X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia organizmy czarne myśli, zakładamy różowe okulary i tak patrzymy! Będzie dobrze kochana :-)

Natalica proszę mi tu następnym razem o info o wyprzedażach internetowych, bo ja zawsze obudze się po ptokach..

Zosia_wop lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie butelki? Obrażam się na lovi.. szukam takiej co mleko samo nie tryska, nie zapowietrza się i nie zasysa smoczek..

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, ja uzywam nuka albo canpola butelek,ale nuki lepsze moim zdaniem.
    Myszko,ja mam wode w podgrzewaczu naszykowana na noc,jak Jagoda zje wieczorem to do butelki wlewam wrzatek i o 1-2 jest akurat,oczywiscie podgrzewacz wlaczony na odpowiednia temperature. A wtedy to 6 miarek moment sie wsypuje::)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, na wyprzedaż z zary to ja czekałam już od listopada :D zawsze robią po świętach. trochę rzeczy w next też poprzecenianych ale bez szału, hm bida z nędzą to samo w reserved, w innych nie sprawdzałam. W zarze zanim pododawałam do koszyka wszystko co chciałam, to mi część rzeczy już sprzedali taki był szał pierwszego dnia :D
    Mila my mamy avent i jak jest nowy smoczek to robi to samo, jak się już trochę zużyje to jest spokój. My zawsze po prostu wylewamy to tryskające mleko, tak długo aż nie tryska i jest spokój.

201602111680.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tomme tipee i lovi. Mnie wkurza to ze jak przechyle butelkę to mleko samo kapie :/ i nieraz Kuba ma na nosie czy na policzku mleko .

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipana z z której serii masz tego nuka? i jaki smoczek kauczkowy czy silikonowy?

Brusia czyli tomme tipee tak samo jak lovi się zachowuje? Bo ma duzo dobrych opinii, ale jak jest jak lovi to ja dziękuję.

Moje dziecko nie chce pić nawet soczkow za którymi sie trzesl, kubek doidy też be, zwykłą szklanka be, niekapek nuka be, znaczy raczej się bawi niz pije i wylewa naokoło. Ze słomki tez nie chce pić woli odwracać do góry nogami i wylewać..

No szkoda że się za Zarke nie załapałam, bo zawsze mi się tak tyle rzeczy podobało tylko za drogo mi było eh eh no nic zostanie trochę zlotowek w kieszeni :-D

Nie spałam dzisiaj nic. Na prawdę.. czuję się gorzej niż po imprezie :-D

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z lovi jestem zadowolona. Teraz już sa większe dziurki w smoczkach więc bedzie wyplywac mleko. A zasysaly sie strasznie te smoczki z lovi 6+. 9+ już sa spoko.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis kończymy 11 mcy teraz juz tylko czekać na roczek :)

Dzieki dziewczyny za dobre słowa :)

Mila dostałam w koncu to skierowanie na MRI i terminy były na sierpień czyli troche mniej niz rok, ale to inna cześć ciała to chyba tez inaczej umawiają, ale i tak skierowanie jest zle wypisane i musze isc zeby poprawił.

Na zare tez czekałam, ale chyba te ładniejsze rzeczy poszły przedwczoraj no i szczęście ze te spodnie co kupiłam to zostały wlasnie na 80-86 ostatnie. Getry jedne to na bardzo szczupłe dziecko takie obcisle nogawki na dole, ze przy grubszej nóżce by nie weszły. koszulki po 30zl ale bez szału mozna kupic taniej ładniejsze

Lexi150, Tusiaa, Mila920, tysiaa93, vayn, dana222, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i to jednak raczej jest ząbek, bo posmarowałam dentinoxem to czułam pod palcem cos chropowatego :)

Tusiaa, Mila920, tysiaa93, vayn, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu my tu wszystkie trzymamy kciuki za Ciebie. Myśl pozytywnie a będzie dobrze.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje sie nie zasysaja. tzn jak był nowy tommee tippee to tez sie zasysał ale w srodku jest takie cos i tam tak jakby otworzyłam i jest ok. MIla nie wiem o co chodzi z tym tryskajacym mlekiem. Mi nie tryska . Tzn jak zacisne smoczek i mieszam to tak strzeli to mleko tak ttroszke . Z reguły przykładam tylko palec i mieszam albo korek zakładam i mieszam ale wtedy wylewa sie mleko. Dla mnie smoczki są ok. W sumie nie miałam innych wiec nie wiem jakie inne sa.
    Lexi mi zawsze wypływało mleko z nich. Raz dałam Kubie ze smoczka 9+ z lovi i myslałam ze sie zadławi tak szybko wypił. Tak samo z tommee tippee mam jeszcze 6+ :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto latek dla Florci ! :) Rośnij zdrowo kochaniutka :)

Wy tez macie taka chęć byc w ciazy ? normalnie czasem czuje taka silną chęć że szok. Mąż mógłby juz miec tak mówił ale ja nie wiem sama. latka lecą. Jakbym gdzies poszła do pracy to marna kasa i do tego trzeba by było troche czasu odczekac ...No i jeszcze w jednym pokoju średnio. Zanim wykończymy dom to tez minie. Musze tak pokombinowac żeby Kuba mógł jeżdzic przodem zeby nie kupowac drugiego podobnego fpotelika tylko juz przodem montowany dla starszych dzieci :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 09:46

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ostatnio pijemy tyljo z canpola takie zwyklaki przrz pobyt w szpitalu bo tam innych nie mieli a swoich butelek też nie można było mieć. Jak jest ten 3+++ to ta gęsta kasza z mlekiem leci.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia trzymamy kciuki, ja dokładnie 2 lata temu w sylwestra miałam podobnie tylko z rakiem macicy i zabieg musiałam sobie opłacić sama bo nfz kilka miesięcy. Wyszło ok. Ale stres był.

My butelek nie używamy. Pił z lovi do 3ms potem za nic niechciał i teraz ie wiem jak go odstawię to w ogóle nie wiem czy dawać mm do np 2roku czy krowie i z czego z doidy, z kubka z rurką?

W ogóle jak planuję 2 ciążę to chcę trochę ograniczyć kp, żeby ewentualnie minimalnie karmić w ciąży o ile się nie odstawi.

Coś mnie rozkłada gardło i łeb mnie bola idę dziś do aptek i ciekawe co tym razem mi dadzą, W ciąży brałam tantum verde to przy kp chyba też można?

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florciu sto lat :* Zosia wyniki na pewno będą dobre i nie ma innej możliwości!

Moja pije z każdej butli, ale najlepiej chyba pasuje jej canpol, ta butla była pierwsza

D tak tantum verde można, w ciąży bralam

Tusia a ja mam wręcz przeciwnie, myśl o kolejnej ciąży mnie przeraża :P

Slaba nocka, musialam brać procha na bol glowy

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam ulotke do apap przeziebienie i w tej mojej pisze że nie można w ciąży o kp ani śłoa nie ma, może są o różnej mocy preparaty

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Kri Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coś można w ciąży to i kp tez. Zwykły paracetamol no efferalgan albo apap.
    Zosia, trzymam kciuki.
    Ja dziś idę do ortopedy, wyrosło mi coś w nadgarstku od dzwigania chyba

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia dużo dużo zdrówka, a przede wszystkim sił bo sobie nawet nie wyobrażam co przeżywasz...

Mogę już po cichu gratulować ząbka? :)

Dzwonili właśnie z pracy, mam źle wypisane wnioski... I nie mam urlopu tyle co sobie wyliczyłam tylko należy mi się cały urlop za 2017 - wychodzi na to że mam 78 dni urlopu do wzięcia. Padło pytanie czy wracam czy wychowawczy, mówię że wrócvić nie wrócę a że nie wiem czy wychowawczy czy wypowiedzenie.. no aż ją zapowietrzyło w tej słuchawce. Trochę dziwne, że każą mi wybierać cały urlop 2017. Pójdę do pracy nowej i nie będę miała ani 1 dnia bo wszystko już będzie wybrane

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

No i mamy 10 msc <3
    Zosiaczku wszysko bedzie dobrze :****

Zosia_wop, d84, vayn, tysiaa93, Tusiaa, Lexi150, Mila920, Mamusia_synusia, Kri, marissith lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tantum verde spokojnie psikaj sobie D, ja Poli psikałam - po 6 mcu już można, czy nawet po 3 już. Moja pediatra mówiła, że ja przy kp mogę te same leki co mała. Nie wiem czy tak faktycznie jest czy powiedziała to trochę na wyrost

‹‹ 2364 2365 2366 2367 2368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ