X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj pozytywne nastroje :) I nostalgiczne rozterki... Ja też już prawie nie pamiętam ciąży i mojego noworodka :( Ale dobrze, że zrobiłam scrapbook to mogę w każdej chwili do niego zajrzeć. Teraz okres mi się spóźnia i tak mnie naszła myśl, że jeszcze 1,5 roku temu robiłabym test od razu :)

Mi się tez podoba ten rekinek, ale właśnie dla małego dziecka. Jak będzie jakiś drugak to na bank kupię. Fajny by był większy z dziurami na pasy do spacerówki a ta paszcza byłaby kapturem. Czadowo by to wyglądało :)

Mój niemąż ma wychodne do 19 (sam powiedział, że chce wrócić na kąpiel małego :o ), teściowie przyjechali i ukradli na krótki spacer małego :) co by tu robić?

Też bym poszła na masaż :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masaż małżon mi kupił chyba w kwietniu, ale kp a później upały, więc czekałam. I się doczekałam :) Zimno, szaro, buro i ponuro i wieczorowy masaż pachnącą, ciepłą, belgijską czekoladą.... Mmmmmm.... A chyba liznę sobie na deser ;)

Lexi ja byłam w weekend z psiapsiółką na Bridget. Musisz przyznać, że super film ;D uśmiałyśmy się po pachy aż makijaże nam spłynęły ;D A mój Malutek też przeżywał brak mamy w domu od 10 do 18 :/

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam kolejne przesyłki z ali.
    Śliniaki-fajne, ale obawiam się że będą przesiąkały bo to nie ceratka a taki poliester. Nie śmierdzą, wykonanie super. Tak czy siak się przydadzą ;)
    https://pl.aliexpress.com/item/New-Hot-Sale-Kids-Child-Cartoon-Baby-Bibs-BabetesTranslucent-Plastic-Soft-Baby-Waterproof-Bibs-Baby/32504875591.html?spm=2114.13010608.0.0.AJF4fK

Gryzaczek. Idealny :D
    https://pl.aliexpress.com/item/Silicone-rainbow-pacifier-clips-with-silicone-teething-toy-giraffe-chew-pendant-sunflower-Teether-Toy-for-teething/32639286484.html?spm=2114.13010608.0.0.8ZUoMa

No i komplecik świąteczny. Wykonany ładnie. Nie śmierdzi. Spodnie cieniutkie ale bodziaki grubsze. Niestety będą za małe. Zamówiłam rozmiar 10-12 miesięcy i jest na teraz dobry ale za 2,5 miesiąca nie będzie dobry. Także jakby któraś chciała to chętnie odsprzedam. Za 30 zł już z przesyłką. Rozmiar 74-80 wg mnie.
    https://pl.aliexpress.com/item/2016-Xmas-Baby-Girls-Boys-Christmas-Clothes-Long-Sleeve-Romper-Top-Pant-Hat-headband-4PCS-Toddler/32722822255.html?spm=2114.13010608.0.0.AJF4fK

Anatolka lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie to jest minus kp i niebutelkowym dziecku, ze o kinie czy zakupach bez dziecka moge zapomnieć :(

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze na Ali jestem juz na poziomie A3, nawet nie chce sprawdzać ile kasy tam wydałam...niże czas zapisać sie do anonimowych alkoholików :-O a jeszcze dzis zamówiłam worek na zabawki...tez sprzedawany na stronach za miliony monet

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis sama z corcia buszowalam po galerii :)

http://static.pokazywarka.pl/i/6975350/863735/image.jpg

Do tego jeszcze rajstopki i jedne kapciuszki takie ciepłe:)

Lexi150, dana222, Zosia_wop, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez nie pamietam jak Jagoda byla taka mala..
    Dzis przyjechala moja mama bo jutro wesele mamy. Na probe usypiala Jagode,gdzie tam! Ryk jak cholerra! W koncu poszlam a ta sie dalej darla. Polozylam do lozeczka,przekrecila sie na brzuch,odbila,dostala czkawki i zasnela czkajaca na brzuchu! Hit! No ale padnieta byla bo ospala wczesniej od 14:10-14:45

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia-dawaj link do worka!
    Biedroniu-super zestaw!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka ale śliczne fatałaszki :)

Ja się muszę zapisać na masaż. Od kiedy przestałam karmić piersią chodziłam na terapię manualną i powiem Wam, że nie narzekałam na kręgosłup ani na żaden ból a dźwigać jest co. Na czas urlopowy miałam przerwę i teraz trudno mi się zebrać aby wrócić. No i sesja 60 zł. Ja tyle zarabiam w 2h :( a wydaje w 1/2 :(

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia ty mi lepiej powiedz o co chodzi z tymi cebulami na Ali, bo mnie to ciekawi :)
    Podaj przykład, na przykład :)
    I dlaczego to się nazywa cebula?

atdc6iyei0o27of5.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny weekendzik zakupow :D

http://salesandshopping.pl/wydarzenia/stylowe-zakupy-w-calej-polsce-7-9-pazdziernika-2016-13242/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli to link do worka

Look what I found on AliExpress
    http://s.aliexpress.com/QZfyYnEv

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko chodzisz na takie weekendy zakupów? Rzeczywiście mozna cos upolować?

Mała dopiero przed chwila usnęła, a ja robię mini spa :P

Sofijka to sie bedzir stroić! Piękne ubranka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 21:44

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga juz Ci po krotce tłumacze. Bedzie długo(teraz to przeczytałam i słownik pozmieniał, miało byc po krotce, a wyszło wiecej- ale tu wychodzi, ze ja troche gaduła jestem :P ). Nazwa cebula to chyba sie juz dawno tak w internecie utarła na biedowałam rzeczy cis jak Janusz biznesu czy Polaki biedaki cebulaki, czy Polska kraj kwitnącej cebuli :P cebulowa oferta oznacza, ze kupujesz cos zło jest warte np. 10$ za 1$. Nieraz tak jest ze majfriend wystawi taka ofertę niby przez pomyłkę, niby celowo ma to mu zwiekszyć reiting w sklepie - ma duzo zamówień i sklep mu idzie w rankingu i jest lepiej widoczny? Czy jakos tak...cebula nie jest cos co z reguły zawsze jest tanie, a tam duzo rzeczy jest nawet za centy. No i np. jest oferta na buty z cena w zakresie 0,1$ -50$ I te za 0,1$ to tylko np czerwone i rozmiar 39 pasuje na Ciebie czy na kogos klikasz i kupujesz je za tą cenę ( trzeba szybko bo to sie rozchodzi w sekundy) te oferty najczesciej nie maja feedbacków. Wtedy sa dwie opcje, albo sprzedawca wyśle, albo nie, albo wyśle cos innego, moze tez ściemniać ze wysłał, moze pisać maile ze ma biedna rodzine i brać Cie na litość (serio moze nawet wysłać fotkę płaczącej ciężarnej i dzieci), ale jak wiadomo to ich zagrania i trzeba byc twardym ;) druga opcja wystawiają kupon np 3$ przy zakupie za min.3,01$ i szukasz u niego w sklepie cos co Ci sie opłaca kupic za grosze z tym kuponem. I tu ten sam scenariusz z mailami. Mi sie udało tak kupic covery do iPhone, spodnie dla małej, szkiełko na telefon, ładowarke bezprzewodowa ubranko dla psa i jeszxze cos tam było, ale teraz nie pamietam. Ale duzo tez albo w ogole nie spakuje, albo niby wyśle i poda fałszywy tracking. Taka zabawa z tym ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 22:07

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014

Wysłany: 7 października 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia come back :) jest mi bosko! To chyba nagroda za dzisiejsze jojczenie Syneczka ;) Mam tak pobudzoną skórę, że całe ciało mnie mrowi. A liznęłam sobie rękę ;)

Zosia ja jak kp to ściągałam i robiłam chłopakom papa chociaż na jedno karmienie. Miałyśmy 3-4 godz. shoppingu :) A teraz przy mm, obiadku i deserku to mam czasu hohoho... ;) wracam grzecznie do domu bo sama padam od nadmiaru atrakcji ;) hihihi... Dziewczyno kombinuj żeby jakoś Florcię nauczyć innego am am i dzida w miasto ;D W sumie w poniedziałek nawet byłyśmy na całodniowym shoppingu z Małym. Był aniołem! Bełgotał sobie do smoka lub zaczepiał ekspedientki, a jak poszłyśmy na obiad do restauracji to zasnął <3 ;D

Lexi150 lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 października 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Zosia teraz to mnie zastrzeliłaś! Ja pitole! Jesteś moim Aliguru! ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśkowy Jasiek i Nina ☺ dwa słodziaki

Jasiek to kawał chłopa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 21:21

Mila920, adelka77, Lexi150, Bruśka, dana222, Zosia_wop, Mamusia_synusia, Kri, vayn, gorgeous lubią tę wiadomość

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka w porównaniu do klopsika to gimnastyczka. A jakie ma cudne dwa ząbki :-D. Ach jak oni szybko rosną.

marissith lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie zastrzeliłaś Zosia tą cebulą. Takie rzeczy tylko w Chinach. Hahahaha.

Tak w ogóle to dzień dobry.

Fajne miałyście dziewczyny spotkanie na szczycie :) słodkie dzieciaki.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina jak to kobitka malutka, a Jaś to wyrośnie na dużego faceta ;) fajna forumowa znajomość :)

A za nami piękna noc 2 pobudki po 30min i spała do 7:45! Tak by mogło byc codziennie <3

marissith lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
‹‹ 2089 2090 2091 2092 2093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ