X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kri Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia 39,9 w superpharmie pampers premium jak coś.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba weźmiemy cybex sirona, ale nie wiem jeszcze... na pewno tyłem do kierunku jazdy.

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Mały u babci dzis jadł rosół z lanymi kluskami taki jak dla wszystkich. Jadł aż mu się uszy trzesly. Najpierw gęste łyżeczką a później sam rosołek pil z miseczki :) zagryzl połową kawałka sernika a później jeszcze dopchal bananem :P

marissith, Tusiaa lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Mari my mamy axkid minikid montowany tyłem 9-25kg
    Tusia jak wrażenia? Bierzemy go pod uwagę :) Masz zdjęcia?

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tesco niebieskie 106 szt. Za 70.99.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi! Woda w termos! Dobry pomysł! !

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski wiem ze Wy bardziej ze świata ale od jutra na babelu będziemy mialy śliczne buciki folkowe, dwa zdj można na fb zobaczyć, może się którejś spodobaja :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no nie róbcie jaj na prawdę wozicie z wkładkami? Ja wkladke wyjęłam jak maly miał jakieś 3 miesiące, a może i wcześniej? Te foteliki muszą mieć na prawdę różne rozmiary, wrzucę kiedyś Tymona do starego fotelika i zobaczycie jak wygląda :-D

Dobra i może jeszcze powiecie ze dajecie rade dźwigać te 10 kilowe kluseczki plus fotelik? :-D niemożliwe :-D ja parę kilo temu ledwo po schodach wnosilam rogala.

Mówiłam Wam ile czasu czekam na rezonans?! Prawie rok! Czyli jestem skazana na życie w bólu jeszcze minimum rok + diagnoza + leczenie, czyli mam jakieś 2 lata wpierdzielac tramal, żeby być w stanie zajmować się dzieckiem? Masakra..

Pozalilam się, już mi lepiej :-P

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w naszym cybexie nie mieliśmy wkładki. Tzn jest tylko taka malutka pod główkę ale cały czas ją mamy bo jak wyjmowałam to jakoś tak krzywo Młody siedział. A fotelik zawsze nosi tata. Ja sama prawka nie mam więc nigdzie nie jeżdżę :P

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko przy mm wystarczy raz na dobę ugotować wodę do termosu 0,5 L i 0,2 L wody w lodówce. I już, szybka robota. Ja nawet mleko miałam wsypane do tego podróżnego pojemnika żeby w nocy nie bawić się w liczenie miarek ;)

Mila ja do tej pory używam nosidełka, czyli Księciunio 10,5 kg + nosidło :/ chyba wyrobiłam sobie bicepsy bo daję radę ;) Mamy kiddy do 13 kg i faktycznie nogi już wystają ale główka jeszcze nie, więc przeciągamy ile się da, żeby na zakupach wpinać w koła i nie ciągnąć osobno spacerówki. No i te pierwsze podobno są najbezpieczniejsze. Ale powiem Ci, że spore te nosidło a Księciunio makaronik :)

Tusiaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jeszcze nie zmieniamy. Polucha ma jeszcze trochę zapasu.

Byłam w pracy, wypisałam urlop i tyle. Nikt się nie pytał czy wychowawczy czy wracam a ja też się w dyskusję nie wdawałam. Jak mi powiedziała jedna że mogę wziąć tylko 2 tyg bo tyle się bierze ciągiem ...to sobie sama policzyłam do kiedy urlop za 2015 i 2016, jeszcze za 2017 kilka dni ale jego już nie rozpisalam bo nie wiem dokładnie ile. Urlop mam od 16.01 do 26.03

• Kri Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn, 2 tyg tylko ciągiem? Jak jest nawet " obowiązek " wykorzystać zaległy a to jest więcej... A po urlopie wracasz w końcu czy wychowawczy, bo już nie wiem :-)
    Mila, bo te foteliki kupowane jako 3 w 1 razem z wózkami są chyba mniejsze, no ale z wkładką to i ja nie dałabym rady, głowa nie wystaje ale powoli robi się ciasno...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 19:27

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri nie wracam, miałam dać wypowiedzenie z zachowwaniem tych 3 miesięcy ale jednak dam za porozumieniem stron. Miałam już dzisiaj złożyć ale nikt nie wie do kiedy dokładnie ten urlop :) czy za marzec mam 5 czy 6 dni. Nie wiedziałam jaką datę w wypowiedzeniu wpisać :P :P

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam fotelik z wózka 3 w 1 i on jest do 13 kg, Blanka waży koło 9 i na szerokość spokojnie się mieści, ale główka powoli robi się na styk i myślałam, że kupimy później, bo ona 13 kg to pewnie będzie miała w sierpniu, ale nic z tego, myślę, że po jej urodzinach to nasz deadline

201602111680.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri my mamy fotelik kupiony z wózkiem 3w1 i powiem Ci ze Kuba jeszcze wchodził. Nogi zaczeły wczesniej wystawac ale glowa juz prawie na styk a mamy do 13kg. Ja tez nosiłam na 4 pietro do koleżanki :D lepiej mi to wychodziło niz mojemu męzowi :D

Mari ogólnie podoba mi sie. Wada taka ze podczas jazdy nie mozna regulowac siedziska do spania. ale to chyba w kazdych montowanych tyłem. łatwo i szybko sie przypina. Kąt nachylenia do spania wydaje mi sie taki słaby troche ale podłozylismy zwiniety duzy recznik i jest ok :) Podoba mi sie że mozna go zamontowac blizej kanapy i dalej jak dziecko podrośnie ,żeby miał wiecej miejsca na nogi. Martwi mnie to ze Kuba juz go 2 razy obrzygał :/ do tej pory nie zdarzyło sie to w nosidle. Nie wiem o co chodzi. Moze faktycznie jak dziewczyny poisały ze dzieci rosną i po prostu bedzie sobie porzygiwac :/ albo ze tyłem jedzie. za długo 3 godz . nie wiem sama. aa i ostatnio sie zastanawiałam , że moze mogłam wziac kombinowany fotelik (tyłem i przodem montowany) ale koles w sklepie mówił i ja tez czytałam , że jak sie odwróci zeby był przodem to jest mało stabilny i chwiejny. a ten co mamy to nawet nie drgnie tak stabilnie zamontowany. Aaa i wydaje mi sie albo juz sama nie wiem jak ejstw innych ze ta uprząż (w co sie pasy wtyka) że ona wbija sie w brzuch i ejst jakos wysoko strasznie.

Bez recznika :

Z recznikiem:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 11:27

L, tysiaa93, Mila920, marissith lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali mojej kolezanki syn waazy 11 kg a ma rok i 7 msc :D a córka 4 lata wazy 16 kg także nie wiem czy Blanka tak by Ci przytyła. W sumie rózne sa dzieci :P Kuba wazy juz ponad 10 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 20:33

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila serio. Nosić trochę ciężko ale dalam radę podczas świątecznych zakupów. Nie chciało mi się chusty motać bo Młody smacznie spał. Nie powiem, dzięki spacerom, noszeniu, robieniu przysiadów żeby się odbiło kondycja całkiem całkiem i bicepsy też, mogę bardzo długo na koniu jeździć hahaha

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ooo super bedziesz w moich okolicach moze bedzie szansa żebyśmy sie spotkały :) a co do miejsc to tak naprawde to kazde miasteczko przy jeziorze jest urokliwe <3

Dziewczyny kupiłam ta maść majerankowa ale ona od 1roku zycia,ale posmarowalam malutkiej pod noskiem.
    A najlepsze jest to ze dzi wstałam z katarem i pokaszluje.Co polecacie nam karmiącym zeby sie nie rozchorować całkowicie ???

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta i po tym noszeniu, robieniu przysiadów chce Ci sie jeszcze na koniu jeździć. Aaaa i ja tez czekam na otwarcie tego CH, bo do bielska dojechać przez te światła to duzo czasu tracę.

Nie wiem co w moje dziecko wstąpiło ale od paru dni to jest taki złośnik, krzyczy, płacze bez łez, wygina sie i krzyczy jak No z nim siądę zeby go ubrać, jak mu cos sie nie podoba to rozrzuca wszystko co ma pod ręka. Nie wiem o co mu chodzi

Edit: jeszcze mi sie przypomniało ze moja kolezanka ma fotelik, w którym alarm sie załącza jak sa złe zapięte pasy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 20:54

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
‹‹ 2362 2363 2364 2365 2366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ