Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj biedny Wojtuś. A co można więcej podawać na przeziębienie? Lipomal już chyba można? Skuteczne to w ogóle?
D a ten aromactiv w plastrach Wam pomógł? Bo chyba stosowaliscie?
Ja myślę że krowie mozna spokojnie zastąpić roslinnym ale sama nogdy nie próbowałam. -
O wlasnie Lexi-mlekoem sojowym by mozna-Nutramigen jest chyba z soi albo Prosobe kiedys bylo dla alergikow wiec tez mysle ze byloby ok.
Kri-a czy Ty zrobilas test prowokacyjny z tym mlekiem? Bo wiesz dzieci czesto teaguja wysypkami na nowe rzeczy a potem jet ok. Ja marchewle juz Jagodzie daje i jest ok -
O widzisz Tuli a ja myślałam ze ziemniaczana do kopytek tez idzie.
Ja robiłam na mleku owsianym. Dostaniesz np w Lidlu lub Kauflandzie. Na migdałowym i na kokosowym, ale mój jadł już migdały i kokosa - zanim spróbujesz dodaj mu troszkę do czegoś wiórków kokosowych albo mielonych migdałów. Soi powinno się unikać zwłaszcza przy chłopcach. Tylko budyń na owsianym mi taki trochę rzadki wyszedł. -
Byliśmy na pobieraniu krwi z żyly ehhh niby tylko ukłucie a płacz i serce pęka jeszcze cała drogę powrotna kwiliła a teraz padła ja sobie nie wyobrażam co czuja rodzice jak taki maluch ma np. operacje
Tez robię kluski sama, ale nie ma tsk idealnie tez mi ciagle brak pomysłów co tu zrobic zeby było i dla nas i dla niej do zjedzenia zeby nie bawic sie w 2 obiady, a jak ide do sklepu i widze te warzywa to mi sie odechciewa.
Wojtus biedny, moze enterol wypróbujcie? Lexi my juz lipomal dawaliśmy i w sumkę tfu tfu nic die nie rozkręciło, ale katar ma dalej tzn juz gesty i zapychający, ale juz nic nie psikamy bo nie da sobie odciągnąć.
Robiłam mleko kokosowe sama, zrobiłam na nim mannę ale nie bardzo chciała jeść. Ale fakt te "mleka" roślinne tez mogą uczulać.
Tysia to link do sklepu widze, ze ma tam inne za 4-5$
Check out this cool store on AliExpress
http://s.aliexpress.com/fqqiA3mm
Mozna tez zamowic większe rozmiary ale wyedy minimum 10$
Mi sie udało u niego kupic teraz 1m szerokości bo zazwyczaj jest 90cm, jest to mało, ale jak dasz sie czymś zając to spokojnie zrobisz zdjęcie. Na insta staram sie wrzucać fotki zeby nie było do końca widac twarzy, wiec ma zawsze głowę w bok albo w dół, ale spokojnie moge zrobic takie z uśmiechem i jak sie patrzy do domowej kolekcjitysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Tusia co do gondoli to ja rozumiem, ze mozna długo jezdzic, ale byłam w szoku, ze dziecko bie jest ciekawe świata i zawsze teraz jak zimno przykryty jest tą nakładka która ma to podwyższenie i pol budy zasłania, a nie raz widze ze i zimą inne bobasy w gondoli tylko kocykiem przykryte i budka ciut złożona, przeciez 9 mc dziecko jest ciekawe świata moze po prostu jest bardzi cierpliwym dzieckiem i lubi sobie leżeć
-
Lexi ja smarowałam klate aromaktiv baby od 1 dnia zycia. Taki żel. Czy skuteczny to nie wiem ale smarowałam jak Kuba miał zapchany nos. A co do odciagania u nas tak samo ze niby nic nie ma w nosku ale przed samym odciaganiem woda psikałam i kreciłam tym katarkiem na wszystkie strony i powiem Ci ze jak dobrze tem katarek w nosku wykreciłam to byly mega gluty. BYłamw szoku ze tak siedza głęboko. Nadal tak musze wyciagac a on sie wije, płacze, głowa kreci
Enterol tez kiedys próbowalismy i przeszło . Ale to lekarz przepisal.
U nas sranie przed zasnieciem to jakis rytuał. Kłade go do spania z butla wody z sokiem a on zamiast spac to sra. Jeczy w tym łózeczku a bytle cała wypija. I po spaniiuKubuś
-
Zosia a nie myslałas ze z pustym wózkiem chodzi
U nas po osiedlu nieraz łazi taki dziwny gosc z gondolą. Kiedys mąz mówił ze jak jechał na działke to go widział a poźniej jak wracał to on tez popierniczał szybko tym wózkiem. łaził niby ze 3-4 godz i to najlepsze ze szybko a nie wolno tak jak ja chodze :dKubuś
-
Ten żel używalismy juz wcześniej ale on taki slaby. Więc się zastanawiam czy plastry sprawdzą się lepiej. Igor wcześniej jeszcze dawał sobie odciągnąć gile a teraz wpada w taką histerię ze nie można go później uspokoic.
-
Poprobujemy nowości chyba nie prędko , znowu krew w pieluszce;( jak pomyśle o szpitalu to płaczę. Narazie obserwujemy i temp skoczyła do37. A najlepsze ze nie miał kontaktu z nikim chorym itp , a mleka ja dalej niet ale pofolgowałam sobie z szarlotką w niedziele . Ale co aż tak uczula , nawet próby uczuleniowej widzicie zrobić za bardzo nie mogę bo akcje
-
Kri,a nie myslalas zakonczyc kp, zeby bylo wiadomo czy to co Ty jesz przez mleko go uczula czy cos co on je? Prawda jest taka ze to noze byc wszystko co Ty jesz i wszystko co on je. Łatwiej by bylo gdybys nie karmila. Ale nie to ze namawiam do zakonczenia kp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 11:33
-
Oj Kri masakra, współczuje. A testów z krwi jakis sie nie da zrobic zeby wiedzieć?
Tusia tej sąsiadki akurat bym nie podejrzewała, bo znam ją od dziecka ale fakt są wlasnie takie chore osoby ktore wożą puste wózki, albo kobiety ktore udawana ze sa w ciąży -
Dzięki Zosiu może coś zamówię
Też stosowaliśmy ten żel aromactiv, ja smarowałam na noc, może się jej lepiej wtedy oddychało ale nie jestem pewna czy coś pomógł
Kri o kurcze, każda krew to strach dla matki
Mam dzisiaj w domu taką jęczydupę, że masakra, wszystko na nie, dopiero południe a ja błagam o noc -
Tysia mam to samo. Ja nie wiem o co mu chodzi łazi i jeczy i jeczy
Teraz bylo drugie podejscie do spania i niby zasnał ale ciekawe na jak długo .
No i ten aromaktiv tez tylko na noc po kąpieli
A teraz pytanie czy to prawda ze mleko nr jest bardziej kaloryczne? no i za duzo dziecko tez nie moze go pic ? Nie moze ptrzekroczyc jakiejs dawki? U nas poki co kuba pije tylko 2 razy mleko na noc i nad ranem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 12:04
Kubuś
-
Porownywalam sklad enfamilu i 2 jest ciut bardziej kaloryczna ale niewiele. Igor cały czas jeszcze pije mleczko 3 razy na dobę. Rano po poludniu i na noc. Ale widzę że on uwielbia mleczko więc jeszcze niech tak pije do roku.
-
Lexi mi się wydaje że nam pomagał tylko przyklejałam go na plecach żeby go nieoderwał i nie zjadł jak radził aptekarz, ale oprócz tego do szklanki z wrzątkiem dawałam co jakiś czas kilka kropel olejku aromatycznego tego do inhalacji oilbas coś tam i wtedy pachniało w całym domu a jak spał to mu to kładłam koło łóżeczka. KP przy katarze to dopiero koszmar bo dzieć nie może jeść bo nie ma jak oddychać.17/2/2016 B
11/3/2018 I