Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
D spokojnie i przyjdzie na Was czas że ruszy i to pewnie wszystko na raz. Ostatnio znajomy zdziwił sie, że juz chodzi bo on to zaczął jak miał 16mcy takze kazdy w swoim czasie. Mojej siostry synowi tez sie nie zbieralo do wstawania i chodzenia jak ona go chciała postawić to on podkulał nogi, az w koncu sam do tego dojrzał.
Mleko my tez w plackach i naleśnikach, a do picia na razie jeszcze nie choc moj niejadek to i tak by pogardził dzis była kluseczki śląska z sosem marchewkowo-paprykowym zjadła kawałek z łyżeczki, potem położyłam jej na tacce to dostałam Kluską w głowę -
Gabrysia już prawie cały czas śmiga na nóżkach, ale jak chce gdzies szybko dolecieć do dogina na czworakach
Zosia podeślij link do sklepu, popatrzę sobie. A łatwo takie tło rozprasować? No i za taką cenę ono pewnie jest malutkie, nadaje się, żeby robić zdjęcia dzieciakom? -
ja spytałam lekarza o krowie mleko to mi powiedział że to jedzenie dla krów
i żeby dawac do picia po 3 roku. Ja osobiście sama piję hektolitry mleka zimnego prosto z lodówki uwielbiam od dziecka. Małemu daję jako składnik jedzenia i jak mam kawę z ubitym mlekiem to on sobie to mleko czasem tzn zawsze je bo inaczej nie da mi wypić. A moja kawa to 1cm kawy i reszta mega kubka mleka
z tym zakrztuszeniem to masakra, dobrze że wszystko ok.
Kolegi córka jesienią jak miała jakoś 11ms to z ziemi zjadła kawałek opakowania z lizaka po starszym dziecku i była fioletowiutka i musieli jej palcami z gardła wyciągać papierek tak że się jej krew potem zaczęła lać bo jej paznokciami uszkodził się przełyk. Tak więc trzeba mega uważać na papierki też17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Joanna,ja tez mega czesto robie kluski slaskie Jagodzie i je uwielbia! Robie takie mini,gotuje i mroze. A wykonanie bakecznie proste:) wystarczy miec ziemniaki z poprzedniego dnia i make ziemniaczana. Ziemniaki ugniatasz w misce rowniutko dzielisz na 4 (taki krzyzyk robisz w misce nozem,wyjmujesz 1/4 tych ziemniakow i w to miejsce rowniutko wsypujesz make ziemniaczana. Niektorzy daja jajko,ja robie ez i sa duzo bardziej mieciutkie. No i zagniatasz i robisz klusiaki:)I lepsE sa zolte ziemniaki.
-
Co za noc. Młody dostał mega kataru. Nie mógł oddychać. Jak próbowaliśmy odciągnąć to w nosie pusto. A wszelkie proby zakrapiania czy odciagania to histeria, ryk i jeszcze bardziej się zakatarzal.
No i Mąż od dzisiaj w pracy także zostaliśmy sami. Musiałam się pozalic...
Brusia dobrze że tak się skończyło. Nasz też już noe raz oddechu nie mógł złapać czy to przy płaczu czy przy zakrztuszeniu ale póki co wiedzialam jak się zachować.
-
No i my od wczoraj sraka. Spróbuj podać dziecku smecte jak sama byś nie wypiła bo to ohydne . Wczoraj nie wiedział co to to wypił 3 łyżeczki a teraz ni hu hu . Lexi To nam się pochorowały
W końcu dojrzałam i kupiłam expres do kawy co gadałyśmy już daaawno . Chociaż tyle mojego zapraszam na kawkę !
Ja to niestety nie mogę próbować naleśników itp ze względu na mleko właśnie . A myślicie ze jak bym dała jakieś np kokosowe czy inne to można dziecku tak dać ?wyjdą wogle ? Tuli ?
-
Baga,no nie do konca tylko ksztaltem sie roznia bo do slaskich dajesz make ziemniaczana a do kopytek pszenna:)
Kri-ja to bym na mleku ha czy nutramigenie zrobila, mleko kokosowe to chyba nie jest dobry pomysl bo kokosy to orzechy jednak i tez czesto uczulaja. No i ono jest bardzo tluste z tego co pamietam