X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka koszmarna, krzyk od 2 do 4 rano. Okazało się, że brzunio bolał - zostałam brutalnie obudzona siadem na twarz pampersem z zawartością bardzo imponującą :P

Kupy u nas codziennie, często po 2-3.

Brusia nam lekarz mówił żeby przy wysokiej gorączce nie wychodzić.

Co do ubioru nie wiem, ja ubieram Polkę tak jak siebie. Ją opatulam tylko kocykiem więcej. Getry i skarpety na nożki, body na krótki sweterek i cienka kurtka

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że temperatury to chyba nie ma. Zmierze za jakiś czas.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak mieliśmy mdga problemy z kupa to teraz dwie piersze plastyczne i 3/4 normalne czasem po pachy.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri jeszcze podobno Bonda, ale przyznam, ze nie czytałam ani jednej. Tak jakoś Polskiej literatury za bardzo nie trawie poza małymi wyjątkami.
    A jak lubisz książki z tajemnica, które sie szybko czyta to " Dziewczyna z pociągu" akurat jest w biedronce :) albo zaginiona dziewczyna. Takie trochę kryminały i nawet jest trup :) ale czy na pewno? :)

U nas codziennie kupy.czasami przy ńich sie meczy jak twarde. Raz mi sie jedna rozsypała na bobki z pieluchy. :o

Ja nie dostałam linka od Gorgeus :( Może za słabo sie znamy a to jednak jakieś tam obnażenie swojej prawdziwej osoby a nie każdemu to pasuje.

Kri, jusia84 lubią tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia nam kazał wychodzić przy tej wirusówce przy temp poniżej 38. No ale wtedy tak wiało, że sobie odpuściłam. Dla dziecka nie ma nic lepszego niż spacer nawet ten krótki, ale to Ty znasz najlepiej swoje dziecko i widzisz co się za oknem dzieje. Pola po 2 dniach siedzenia w domu już chciała papa i nie było zmiłuj.

Baga ja też nie dostałam :/ Może nie wchodziła na belly jeszcze, albo nie spodziewała się takiego odzewu :D

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L ja tez czytam takie książki lubie historyczne o intrygach i romansach :P tez czytałam w ciazy fajna książkę polskiej autorki oalzenstwie w którym on nie chciał dzieci bo robił karierę i ona nie wiedziała co robic ;) lubie takie klimaty, ale czesto tez sięgałam po kryminały. Georgeus chyba nie było na belly, ale tez rozumiem, ze to juz prywatny blog i nie bedzie chciała dac wszystkim linka ;)

F. Poszła wczoraj spac przed 23, wstała przed 8 na szczęście, pobudki były, ale noc w sumie nienajgorsza.
    Ciśnie boli brzuch i albo cos związanego z @ albo po wczorajszych brzuszkach. U nas dzis pada, moze na chwile przestanie zeby pójść na dwor

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy problemy z kupką, plastelina, bobki i raz na dwa dni. Chyba tez musze zacząć dawać probiotyk bo jabłuszko i śliwka nie pomagają juz. Meczy sie, stęka i czesto zrobi takie cos małe ze zauważę czy poczuje po godzinie jak juz wszystko sie wtarło w pieluchę i cała pupa odparzona :(

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Kri Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Bonde zaczęłam czytać ale jakoś mi nei szło i zostawiłam :-) dzięki Baga, polecę do tej Biedry :-) a taka książka obyczajowa b. Dobra wciągająca na maksa to " dom sióstr "

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupa raz na 2 dni, ale nie widze zeby bolal brzuch Jagode. I raczej jest miekka a smierdzaca ze hoho! Wietrze pokoj zawsze:)

Tusiaa lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oblecialam ciucholand.. Jeeeezu kolejka jeszcze przed otwarciem. To jest po prostu fenomen.. Niektorzy to chyba handluja tym bo niemozliwe zeby co tydzien wynosili 6x120 litrowe worki ciuchow i to nosili.. Kolejka do kasy.. Niektorzy po 500 zl zostawiaja.. No ale fakt ubrania markowe mocno.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas kupa codziennie, czasem jedna wielka albo dwie małe i zawsze rano. Moje dziecko chyba się budziło w nocy z głodu. Dałam jej przed spaniem parówkę i 150 mleka, później o 22.30 jak zawsze mąż dał jej mleko i zaczęła się wiercić dopiero o 5. A wcześniej budziła się w kółko od 3. Jakoś chętnie bym jej mleko z kaszką przemyciła na noc, ale wcześniej nie chciała pić, może jakoś się przekona. Jeeeeeny jak się wyspałam od 20 do 5 :D prawie jak Blanka :D
    U nas mgła ale w sumie ciepło, nawet bardzo ciepło. Co dziś gotujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 12:24

201602111680.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak o kupie i córcia wstała wzięłam ja na rece i czuje ze cos zalatuje myslalam,ze warzywa ktore gotuje :) ponieważ rano zrobiła większego zbitego Boba to ostatnie co pomyślał ,ze to niespodzianka w pampersie:) patrze spodnie obsrane body poszłyśmy sie myc i wietrzenie pokoju obowiązkowe :) Corka zrobiła rodzicom prezent na trzecia rocznice ślubu :) :)

http://static.pokazywarka.pl/i/7007431/439274/image.jpg

dana222, vayn, Lexi150, L, Zosia_wop, tysiaa93, Mamusia_synusia, Tusiaa lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka Ty się nie boisz, ze ona to połknie?

201602111680.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica spokojnie przeciez do zabawy jej obrączek nie dałam.Jak spała zrobiłam zdjecie i zabrałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 11:37

Kri, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroncia jaką masz piękną obrączkę! Ślinotoku dostałam :P Boshe ile diamencików

A co do mufki to taka ala rękawiczki lepsza niż taka moja "jednoczęściowa. Wzór też ciekawy, nie widziałam takiej bawełny wcześniej

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko piękny śpiworek!

Chyba kupimy Młodemu skoczek taki montowany do futryny bo akurat mamy haki zamontowane w jednym z pokoi. On tak lubi skakać a że klocek jest to siły nie mam go targać. A Mężu mówi że mam się nawet nie zastanawiać :P

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój skakał całe 3 dni i teraz nuż nie lubi tylko pręży nogi tak mocno o skakaniu nie ma mowy heh

dziś mu dałam pierwszy raz chrupki ale pogardził

zastanawiałam się właśnie które mufki lepsze 1 czy 2 częściowe, a wzór super

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • L Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka wszystkiego dobrego na kolejne 3 lata małżeństwa niech słodyczy nigdy nie brakuje ;-)

Czytałam jedną książkę wojenną o miłości "Kontrakt Panny Brandt " książka cieniutka, fajna czytałam ją 2 razy.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie uważacie że te mufki to będzie o kant... Bo to przecież wózek trzyma się zanim coś wyjąć z kieszeni to wygrzebywac rękę z mufki. Dla mnie to takie ograniczenie ruchu. Skórzane rękawiczki z królikiem i będzie ok.
    Chciałam już nawet wyjść ale lekki wózek w aucie z mężem w pracy. Najgorsze jest to że on się tak drze przy ubieraniu że j w połowie to mokra jestem i na 30 min to mnie szlak by trafił taka przygodę przrzywac. On jest mega zapacony od samego darcia a dziś jeszcze na 3 razy z wózkiem schodzić to nie ma mowy.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • L Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja robi kupę raz na kilka dni 3-4 ale robi bez problemu tzn musi postekac czasem pomagam jej akrobatyką nóg :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
‹‹ 2128 2129 2130 2131 2132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ