Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Lexi dobrze, ze juz po
w niektórych parafiach trzeba podpisać oświadczenie, ze sie weźmie ślub kościelny inaczej nie ochrzci...
A teraz najlepsze, była siostra męża i mowila, ze mama sie coraz gorsza na starość robi i ze trzeba bedzie ją na zmianę do siebie brać i podobno jak sie przeprowadzimy ma u nas zarezerwowany jeden pokoik wtf?! -
Ale wg prawa kanonicznego to rodzice chrzestni muszą być w formalnych, kościelnych związkach lub samotni ale bez dzieci bo to oni "biorą na siebie" wychowanie tego dziecka w wierze. No ale wiadomo, każdy sakrament to okazja do zarobienia kasy
-
Biedroneczko wow!
Ja to zaraz znowu będę gruba
Kurczę ale zawsze może sobie znaleźć albo jakieś zajęcie albo jakiegoś pana do spółkiMi to się wydaje że jak samotna osoba w tym wieku zacznie z dziećmi mieszkać to już będzie "gnuśnieć" w sensie zajmie się życiem dzieci a nie swoim. A 60 to wcale jeszcze nie dużo. Moja ciotka w tym wieku znalazła sobie męża (była wdową). Wyjeżdżają co chwilę a to do sanatorium a to na wczasy. Dopiero teraz tak naprawdę odżyła.
-
Mamy własną Chodakowską! Biedroniu nie dobijaj! Choć mnie to motywuje troszkę. Od poniedIałku (jak zawsze hehe) zaczynam ćwiczenia, bo rzygac mi sie chce na własny widok.
Lexi super, że się wszystko udało, ale taka krótka impreza? W sobotę?
Co Igi podostawał? -
Zosia, my żyjemy po sąsiedzku z moją mamą, która opiekuję się znidołężniałą babcią. Tylko, że ona ma 87 lat. To jest horror. Nie daj sie wrobić. Moi rodzice i prawie teście mają po 60 lat. Gdzie to do starości?! Jeszcze dużo życia przed nią i przed tobą. Masz do niego prawo aby przeżyć po swojemu i stworzyć dom dla swojej rodziny a nie dla zupełnie młodej i zdrowej kobiety. I na starcie od razu bagaż dźwigać.
-
Baga bo bez alkoholu
A tak planowaliśmy obiad deser i juz. Mały też już był zmęczony, do tego upał, wszyscy już mieli dosyć. Pewnie gdyby był alkohol to posiedzenie byłoby dłuższe ale dla mnie nie było takiej opcji. W końcu to impreza dziecka. Później chcieliśmy jeszcze pójść na spacer ale się wszyscy zaraz zawineli i tyle
A dostal pieniążki. Z prezentów to tylko złoty łańcuszek z krzyzykiem. -
O. No to fajnie. Kurde ja zawsze jak na chrzcinach byłam to był alkohol. Może dlatego sie siedziało.
A pieniążkiki fajnie, bo przeznaczycie na co chcecie. Nikt was nie uszczęśliwi np. Portretem matki boskiej z polerowanego srebra (mam nadzieje, ze nie uraziłam niczyich uczuć religijnych).
Chociaż złoto, choć dla chłopca niepopularne to tez świetna pamiątka. Mój brat do tej pory nosi swój łańcuszek i blaszkę. Miał tez bransoletkę ale zgubił no i sygnet - ale do niego chyba jeszcze nie dorósł -
Dziewczyny moja teściowa to bardzo trudny charakter, a im starsza tym gorzej. Chłopa sobie na bank nie znajdzie, bo w tym wieku to zazwyczaj faceci chca opiekinki czego w tym wypadku by nie dostali. Mysle, ze troche inaczej jest jak sie bierze do siebie własna mamę, a co innego jednak mama męża. Nie wyobrażam sobie miec 3 pokoi 2 dzieci i jeszcze babci. Wiem, ze starość to starość i trzeba pomagać, bo nas kiedys tez to czeka. Szczególnie, ze siostra męża uciekła za granice, bo tu by ciagle musiała byc podporządkowana. No i ta perspektywa juz mnie przeraża.
-
U nas tez nie było alko, od 13 do 16/17 jakos tak siedzielismy, było gorąco, wszyscy juz było znudzeni, teść zrobił after party grila u siebie dla jeszcze innych ciotek i wujków
-
No raczej dobrze, bo dzisiejsza młodzież, a tym bardziej za pare ładnych lat to takich rzeczy w pokoju trzymać nie bedzie, no chyba ze kiedys doceni, ale watpię, bedzie sobie leżeć w szafie. Chrzestny był zastąpiony innym, który wlasnie jest po ślubie cywilnym i tak przyszed na odpiernicz troche mysle.
-
Biedronka łoł hehe ja to się cieszę że kiedys w tankini zainwestowałam mniejszy wstyd będzie, a kupiłam przed chwila bilety na korfu za 2 tygodnie.
Zosia a tesciowa ma swoje mieszkanie? jak tak to moze lepsza opcja żeby je sprzedała i kupiła coś bliżej Was jeśli mieszka daleko, a córka niech jej dołoży z zagranicyprzynajmniej będzie nie 24/dobę.
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
D temat rzeka...mieszkanie ma duże tylko, ze wysoko bez windy, zamienić na mniejsze niżej nie chce. mąż sie wkręcił w playa i tak nam mija sobotni wieczór
czas spac dobranoc