Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak wcześnie to bym nie przebijała teraz jeszcze faktycznie mała często ciągnie się za uszka.
A ja się dzisiaj ciemieniuchy u Ady dopatrzyłam...kurcze to tak nagle jej się pojawiła jeszcze kilka dni temu nic nie bylo na główcewysmarowałam jej główkę parafiną przed kąpielą wyczesałam trochę dużo jej nie ma na szczęście.
-
U mnie etap plucia jakby przez zeby, wiecie o co chodzi, a Was tez tak wypluwają? Ale buzie do kolejnej łyżeczki otwiera dalej, choc wiadomo 5lyzek i koniec. Zjada tak mało, ze gotowanie to syzyfowa praca, mroziliśmy ale pozniej jakies to takie nie bardzo szczególnie z ziemniakiem, a cukinia to pol wody sie wylewa i jakos mnie od tego odrzuca
świeże lepsze.
Znow pani nas mijała i mowi "o chłopiec" nosz! Przeciez nawet nie zdążyła zobaczyć ubrania! -
Mi sie osobiscie nie podobają kolczyki u takich dziewczynek, poczekam jak sama zechce. Ale nie mam nic przeciwko jak ktos robi. Dziewczynki takie lubią rzeczy
agulineczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej, dopiero wróciliśmy do domu.
Biedroneczka29 wrote:Lexi ja bede szuka dobrej kosmetyczki i to takiego salonu gdzie przebijają oba uszka jednocześnie na dwa pistolety.Ja pamietam jak bardzo chciałam kolczyki a strasznie sie bałam isc w koncu poszłam płakałam strasznie i drugiego ucha nie chciałam dac
E-ness ja tam jestem jak najbardziej za kokczyczkami malutkimi na pewnie nie za tym zeby obwieszać dziecko złotem.
Biedronko absolutnie nie wolno przekłuwać niczego pistoletem! Ani u dorosłych ani u dzieci. Też chciałabym, żeby Nina miała kolczyki, ale:
1) tylko i wyłącznie u doświadczonego piercera!!! i najlepiej kolczyki ze stali chirurgicznej albo bioplastu (nie są tak ładne jak te z apartu)
2) dzieci ciągną się za uszy jak są senne i zmęczone
3) w przedszkolu może inne dziecko pociągnąć bo będzie ciekawe
4) dzieci mogą mieć alergię na nikiel
Także z bólem serca poczekamy, aż Nina pójdzie do szkoły i sama wyrazi chęć, czy chce czy nie chce.
Żeby nie było, miałam już kolczyki w różnych dziwnych miejscach na ciele, nie wszystkie się fajnie goiły, a uszy miałam przekłute pistoletem za młodu, paprały mi się nieziemsko. Przekłuwałam też uszy innym, najlepiej na mrożonego ziemniaka i igłą
https://www.youtube.com/watch?v=nMdIBv8t3cM
tu fajnie wyjaśnione dlaczegoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 21:53
gorgeous, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
tulipanna wrote:http://www.osesek.pl/wiadomosci-i-ciekawostki/dieta-zywnosc/1318-znaleziono-toksyny-w-sloiczkach-dla-dzieci.html
Hmmm a niby takie zachwyty nad Hippem i Holle..
Na pewno jest to prawda ale tez trzeba zwrocic uwagę ze zródło artykułu jest z przed 5 lat, mogły sie w tym czasie normy pozmieniać. Ja z moim mam taki problem ze obiadki domowej roboty chce ale owoców juz nie, pomimo blenderowania i przeciskania przez sitko to te owoce nie sa takie gładkie jak w słoiczku i moze o to chodzi
-
tulipanna wrote:http://www.osesek.pl/wiadomosci-i-ciekawostki/dieta-zywnosc/1318-znaleziono-toksyny-w-sloiczkach-dla-dzieci.html
Hmmm a niby takie zachwyty nad Hippem i Holle.. -
nick nieaktualnyNatalica sorry ale argument z uprawą warzyw na balkonie jest z dupy. Jakby warzywa w sklepie były trujące to nikt by nie kupował. A w słoiczkach są dokładnie te same warzywa tylko gotowe do podania. Czy zamierzasz do 18stki karmić słoiczkami bo ziemniak z biedry jest be?
tulipanna lubi tę wiadomość
-
Buraka dawałam z ziemniakiem i smakowało nawet, pozniej z pasternakiem to ją otrzepalo i miała odruch wymiotny.
L ciemieniucha to czesto objaw alergi na cos np. Koleżanki syn ma tak po marchewce
Jesli chodzi o słoiczki to te dodatki np wit c moze byc kupowana najtańsza, niewiadomo skad - kiedys pracowałam w takiej firmie co sprowadzała dodatki z Chin, sanepid sie przyczepił do tego, ale ze firma zatrudniała 80% okolicznych mieszkańców to wiadomo -
marissith wrote:Natalica sorry ale argument z uprawą warzyw na balkonie jest z dupy. Jakby warzywa w sklepie były trujące to nikt by nie kupował. A w słoiczkach są dokładnie te same warzywa tylko gotowe do podania. Czy zamierzasz do 18stki karmić słoiczkami bo ziemniak z biedry jest be?