X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie jak tam Lexi sobie radzisz? Dobrze sie czujesz? Mąż sie wziął za siebie?

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę, że mój dzieć za niecałe 2 tyg - skończy pannica 8mcy - będzie siedział sam bez podparcia. Bo nadal nie siedzi :( Zębów też nadal brak. Eh do tyłu moja Polka jest

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne pocieszenie dziewczyny. Zosia super to opisała. Tak jest chyba z każda umiejętnością. Z dnia na dzień ją zauważamy, ale siadanie i chodzenie to będzie bardziej spektakularne :)

Lexi chyba odpoczywa i grzeje sie termoforem...

Wiecie co. Jeszcze wczoraj rozmawiałyśmy, że mój mały tyle je. A on dzisiaj odmówił obiadu i ryczał. Nie był głodny. Poszedł spać. Przytrolił - jak to niektóre z was mówią :) i wstał na podwieczorek. Szok! Ominął jeden posiłek i głodny tez nie wstał. No zjadł bo od 11 do 17 to juz przegięcie. Ale jadł ze smakiem szrekową zupę, która mu wczoraj ugotowałam. Chyba jednak nie jestem taką złą kucharką.... :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn, błaaaagam, nie porównujmy swoich dzieci, bo to bez sensu. Prawdziwe siadanie a nie siedzenie, jak ktoś trzyma na kolanach albo podpiera poduchami zazwyczaj jest w okolicach 8-10 miesiąca, więc luzik... Może niektóre siadają same, ale myślę, że niewiele takich maluchów, więc spokojnie :) z zębami to samo - bez spiny ;) Jeszcze się obie namęczycie, jak zaczną się pojawiać :P

adelka77, tulipanna lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Dalej cierpię więc tu nic nowego. Mężu dziś stanął na wysokości zadania, rozplanowaliśmy sobie też tydzień i w czwartek lecimy nad morze. Nie na noc ale na cały dzień. Mam nadzieję że do tej pory trochę mi się poprawi.

Gorgeous ja to się boję że jak późno żeby zaczną wychodzić to wszystkie na raz i będzie ból ogromny dla Igora. Córka znajomej tak miała. Mała dopiero w 8 miesiącu zaczęła ząbkować, po 2-3 zęby na raz szły. Co się dziecko nacierpiało... No ale na to i tak wpływu nie mamy.

Igor cały czas ćwiczy pozycję czworaczą. Super mu to wychodzi a dziś jakby chciał siadać. Przechylał się na bok, podpierał jedną ręką ale nie wiedział jak nogę podkulić :D

Ja się jutro biorę za gotowanie. Kupiłam warzywka i mam zamiar zrobić kilka obiadków.

gorgeous lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga moze taki dzien miał mały, ze mu sie nie chciało jeść, tak jak dorośli czasem sie po prostu ma zły dzien :)
    Vayn Polcia jest wcześniakiem przeciez to tez moze miec znaczenie te 2-3 tyg, poza tym tak jak Gorgeous napisała, ze dzieci sa różne, przeciez miesiąc czy dwa w skali całego życia to nic. My tez zębów nie mamy i ani widu, ani słychu.

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi to fajnie, ze miałaś pomoc. Wyjazd dobrze Ci zrobi sie zrelaksujesz w końcu chociaż jeden dzien to duzo.
    To Iguś tez za chwile usiądzie bo od takiego podpierania wlasnie sie zaczyna :)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Kri Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo porównywałam dzieci z przyjaciółką, która ma syna 5 dni starszego, że jej większy itp. I sama zaczęłam się śmiać co my robimy :-) to tak jakbym ja się z nią porównywała ( ona ze 20 kg cięzsza heehe). Każdy jest inny i tyle a potem w starszakach juz nie odroznisz kto wcześniej wstawał a kto siadał :-)

My po badaniu, strasznie źle poszło moe leciała krew. Dużo się namęczył :-( a wyniki dalej bez zmian :-(

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• adelka77 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Vayn, błaaaagam, nie porównujmy swoich dzieci, bo to bez sensu. Prawdziwe siadanie a nie siedzenie, jak ktoś trzyma na kolanach albo podpiera poduchami zazwyczaj jest w okolicach 8-10 miesiąca, więc luzik... Może niektóre siadają same, ale myślę, że niewiele takich maluchów, więc spokojnie :) z zębami to samo - bez spiny ;) Jeszcze się obie namęczycie, jak zaczną się pojawiać :P

Dokłądnie. Nam rehabilitantka tłumaczyła że nie mamy dać sobie wmówić że dziecko ma siadać już w 6 miesiącu. Pokazała co będzie po kolei maluch ćwiczył i jakie pozycje przyjmował zanim siądzie. Sadzanie dziecka nie jest siedzeniem i nie wolno tego robić bo zaburza się naturalny cykl i robi krzywdę plecom i postawie dziecka.
    Normalnym jest że dziecko zacznie siadać w 8 miesiącu. Niedobrze jeśli dziecko pominie jakiś etap np. raczkowanie ( ja nie raczkowałam ).

Małgosia jak dostąd robi wszystko ładnie, po kolei. Ma już 7 miesięcy a jeszcze nie siedzi sama. Ale pięknie ćwiczy siadanie. I powoli nieśmiało stawia czasami rączki i zrobi kilka raczków.

Zębów też nie mamy ale widzę zmianę w jej zachowaniu. Zrobiłą się taka przylepka, lubi się przytulić, bawić ze mną na łóżku, na macie, szuka mnie zwrokiem i chce być blisko mnie lub męża. Dziś nie mogła usnąć , dopiero teraz zasnęła. Popłakiwała. Chyba coś się kluje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 22:22

l22ntv73brtiddsy.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Ja liczę, że mój dzieć za niecałe 2 tyg - skończy pannica 8mcy - będzie siedział sam bez podparcia. Bo nadal nie siedzi :( Zębów też nadal brak. Eh do tyłu moja Polka jest
    Jesteśmy na tym samym etapie

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri biedny synio :\

l22ntv73brtiddsy.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczas pobytu w szpitalu był Tobiaszek który miał 10 miesięcy i żeby nie szły potem raptownie wszystkie na raz i aż w szpitalu wylądował bo i temperatura i ból nie jadł nie pił o takie skutki. Siedzieli jak my 10 dni.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri i co dalej? Bierzecie jakies leki w ogole?

Brusia nie strasz, koleżanki córka miała 10mcy jak miała pierwszego zęba, ale musze dopytać jak to przechodziła, bo nie pytałam gdyż myslalam, że u nas tak nie bedzie :]

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wy w szpitalu znowu? Biedny Wojtasek...

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka mojej kolezanki nie miała zębów do roku, lekarz powiedział ze jak skończy roczek i nic to bedzie miała nacinane dziąsła, i tak to podzialalo ze kilka dni przed urodzinami zaczęły wychodzić zeby, jeden za drugim, a tak przechodziła bezbolesnie ze kolezanka nie wie co to ząbkowanie

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelka, ale z dzieckuem tez trzwba cwiczyc nowe pozycje,zachecac,pokazac. Tak jak na brzuszku kladlysmy kiedys.
    Vayn,dzieci roznie sie rozwijaja. Ja nie raczkowalam i zyje,zeby w 9 mcu na raz szly wszystkie,pogobno nie schodzilam z nocnika( tak tak,kiedys mamy wczesniej uczyly nocnikowania,bo mialy dosc prania pieluch :-p)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri,nie myslalas o wizycie u hematologa? U nas tez maja byc znow wyniki-jutro. Zobaczymy..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej najstarszej pierwszy zab wyszedł w 13 miesiącu a następne pojawiały się jeden za drugim jak grzyby po deszczu

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi i co później robisz z tymi obiadkami? Mrozisz? Wekujesz? Bo właśnie tak się zastanawiałam ostatnio czy się da.

Mój Tymonek dalej bezzebny, chociaż od dawna wygląda na to, że ida zeby.. Ma takie dwie kreseczki jakby się żeby odbijaly, ale już sama nie wiem..

Boże trzymajcie mnie, bo zabije tego NIELUBEGO... no dopiero teraz widzę jaka to wredna istota jest. Co myśli to powie, nie pomyśli nawet ze moze mi być przykro..

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a próbowałyście pasteryzować zupki w któryś słoiczkach po obadkach nadają się któreś?

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
‹‹ 1988 1989 1990 1991 1992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ