X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zabielałam już od 6 mca - najpierw jogurtem później śmietaną. BYł przepis na alaantkowe na koperkową zabielaną po 6mcu :) O dziwo wtedy jej smakowało, a teraz jeśli do czegoś dodam koperku to fu i dowidzenia.

My znowu po 2h spacerku, na moje nieszczęście spotkałam teściową. Tak to cholera jedna nie pamięta o Polusi, od urodzin jej tu nie było. Stała ze znajomymi to mi oznajmiła, że jutro przychodzi, ja jej na to że jutro to kolega do małej przychodzi. Ale głupią minę zrobiła. No i oczywiście pytanie CZY CHODZI BO JUŹ MA ROK TO POWINNA. AH jak ja uwielbiam te stereotypy.

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie my też mamy basen z kulkami ale taki zwykly z ali i szału nie ma. Czasami mu się przypomni ale ogólnie niezbyt zainteresowany.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia jak założysz spor to powinien zwrócić Ci kasę, a towar i tak moxe jeszcze dojść.

Tez mamy basen jsk 2 dni był szał tak juz od jakiegoś czasu znow złożony, rozłożymy znow za miesiąc moze.

Mam taka sąsiadkę która urodziła w maju i do dzis jeździ w gondoli, ba! Zakrytej i budą i tą nakładka! Ona to musi miec cierpliwe dziecko :P

Moniaa lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu pytanie czy ona tego dzieciaka z domu noe zapomina zabrać haha

Zosia_wop lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogorka kiszonego dalam Jagodzie jak miala 7mcy a zupy nadal zabielam jogurtem jakos chyba juz z przyzyczajenia. A i to zdrowiej:). Moja mufinami sie zajadala w urodziny:) ale ja robilam takie bez niczego,bo Julka grymasi na wszystkie owoce w ciescie,nawet sernik robie bez niczego.
    U nas dzis koperkowa byla.. Wiecie co.. Mojej to do niczego nie trzeba namawiac,wszystko zjada.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogorka kiszonego dalam Jagodzie jak miala 7mcy a zupy nadal zabielam jogurtem jakos chyba juz z przyzyczajenia. A i to zdrowiej:). Moja mufinami sie zajadala w urodziny:) ale ja robilam takie bez niczego,bo Julka grymasi na wszystkie owoce w ciescie,nawet sernik robie bez niczego.
    U nas dzis koperkowa byla.. Wiecie co.. Mojej to do niczego nie trzeba namawiac,wszystko zjada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 22:39

Lexi150, Bruśka, Tusiaa, Mamusia_synusia, tysiaa93, d84, Zosia_wop, dana222, Joanna_88 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze Dzieci tez robia takie cuda i wygibasy?
    Btw! Attipasy sa super! Jedyne buty jakie da sobie zalozyc. Juz nawet zaczela w nich wstawac. Od wczoraj trenujemy troszke. Moze z cAsem i do innych butow przywyknie

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pechowy weekend za nami. W sobotę na 16 robiliśmy imprezę. Mikołaj miał katar i kaszel, strasznie płakał od 15 do 15.50, płakał i coś tam mówił po swojemu. Gorączki nie miał. Zdjęć brak bo tak upłakany, że szkoda mówić. W niedzielę pojechaliśmy z nim na opiekę nocno-świąteczną. Jakaś dziwna lekarka była- ręce jej się trzęsły jakby nie wypiła (może na coś chora była ale w pierwszym momencie to o alkoholu pomyślałam). Osłuchała go i powiedziała, że ok. Przepisała antybiotyk bo miał zielony katar i gorączkę w niedziele. Nie podałam mu go, jutro idę do mojej lekarki. W niedziele mieliśmy msze w kościele na roczek Mikołaja, u nas we wsi tak jest i jak go zapinałam w tym ośrodku to ząbek strzelił i tym oto sposobem moje dziecko nie posiada kurtki zimowej. Na mszy nie był ze względu na gorączkę, pech na całego.

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej co to za wygibasy :O :D
    Mój jeszcze nie robi takich rzeczy :D narazie uczy sie chodzic. Wkleiła bym filmik ale nie wiem jak. no i nie chciała bys sie gdzies znowu rejestrowac :D

Na szczescie Kuba poki co tez nie jest wybrednym dzieckiem jesli chodzi o jedzenie :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiek ma ostatnio etapy że czego dotknie uderza głową. Uwielbia poduszki jest na podłodze i się na nią rzuca. Już sam zrobi parę kroków rekord 12. Ale coś się zacial i robi się jak z gumy i nie chce wstawać zapomni się wstanie i przejdzie. buty musimy iść kupić ale widziałam na starówce buty dla malucha weszłam na stronę ale to tylko addidas nike a wolałabym coś z solidniejsza podeszwa jak się nazywał ten wasz sklep. Widziałam gdzieś te kapcie befado i olsnijcie mbie dobre czy złe? Bo coś muszę do żłobka kupić.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta szkoda że Wam sie nie udały urodziny :( ważne zeby Mikołaj wyzdrowiał jak najszybciej !

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i nam się Czaja chyba kolejne żeby bo ma znów akcje że je a później znów wybrzydza. Mimo że ma 4 żeby to nie idzie mu najlepiej bo parowka go odrzuca, chleb bułka to samo, mamy jajek nie jest bo ciągle jakąś wysypka i nie wiem czy to jajka czy mixa baby do mycia. Strachu się najadlam jak byłam z nim sama obieralam mu jabłko do starcia a że podkladal mi rękę to odkrilam kawał dałam mu tak ugryzł i się zakrztusil w momencie cały siny był poderwalam go za nogę potrzasnelam i wypadło ale stwierdziłam że jak nie jest gotów nie będę dawać ciastka Petit buerre gryzie biszkopty gryzie ale inne rzeczy albo nie chce albo jak w przypadku jajka i nabiału mamy nie dawać.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi dzieki za przepis na muffinki :) Na pewno zrobię :)

Roberta ale mi przykro, że się impreza nie udała. Ja to też się boję, że mały mi zachoruje i na własne urodzinki nie pójdzie :( Współczuję :(

atdc6iyei0o27of5.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za komplementy dla nas :* mam nadzieję, że bardzo nie poczułyście się rozczarowane, że nie jestem brunetką ;) ale mam odrosty, więc mózg się broni ;) hahahaha
    A co do wagi, to jak będę miała chwilę to pokażę Wam jaka była moja i płaczę za nią :/

Któraś pytała o buciki, więc są to zwykłe, sztywne sandałki. Bo inaczej Księciunio chodzi jak baletnica na paluszkach i krzywi lewą stópkę. A w bucikach ok, no i mają gumową podeszwę, więc super bo zero ślizgania.

Biedronko już pisałam, że rowerek hiszpański Injusa :)

Co do chorowania na roczek, to też miałam ciarki na samą myśl, że moźe coś nas dopaść w ostatniej chwili, więc zero odwiedzin przez 2 tygodnie wcześniej i skrócone spacery do 30-40 min. No i udało się :)

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta szkoda ze tak wyszło :/

Tuli moja tez jak ja położę to ćwiczy wygibasy wlasnie takie jak Jagódka :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez takie wygibasy, dzieci chyba nie mają kości :D

Roberta pech ze akurat się biedny rozłożył :/ jeszcze mnóstwo urodzinek przed wami i mnóstwo zdjec, nadrobicie

Brusia z tym zakrztuszeniem masakra, trzeba mieć oczy dookoła głowy :/

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta przykro, ze wszystko na raz Wam sie na głowę zwaliło :(
    Brusia masakra z tym jabłkiem, bym na zawał padła.
    O butach posalysmy wtedy o mrugała, emel, primigi...

Monia tej sąsiadki bym o to niepodejrzewala, ale nigdy w zasadzie nie słyszałam płaczu ani kwękania dobiegającego z wozka. Przeciez ten mały musi niec juz 8/9mcy...Florka jak miała 5 to juz buda musiała byc w dole zeby widziała niebo :D pewnie zależy jej na ciepłym wychowie, bo mi sie latem chwaliła ze pierwsza córkę woziła w gondoli 8mcy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 21:38

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • d84 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda wypina 4 litery po mistrzowsku hehhe

Zosia Wy już pierwszy sacerek na nogach zaliczony, a mój nawet stac nie zaczął. Przez 2 dni próbował i przestał i minął tydzień i nic

tulipanna lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo matko Brusia co za przeżycie, nie chciałabym sie w takiej sytuacji znaleźć, ale ja juz by tak było to mam nadzieje ze bede wiedziała jak sie zachować. Moj raz sie zakrztusił, w sumie nie wiem czym, oddechu biedak nie umiał złapać, na szcźescie zachowałam zimna krew i wiedziałam co robić, ale on wtedy był jeszcze malutki

Roberta współczucia, za to moze zróbcie sesje u fotografa, takiego wystrojonego jak na urodziny

Moj takich wygibasów nie robi, ale za to 3 letni bratanek 2 dni temu mi cos w stym stylu pokazywał i oczywiście kazał mi robić, nie było szans, dał zalecie - ćwiczyć, żartowniś mały

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Dżizaz! Bruśka! Ale stres musiałaś mieć. Ja to w ogóle mega się boję zakrztuszeń. Nie wiem czemu, dzięki Bogu nie miałam nigdy żadnej nerwowej sytuacji z sobą w roli głównej, ale jak czasem widzę dorosłemu jak ktoś się zakrztusi jakimś jedzeniem to się czuję jakbym zaraz miała zemdleć... Brrr nie mogę nawet o tym myśleć :/

Biedroneczka, Ty masz ten basen z piłka z Zuzu-la? Czy Soifijka jest z niego zadowolona? Chciałam Małemu kupić coś takiego, ale z tego co tutaj czytam na forum to raczej średnio Wasze dzieciaki tym zainteresowane.

ex2bx1hp35w324su.png
‹‹ 2478 2479 2480 2481 2482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ