Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Brusia - No chodzi mi np ilu stopniowa jest regulacja siedzenia? dobrze mówie czy rozkłada sie tylko raz na pół leząco czy jest np piecio czy szescio. Widziałam gdzies w fotelikach takie cos. No i widziałam tzn czytałam że jak pasy sie obluzuja czy jak sa źle zapiete to wtedy swieci sie jakas lapma czy cos podobnego
No własnie i to dziwne noiby tylko 3 lata od dadty produkcji to po co roboa takie foteliki na 5 czy 7 lat ...Kubuś
-
"Eksperci sugerują, żeby fotelików z przedziału wiekowego 0-13 kg oraz 9-18 kg nie używać dłużej niż 5 lat od daty produkcji. Materiały, z których wykonany jest fotelik z czasem starzeją się i zużywają, przez co nie ma stuprocentowej pewności, że w czasie kolizji zapewni ochronę deklarowaną przez producenta. Foteliki z wyższych przedziałów wiekowych: 9-36 kg oraz 15-36 kg są specjalnie przystosowane do dłuższego okresu eksploatacji.
Należy mieć na uwadze, że promienie słoneczne, jak również niskie temperatury mają wpływ na zużycie materiałów. Dlatego niezależnie od rodzaju i marki fotelika nie należy wystawiać go na dłużej w okresie upalnym bądź zimowym na działanie czynników atmosferycznych."
Coś takiego znalazłamKri lubi tę wiadomość
-
Tusia ta lampa to chyba jak źle w bazie zapniesz choć nie jestem do końca pewna lub w jakimś modelu za milion monet.
No niby takie rabia te foteliki a na warsztatach facet o tym przestrzegał bo niby głośno się o tym nie mówi ale tak powinno być i też przy tych fotelikach co dwa tyg powinno się go przepinac lub wyjmowac na noc dlatego że kanapa się ugniata pod nim odksztalca. Bo w nosidlach problemu nie było bo prawie każdy pid pache bierze i tyle. A to też może powodować że przy jakimś wypadku zderzeniu może zawinic. -
Zosia a tez bym nie zmieniała ale przy ostatniej podrózy 3 godzinnej mój ksiąze darł sie przez ostatnia godzine drogi
po miescie ok bo krótkie trasy. Niby czestp nie jeszdzimy ale dzieci sa juz zainteresowane wszystkim naokoło a mój ma dosc chyba patrzenia na mnie albo na wnetrze auta hehe
Dzieki Brusia
A któras interesowała sie marka coletto?Kubuś
-
Baga u mnie tesco od jakiegoś czasu już nie jest 24h
dzięki, że o mnie pamietałaś
ale mąż mnie skrytykował za Bebo i nie wiem co kupić teraz. Wymyśliłam jeszcze coś takiego, ale od jakiegoś czasu niedostępne http://bajkopis.pl/produkt/momo-i-kiki/
Mąż ma świetny pomysł, że skoro wszystko już ma to może kupimy jej ubranka na kolejny rozmiar. Dostała kasę też od mojej rodziny, jak miałam imprezkę urodzinową, nie wiem co jej kupić. Mam totalną pustkę w głowie, ale mam dziecku na nasze pierwsze święta kupić ciuchy??? Co to za pomysł w ogóle. -
aaa i ja nie zamierzam zmieniać fotelika póki co i dla drugiego dziecka też nie zamierzam kupować nowego nosidła, wiem, że bezpieczeństwo najważniejsze, ale jak nie było wypadku, ono nie leżało w samochodzie, to chyba trochę bez przesady. Póki co się rozglądam i zastanawiam, bo lubię mieć wszystko zaplanowane
-
Ja juz tez rozglądam sie za fotelikiem bo mojemu dlugasowi za niedługo bedzie wystwawac główka, a po drugie on jest tylko do 10kg, a nie jak zazwyczaj do 13. Mam na oku z kiddy z ta polka z przodu, mam nadzieje ze mu podpasuje. Ma taki fotelik moj chrześniak, moze bym pożyczyła od niego do sprawdzenia, hmmm nie jest to głupi pomysł, teraz to wymyśliłam pisząc posta :p
-
nick nieaktualnyJa to planuję wymianę fotelika luty/marzec. Póki co oglądam i już sama nie wiem który najlepiej....
Polena ma dietę od dzisiaj, rano kaszka na 180mm+ pół dużego słoika owoców
Nie wiedziałam, że na macierzyńskim można pracować.. A jak to jest na wychowawczym? Boję się że mi nie pójdą na rękę i będę musiała wypracować cały okres wypowiedzenia - 3mce
Myślałam że poleniuchuję dzisiaj dłużej, ale nic z tego. Małżu musiał dokończyć raporty w pracy -
Hej dziewczyny, a jeżeli nie mam tej karty clubcard to jest szansa że założą mi na miejscu? Pewnie najpierw musze zrobić zakupy? A może wystarczy mi numer karty, którejś z Was?
Mój mały budyń zasnal wczoraj dopiero prze 22..a w dzien prawie nie spał. No masakra nie ma szans dac mu mleka z butli.. coś mu się tak odwidzialo ostatnio, ze walka przed butla.
-
A i pytalyscie o chodzik, my mamy od jakiegoś miesiąca. Takiego polroczniaka za chiny bym do chodzika nie wsadzila. Spędza w nim nie wiem jakoś 30min do godziny w ciągu dnia, nie za jednym razem. Są dni kiedy nie da się wsadzić do chodzika, np jak dzisiaj i wtedy w ogole nie jeździ. A tak to ma frajdę, język na wierzchu i popierdziela. I powiem Wam że od tamtej pory całkiem inaczej chodzi za rączki. Próbuje już chodzić za jedna rączkę cwaniak albo puszcza sie mebli i idzie - chociaż jeszcze nie potrafi. To zaraz na dupe spada.
Nie wiem jakie Wy macie te pierwsze foteliki, ze jeszcze nawet nie myślicie nad zmianą, ale w moim Tymon juz teraz ledwo się mieścił i wyglądał komicznie. Mi było niewygodnie, gdy na niego patrzyłam. No ale ja miałam ten fotelik od wózka 3w1 wiec pewnie Wy macie trochę większe.
-
Chyba ich całkiem juz posralo z tym "terminem ważności"fotelika.Ja na pewno na kolejne dziecko nie bede wymieniać ,to juz przesada.Dobrze ze jeszcze wózki nieba z takich tworzyw zrobione ze przy każdym trzeba wymieniać.
Ja niestety z bólem serca rezygnuje z tego boskiego fotelika ponieważ za taka cenę to ja chce fotelik do 25kg.
Brusia wow naprawde 12kg??
Ja chce zmienić bo do polski mamy 1200km i wole zeby mała siedziała sobie swobodnie i miala więcej miejsca,ten niby jest dobry ale jak tak patrze to siedzi w nim taka "zduszona"Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 10:18