Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Lexi miałąm to samo. chyba do połowy drugiego trymestru pochłaniałam cole
Co to jest amarantus? jakies warzywko?Mysle własnie tez nad ryżem żeby coś z nim przyrzadzic
U nas królik, kura wiejska. Cielecina z matiasa jest. Jaja co jakis czas też mam wiejskieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 11:30
Kubuś
-
Natali,wiesz,walisz tekstami ponizej pasa.. Az zal...Rownie dobrze ja moge Ci napisac ze po prostu tylka Ci sie ruszyc nie chce zeby dac dziecku cos zdrowego,isc na targ,pokombinowac od znajomych czy nawet zasadzic na balkonie,tylko wpychasz w dziecko spady i MOM...resztki od osci z ryb czy miesa,bo nie oszukujmy sie ze w sloiku jest piers z kurczaka czy indyka.. Ty za to obronisz sie ze wolisz czas poswiecic dzieku a ja znow ze moje nie pogniewa sie ze obiore ziemniaka czy marchewke kiedy spi a przynajmniej je zdrowo.Tylko po co od razu walic chamową??? artykul w necie to dalam link..informacyjne bo wiem ze niektore z Was daja sloiki.. Ale Ty od razu masz problem..
-
Amarantus to zboże. Dokładnie nie wiem jak ono rośnie i gdzie ale możesz takich info poszukać w necie. Ja mam nawet jeden słoiczek z hippa z batatami i amarantusem. Można też dodawać do owocków.
-
teraz dziewczyny głupie pytanie nie śmiejscie sie
Kabaczek i cukinia to jedno i to samo no nie ?
Lexi a ja znowu wymiotowałam przez 3 dni chyba non stop. Czułam sie jak zwłokino i pojedynczo sie jeszcze pare razy zdarzyłoa np moja mama z moja siostra wymiotowała cała ciąże
chyba bym z głodu padła . Aa ja znowu mdłosci miałam praktycznie prawie do 3 trymestru.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 11:37
Kubuś
-
Okazuje się, że kabaczek i cukinia to to samo warzywo, a różnią się od siebie jedynie stadium rozwoju.
- Cukinia to jest młoda cukinia, młode warzywo. Po osiągnięciu stadium, w którym nasiona są już gotowe do zasadzenia, cukinia przemienia się w kabaczka - wyjaśnia Rafał Grzelak, kucharz z restauracji Restro. - Przyrządzając kabaczka obiera się go ze skóry, wyrzuca się gniazda nasienne bo są zbyt łykowate. Cukinię, można zjeść w całości.
Cukinia i kabaczek różnią się też smakiem. Młode warzywo jest bardziej delikatne. W jakiej postaci najlepiej smakuje to warzywo podpowiada nasz ekspert:tulipanna lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Forum mi szwankuje. Nic nie moge napisać. Nie dodaje mi sie. Tyle przegapiłam.
100 lat dla wczorajszych solenizantek, zdjęcia niuni Adelkowej....
Lexi gratuluje super rozwoju spraw z brzuszkiem! Czekam na serduszko. Cieszy mnie, że Igi tak polubił Sophie
Moze dobrze, ze dodawać nie moge, bo bym tak jak Natalcia skomentowała nagonkę Tulipanny na słoiczki. Juz mi sie tego czytać nie chce.
U nas coraz bardziej mobilnie. Uparte dziecko mi rośnie. W weekend chciał biegać ze starszymi kuzynami... Wiadomo, że nie potrafi i był ryk. Kąpaliśmy się w ogródku. Najlepiej jak Jagoda - na brzuchusuper patent.
U mnie nie ma ozonowanego basenu. To mam nie iść? Czy poczekać?
Mari i Biedroneczka jak wypad nad morze? Jakies fajne foteczki? -
Hahaha! A ja sobie pomyslałam, ze takie duże te śledzie musza byc ze aż z nich sie da polędwice wykroić
Dla mnie cukinia to ciemnozielone w cętki lub żółte a kabaczek jasnozielony lub biały (no chyba ze patison) i nie rozroznialabym tego wg wzrostu, bo mały kabaczek dalej smakuje jak kabaczek -
Tuli to fajnie, ze dałaś jaglane zwykła w takim razie ja tez juz spróbuje. Ja uwielbiam zobaczymy czy synio tez. U nas gluten juz dawno wprowadzony. Chlebkiem żytnim. Skórkę mu dałam. Jest to chyba wygodniejsze niż gotowanie łyżeczki manny. A nie mozesz ugotować wiecej i podzielić na kilka dni?
-
nick nieaktualnyJa podaję kaszki glutenowe na śniadanie od początku ( porcje zbóż po 6mscu)
Kiedyś pisałam o tym gotowaniu łyżeczki manny, a jak przyszło co do czego to Poli dawałam pełne porcje - zwyczajnie o tym zapomniałam.
U nas koperkowa już gotowa, czeka aż królewna wstanie
Ja żółtko nie wiedziałąm jak wprowadzić, wyczytałam na necie żeby osobno ugotować jajko na twardo i takie pokruszyć do zupy. Poli wchodzi taka zupa lepiej jak z mięsem