Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny z innej mańki dziś wyczytałam, że w 7 miesiącu życia kończą się dziecku zapasy żelaza z organizmu i ważne jest żeby dziecko w tym okresie już jadło mięsko, jajko i rybki. A u nas z tym obiadem to strasznie ciężko idzie. Kaszka nawet fajnie łyżeczką. Zjada to co mu przygotuje ale obiadki to koszmar. Zje kilka łyżeczek, czasami nawet mruczy z zadowolenia jak przy mleczku ale to dalej małe ilości. Później zamyka buzię i nic już mu nie wcisnę. Najlepiej to tylko butlę. Wczoraj w restauracji Mąż położył butlę przed nim na stole i chciał go ułożyć do jedzenia, nie zdążył a on już sięgnął rączkami złapał butlę i do buzi na siedząco. Wasze już jedzą obiadki? Zamiast mleczka? Oczywiście o te starszaki mi chodzi.
-
Lexi,no taaaak. Ale mieska jeszcze nie dawalam,czekam na krolika,rodzice mi zalatwili. Kasza o 9, o 12 byl cyc (dzis dalam owoce o 12) o 15 obiadek (warzywka) o 17 cyc i po 19 cyc. Dawalam o 17 owoce ale o 22 budzila sie Jagoda z glodu,wiec zmienialm i spi do 24 teraz:) Lexi,ja wolalam najpierw cwirkałam wtc zeby buzie otworzyla i jadla dalej:)Zeby przyzwyczaila sie. Teraz wie ze jak szama to szama:)
-
No my już od dwóch miesięcy mniej więcej o tej samej porze próbujemy. Ale wcześniej jadł duuuużo chętniej. On już też wie, że pora jedzonka. Rozkładam fotelik i od razu jest uśmiech no ale tak jak mówię do czasu. A później to już nic nie daje ćwierkanie, zabawianie. Buzia na kłódkę i rób matka co chcesz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 16:28
-
Jakby któraś chciała można skorzystać z rabatu na krzesełka chicco.
https://web.facebook.com/chiccopolska/photos/a.159670604235053.1073741828.145337839001663/559926897542753/?type=3&theaterKri lubi tę wiadomość
-
No właśnie już sama nie wiem. Jak dotykam nic nie czuje na dziąsłąch ale jak dzisiaj popatrzyłam to ma już takie jasne zarysy przy dolnych jedynkach a wcześniej były cale różowe. Ale nie wiem jak to wygląda przy wyrzynających się ząbkach. Oczywiście mega ślinotok i wszystko do buzi.
-
D84 wykupiliśmy leżaki z parasolem i jest cały czas w cieniu w wozku lub na leżaku pod parasolem,na słońcu tylko jak jestesmy w wodzie.
Plażowiczka
http://static.pokazywarka.pl/i/6867268/772913/image.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 17:19
Lexi150, Kri, dana222, Mila920, L, Zosia_wop, Tusiaa, adelka77, vayn lubią tę wiadomość
-
Lexi, mogą być to zęby u nas nic nie było widać i pod palcem wczoraj wyczulam ostre a dziś już widać. A Niespokojny jest od jakiś 2 tyg. dzięki za kod!
A tego ziemniaka to kupię w słoiczku samego? Bo zawsze widziałam z czymś... A samemu to mocno rozgotowac i zblendowac i wsio? -
Kri ja też nigdzie samego ziemniaka w słoiczki nie widziałam i podałam ziemniaka z dynią. Spokojnie możesz podać to zestawienie są to takie lekkie warzywa...bez obaw.
Ja we wtorek podałam malej rosolek z kurczaka z kaszą mamna i trochę mi ja wysypało. Za dużo nowego bo i por i seler w składzie gdzie seler to przecież bardzo uczulający jest. No nic dobrze że przynajmniej wiem od czego. -
My juz mięsko wprowadziliśmy, dałam indyka sklepowego bo innego nie mam, ale dalej zje łyżeczkę dwie i koniec, jedyne co smakuje jej jabłko z brzoskwinia z hipp- obiady robię sama, ale desery kupuje, bo nie mam fajnych owoców. Tego hipp moze zjeść czasem prawie całego, ale czesto jej nie daje.
Robilam cukinie z ziemniakiem, troche zjadła -
troche spamu, nie mam czasu jeść ani spac bo uczę sie wstawać, serio cały dzien cuduje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 16:23
Lexi150, L, Tusiaa, d84, adelka77, Mila920, dana222, Biedroneczka29, tulipanna, Kri, vayn lubią tę wiadomość