X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka :D dobre! też myślałam o tym, żeby powiedzieć, że pojęcia nie mam jak to się stało :D Niepokalane poczęcie, to wymyśliłaś :D

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Pianistka, masz rację lepiej niech lekarz sprawdzi co się tam dzieje :), co do szkodliwości USG nie wypowiem się bo jestem zielona, jednak ja po jutrzejszej wizycie postaram się to usg robić raz na miesiąc tak jak wizyty :)

Siedzę i modlę się aby mnie nie muliło dziś zbyt mocno :P

czekolada, gratki :)

No a ja w czwartek idę do ginekologa więc będzie USG a kolejne w 12 tygodniu razem z mężem... :)
    A potem już co miesiąc będę chodziła... :)
    Ale wiesz jak zrobię, chyba będę chodziła na zmianę raz do położnej, raz do ginekologa na USG... No i co miesiąc do rodzinnego bo to on musi prowadzić ciąże... Ale jednak chcę mieć konsultację gina bo jest pewniejsza niż położnej...

Mam nadzieję, że te plamienia nie mają związku z dzidziusiem i mu nie zagrażają...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja ja niestety też typ panikary :/ Ale po wczorajszym USG poczułam, że mogę góry przenosić :) Jednak w człowieku drzemie dziwna siła... :)

oar8skjolhdcmtjr.png

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam jeszcze taki psikus ze dopiero co w zeszłym tyg dostalam umowę na stałe, a tu teraz wyskoczę z ciążą. Faktycznie te niepokalane poczęcie to dobry pomysł :D

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my tez rok czekaliśmy aż dostane umowę. Co prawda starania rozpoczęliśmy jeszcze zanim mialam ją w ręce, ale juz bylo prawie pewne ze zostanie przedłużona.

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moją umową to w ogóle miałam przeboje. O wszystko trzeba się upominać, a że ja raczej mało roszczeniową postawę prezentuję, no mam jak mam. Umowę na czas nieokreślony podpisywałam jakoś w marcu tego roku, ale z datą 30.06.2014... Powiem Wam, że jakbym się uparła, to mogłabym sporo swojej szefowej zarzucić. Ale mam miękki charakter. Jak na mnie naskoczy, pewnie się poryczę i pójdę na zaplecze :D

oar8skjolhdcmtjr.png

• czekolada Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj przez telefon powiedziałam, że byłam u lekarza i jestem na zwolnieniu bo dziś do pracy powinnam iśc. A tak to siedzę sobie na tarasie piję herbatkę i piszę z Wami zero stresu.

Podobno jedna dziewczyna zareagowała tak: "Co ona sobie wyobraża, okres urlopowy a ta zwolnieniem rzuca przeciez ja mam kwatery wykupione" a najlepsze jest to że to niby koleżanka co tak się martwiła wyszło szydło z worka, jak inne od razu szły na L4 to było ok a ja nie wyobrażam sobie chodzić do pracy i stresować się po poronieniu :-(

Ludzie to są tylko dbają o swoje tyłki.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twojemu maluszkowi właśnie zanika ogonek a Ty pójdziesz na zaplecze?! Nu nu nu :D

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka mam podobnie, ale trzeba miec twarda dupe i walczyć o swoje, a przede wszystkim nie dać sie zgnoić! Musisz iść pewnie na rozmowę, ciążą to twoje prawo i hu.. jej do tego!!!

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny :) Też tak sobie powtarzam, mój Mąż mówi, że jak tylko Szefowa coś mi powie, to mam zadzwonić do Niego i już On sobie z nią porozmawia :D Ale co myślicie, że tak prosto z mostu rzucić "jestem w ciąży i bardzo mi z tego powodu... CUDOWNIE"?

oar8skjolhdcmtjr.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    Ja to mam jeszcze taki psikus ze dopiero co w zeszłym tyg dostalam umowę na stałe, a tu teraz wyskoczę z ciążą. Faktycznie te niepokalane poczęcie to dobry pomysł :D
    ooo a ja 21.05 dostałam nowa umowe a 16 zaniosłam jej L4 :D też się obawiałam jak to jej powiedzieć. Przyjęła to ok. Podobno tylko później wkurzona chodziła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podeszłam do kierowniczki ze spokojem. Powiedziałam że jestem w ciąży i idę na zwolnienie. Żeby kogoś awansowała na moje miejsce, oddałam jej moje klucze od zaplecza, sklepu oraz szafki pracowniczej jak wrócę to odbiorę :) I w ten oto sposób leżę sobie w łóżku całe dnie i odpoczywam :D

• A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz pracuję w rodzinnej firmie więc się nie martwie. Ale z poprzedniej pracy się zwolniłam bo szefową w obawie że pòjdę na macierzyński nie chciała mi dać stałej umowy... Usłyszała od niej, żebym sobie nie wyobrażała, że wezmę ślub a ona potem mnie na macierzyński puści. Tak się stresowałam że się zwolniłam.

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gezanew wrote:
    hej. ja też już po wczorajszej wizycie. kruszynka potwierdzona i serduszko też już słyszałam.
    Mdłości zaczynają się rozkręcać, na szczęście jeszcze nie wymiotuję. w poprzedniej ciąży męczyłam się do 14 tygodnia :( mam nadzieję, że tym razem mnie oszczędzi.

Zapytałam gin o brzuszek, który nieznacznie mi się powiększył, mimo tej samej wagi. Stwierdziła, że to normalne.
    Dziewczyny, które jesteście już w kolejnej ciąży też tak macie??

Wczoraj też powiedzieliśmy o ciąży swoim rodzicom... a taki tam prezent na Dzień Ojca :)

Miłego dnia życzę

ja w pierwszej ciazy brzuszek lekki taki jak teraz wieczorem mialam dopiero widoczny pod koniec 5miesiaca, a taki wyrazny ciazowy brzuszek mialam miesiac pozniej,
    teraz od ponad tygodnia mam wiekszy brzuszek po jedzeniu mimo ze malo jem przez wzdecia pewnie
    a ktory dpo jestes? fajnie ze serduszko juz slyszalas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 11:40

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś podawała strone jakiegoś fajnego sklepu, teraz nie mogę znaleźć tego sklepu, Wydaje mi się że to Pianistka dawała, ale ręki sobie uciąć nie dam.

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Dziewczyny któraś podawała strone jakiegoś fajnego sklepu, teraz nie mogę znaleźć tego sklepu, Wydaje mi się że to Pianistka dawała, ale ręki sobie uciąć nie dam.
    Jeśli chodzi ci o ciuchy to lindex :)

Agnesia lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss będąc na zwolnieniu nie możesz wrócić do pracy ale po jego zakończeniu owszem.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie! Jak Ci sie konczy zwolnienie to możesz wrócić, a to kto placu zasiłek jest nieważne

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka, zdrowia życzę Tobie i dzieciaczkom twoim. Trzymaj się kochana! :*

Niezapominajka też jak myślę o tym jak mam szefowej powiedzieć o ciąży to mi się gorzej robi, bo tak samo jestem raczej bezproblemowa w pracy, nie lubię konfliktów itp.

Na szczęście od kilku lat pracuję na umowie na czas nieokreślony, więc przynajmniej w tej kwestii nie ma problemów.

Witam wszystkie nowe dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 10:00

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonowa wrote:
    Skierka, zdrowia życzę Tobie i dzieciaczkom twoim. Trzymaj się kochana! :*

Niezapominajka też jak myślę o tym jak mam szefowej powiedzieć o ciąży to mi się gorzej robi, bo tak samo jestem raczej bezproblemowa w pracy, nie lubię konfliktów itp. A moja szefowa jest bardzo stresującą mnie kobietą, humorzastą i nieobiektywną. Jak ma zły humor lub jest przemęczona to się wyżywa na otoczeniu (najczęściej na mnie niestety) i już nie raz zdarzyło się jej krzyczeć na mnie i ogólnie parę innych nieprzyjemnych akcji było. Dopowiada sobie w pamięci rzeczy których nie mówiłam i potem mi je wyrzuca. Długo by pisać. Znajomi mówią, ze o mobbing ją powinnam oskarżyć. Nie wiem kiedy w pracy o ciąży powiem, ale na pewno nie wcześniej niż się dowiem, że wszystko jest ok i poradzę się lekarza co do warunków pracy. Najchętniej bym poszła na zwolnienie już dziś i poprosiła mojego K, żeby je zawiózł =D On też mówi, że jak tylko z czymś mi szefowa wyskoczy to, że on z nią już sobie pogada odpowiednio.

Na szczęście od kilku lat pracuję na umowie na czas nieokreślony, więc przynajmniej w tej kwestii nie ma problemów.

Witam wszystkie nowe dziewczyny :)
    Oooo rany oczywiscie że to mobbing. Jak będziesz jej o ciąży mówiła to lepiej włącz dyktafon chociaż w telefonie. W ogole nagrywaj jej zachowanie. U mnie w pracy też był mobbing kiedyś jak jeszcze nie pracowałam, ale dziewczyny się zbuntowały i zgłosiły kierownikowi regionalnemu.

Dziewczyny kopnijcie mnie w tyłek bo jest 12 a ja jeszcze z łózka nie wyszłam, muszę iść do rossmanna a nie mam weny:(

‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ