X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari byłaś nami zmęczona? :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś taka niefajna atmosfera się zrobiła i nie chciałam tego czytać. Poza tym nie chcę podświadomie porównywać Niny do innych dzieci i szukać dziury w całym. Jest jaka jest, kochana i cudowna, najpiękniejsza na świecie :) Żyjemy sobie wg jej rytmu i jest fajnie. Bez spiny, że powinna już to albo tamto ;)

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam. Ta niefajne atmosfera była tylko przez chwile :) no a z tym porównywaniem to niestety masz rację. Ja to się zapędziłam ostatnio. Uważam jednak, że żyć tempem dziecka, ale rękę na pulsie też trzeba trzymać, bo można przegapić jakiś moment, w którym można by było np pomóc i potem dupa zbita. Ale są postępy, więc się nie martwię.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważaj tylko, bo wsiąkniesz w Aliexpress jak większość z nas i nie będzie czasu na zajmowanie się dzieckiem, domem i mężem. Hihihihihi :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh dziewczyny aż mi się ciepło zrobiło, zamówiłam ten pchacz z opcją kurier inpost. Teraz czytam na ich profilu fb, że wiele paczek ginie, ktoś się podpisuje że odebrane a właściciel nigdy paczki nie widział. Kurka zamawiała któraś z Was kurierem inpostu? :/

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn ja nie raz i nigdy żadnych problemów nie mialam, oprócz tego że kurier boi się mojego pieska (Ala labrador kochający nawet koty) i zawsze mam problem jak do niego zejść i drzemy się przez balkon i rzeczywiście on podpisuje za mnie i wrzuca paczkę za płot haha :-D no ale zawsze najpierw pyta.

Mamusia synusia i jaki rozmiar zzamawialas tych butików? Bo te rozmiary to są takie pomieszane, ze nie ogarniam, każda firma inna rozmiarowka.

vayn lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja też nie ogarniałam tych rozmiarów, więc zamówiłam w ciemno. Przyszły 16-18 i są spore, więc fajnie. Przynajmniej wystarczą na cały sezon i może następny, bo mój Bąbelek ma małe stópki ;) A w środku na całości jest kożuszek, więc na spacerku nóżki są cieplutkie :)

Wysłany: 6 października 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i wbrew wszystkim zakazom kupiłam chodzik. Mojego Bobaska średnio interesuje raczkowanie bo ciągnie go do wstawania i tupania nóżkami. Owszem jest jeszcze mały ale po 3 próbach ogarnął temat i te 5 min. dziennie (bo tylko tyle mu pozwalam) jest dla niego jak wygrana w totka! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila a po ilu dniach od zakupu miałaś towar? Od 2 dni mam numer przesyłki, a jak wklejam w śledzenie to jest że przygotowana do nadania - Nadawca wygenerował etykietę, która umożliwi mu wysłanie przesyłki.

Mamo ja kupiłam pchacz, nie wiem czy dobrze czy nie, bo co mama to opinia. Z tego co czytałam to ważne jest żeby był dobrze ustawiony bo do tego się głównie czepiają. Pokaż jaki kupiłaś :P

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn ja zawsze jsk jest opcja biorę do paczkomatu i zawsze dochodzi. Tez słyszałam, ze juz mieli sie zamykać i widze dalej istnieją. Kurierem z reszta tez i teraz maja elektroniczny podpis czego wczesniej chyba nie było, moze ktos ich przejął.

Wlasnie smyka tez tak zawsze zamawiam, a po wyprzedażach oczywiście nie było tego na czym mi zależało, spodnie zamówiłam na 86 przyszły na 80, nie odpisują na maile nie wspominając, ze dodzwonić sie tam nie da. Wkurzałam sie kolejny raz ma nich :/ spodnie tanie, ake jakość do du...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 18:43

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • d84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też często korzystałam z inpostu - paczkomatu, kurier, polecony allegro i zawsze było ok - czas oczekiwania zazwyczaj 3 dni od wysłania - wygenerowanie etykiety oznacza że paczka jest do odbioru u nadawcy - pracowałam kiedyś w dhl

17/2/2016 B
    11/3/2018 I

Wysłany: 6 października 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn taki szaro-niebieski :) http://allegro.pl/toyz-bezpieczny-chodzik-speeder-jezdzik-6m-i5766789470.html

Wysłany: 6 października 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia ja też planuję zakup dekoracji na roczek ;D na allegro widziałam nawet całe zestawy :) oczywiście pewnie są z ali, ale ja tam nie wchodzę bo przepadnę ;)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odwazylam sie! Z pomoca Moni ktora krok po kroku pezepeowadzila mnie przez ten pierwszy raz-dokonalam zakupu na alli!!! Moje pytanie? Czy nie boicie sie zamawiac tam zabawek? Tyle afer bylo ze trujace materialy,ze dzieci chorowaly powaznie...Zosia?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam obiekcje do zabawek, ale z 2 str na fp też jest made in china

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D,Tuli dzięki za odp dotycząca fluoru.Ta lekarka Sofijki to jednak jeb€&-/ baba.Kazala nam jakis czas temu fluor kupic i podawać,ale maz zerknął do segregatora Sofijki ktory dostała na wyjście do domu ze szpitala i jest napisane ze po poł roku.Wiec kupiliśmy fluor a na nim jest napisane jak byk zeby podawać po roku.

Zosiu ja tez będę kupować basen z piłeczkami <3 :)

Mari moja sama nie siedzi nie raczkuje nie ma zęba ale ja nie porównuje z innymi dziećmi ,każde dziecko jest inne :)

Ja rownież nie moge sie doczekać Swiat.Chcielismy jechac na poczatku Grudnia a dzis nas poinformowano ze kolejne szczepienie 20 Gudnia -krew mnie zalała :(

Mamusia synusia jakie boskie te bamboszki <3 jak nic tu takiego nie znajdę to zamowie tam gdzie Ty.Sa boskie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 21:21

Zosia_wop, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli powiem tak kazdy zakup na własne ryzyko. Jednak prawda jest taka ze chińszczyzna nas zalewa z każdej strony nawet na rzeczach z ikea masz "made in china", szczeniaczek uczniaczek tez je ma, muzyczne centrum tez, żabka z pepco pierwsze co mi sie rzuciło w oczy to Chiny, gryzaczek Bangladesz, inne Tajwan itd z reszta pepco i ich oferta zabawek, gryzaków to 90% jsk nie wiecej chińszczyzna...jedną taka kaczkę z klockami znalazłam "made in Poland". Ktos powie, ale certyfikat europejski, ale CE to niestety czesto skrót od China Export, z reszta certyfikat europejski niewiele daje i mozna sie podeprzeć normami PN-EN ktore w Polsce mamy,z tym ze ich jest full i jesli ktos zastosuje dwie to czegoś to jeszcze jest 50innych których juz nie zastosował - tak było na tym sylikonowym gryzaki do podawania pokarmu norma była w stosunku do jednej substancji. Kolejna sprawa to jest inwencja Chińczyków - oni mogą zrobić metkę z czym dusza zapragnie, moze miec wszystkie certyfikaty jakie chcesz, a czy ktos to sprawdza? W chińskich centrach jest mnóstwo zabawek przeciez. Kiedys na fb babka chciała kupic dmuchaną ogromna zjeżdżalnie co jest na imprezach rozkładana, ale musiała miec certyfikaty, to wyszło ze spokojnie wszystjo da sie zrobić w Chinach. Na Ali nizna kupic nawet rzeczy z metka Polska tzn jakis importer kupuje hurtowe ilości Chińczyk produkuje, a nadwyżkę sprzedaje na Ali, mamy taka poduszkę znad morza od dziadka wlasnie z Chin ale wyprodukowane dla...nawet dodatki do żywności sprowadzają z Chin (o czym na opakowaniu bie ma oczywiście info)...duzo by pisać, toksyczne ubrania z sieciowek przeciez w pl nic sie nie opłaca. No i zabawki, gryzaki hand made z Facebooka czy innych stron dla dzieci z półproduktów z Ali, nawet nie wiesz ze z Chin. Pośrednicy z Allegro tez nie piszą, ze to z Chin przylatuje.Materiał minki mozesz tam kupic. Pieluszki muślinowe z babyono na metce maja made in china i na Ali tez mozna kupic. Słynne drogie lalki z metoo jada z Chin a w Polsce dziergają aplikacje i sprzedają 5 razy drożej. Ale tak jak pisałam decyzja należy do każdego z osobna ;) ale napisałam ktos doszedł do końca? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 21:52

Mamusia_synusia, szara myszka lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeczytalam i uspokoilas mnie:) ide szykax lekek metoo:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ludzie... Lalka metoo na ktora chorowalam 5$-8$

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli to wejdź na grupę fb i zamów z polecanego linku.

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 2085 2086 2087 2088 2089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ