X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ☺ ona jest bardzo słodkim dzieckiem. Jak to moja koleżanka mowi łatwym w obsłudze. Rzadko marudzi. W nocy śpi. Od ok. do 20 do nawt 7 rano. Chociaż dziś ciężka noc pobudka o 3 potem płacz o 5 i od 5 nie śpimy bo dziadek przyszedł do pokoju pobawić się z dzieckiem :// i już wiedziałam co potem będzie. Dziecko rozbawione zostało przekazane mamie i mama teraz chodzi jak zombie.

Je bez problemu, potrafu się sama bawić, można spokojnie z nią zwiedzać i chodzić na długie spacerki. Nawet plazing juz zaliczony. No super dziecko.

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia moze tak być ze pobudzona jest bo odkryła nową umiejętność. Zosia sorki za glupie pytanie ale jak Twoja niunia ma na imię?

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi do lekarza idziesz w sprawie fasolinki ?

l22ntv73brtiddsy.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Adelka. Miałam usg ale jeszcze kropka nie widać. Mam przyjść za 2-3 tygodnie to już serducho powinno być :)
    Za to od dziś zaczynamy się kluc. Pod warunkiem, że dostanę gdzieś w aptece leki bo jest straszny problem z clexane.

Byliśmy w hurtowni i kupiłam Małemu siedzisko do wanny bo w tym lezaczku plastikowym się nie mieścił. No i zyrafke Sophie. Śpi z nią właśnie w aucie :) zaopatrzylam się też w kubeczek NUK-a tak normalny ale ponoć się z niego nie wylewa. Zobaczymy jak nam będzie szło picie z niego :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wczoraj pojechaliśmy nad jezioro - moje dziecię było zachwycone, chociaż uwielbia wodę, ale była chłodna i popłakiwał, jak moczyliśmy mu nóżki, więc nie było kąpania. A matka kupiła specjalny strój do pływania i pampersy do wody... nie ma wyjścia - trzeba iść na basen. Tylko u nas nie ma ozonowanych, a wszystkie chlorowane i trochę się boję...

Dzisiaj w końcu zakupiliśmy nowy fotelik, bo z nosidełka już wyrósł Jaśko :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ze mnie jest wyrodna córka? Są u nas moi rodzice. Raptem piąty dzień a ja już jestem tak zmęczona. Fizycznie i psychicznie i chcę zeby już pojechali. Glupio mi ale już marzę o spokoju. Myślałam że mi trochę pomogą a tu dupka. Jeździć muszę z nimi na dlugie spacerki. Potem jak wracamy do domu to oni na kanapę a ja do roboty. Teraz poszli na spacer z kluską. Na całą godzinę a ja mam w tym czasie sprzatnac dom i siebie ogarnąć. Nawet nie siądę a spałam dzis 4 gidziny. Wyć mi się chce . Wyzalilam się.

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi to teraz po cichutko ale mocno zaciskamy piastki za serduszko. Oj fajnie będzie sobie przy okazji powspominać ☺

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila mnie w ogóle pytania dotyczące takich maluchów typu .. . Czy jest grzeczna/grzeczny rozkładają na łopatki. Czy ludzie rozumu nie mają? Jak taki naluch płacze to coś mu jest a nie że niegrzeczny.

Mnie pani w rejestracji gdy kluska miała 3 ygodnie spytała czy jest grzeczna. Zatkało mnie.

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi jaką masz przepisana dawke clexane ?

l22ntv73brtiddsy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sukces! Moje dziecię zaczyna znowu przybierać! Położyłam Polę na wadze ta w momencie w ryk bo jakim prawem ją położyłam... ja patrzę na cyferki i też w płacz. Pielęgniarka mnie przeprasza, że ona nic małej nie zrobiła :P No głupia ja

18.04 5800
    16.08 6,66
    29.08 7,00 <3

Idę młodej z tego tytułu zrobić budyń na mm :)

Przepraszam, później nadrobię :P Radość mnie zabardzo roznosi :P

adelka77, tulipanna, Kri, d84, Lexi150, L, Zosia_wop, Tusiaa, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Kri Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No vayn 7kg to bardzo ok :-) widzisz jak ładnie przybiera, poprostu idzie swoim rytmem :-) brawo!

vayn lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• d84 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn jak robisz budyń?

G jaki kupiliście fotelik dla Jasia?

nam picie z doidy cup idzie ok, z niekapka też, ale rurki mój niestety nie łapie - a chciałam go z rurki poić na spacerach.

odebralam wyniki malego i z tarczycą ma ok, żelazo ok, ale ma podwyższone leukocyty

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelka 0,4. Udało mi się dostać.

Gorgeous my też dziś pierwszy raz i w chlorowanej wodzie bo ozonowanej brak i było fajnie. Co prawda w wodzie spędziliśmy jakieś 30 min bo już troszkę się Młody telepał. Ale był taki zainteresowany wszystkim dookoła że buzia mu się nie zamykała. Będziemy częściej jeździć ;)

Vayn niedługo pulpecik będzie z Polusi ;)

vayn, gorgeous lubią tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też musimy się zmobilizować i wybrać na basen

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! No radość, teraz pytanie czy to nie zasługa tego że zaczęłam małej podawać mm 1x 120ml... Bo przez tyle miesięcy praktycznie nic nie przybrała, a wostatni miesiąc to już w ogóle 80g.. a teraz 340g w 2 tyg

D.
    120ml wody przegotowanej
    4 miarki mm
    łyżeczka mąki ziemniaczanej
    żótłtko lub pół - zależy czy już wprowadzone

W 20ml wody mieszamy mąkę i żółtko, 80ml wody zagotowujemy. Do ugotowanej wody dodajemy mąkę z żółtkiem i chwilę gotujemy. Studzimy. MM rozpuszczamy w pozostałych 20ml i dodajemy do budyniu. Polać sokiem albo dodać deserku :)

Pola wcina aż się uszy trzęsą, w rączce trzyma biszkopcik i sobie zagryza każdą łyżeczkę budyniu :P

Jeszcze spróbuję zrobić kisiel na bobofrucie.

Wczoraj dałam Poli jogurtu naturalnego i dodałam malin, zjadła pięknie. Niestety wieczorem wzdęło jej brzunio, ale nie płakała. Dzisiaj z rana mnie uraczyła kupą jak wodorosty taka ciemna ;/

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy 6 miesięcy <3 <3 o 19 impreza :) tata zamówil rano torta i wujek zakochany w Sofijce niewiedza ze tata zamówił poszedł i tez zamówił wiec sa dwa torty :)
    "Szpagat" w wozku???pffff czemu nie hahah :) :)

http://static.pokazywarka.pl/i/6869566/347075/image.jpg

vayn, d84, Lexi150, Kri, Zosia_wop, dana222, L, Mila920, Tusiaa, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli Tuli hop hop gdzie się podziałaś? Jak wyniki krzepliwosci u Twojej Jagody? Wróciło do normy?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis 7 miesięcy, jak to zleciało!!

Sofijka wszystkiego naj <3

Adelka mała ma na imię Fkorentyna w skrócie głownie Florka, ale tez inne co mi do głowy przyjdzie :P
    Małgosia słodziutka

Lexi ja mam odwrotnie mysle, ze dziecko jest w wieku Florki, a okazuje sie ze 2mce młodsze, bo ona taka drobniutka.

Vayn gratuluje wzrostu wagi!

D- dobrze, ze tarczyca ok!

No i wyzale sie - koniec ery obiadów i sprzątania, maty pianowej chyba tez, pałąka od maty zabawkowej...wszystkiego sie łapie i wstaje, dwa razy mi dzis upadła tylko chwile poszłam odkurzacz schować i juz widze jak leci na szczęście na matę, ale jednak głowa walnęła i płakała :( tragedia, za kanapę sie łapie, a jak odsunęłam to tam sobie sama raczkuje, wraca, albo idzie do ściany i tam kombinuje poza matą i jeszcze mi w ścianę walnie tego brakuje :( boje sie, ze cis se zrobi, w łóżeczku tez wstaje a jak sie puści to boje sie, ze w szczebelki uderzy, a rano jak wstanie to nie wiem co wyrabia zanim nie zapłacze ehhhhh

Lexi150, L, Mila920 lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mnie wkurza to niegrzeczna, a dla nieczytajacych wszystkiego przypomnę, ze moja babcia mowi ze F. Jest rozwydrzona i rozpieszczona, no tak za duzo jej pozwalam jakby mozna było takie dziecko rozpuścić? Chyba, ze rozpuszczanie to dbanie o bobasa...teraz jak moja babcia zobaczy co wyczynia to nie wiem co powie :P

A dzis znow pani zaczepiała jak byłyśmy w sklepie "ładnego chłopca" haha :P

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofijko, Florciu wszystkiego dobrego! <3

Ale macie rację z tym, że jak można mówić o dziecku w tym wieku niegrzeczne. Można powiedzieć, że jest absorbujące albo niespokojne ale na pewno nie niegrzeczne. Wiecie zapomniał wół jak cielęciem był. Przecież te wszystkie babcie i ciocie miały kiedyś dzieci i też pewnie aniołkami, które tylko leżały to one nie były :P

Zosia_wop lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 1954 1955 1956 1957 1958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ