Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamusia synusia ja to w nocy spac nie mogłam bo sie bałam ze moze jeszcze nie daj Boze komórka nie zadzwoni
oczywiscie mała wstała o 5:30 jak nasze walczyły.Dobrze ze maz ja wzial
chyba tez chciała oglądać.
Matka pospala 2 h wyszła z córa na dwor a tatus obiad szykuje.
Aaaaaaaaa i jak dobrze widziałam to sa dwie białe kropeczki na doleza cholerę w swiecie nie chce pokazac.
13 Listopada a u nas w ogrodzie lilie chca kwitnąć.
http://static.pokazywarka.pl/i/7076397/551417/image.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 12:13
-
Dokładny przepis z książki alaantkowe blw:
4 łyżki twarogu
1 jajko
1 banan
3 łyżki mąki pszennej
1 łyżka rodzynek
olej kokosowy lub inny do smażenia
Ja robiłam tak "na oko" bo większą porcję.
Rozgnieść widelcem twaróg i banana dodać mąkę jajko i namoczone wcześniej rodzynki (ja je jeszcze drobno posiekałam), wymieszać i gotowe do smażenia
Można jeszcze dodać ziarenka z laski wanilii (ja dodałam troszkę) i polać syropem daktylowym lub innym. Choć według mnie i bez syropu są mega słodkie.tulipanna, Joanna_88 lubią tę wiadomość
-
Nasivin Soft tez mamy, wcześniej tak chaotycznie napisalam, mam też maść majerankowa i jeszcze jakas inna, która dostał przy ostatnim katarze, no i ten olejek inhalol i z niego robie inhalacje w garnku z wodą przy samym łóżeczku stoi. Dziś jeszcze stan podgoraczkowy
no leje się z tego noska okropnie, wystarczy chusteczka pod nosem przejechać i aż się ciągną.
Tak mi go szkoda bylo, ze jak zasnal pojechaliśmy do Tesco po ten stoliczek z fp, 240zł, czyli cena porównywalna z allegro. Bawil sie Tymoniasty, rodzice i ba nawet dziadkowie. Ogólnie teraz jest tam mnóstwo zabawek i ceny na prawdę ok. Kupiłam też coś dla 6letniego Chrzesniaka
No i kupiłam dzis tez ten aromactiv, posmarowałam Niunie. Wcześniej skraplalam pizamie tym olejkiem do inhalacji, ale chyba jak jedno to nie drugie.
Zobaczymy jak nocka, jak nic lepiej to z rana do lekarza.
-
Oj Tymus zdrówka życzę i spokojnej nocy
Ja dzisiaj założyłam Michałowi piżamkę 18-24 miesiace haha i jest tylko troche za duża. Dostał ja od mojej kolezanki, dobrze ze nie sugerowałam sie metka bo bym przegapiła ta piżamkę. Ta rozmarowka mnie rozbraja. Przyjdzie czas co bedzie trzeba przymierzać w sklepie dzieciom ubranka. Jestem ciekawa czy bedzie to lubił, bo jak bedzie taki jak tatuś to wszytsko bede musiała na oko kupować
-
Oj Mila współczuje, Saną jak mam katar to najlepiej bym te dni przesłała, a co dopiero maluszek
oby szybko przeszło, sa tez takie do nosa psikadła z antybiotykiem, ale to juz lekarz musi wypisać.
A nam dzis dziecko spadło z łóżkabyliśmy u babci i poszła spac na duże łóżko -tylko ze z każdej strony bez ściany, obudziła sie i zanim doszłam do pokoju to dosłownie sekundy i nie zdążyłam złapać spadła na głowę, obdarla czoło o włochaty dywanik i nabiła sobie guza, tak ryczała, ze nie mogliśmy jej 10min uspokoić ;( normalnie zawał ;( teraz bez turystycznego to sie nigdzie nie ruszamy ehhh
-
Wczoraj wracaliśmy do domu i mieliśmy wypadek. Pamiętajcie nawet na krótkie trasy nie zakladajcie kombinezonow. Nic małemu się nie stało dzięki temu że był przypiety i bez grubych ciuchów. Nie zapomnie tdgo gwałtownego zjazdu trzasku i tego jak patrzy się na dziecko i asekuruje fotelik bo jechałam z małym z tyłu. Chyba się zaziebil mimo że ciepło był ubrany bo 3 godziny w wozie strazackim siedzieliśmy i co chwila otwierane drzwi. Mnie dopiero po przyjeździe do domu zaczęla boleć lewa strona to chyba od tdgo jak mocno się do małego wychylilam.
-
U nas tez katar, cala rodzinka podziebiona
W weekend Maly miał nawet goraczke
Dziewczyny, nie wiem czy był juz poruszany ten temat, więc zapytam - co kupujecie dzieciakom na swieta? Rodzina mnie tez podpytuje, a pomysłów brak. A przecież krotko po świętach roczek mamy, więc trochę trzeba wyszukać. Na pewno jeździk byśmy chcieli, ale,nie wiem,co dalej