X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Natalica, to jak się nie da wyłączyć poduszki to chyba nie możesz jej wozić z przodu, jak wystrzeli dla takiego dziecka to jakby dorosły z tirem się spotkał. Tak mówił facet na warsztatach bezpieczny maluch.
    Mówicie o słońcu ja wyglądam za okno a tu śnieg u mnie :-) tez parę dni nie byliśmy nigdzie tylko do samochodu i z powrotem.
    Kri można ją wozić, ale w foteliku i zamontowanym przodem, tak się dowiedzieliśmy w sklepie. Poduszka ma za zadanie ochronić pasażera przed uderzeniem w szybę, nie uderza w pasażera, a skoro mała będzie w foteliku to ona nie wystrzeli w nią tylko przed nią, ewentualnie szyba się na nią nie posypie. Brrrr nie chce o tym myśleć. Jak pojawi się u nas drugie dziecko to 2 foteliki i ja z tyłu nie przejdzie, bo będzie za mało miejsca, a nie wymienimy samochodu na dostawczy :)

201602111680.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila a moze Ty mu podkładki nie wyciagnełas :P no raczej sa do 10kg albo do 13kg . No ale rózne wymiarowo sa wiec moze i tak byc ze masz jakis mniejszy :P

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila w serwisie hondy powiedzieli, że nie ma możliwości wyłączenia poduszki, że dziecko można przewozić fotelikiem typu "przodem", to samo powiedział facet w sklepie z fotelikami. Tym bardziej, że ona nie zaczęła by jeździć od razu z przodu tylko jak pojawiłby się 2 brzdąc, a to jeszcze co najmniej 9 miesięcy :)

201602111680.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my do tej pory jeździliśmy z wkładką w foteliku, dopiero ostatnio wyciągnęłam :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posiew ujemny więc nie wiem od czego marudzenie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Natalica wożenie z przodu to chyba rzeczywiście ostateczność. Ale w większości aut mieszczą sie z tylu dwa foteliki a nawet 3. Wiec i ty byś sie zmieściła :) najlepiej wie o tym e-ness. Ale dawno jej nie było.

Brusia albo ten typ tak ma albo cos wisi w powietrzu bo jak widać wiele bobasów teraz "fisiuje" :) moze zimowe przesilenie tak na nich działa?

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak po prawdzie to dorosły nie powinien jeździć z dzieckiem z tyłu. Co najwyżej dwa foteliki bo w wypadku dorosły może więcej szkody dziecku wyrządzić konczynami. Są przypadki że nawet śmierci po uderzeniu ręką łokciem itp. Ale się jeździ choć ja się boję za każdym razem.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jezdze z tylu. jakos nie wyobrazam sobie jechac z przodu i w razie jak kuba wymiotuje to nawet bym nie widziała a zanim bysmy sie zatrzymali to mogłby sie zadławic :( jak mocno sciskacie dzieciom [pasy w foteliku ? ja mam wrazenie ze jak sciagne mocniej to Kubie sie ta klamra wbija w brzuch ...

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia jak sie Gabi zmiesciła w foteliku zwkładka? :O

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy juz kupiony fotelik kiddy phoenixfix 3 ale jescze jeździmy w nosidełku, ale juz niedługo, bo jak przekroczymy 10kg to zmiana a szkoda bo wygodnie było z nosidełkiem

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Tysia jak sie Gabi zmiesciła w foteliku zwkładka? :O
    Jeść jej nie dawałam, żeby nie tyla za bardzo :P :D

Tusiaa, Bruśka, Mamusia_synusia, tulipanna lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia tak mocno, aby pod pasy zmieścił się tylko jeden palec. Jak cała dłoń to za luźno.

My też nadal z wkładką w foteliku jeździmy. Ja to mam wszędzie blisko na szczęście. W przyszłym roku będę mieć 12 km do dużej galerii handlowej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 15:20

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga wrote:
    No Natalica wożenie z przodu to chyba rzeczywiście ostateczność. Ale w większości aut mieszczą sie z tylu dwa foteliki a nawet 3. Wiec i ty byś sie zmieściła :) najlepiej wie o tym e-ness. Ale dawno jej nie było.

Brusia albo ten typ tak ma albo cos wisi w powietrzu bo jak widać wiele bobasów teraz "fisiuje" :) moze zimowe przesilenie tak na nich działa?
    tylko, że mój chłop ma długie nogi i jak siedzi za kierownicą to musi mieć fotel maksymalnie do tyłu odsunięty, a wtedy fotelik nie wejdzie. Ehhhh same problemy z tymi fotelikami. Najlepiej żeby się urodziły bliźniaki trzeba będzie kupić większy samochód :)

201602111680.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jest taka metoda że jeśli scisniesz pas w palcach to nie powinien się zagiac.

Widzialyscie gdzoes pampersy w promo. Kurna dwóch paczek zapomnieliśmy idę mnie z domu pół paczki zielonych 4 i prawie całą paczka pomaraczowych play. z 5 nie wyrośnie a 4 już były na wykończeniu więc Ania skorzysta. Jak wpadnie fo cioci.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia promobaby pokazuje ze w Tesco 70,99

atdc6iyei0o27of5.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale chodzi o to przy ramionach czy po długosci. bo jak ja sciskam to dosłownie ta klamra mu sie ewidentnie wbija i tak patrze i luzuje do momentu jak czuje ze moge włozyc palec miedzy klamra a brzuchem i nie czuje nacisku . wtedy automatycznie pasy sa lużniejsze... Natali spokojnie Wam wejdzie dwa foteliki. Chyba że teraz w ciazy jestes ale przeciez zanim bys urodziła to dziec bedzie mial pewni cos koło 3lat, poźniej zanim byc je rzuciła do fotelika takiego wiekszego to troche czasu tez by upłyneło pewnie conajmniej 9 msc wiec jedno spokojnie by mogło juz jezdzic przodem :)

moj mąz tez zawsze odsuwa fotel tak że ciezko by było wcisnać drugi montowany tyłem.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie Tusia tak kombinuję, nie jestem jeszcze w ciąży, na razie biegam za nią po lekarzach :)

201602111680.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Jak ja bym chciała nie karmic w nocy, ale dopóki cyca nie dam to sie ńie uspokoi. Czy któraś z Was kp i nie karmi juz w nocy? Bo sie zastanawiam czy jest to możliwe przy kp

U nas tak było ze spał od 21 do 7 bez jedzenia w nocy a karmię tylko piersią. Ale potem się to popsuło i teraz czasem mu się zdarzy przespać noc albo zje o 23 jeszcze i do tej 7-8 śpi ale bywa i tak ze kę 3 razy w noc bo tak jak u Was tylko to go uspokaja :/
    Nie wiem co mam robić z tym karmieniem, powiedzcie dziewczyny jak karmicie mm i się w nocy dziecko budzi to ile trwa zanim to mleko przygotujcie? Czy wasze dzieci płaczą wtedy jak czekają na nie? Bo u nas jest placz po obudzeniu w nocy aż cyca nie będzie :(

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Dana podobno to jest do zrobienia, ale możesz zakończyć niechcący kp. Najadasz dziecko przed spaniem (np kolacja przed kąpielą i do snu kp). Sekret tkwi w tym, że w nocy wstaje do młodego tata. Ty pojawiasz się rano, kp, śniadanko itd. Nie próbowałam tego, znam to z opowie sci doradcy laktacyjnego, ale ryzyko jest takie, że dziecko może się odstawić.

U nas parę razy wstawał maz ale i tak nie da się tak, plcze dalej, jak go jakimś cudem odłoży to znowu za 5 minut się budzi :/
    U nas przesłana noc jest wtedy jak zje dużo w dzień plus dwa duże karmienia piersią o 16 i 20 przed samym snem a pomiędzy o 18 szklanka kaszki
    Wtedy zazwyczaj śpi do rana

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Tusia jest opcja zarówno tyłem jak i przodem do 18 kg a później tylko przodem. Ja też jeżdżę z tyłu z Młodym ale jak fasolka się pojawi to albo dwa foteliki z tyłu a ja z przodu albo wyłączamy poduszkę i fasola będzie obok taty jeździć. Ale to jeszcze do ogarnięcia.

Myszko zrobienie mleka w nocy jak miałam gorącą wodę w termosie to kwestia 2 min.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 2361 2362 2363 2364 2365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ