunku do rówieśników (ma wagę 2mczej sąsiadki...) i tak juz pediatrzy wpychają od 4mca warzywa, ale my na nie...z tym, ze jest coraz gorzej, wiec po cycu zaczynamy dawać warzywa jako cos Ala dokarmianie - zawsze to beda jakies kalorie....na razie i tak tylko próbuje zeby juz pozniej moze zjadła cos wiecej jak przyzwyczai sie do innych smaków?kombinuje na wszystkie sposoby...kolejna sprawa musze wrócić do pracy, a im pozniej sie rozszerza i pisze z doświadczenia rodziny i znajomych tym dziecko mniej chętnie je i uczy sie tego co juz młodsze dzieci którym rozszerzają dietę mamy wczesniej juz dawno potrafią, a do żłobka nie mozna przynosić swojego mleka, wiec jakby jadło warzywa to by mogło tylko cyca dostac w domu, a nie kaszki na mm czy krowim których nie zna...Rozpisałam sie, nie wiem czy komuś sie w ogole chce to czytać i czy ma to ład i skład ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy możliwość zostania u rodziców mam, ale to 4km odemnie, bo ja mieszkam za miastem. Więc jeśli chodzi o taki weekend spokoju to średnio, bo mój rodzice mieszkają obok pracy Lubego.. Wczoraj już nas mialam pakowac.. Zresztą sam mi to proponował ;-) tylko, ze Tymona mam zostawić.. coś mu siadlo na leb, bo inaczej tego opisać się nie da.. Wiecie ile dzisiaj widział Tymusia? Przez dwie sekundy powiedział 'część kochanie' i poszedł sobie przy aucie dlubac, bo wielce na mnie obrażony (tak ON jest obrażony) a co dziecko winne zeby chociaz 30 min sie z nim pobawić.. zajebiscie dojrzały jest. 29lat a jakby 16. Wymiekam dziewczyny.
    A papierami nie mam jak rzucić, bo ślubu jeszcze nie ma, termin na maj mamy, a mi sie wszystkiego odechciewa..
    A z tym zostawieniem go z malym cały dzień nie ma szans, bo on jakiś wolny dzień w pracy będzie miał we wrześniu..

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia ale jak wyniki są ok (krew i mocz -a w tym wieku dzieci mają często anemię fizjologiczną) a Mała jest pogodna to chyba nie ma się co martwić. Jak będziesz dawać warzywa to dodaj łyżeczkę oliwy z oliwek, tak radziła mi laktacyjna. Zresztą nie każde dziecko musi wyglądać jak bibemdum ;)

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby to wszystko wiem, ze moze byc drobniejsza, ale jednak w głowie siedzi i wiadomo ciągła walka z "ciociami dobra rada" i komentarzami jakie to dziecko marne i ze jej nie karmie/żałuje jedzenia to mnie czasem dobija :( w zasadzie juz chyba wypadliśmy z siatki crntylowej, a to sie chyba staje moją obsesja :(

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fat-baby-08.jpg
    To jest dopiero okaz zdrowia
    Zosia powiem Ci jak wujek dobra rada, takim ciotkom dobra rada powiedz: spierda%aj, to moje dziecko

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dwojga złego to juz wole to co mamy ;)
    Mąż mowi, ze rośnie nam modelka i on juz wyluzował...teraz chyba czas na mnie ;)

vayn lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Cie trochę Zosia rozumiem. Ja cisne Blanke z tymi warzywami żeby szybko dojść do tego że dostanie mięso, czyli białko, a ona chętniej je z łyżki niż z butelki. Chcę też ją szybko nauczyć pić z niekapka. Podobno jak byłam mama też nie chciałam pić mleka z butli. U nas jest już dużo lepiej niż było, ale to co było to masakra. Nie myślałaś żeby zrobić małej badania czy na pewno nic jej nie jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 23:16

201602111680.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiliśmy krew i mocz z posiewem, a tak to widział ją gastroenterolog i pediatrzy i tylko dawali rady zeby dokarmiać... A jakie badania jeszcze robiliście? Albo co jeszcze moglibyśmy zrobić?
    A jak teraz u Was waga? Lepiej? Duzo w gore?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 23:31

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi, chyba ostatnio pytałaś, ile Jaś waży. Dzisiaj stanęłam na wagę - u mnie ciągle w dół, a Jasiek rośnie, że hej. Dzisiaj ma 8600g :D

Lexi150, vayn lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo co za noc!

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    A w ogole jest sam ziemniak gdzieś? Bo nie widziałam nigdzie
    Zosia-ziemniaka nie widzialam ale przeciez mozna ugotowac:) Wy przeciez jadacie chyba:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    To Brusia zaczęłaś od marchewki z jabłkiem i pozniej zmieniłaś na samą marchewkę?
    Marchewkę samą to tylko z babydream widziałam w sklepach
    Z kazdej firmy jest sama marchew

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • L Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z gerbera mam samą marchewkę kupiłam ale chyba ugotuję swoją tak zwaną swojską ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupa po marchewce jK krem do tortu.. Matko ale porownanie:) ale pierwsze co mi do glowy przyszlo jesli chodzi o konststencje:)
    Zosia-chyba powinnas wyluzowac. Masz zdrowa piekna corke tylko troszke szczuplejsza. A ciotkom dobra rrada powiedz:ssssss....(bojke o węzu) Nam pediatra mowi ze 6400 jak Jagoda wazyla to jak polroczne dziecko.. A to bylo 2 mce temu. Zatem poroczne dzieci tyle tez waza.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie, ja to nawet nie mam z kim o tym normalnie porozmawiać w realu tak normalnie bez "dobrych" rad
    Wujek przywiózł marchewkę, wiec zrobimy dzis sami :)

Brusia u nas tez dzis była szalona noc!

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina pocisnęła od 21 do 9 i teraz znowu śpi ;)

vayn, Mila920, Zosia_wop lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia a ile twoje dzieciątko waży teraz?
    Pamiętasz miałyśmy ten sam problem ... a moja mm nie chciała nic a nic tykać. W ostateczności kupiłam wagę aby ważyć przed i po jedzeniu aby sprawdzić czy to dziecko coś wysysa z cycków.
    To chyba pomogło ... trochę się polepszyło. Ja przede wszystkim wrzuciłem na luuzzz. Teraz mała przybiera 15-20g na dobę. Nie waży tyle co inne dzieci znajomych w tym wieku. Mówię zawsze sobie ze nie wszystkie dzieci muszą być pulpecikami. A z rozszerzanie diety jednak się wstrzymam do 6 miesiaca raczej.

‹‹ 1823 1824 1825 1826 1827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ