WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj taaaak,nasza tez macha dyndadłami w krzeselku! Uwielbia to robic! Tak samo w hustawce

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Dla Florci i Sofijki :)

Dopatrzyłąm taka o tp zabawke któras z mamusiek miała stycznosc?
    http://allegro.pl/fisher-price-edukacyjny-pociag-szczeniaczka-cdg78-i6616324670.html

Miałam coś napisac i nie pamietam co :D :D

Czy wasze spiworki maja jakis rozmiar ? bo mój taki mały jakis . Najchetniej bym inny kupiła wiekszy.

Zosia_wop lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje w imieniu Florki :)

Moj śpoworek ma rozmiar M chyba ale jest na 104cm o ile pamietam dobrze, bo pozniej była chyba L 10cm dłuższa

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Florci i Sofijki <3

D myślę,że miesięcznice tylko do roczku :)

Biedronka ja też chcę poszpiegować na insta! Na moim coprawda bida z nędzą - zbieram się już chyba ze 2 miesiące żeby jakieś zdjęcia wrzucić :)

Tusia pociąg posiada Brusia, bardzo go chwaliła jakiś czas temu

Gdybałam dzisiaj sporo kiedy złożyć wypowiedzenie umowy do pracę, czy w momencie wypisywania wniosku o urlop - mam się zgłosić w połowie grudnia. Czy w dniu zakończenia macierzynskiego - 13 stycznia...

Pola dzisiaj znowu płakała przy jedzeniu :/ Już nawet przy jogurcie płacze a ja płaczę razem z nią... Miałąm dzisiaj do lekarza iść, ale było tylu chorych, że full umówionych do końca dnia a i tak z 15 osób dodatkowo czekało. Jutro ponoć to samo. Zapisałąm nas na czwartek bo pielęgniarka mówiła, że skoro nie jestem pewna że to gardło a nie np ząbki to szkoda pchać się z małą do tylu zarazków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 15:40

Zosia_wop lubi tę wiadomość

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn a nie myslałas zeby isc prywatnie ? albo wizyta domowa?
    NIE wiedziałam. Widocznie nie czytam uwaznie wszystkich postów albo mi wyleciało z głowy :D

Eee miesiecznice tylko do roczku :) poźniej pełne urodziny :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn jak ona nie chce jeść to może uszko jej przewiało, nie skubie się po nim? Da sobie patyczkiem czyścić?

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie skubie uszka, da sobie pogmerać.

Teraz zjadła 150ml zupy, pod koniec znowu się płaczem skończyło :( Nie wiem może nawet i brzuszek boleć. Odstawiła cyca to częściej mm dostaje, a ppodobno bebiko lubi zatwardzać. Raz dziennie nie robiło jej problemu, od 2 dni dostaje 2x dziennie butle

Tusia tutaj coś takiego jak wizyta domowa nie funkcjonuje :( Mąż pojechał w delegację, a nosidło a samochodzie pod pracą zostało. Także ja nawet taksówką nie podjadę.

Gorączki nie ma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 15:57

• Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn a może spróbuj przed jedzeniem dać przeciwbólowy? Wiesz, jak tu jeść jak np. ząbek/dziąsełko napierdziela :/ Bo gdyby gardziołko bolało to Polusia raczej by miała też problem z piciem. No i od wczoraj to już bardziej by się rozwinęło :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest pogodna, tylko przy jedzeniu jest płacz :/ Dzisiaj spała od 22 do 9, później od 11 do 14. No i ze smoczkiem się nie rozstaje

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mamusiu nie wiem czy ten przeciwbólowy to tak dobrze, jak się jej przebijała jedynka to prawie 10 dni dostawała nurofen... a i tak jeszcze ząb do końca nie wylazł. Tak ma dziąsła spuchnięte, że raz szklanka stuka raz nie

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiem co miałam napisac od paru dni :) Jak mój Kuba miał zatwardzenie to dałam mu sok z bobofruta rozcienczony z woda (sliwka, jabłko, gruszka) kupa murowana. lepiej niz po sliwce :D

Vayn to moze faktycznie te zeby. Współczuje :( oby szybko przeszło. Spróbuj eksperymentowac z jedzeniem ciepłym, zimnym, letnim. Moze akurat cos pomoze.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm no kiepsko... Ja mojemu dawałam na noc czopa - viburcol i udawało się bez paracetamolu. Chyba raz mu dałam w dzień ale to jak już mu dziąsło wisiało i widziałam że mu doskwiera.
    Albo spróbuj te żele na dziąsła lub zamrożony gryzak? I od razu chłodniejsze jedzonko, bo od ciepłego też bardziej boli :(
    Ale przy piciu nie płacze? No chyba że obraziła sie na jedzenie? Ale to przecież nie Polcia.... ;)

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn dodałam Cie do przyjaciółek :)

Moje dziecko z okazji 9miesica cierpi na bezsenność dzis siwe drzemki po 25-30min nam nadzieje ze to tylko dzisiaj taki wybryk.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiu przy butli i herbatce nie płacze. Zamrożony gryzak? Mogę spróbować tylko jego to bym musiała ja jej trzymać w buzi - bo przecież ona sobie nie włoży :/ Ogólnie gryzaki wszystkie to teraz się z nią kapią bo innego zastosowania nie mają.
    Teraz zupy zjadła, ale zblendowałam praktycznie na papkę. Nie zostawiałam całych słupków warzyw jak zawsze i lepiej poszło
    Liczyłam że jogurt zje, bo on to zawsze chłodnawy dostaje i też atak płaczu był.

O to gardło się bałam bo my oboje anginę mamy :/ Dlatego 1 co zaczęłam podejrzewać to to że pewnie i ona od nas złapała

Biedronka zaakceptowane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 16:23

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn NIE ZAMROŻONY!!! z lodówki nie z zamrażarki, na wszystkich gryzakach jest o tym wielki napis!!!

201602111680.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dawałam z zamrażalnik i tylko takie działały z lodówki nie, ale miałam takie w których było trochę mniej płynu specjalnie żeby zamarznąć mogło.

w taxi nie trzeba mieć fotelika, ja zawsze na lotnisko, dworzec itp jeżdżę z małym na kolanach.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko rowniez bym oblukala insta, ja na swoim cos tam mam ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn... Nie chce nic mowic ale troche podobnie Jagoda zachowywala sie jak ja odstawilam od cyca.. Moze to jest powod??? Je i placze bo moze jeszcze pamieta ze z cycka jafla a tera nie dajesz.. No ale jak odstawilas to juz tylko jej nie dawaj zeby sprawdzic,no chyba ze chcesz miec zabawe :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli sama się odstawiła to chyba już za nim nie tęskni, jeszcze jej ostatnio próbowałam dawać ale to w momencie odwracała głowę jakbym jej jakąś krzywdę robiła :P Nie dam pociumkać
    Za 2 tyg mam wizytę u gina, a właśnie sobie uświadomiłam, że pewnie będzie @ albo już po @ a chciałąm antyki brać od grudnia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 17:14

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn, a jest osowiała czy pod tym katem okej? Moze ma taki etap, ze jedzenie jest be? Oczywiście warto spr u lekarza

Ikea nie ma podnóżka, ale moja to siedzi w nim chwile tylko, a z reszta w chicco i tak nie dosięgala do podnóżka, mozna taboret podstawić pod spod, w F. mi wtedy sie na nim opera o chce wstać wiec strach

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
‹‹ 2250 2251 2252 2253 2254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ