Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj taaaak,nasza tez macha dyndadłami w krzeselku! Uwielbia to robic! Tak samo w hustawce

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Dla Florci i Sofijki :)

Dopatrzyłąm taka o tp zabawke któras z mamusiek miała stycznosc?
    http://allegro.pl/fisher-price-edukacyjny-pociag-szczeniaczka-cdg78-i6616324670.html

Miałam coś napisac i nie pamietam co :D :D

Czy wasze spiworki maja jakis rozmiar ? bo mój taki mały jakis . Najchetniej bym inny kupiła wiekszy.

Zosia_wop lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje w imieniu Florki :)

Moj śpoworek ma rozmiar M chyba ale jest na 104cm o ile pamietam dobrze, bo pozniej była chyba L 10cm dłuższa

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Florci i Sofijki <3

D myślę,że miesięcznice tylko do roczku :)

Biedronka ja też chcę poszpiegować na insta! Na moim coprawda bida z nędzą - zbieram się już chyba ze 2 miesiące żeby jakieś zdjęcia wrzucić :)

Tusia pociąg posiada Brusia, bardzo go chwaliła jakiś czas temu

Gdybałam dzisiaj sporo kiedy złożyć wypowiedzenie umowy do pracę, czy w momencie wypisywania wniosku o urlop - mam się zgłosić w połowie grudnia. Czy w dniu zakończenia macierzynskiego - 13 stycznia...

Pola dzisiaj znowu płakała przy jedzeniu :/ Już nawet przy jogurcie płacze a ja płaczę razem z nią... Miałąm dzisiaj do lekarza iść, ale było tylu chorych, że full umówionych do końca dnia a i tak z 15 osób dodatkowo czekało. Jutro ponoć to samo. Zapisałąm nas na czwartek bo pielęgniarka mówiła, że skoro nie jestem pewna że to gardło a nie np ząbki to szkoda pchać się z małą do tylu zarazków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 15:40

Zosia_wop lubi tę wiadomość

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn a nie myslałas zeby isc prywatnie ? albo wizyta domowa?
    NIE wiedziałam. Widocznie nie czytam uwaznie wszystkich postów albo mi wyleciało z głowy :D

Eee miesiecznice tylko do roczku :) poźniej pełne urodziny :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn jak ona nie chce jeść to może uszko jej przewiało, nie skubie się po nim? Da sobie patyczkiem czyścić?

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie skubie uszka, da sobie pogmerać.

Teraz zjadła 150ml zupy, pod koniec znowu się płaczem skończyło :( Nie wiem może nawet i brzuszek boleć. Odstawiła cyca to częściej mm dostaje, a ppodobno bebiko lubi zatwardzać. Raz dziennie nie robiło jej problemu, od 2 dni dostaje 2x dziennie butle

Tusia tutaj coś takiego jak wizyta domowa nie funkcjonuje :( Mąż pojechał w delegację, a nosidło a samochodzie pod pracą zostało. Także ja nawet taksówką nie podjadę.

Gorączki nie ma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 15:57

• Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn a może spróbuj przed jedzeniem dać przeciwbólowy? Wiesz, jak tu jeść jak np. ząbek/dziąsełko napierdziela :/ Bo gdyby gardziołko bolało to Polusia raczej by miała też problem z piciem. No i od wczoraj to już bardziej by się rozwinęło :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest pogodna, tylko przy jedzeniu jest płacz :/ Dzisiaj spała od 22 do 9, później od 11 do 14. No i ze smoczkiem się nie rozstaje

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mamusiu nie wiem czy ten przeciwbólowy to tak dobrze, jak się jej przebijała jedynka to prawie 10 dni dostawała nurofen... a i tak jeszcze ząb do końca nie wylazł. Tak ma dziąsła spuchnięte, że raz szklanka stuka raz nie

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiem co miałam napisac od paru dni :) Jak mój Kuba miał zatwardzenie to dałam mu sok z bobofruta rozcienczony z woda (sliwka, jabłko, gruszka) kupa murowana. lepiej niz po sliwce :D

Vayn to moze faktycznie te zeby. Współczuje :( oby szybko przeszło. Spróbuj eksperymentowac z jedzeniem ciepłym, zimnym, letnim. Moze akurat cos pomoze.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm no kiepsko... Ja mojemu dawałam na noc czopa - viburcol i udawało się bez paracetamolu. Chyba raz mu dałam w dzień ale to jak już mu dziąsło wisiało i widziałam że mu doskwiera.
    Albo spróbuj te żele na dziąsła lub zamrożony gryzak? I od razu chłodniejsze jedzonko, bo od ciepłego też bardziej boli :(
    Ale przy piciu nie płacze? No chyba że obraziła sie na jedzenie? Ale to przecież nie Polcia.... ;)

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn dodałam Cie do przyjaciółek :)

Moje dziecko z okazji 9miesica cierpi na bezsenność dzis siwe drzemki po 25-30min nam nadzieje ze to tylko dzisiaj taki wybryk.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiu przy butli i herbatce nie płacze. Zamrożony gryzak? Mogę spróbować tylko jego to bym musiała ja jej trzymać w buzi - bo przecież ona sobie nie włoży :/ Ogólnie gryzaki wszystkie to teraz się z nią kapią bo innego zastosowania nie mają.
    Teraz zupy zjadła, ale zblendowałam praktycznie na papkę. Nie zostawiałam całych słupków warzyw jak zawsze i lepiej poszło
    Liczyłam że jogurt zje, bo on to zawsze chłodnawy dostaje i też atak płaczu był.

O to gardło się bałam bo my oboje anginę mamy :/ Dlatego 1 co zaczęłam podejrzewać to to że pewnie i ona od nas złapała

Biedronka zaakceptowane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 16:23

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn NIE ZAMROŻONY!!! z lodówki nie z zamrażarki, na wszystkich gryzakach jest o tym wielki napis!!!

201602111680.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dawałam z zamrażalnik i tylko takie działały z lodówki nie, ale miałam takie w których było trochę mniej płynu specjalnie żeby zamarznąć mogło.

w taxi nie trzeba mieć fotelika, ja zawsze na lotnisko, dworzec itp jeżdżę z małym na kolanach.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko rowniez bym oblukala insta, ja na swoim cos tam mam ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn... Nie chce nic mowic ale troche podobnie Jagoda zachowywala sie jak ja odstawilam od cyca.. Moze to jest powod??? Je i placze bo moze jeszcze pamieta ze z cycka jafla a tera nie dajesz.. No ale jak odstawilas to juz tylko jej nie dawaj zeby sprawdzic,no chyba ze chcesz miec zabawe :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli sama się odstawiła to chyba już za nim nie tęskni, jeszcze jej ostatnio próbowałam dawać ale to w momencie odwracała głowę jakbym jej jakąś krzywdę robiła :P Nie dam pociumkać
    Za 2 tyg mam wizytę u gina, a właśnie sobie uświadomiłam, że pewnie będzie @ albo już po @ a chciałąm antyki brać od grudnia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 17:14

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn, a jest osowiała czy pod tym katem okej? Moze ma taki etap, ze jedzenie jest be? Oczywiście warto spr u lekarza

Ikea nie ma podnóżka, ale moja to siedzi w nim chwile tylko, a z reszta w chicco i tak nie dosięgala do podnóżka, mozna taboret podstawić pod spod, w F. mi wtedy sie na nim opera o chce wstać wiec strach

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
‹‹ 2250 2251 2252 2253 2254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wspólny cel zamiast presji, czyli jak dbać o relację podczas starań o dziecko

Starania o dziecko to wyjątkowy czas w życiu pary, który potrafi mocno zbliżyć, ale też wystawić związek na poważną próbę. Początkowa ekscytacja i spontaniczność seksu szybko ustępują miejsca kalendarzykowi dni płodnych oraz presji czasu. Wtedy bliskość przestaje przynosić przyjemność, a zamienia się w zadanie do odhaczenia. Kluczem do przetrwania tego okresu w harmonii jest zmiana podejścia. Zamiast skupiać się wyłącznie na celu, warto postawić na relację, bliskość i wzajemne wsparcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ