Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey jak lekarz mówił ze ok to nie martw się na zapas. Tym bardziej ze nerwy i stres napewno ci nie pomagają kochana. Dużo odpoczywaj, nie przemęczaj się a jak nadal boisz się ze coś się dzieje mykaj znów do lekarza i juz. Od tego go masz:-) trzymam kciuki żeby wszystko.ok było u ciebie

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Z jednej strony ciesze się ze nie mam żadnych mdłości itp a z drugiej strony czuje się nie ciążowo hihihihi i martwię się czy ok wszystko.. Kobieta to jest skomplikowana istota.. Nie dogodzisz jej no zawsze coś wymyśli hihihihi
    Doti też się jeszcze kilka dni temu martwiłam, a teraz mam mdłości od rana do nocy... wolałam jednak nie mieć żadnych objawów :P
    Monkey plamienie nie jest groźne, dopiero "żywa krew" może niepokoić. Badałaś progesteron? Jeżeli bardzo się martwisz idź do lekarza.

• madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Dołączam się do was - termin końcówka maja lub zahaczymy o początek marca. Teraz 5 tydzień, pęcherzyk 8mm :) Mam plamienia więc dostałam duphaston i zalecenie żeby leżeć i odpoczywać w domu :) Lekarz zalecił usg teraz na 11 tydzień ale nie wiem czy tyle wytrzymam, chciałabym zobaczyć serducho :D Na razie nie było widać zarodka - chodź chyba lekarz dostrzegł jego zarys ale powiedział, że jeszcze za wcześnie i na tym etapie to co powinniśmy widzieć to widzimy, czyli pęcherzyk.

Serdecznie witam nowe i już mi znane osoby z innych wątków ;)

Monkey nie martw się plamieniami na zapas, mnie w piątek lekarz straszyła ciążą pozamaciczną a wczoraj już plamienia nie były takie groźne. Musisz tylko o siebie dbać i dużo odpoczywać :) Ja mam również mocne bóle krzyża i kłucia w podbrzuszu ale jak na razie lekarz mówi że wszystko wygląda ok :) Zobaczysz damy radę! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 08:41

miszkaaa, Monkey, zosiaaa, konwalijka, Anabel lubią tę wiadomość

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Madzia po fioletowej stronie mocy. Nie rozumiem w takim razie na kiedy masz termin? Maj czy marzec bo tu mamy luty :P :D chyba chodziło ci o koniec lutego lub początek marca tak?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ale fajnie ze juz widzialyscie serducha i groszki :-))
    Mi plamienie chyba przeszlo, lezalam wczoraaj caly wieczor, w nocy wstalam do wc i papier byl delikatnie zabarwiony. Ale od rana plecy mnie bola. Jak by ktos mi siedzial na odcinku ledzwiowym i znowu sie martwie czy to normalne czy nie?:-(
    Monkey trzymam kciuki zeby przesazlo.

Monkey lubi tę wiadomość

• madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa ;) tak tak już z tego wszystkiego mylą mi się słowa i mało do mnie dociera z tego co robię :D Według naszych obliczeń będzie to około 27 lutego więc różnie to może być bo miałam dość nieregularne cykle, trzeba brać pod uwagę też marzec :D :D

Mambella mam tak samo, trzeba odpoczywać - tak lekarz powiedział :) Ból pleców zwłaszcza po 8h stania w pracy był nie do zniesienia.

Nie wiem czy wy też tak macie, ale ja ciągle biegam do toalety na tzw. 1 i 2 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 08:49

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella a moze zadzwoń do lekarza? Czasami lepiej dmuchać na zimne. Dziewczyny często maja bole pleców w ciąży, ale te plemienia? <3

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    Mambella a moze zadzwoń do lekarza? Czasami lepiej dmuchać na zimne. Dziewczyny często maja bole pleców w ciąży, ale te plemienia? <3

Wlasnie od dzis moj lekarz jest na urlopie. Bede lezec i sie obserwowc jak cos popoludniu pojde do innego lekarza a jak mnie nie przyjmie to pojade na ip. Ciagly stres...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też boli kręgosłup ;D
    Najlepszym pomysłem dziś było zjeść owsianke na śniadanie;D

• madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Wlasnie od dzis moj lekarz jest na urlopie. Bede lezec i sie obserwowc jak cos popoludniu pojde do innego lekarza a jak mnie nie przyjmie to pojade na ip. Ciagly stres...

Nie stresuj się bo będzie gorzej. Mój lekarz powiedział, że na ból i plamienia daje duphaston ale najlepszym lekiem jest odpoczynek. Przy leżeniu od razu powinny się zmniejszyć dolegliwości :)

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. ja też już po wczorajszej wizycie. kruszynka potwierdzona i serduszko też już słyszałam.
    Mdłości zaczynają się rozkręcać, na szczęście jeszcze nie wymiotuję. w poprzedniej ciąży męczyłam się do 14 tygodnia :( mam nadzieję, że tym razem mnie oszczędzi.

Zapytałam gin o brzuszek, który nieznacznie mi się powiększył, mimo tej samej wagi. Stwierdziła, że to normalne.
    Dziewczyny, które jesteście już w kolejnej ciąży też tak macie??

Wczoraj też powiedzieliśmy o ciąży swoim rodzicom... a taki tam prezent na Dzień Ojca :)

Miłego dnia życzę

miszkaaa, zosiaaa, pati87 lubią tę wiadomość

• konwalijka Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Agisia i niezapominajka gratulacje kochane <3
    Tak bardzo Wam zazdroszczę tych pomyślnych wizyt!

Doti powodzenia!!!

Ja znowu delikatnie brudzę i coraz gorsze mam przeczucia :(
    Ja niestety też zaczęłam :-(

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane taki optymistyczny "żarcik" przyszły luty to rok przestępny, ciekawe kto urodzi 29 lutego hehehe

Monkey, konwalijka, Pianistka, gorgeous lubią tę wiadomość

201602111680.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jest kuźwa z tymi plamieniami????
    Podobno te często się zdarzają w 6/7 tygodniu.
    Może to to???

U mnie to nawet plamienie nie jest tylko takie brudzenie.
    Na wkładce mam czysto ale widzę je przy podcieraniu.
    Jutro mam gina i nawet nie chce o tym myśleć...

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=gezanew
    Zapytałam gin o brzuszek, który nieznacznie mi się powiększył, mimo tej samej wagi. Stwierdziła, że to normalne.
    Dziewczyny, które jesteście już w kolejnej ciąży też tak macie??

[/QUOTE]

Tez tak mam. W ciągu jednego dnia zaszła taka różnica,brzuszek widoczny ale zaczęłam plamic i nie wiem czy to jest z tym związane.

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey tez tak mam.Brudzenie a nie plamienie.Z tym ze doszly bóle takie jak okresowe. Wizytę mam dopiero 29.06 :-(

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    kochane taki optymistyczny "żarcik" przyszły luty to rok przestępny, ciekawe kto urodzi 29 lutego hehehe
    Haha tez o tym myślałam, zobaczymy :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Doti udanej wizyty życzę! I wszystkim innym wizytującym :)

Madzia witaj :)

Monkey leż dużo, oby było wszystko ok. Za niedługo chyba masz wizytę, nie?

Gezanew gratuluję serduszka :D ja też mam już większy brzuch, z dnia na dzień, a zwłaszcza wieczorem, wtedy wyglądam już jak w ciąży.

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey teraz doczytałam, że wizyta jutro, to dobrze, na pewno się uspokoisz :)

Konwalijka za Ciebie też trzymam kciuki, żeby było wszystko ok :)

konwalijka lubi tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey,konwalijka, ja też miałam brązowe brudzenie a na USG wszystko ok :)

Od piątku też i krew się nie pojawiła więcej... w środę idę do lekarza rodzinnego i mam nadzieję, że dostanę skierowanie do gina...

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ