X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn na pewno jej nie przestraszyłaś, jeszcze jej się przypomni i będzie próbować dalej. Gabrysia też czasem "cofa się w rozwoju" a potem czymś tam nowym zaskakuje. Niech Pola ładnie raczkuje, to jak się spotka z Gabrysią, to ją nauczy ;D Bo ona cały czas tylko w miejscu "dupką rusza" i hop hop, no i pełza po całym pokoju. A do teściowej masz sporo cierpliwości, złota kobieta z ciebie haha ;D

MI najbardziej smakuje kaszka Nestle truskawkowa, zawsze dojadam, nic się nie marnuje, mniam mniam.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli a czemu Jagódka miała takie badania ??

Moja artystka "raczkuje" przekręcając sie z jednego boku na drugi.Poloze jej na łożku pilota i zeby do niego dojść to kladzie sie na lewy bok pozniej prawy ,nóżka z tylu chodzi pozniej na prawy bok znowu lewy i takim sposobem dochodzi do pilota :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko bo zwymiotowala dwa razy bylysmy 4 dni w szpitalu i podnioslo jej sie ciemiaczko. Zatem zeby posprawdzac zrobilismy jeszcze raz usg brzucha bo to w szpitalu bylo maaaarniutkie no a usg przezciemiaczkowe to zeby sprawdzic czy jest ok. Na szczescie wszystko pieknie!:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka jaka zdolna dziewczynka!

Vayn nie przestraszyłaś! Zaraz tak zacznie zasuwać że nawet się nie zdążysz obejrzeć. ;)

Za nami ciężka noc, Mały budził się co chwila. Podejrzewam że to od gorąca. :/

Dzisiaj chrzciny! Normalnie nie wiem jak się ze wszyskim wyrobimy ale musimy :) A najlepsze że dzisiaj ma być prawie 30 stopni więc zaraz po chrzcinach przebieram Młodego w krótkie spodnie :/

marissith, vayn, Zosia_wop, Tusiaa, Mila920, Kri lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej soboty mamuśki!
    Lexi udanych chrzcin. Czekamy na fotki :)

Mari myślałam o bidonie, ale właśnie nie wiedziałam czy będzie umiał ze słomki pić... Jaki bidon wybraliście?

atdc6iyei0o27of5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga taki
    http://www.fabrykawafelkow.pl/kubeczki/10686-bidon-jednorozec-879674020443.html

lecimy nad morze :D miłego weekendu!

vayn, Lexi150, Biedroneczka29, Zosia_wop, Mila920 lubią tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi dobrej zabawy!

Lexi150 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipana całe szczęście ze wszystko dobrze.

Mari my tez dzis ruszamy nad morze :)

tulipanna lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o piaskownicy ostatnio więc stwierdziłam, że wezmę i Polenę. Od dzisiaj ma 4 nowe koleżanki :P się natupała nóżkami w piach. Bawiła się z dziewczynką która ma 8,5msca - ja myślałam że ma z 12 mscy. Skubana do nas przyszła sama, łopatką umiała się posługiwać no szok. Jej dziadek do mnie, że Klementysia to dopiero od 1,5 miesiąca chodzi za rączkę że moja Pola też tak będzie za 2 miesiące. Jak mu powiedziałam, że Pola ma 7,5 to się trochę zmiesAł :/

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari Biedronko miłego wypoczynku!

Lexi zeby wszystjo sie dzis udało!

Dziewczyny z brzuszkami po ciazy, słyszałyście o rozejściu mięśni prostych? Jak robicie brzuszki i tak sie napinacie to w brzuch w środek mozna "wsadzić" palec niby rozstęp jest jak wchodzą 4 czy 5, mi wchodzi 1...
    http://www.drszczyt.pl/jak-pozbyc-sie-rozstepu-miesni-prostych-brzucha/

Na Szczyta mnie nie stac :P ale cos mi sie tam rozeszło i chyba to jest wina odstającego brzuszka :(

Edit: teraz zanim zajdę w druga ciąże koniecznie musze zając sie wzmocnieniem mieści, praca za biurkiem i 3h w aucie wychodzi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 11:29

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nas może nie być jakiś czas. Mały od rana daje taki wycisk że szok mam nadzieję że umorduje teściowa do głębin cierpliwości. Ja zakasuje rękawy i działam aby wszystko mieć z głowy. Udanych chrzcin czekam na focie ale pewnie mi przepadna więc liczę na jakąś prywate, udanych wyjazdów których zazdroszczę ogromnie, dla tych slodziakow obchodzacych w najbliższym czasie święto wszystkiego dobrego i pełno calusow. Trzymajcie za nas kciuki. Papa

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa zamawiając mleko zamówiłam te kaszki holle bananowa i jaglana i mam nadzieję że po ogarnieciu się tu jak pojedziemy na chrzciny że jeden posiłek zastapimy i jakoś nadgonimy. Ostatnie budzenie w nocy jest straszne co dwie godziny i nic go nie zadpokoi tylko butla. Wieczorne m zageszczane i przez to brzuch go boli no ale czasem to i 9 karmien co jest stanowczo za dużo. Wejdziemy pełna para w jedzenie i nadrobimy.
    Wykorzystujcie pogodę kochane.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam kaszkę Nominal - świetny skład i tania w porównaniu do Holle itd.

Moje dziecko notorycznie przekręca się na brzuszek. Dzisiaj to myślałam, że zwidy mam... Obudził się setny raz w nocy, nakarmiłam go i tak przymknęłam oczy dosłownie na minutkę! Przebudziłam się, patrzę, a mój syn leży na brzuchu, głowa wysoko w górze i się rozgląda. Zaczęłam się śmiać do siebie, bo biedaczek tak zaspany był, że oczy były zamglone, ale głowę twardo trzyma. Rozczulił mnie ten widok, ale od razu położyłam na plecki, żeby zasnął znowu. Cudak mały... :) i teraz ciągle gada "mamamamama", a nieraz nawet wyjdzie mu przypadkiem piękne "mamo" :D

Dzisiaj jadł pierwszy raz serek - kupiłam Bielucha, dałam troszkę owoców. Zatem nabiał odhaczony! :D W poniedziałek idę po jakąś bułę do piekarni, niech pociumka i zapozna się z glutenem :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja 2 dni temu dostałam @. Dzisiaj w nocy Kuba tak krzyczał ze szok 30 min go uspokajałam :( nie wiem o co chodziło. Mąż do mnie żebym mu mleka zrobiła bo pewnie głodny no ale nie przesadzajmy. zjadł na noc 180ml i po 2 godz krzyk.

Ja chyba tez wypróbuje te kaszki holle albo nominal . Zależy która bedzie na aptece bo mm bede zamawiac :)

Brusia Ty to masz przeboje ze swoim Jasiem :(
    Lexi udanych chrzcin. Niech sie Igus dobrze sprawuje :)

BYła któras z Was w Lidlu ? warto pojsc i zobaczyc te body, pajace? :)

Kiedy można wprowadzac takie zwykłe normalne kasze gryczaną, jaglaną, pęcak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 12:50

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie trzy dni i ledwo Was nadrobiłam.

Lexi gratulacje, a ja ostatnie 3 dni spędziłam w Szczecinie. Moje dziecko super zniosło podróż 600km. Do Szczecina obudził sie tylko raz, wiec zrobiliśmy przerwie pół godzinna, a do domu jak jechaliśmy to były 2 pobudki, ale druga przerwa była krótka. Z tego wynika ze Michał lepiej znosi długie trasy w nocy niz krótkie w dzień.
    Moje dziecko okazało sie miastowe, bez problemu zasypiał na spacerach przy szumie samochodów i krzywych chodnikach a dzisiaj przy ciszy zasypiał 1,5h i spał 20 min.
    Do Szczecina pojechałam niestety na pogrzeb i 2 dni pozniej poszłam z mama i ciocia posprzątać na grobie i musiałam zaliczyć karmienie na cmentarzu, ale w Szczecinie jest tak piękny cmentarz ze czuje sie jakby sie było w parku. Ale nie chciałabym przeżyć tego co moja ciocia, czyli pochowanie własnej córki.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w lidlu o 12 juz same resztki, spodziewałam sie ze te rzeczy sa bardziej miękkie i milusie; nic nie kupiłam, bo wszystko prawie z reszta mam, ale okazało sie ze babcia kupiła body mowila ze rzuciły sie kobiety w ciazy głownie i brały po pare paczek

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia takie kasze od początku mozna,sa zdecydowanie lepsze niz te kupne instant

gorgeous lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous - gdzie kupiłas ta kaszke nominal? :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem! Wszystko udało się git. Tylko ta gorączka dzisiaj! Gdyby nie to że Mężu jutro pracuje to też zahaczylibyśmy morze. Igor w kościele był bardzo grzeczny, pod koniec tylko zaczął śpiewać bo zmęczony był. W knajpie pospał a później chodził z rączek do rączek. Uśmiał się i pogadał a później znów do spania. Po imprezie zajechałam do lidla i kupiłam bodziaki, spodenki i sweterki. Ale już dużego wyboru nie było.

Tusia te normalne kasze to chyba jak się gluten wprowadzi bo one już z glutenem raczej-tak mi się wydaje. Ale na bank mają więcej składników odżywczych niż te szybkie instant. U nas niestety po kaszce było zaparcie więc dziś było tylko mleczko.

Wszystkim wypoczywającym pięknej pogody!

Fotę wrzucę jak jakieś dostanę :) Ale w końcu i dziś matka jak człowiek wyglądała :D

Tusiaa, Bagabaga, Ediii, Kri lubią tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i żeby nie było tak cudownie to najpierw w kościele ksiądz z tekstem, że przydałby się ślub kościelny, potem rodzice i teściowie zaczęli truć. To im odparłam że jak będziemy chcieli to weźmiemy a jak nie to nie i nic nikomu do tego.
    A później teściu dał Igorowi bitej śmietany (z czekoladą!) polizać. Nosz się tak zagotowałam i na nic tłumaczenia, że nie może. Przecież to tylko troszkę i mam nie przesadzać. Do tej pory się wkurzam! Grrrr
    To się wyżaliłam :)

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 1949 1950 1951 1952 1953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ