Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
D ja już swoje filmiki dostałam. Jeden nawet w nocy
Napisz do nich tam w którymś mailu jest "Napisz do nas jeśli nie dostałeś filmiku".
Mój ma w łóżeczku takie dwie poduszki podłużne i twardawe (były w Biedrze) aby się w łepek nie walił i czasami jak usypia to wchodzę do niego a on całą twarzą w nią wtulony i kark zgięty w chińskie dzieńdorby. Na to tuliszmatka i czasami małpka z pozytywką. Taka kanapka. Jak on tam oddycha to ja się zastanawiam.
Ale do normalnych poduszek się nie tuli. -
Jasiek od piczatku śpi pod kołdra bo w spiworkach nie dawało rady bo po mamie zasypia na boku z uniesiona noga. A w spiworku nie miał jak tego ogarnąć. A rozmiar mam ten duży tzn większy niż ten mały bo 3 komplety posieli mam na ten rozmiar. Właśnie muszę mu dziś łóżko przebrać. Albo z rana to zrobię razem z naszym łóżkiem. Pojechaliśmy do zabawkiwego oczoplasu dostałam. Już sama nie wiem co dostanie. Masakra.
-
nick nieaktualnyA jak ja mam nauczyć Polkę jeść samodzielnie? Ode mnie gryzie warzywa, biszkopty i inne. Daje jej do rączki to ona ogląda i wyrzuca, nigdy nie wylądowało nic w buzi
nawet jak ja jej to dawałam chwilę wcześniej to ona nie wie że może sama się nakarmić. Zabawek też nie bierze sama do buzi, w sumie nic nie wkłada do buzi
-
Oj Vayn nie wiem. W sumie pierwsze słyszę o dziecku, które nie wkłada nic do buzi. Mój to wkłada co sie da. Dzisiaj zjadł okładkę od ksiązki i papier połknął. A Pani w sklepie się śmiała z niego i pytała: "Połknęła? Chyba jej smakowało..."
No ale nie o tym. Każde dziecko przechodzi fazę oralną podobno. Takie koleje rozwoju. Na pewno NIC Polcia nie bierze do buziaka? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzytałam na necie, że "mam się cieszyć" " i że wiele by tak chciało".. no ona sporo zjada, ale otwiera tylko buzię a ja muszę ładować łyżeczką. Chciałabym żeby cokolwiek sama zaczęła jeść. Butle z mm jak daję to też trzeba trzymać bo ona sobie rączki pod główkę daje i "hajlajf"
-
Mamusia wszystkiego cudownego dla Synusia!
Vayn a chrupki Pola je? Może po prostu trzeba jej pokazać co ma zrobić z jedzonkiem i z nią ćwiczyć. Gdzieś kiedyś czytałam że koło roku dziecko powinno już próbować jeść samo.Mamusia_synusia lubi tę wiadomość
-
A z butlą mój też tak robi. Otwiera buzię i ręce wzdłuż ciała w stylu Garfielda "karm mnie i głaskaj"
Ale się nie daję i pokazuje że jak sam nie złapie to nie będzie am. No i nie ma innego wyjścia...tulipanna, vayn lubią tę wiadomość
-
100 lat dla księciunia
filmiki super i się podobają.
dostałam dziś znowu @ a powinien być za tydzień, ale w ogóle mnie brzuch nie boli
i mam dziś stan depresyjny hehh a nawet najeba**** sie nie mogęMamusia_synusia lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Vayn,Jagoda tez tak miala ze wyrzucala, ale ja konsekwentnie wsadzam w krzeselko do karmienia daje miseczke z przyssawka zeby nie zwalila i w miseczke np kuleczki kukurydziane albo wlasnie pokrojona w wagoniki kanapke i sibie je. Warunek jest jeden mysle-Pola musi byc glodna i cos musi byc w kawalkach malych. Teraz to juz i biszkopta opyli calego samiutka. Aaaa no i niejapek z biedry jest hitem a przerobilam juz ze 4 niekapki