Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny ☺ ona jest bardzo słodkim dzieckiem. Jak to moja koleżanka mowi łatwym w obsłudze. Rzadko marudzi. W nocy śpi. Od ok. do 20 do nawt 7 rano. Chociaż dziś ciężka noc pobudka o 3 potem płacz o 5 i od 5 nie śpimy bo dziadek przyszedł do pokoju pobawić się z dzieckiem
/ i już wiedziałam co potem będzie. Dziecko rozbawione zostało przekazane mamie i mama teraz chodzi jak zombie.
Je bez problemu, potrafu się sama bawić, można spokojnie z nią zwiedzać i chodzić na długie spacerki. Nawet plazing juz zaliczony. No super dziecko. -
Tak Adelka. Miałam usg ale jeszcze kropka nie widać. Mam przyjść za 2-3 tygodnie to już serducho powinno być
Za to od dziś zaczynamy się kluc. Pod warunkiem, że dostanę gdzieś w aptece leki bo jest straszny problem z clexane.
Byliśmy w hurtowni i kupiłam Małemu siedzisko do wanny bo w tym lezaczku plastikowym się nie mieścił. No i zyrafke Sophie. Śpi z nią właśnie w auciezaopatrzylam się też w kubeczek NUK-a tak normalny ale ponoć się z niego nie wylewa. Zobaczymy jak nam będzie szło picie z niego
-
A my wczoraj pojechaliśmy nad jezioro - moje dziecię było zachwycone, chociaż uwielbia wodę, ale była chłodna i popłakiwał, jak moczyliśmy mu nóżki, więc nie było kąpania. A matka kupiła specjalny strój do pływania i pampersy do wody... nie ma wyjścia - trzeba iść na basen. Tylko u nas nie ma ozonowanych, a wszystkie chlorowane i trochę się boję...
Dzisiaj w końcu zakupiliśmy nowy fotelik, bo z nosidełka już wyrósł Jaśko -
Dziewczyny czy ze mnie jest wyrodna córka? Są u nas moi rodzice. Raptem piąty dzień a ja już jestem tak zmęczona. Fizycznie i psychicznie i chcę zeby już pojechali. Glupio mi ale już marzę o spokoju. Myślałam że mi trochę pomogą a tu dupka. Jeździć muszę z nimi na dlugie spacerki. Potem jak wracamy do domu to oni na kanapę a ja do roboty. Teraz poszli na spacer z kluską. Na całą godzinę a ja mam w tym czasie sprzatnac dom i siebie ogarnąć. Nawet nie siądę a spałam dzis 4 gidziny. Wyć mi się chce . Wyzalilam się.
-
Mila mnie w ogóle pytania dotyczące takich maluchów typu .. . Czy jest grzeczna/grzeczny rozkładają na łopatki. Czy ludzie rozumu nie mają? Jak taki naluch płacze to coś mu jest a nie że niegrzeczny.
Mnie pani w rejestracji gdy kluska miała 3 ygodnie spytała czy jest grzeczna. Zatkało mnie. -
nick nieaktualnyDziewczyny sukces! Moje dziecię zaczyna znowu przybierać! Położyłam Polę na wadze ta w momencie w ryk bo jakim prawem ją położyłam... ja patrzę na cyferki i też w płacz. Pielęgniarka mnie przeprasza, że ona nic małej nie zrobiła
No głupia ja
18.04 5800
16.08 6,66
29.08 7,00
Idę młodej z tego tytułu zrobić budyń na mm
Przepraszam, później nadrobięRadość mnie zabardzo roznosi
adelka77, tulipanna, Kri, d84, Lexi150, L, Zosia_wop, Tusiaa, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
vayn jak robisz budyń?
G jaki kupiliście fotelik dla Jasia?
nam picie z doidy cup idzie ok, z niekapka też, ale rurki mój niestety nie łapie - a chciałam go z rurki poić na spacerach.
odebralam wyniki malego i z tarczycą ma ok, żelazo ok, ale ma podwyższone leukocyty17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Adelka 0,4. Udało mi się dostać.
Gorgeous my też dziś pierwszy raz i w chlorowanej wodzie bo ozonowanej brak i było fajnie. Co prawda w wodzie spędziliśmy jakieś 30 min bo już troszkę się Młody telepał. Ale był taki zainteresowany wszystkim dookoła że buzia mu się nie zamykała. Będziemy częściej jeździć
Vayn niedługo pulpecik będzie z Polusivayn, gorgeous lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny! No radość, teraz pytanie czy to nie zasługa tego że zaczęłam małej podawać mm 1x 120ml... Bo przez tyle miesięcy praktycznie nic nie przybrała, a wostatni miesiąc to już w ogóle 80g.. a teraz 340g w 2 tyg
D.
120ml wody przegotowanej
4 miarki mm
łyżeczka mąki ziemniaczanej
żótłtko lub pół - zależy czy już wprowadzone
W 20ml wody mieszamy mąkę i żółtko, 80ml wody zagotowujemy. Do ugotowanej wody dodajemy mąkę z żółtkiem i chwilę gotujemy. Studzimy. MM rozpuszczamy w pozostałych 20ml i dodajemy do budyniu. Polać sokiem albo dodać deserku
Pola wcina aż się uszy trzęsą, w rączce trzyma biszkopcik i sobie zagryza każdą łyżeczkę budyniu
Jeszcze spróbuję zrobić kisiel na bobofrucie.
Wczoraj dałam Poli jogurtu naturalnego i dodałam malin, zjadła pięknie. Niestety wieczorem wzdęło jej brzunio, ale nie płakała. Dzisiaj z rana mnie uraczyła kupą jak wodorosty taka ciemna ;/ -
No i mamy 6 miesięcy
o 19 impreza
tata zamówil rano torta i wujek zakochany w Sofijce niewiedza ze tata zamówił poszedł i tez zamówił wiec sa dwa torty
"Szpagat" w wozku???pffff czemu nie hahah
http://static.pokazywarka.pl/i/6869566/347075/image.jpg
vayn, d84, Lexi150, Kri, Zosia_wop, dana222, L, Mila920, Tusiaa, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
My dzis 7 miesięcy, jak to zleciało!!
Sofijka wszystkiego naj
Adelka mała ma na imię Fkorentyna w skrócie głownie Florka, ale tez inne co mi do głowy przyjdzie
Małgosia słodziutka
Lexi ja mam odwrotnie mysle, ze dziecko jest w wieku Florki, a okazuje sie ze 2mce młodsze, bo ona taka drobniutka.
Vayn gratuluje wzrostu wagi!
D- dobrze, ze tarczyca ok!
No i wyzale sie - koniec ery obiadów i sprzątania, maty pianowej chyba tez, pałąka od maty zabawkowej...wszystkiego sie łapie i wstaje, dwa razy mi dzis upadła tylko chwile poszłam odkurzacz schować i juz widze jak leci na szczęście na matę, ale jednak głowa walnęła i płakałatragedia, za kanapę sie łapie, a jak odsunęłam to tam sobie sama raczkuje, wraca, albo idzie do ściany i tam kombinuje poza matą i jeszcze mi w ścianę walnie tego brakuje
boje sie, ze cis se zrobi, w łóżeczku tez wstaje a jak sie puści to boje sie, ze w szczebelki uderzy, a rano jak wstanie to nie wiem co wyrabia zanim nie zapłacze ehhhhh
Lexi150, L, Mila920 lubią tę wiadomość
-
Tez mnie wkurza to niegrzeczna, a dla nieczytajacych wszystkiego przypomnę, ze moja babcia mowi ze F. Jest rozwydrzona i rozpieszczona, no tak za duzo jej pozwalam jakby mozna było takie dziecko rozpuścić? Chyba, ze rozpuszczanie to dbanie o bobasa...teraz jak moja babcia zobaczy co wyczynia to nie wiem co powie
A dzis znow pani zaczepiała jak byłyśmy w sklepie "ładnego chłopca" haha -
Sofijko, Florciu wszystkiego dobrego!
Ale macie rację z tym, że jak można mówić o dziecku w tym wieku niegrzeczne. Można powiedzieć, że jest absorbujące albo niespokojne ale na pewno nie niegrzeczne. Wiecie zapomniał wół jak cielęciem był. Przecież te wszystkie babcie i ciocie miały kiedyś dzieci i też pewnie aniołkami, które tylko leżały to one nie byłyZosia_wop lubi tę wiadomość