X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey jak lekarz mówił ze ok to nie martw się na zapas. Tym bardziej ze nerwy i stres napewno ci nie pomagają kochana. Dużo odpoczywaj, nie przemęczaj się a jak nadal boisz się ze coś się dzieje mykaj znów do lekarza i juz. Od tego go masz:-) trzymam kciuki żeby wszystko.ok było u ciebie

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Z jednej strony ciesze się ze nie mam żadnych mdłości itp a z drugiej strony czuje się nie ciążowo hihihihi i martwię się czy ok wszystko.. Kobieta to jest skomplikowana istota.. Nie dogodzisz jej no zawsze coś wymyśli hihihihi
    Doti też się jeszcze kilka dni temu martwiłam, a teraz mam mdłości od rana do nocy... wolałam jednak nie mieć żadnych objawów :P
    Monkey plamienie nie jest groźne, dopiero "żywa krew" może niepokoić. Badałaś progesteron? Jeżeli bardzo się martwisz idź do lekarza.

• madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Dołączam się do was - termin końcówka maja lub zahaczymy o początek marca. Teraz 5 tydzień, pęcherzyk 8mm :) Mam plamienia więc dostałam duphaston i zalecenie żeby leżeć i odpoczywać w domu :) Lekarz zalecił usg teraz na 11 tydzień ale nie wiem czy tyle wytrzymam, chciałabym zobaczyć serducho :D Na razie nie było widać zarodka - chodź chyba lekarz dostrzegł jego zarys ale powiedział, że jeszcze za wcześnie i na tym etapie to co powinniśmy widzieć to widzimy, czyli pęcherzyk.

Serdecznie witam nowe i już mi znane osoby z innych wątków ;)

Monkey nie martw się plamieniami na zapas, mnie w piątek lekarz straszyła ciążą pozamaciczną a wczoraj już plamienia nie były takie groźne. Musisz tylko o siebie dbać i dużo odpoczywać :) Ja mam również mocne bóle krzyża i kłucia w podbrzuszu ale jak na razie lekarz mówi że wszystko wygląda ok :) Zobaczysz damy radę! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 08:41

miszkaaa, Monkey, zosiaaa, konwalijka, Anabel lubią tę wiadomość

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Madzia po fioletowej stronie mocy. Nie rozumiem w takim razie na kiedy masz termin? Maj czy marzec bo tu mamy luty :P :D chyba chodziło ci o koniec lutego lub początek marca tak?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ale fajnie ze juz widzialyscie serducha i groszki :-))
    Mi plamienie chyba przeszlo, lezalam wczoraaj caly wieczor, w nocy wstalam do wc i papier byl delikatnie zabarwiony. Ale od rana plecy mnie bola. Jak by ktos mi siedzial na odcinku ledzwiowym i znowu sie martwie czy to normalne czy nie?:-(
    Monkey trzymam kciuki zeby przesazlo.

Monkey lubi tę wiadomość

• madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa ;) tak tak już z tego wszystkiego mylą mi się słowa i mało do mnie dociera z tego co robię :D Według naszych obliczeń będzie to około 27 lutego więc różnie to może być bo miałam dość nieregularne cykle, trzeba brać pod uwagę też marzec :D :D

Mambella mam tak samo, trzeba odpoczywać - tak lekarz powiedział :) Ból pleców zwłaszcza po 8h stania w pracy był nie do zniesienia.

Nie wiem czy wy też tak macie, ale ja ciągle biegam do toalety na tzw. 1 i 2 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 08:49

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella a moze zadzwoń do lekarza? Czasami lepiej dmuchać na zimne. Dziewczyny często maja bole pleców w ciąży, ale te plemienia? <3

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    Mambella a moze zadzwoń do lekarza? Czasami lepiej dmuchać na zimne. Dziewczyny często maja bole pleców w ciąży, ale te plemienia? <3

Wlasnie od dzis moj lekarz jest na urlopie. Bede lezec i sie obserwowc jak cos popoludniu pojde do innego lekarza a jak mnie nie przyjmie to pojade na ip. Ciagly stres...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też boli kręgosłup ;D
    Najlepszym pomysłem dziś było zjeść owsianke na śniadanie;D

• madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Wlasnie od dzis moj lekarz jest na urlopie. Bede lezec i sie obserwowc jak cos popoludniu pojde do innego lekarza a jak mnie nie przyjmie to pojade na ip. Ciagly stres...

Nie stresuj się bo będzie gorzej. Mój lekarz powiedział, że na ból i plamienia daje duphaston ale najlepszym lekiem jest odpoczynek. Przy leżeniu od razu powinny się zmniejszyć dolegliwości :)

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. ja też już po wczorajszej wizycie. kruszynka potwierdzona i serduszko też już słyszałam.
    Mdłości zaczynają się rozkręcać, na szczęście jeszcze nie wymiotuję. w poprzedniej ciąży męczyłam się do 14 tygodnia :( mam nadzieję, że tym razem mnie oszczędzi.

Zapytałam gin o brzuszek, który nieznacznie mi się powiększył, mimo tej samej wagi. Stwierdziła, że to normalne.
    Dziewczyny, które jesteście już w kolejnej ciąży też tak macie??

Wczoraj też powiedzieliśmy o ciąży swoim rodzicom... a taki tam prezent na Dzień Ojca :)

Miłego dnia życzę

miszkaaa, zosiaaa, pati87 lubią tę wiadomość

• konwalijka Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Agisia i niezapominajka gratulacje kochane <3
    Tak bardzo Wam zazdroszczę tych pomyślnych wizyt!

Doti powodzenia!!!

Ja znowu delikatnie brudzę i coraz gorsze mam przeczucia :(
    Ja niestety też zaczęłam :-(

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane taki optymistyczny "żarcik" przyszły luty to rok przestępny, ciekawe kto urodzi 29 lutego hehehe

Monkey, konwalijka, Pianistka, gorgeous lubią tę wiadomość

201602111680.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jest kuźwa z tymi plamieniami????
    Podobno te często się zdarzają w 6/7 tygodniu.
    Może to to???

U mnie to nawet plamienie nie jest tylko takie brudzenie.
    Na wkładce mam czysto ale widzę je przy podcieraniu.
    Jutro mam gina i nawet nie chce o tym myśleć...

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=gezanew
    Zapytałam gin o brzuszek, który nieznacznie mi się powiększył, mimo tej samej wagi. Stwierdziła, że to normalne.
    Dziewczyny, które jesteście już w kolejnej ciąży też tak macie??

[/QUOTE]

Tez tak mam. W ciągu jednego dnia zaszła taka różnica,brzuszek widoczny ale zaczęłam plamic i nie wiem czy to jest z tym związane.

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey tez tak mam.Brudzenie a nie plamienie.Z tym ze doszly bóle takie jak okresowe. Wizytę mam dopiero 29.06 :-(

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    kochane taki optymistyczny "żarcik" przyszły luty to rok przestępny, ciekawe kto urodzi 29 lutego hehehe
    Haha tez o tym myślałam, zobaczymy :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Doti udanej wizyty życzę! I wszystkim innym wizytującym :)

Madzia witaj :)

Monkey leż dużo, oby było wszystko ok. Za niedługo chyba masz wizytę, nie?

Gezanew gratuluję serduszka :D ja też mam już większy brzuch, z dnia na dzień, a zwłaszcza wieczorem, wtedy wyglądam już jak w ciąży.

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey teraz doczytałam, że wizyta jutro, to dobrze, na pewno się uspokoisz :)

Konwalijka za Ciebie też trzymam kciuki, żeby było wszystko ok :)

konwalijka lubi tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey,konwalijka, ja też miałam brązowe brudzenie a na USG wszystko ok :)

Od piątku też i krew się nie pojawiła więcej... w środę idę do lekarza rodzinnego i mam nadzieję, że dostanę skierowanie do gina...

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ