Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka :D dobre! też myślałam o tym, żeby powiedzieć, że pojęcia nie mam jak to się stało :D Niepokalane poczęcie, to wymyśliłaś :D

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Pianistka, masz rację lepiej niech lekarz sprawdzi co się tam dzieje :), co do szkodliwości USG nie wypowiem się bo jestem zielona, jednak ja po jutrzejszej wizycie postaram się to usg robić raz na miesiąc tak jak wizyty :)

Siedzę i modlę się aby mnie nie muliło dziś zbyt mocno :P

czekolada, gratki :)

No a ja w czwartek idę do ginekologa więc będzie USG a kolejne w 12 tygodniu razem z mężem... :)
    A potem już co miesiąc będę chodziła... :)
    Ale wiesz jak zrobię, chyba będę chodziła na zmianę raz do położnej, raz do ginekologa na USG... No i co miesiąc do rodzinnego bo to on musi prowadzić ciąże... Ale jednak chcę mieć konsultację gina bo jest pewniejsza niż położnej...

Mam nadzieję, że te plamienia nie mają związku z dzidziusiem i mu nie zagrażają...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja ja niestety też typ panikary :/ Ale po wczorajszym USG poczułam, że mogę góry przenosić :) Jednak w człowieku drzemie dziwna siła... :)

oar8skjolhdcmtjr.png

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam jeszcze taki psikus ze dopiero co w zeszłym tyg dostalam umowę na stałe, a tu teraz wyskoczę z ciążą. Faktycznie te niepokalane poczęcie to dobry pomysł :D

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my tez rok czekaliśmy aż dostane umowę. Co prawda starania rozpoczęliśmy jeszcze zanim mialam ją w ręce, ale juz bylo prawie pewne ze zostanie przedłużona.

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moją umową to w ogóle miałam przeboje. O wszystko trzeba się upominać, a że ja raczej mało roszczeniową postawę prezentuję, no mam jak mam. Umowę na czas nieokreślony podpisywałam jakoś w marcu tego roku, ale z datą 30.06.2014... Powiem Wam, że jakbym się uparła, to mogłabym sporo swojej szefowej zarzucić. Ale mam miękki charakter. Jak na mnie naskoczy, pewnie się poryczę i pójdę na zaplecze :D

oar8skjolhdcmtjr.png

• czekolada Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj przez telefon powiedziałam, że byłam u lekarza i jestem na zwolnieniu bo dziś do pracy powinnam iśc. A tak to siedzę sobie na tarasie piję herbatkę i piszę z Wami zero stresu.

Podobno jedna dziewczyna zareagowała tak: "Co ona sobie wyobraża, okres urlopowy a ta zwolnieniem rzuca przeciez ja mam kwatery wykupione" a najlepsze jest to że to niby koleżanka co tak się martwiła wyszło szydło z worka, jak inne od razu szły na L4 to było ok a ja nie wyobrażam sobie chodzić do pracy i stresować się po poronieniu :-(

Ludzie to są tylko dbają o swoje tyłki.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twojemu maluszkowi właśnie zanika ogonek a Ty pójdziesz na zaplecze?! Nu nu nu :D

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka mam podobnie, ale trzeba miec twarda dupe i walczyć o swoje, a przede wszystkim nie dać sie zgnoić! Musisz iść pewnie na rozmowę, ciążą to twoje prawo i hu.. jej do tego!!!

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny :) Też tak sobie powtarzam, mój Mąż mówi, że jak tylko Szefowa coś mi powie, to mam zadzwonić do Niego i już On sobie z nią porozmawia :D Ale co myślicie, że tak prosto z mostu rzucić "jestem w ciąży i bardzo mi z tego powodu... CUDOWNIE"?

oar8skjolhdcmtjr.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    Ja to mam jeszcze taki psikus ze dopiero co w zeszłym tyg dostalam umowę na stałe, a tu teraz wyskoczę z ciążą. Faktycznie te niepokalane poczęcie to dobry pomysł :D
    ooo a ja 21.05 dostałam nowa umowe a 16 zaniosłam jej L4 :D też się obawiałam jak to jej powiedzieć. Przyjęła to ok. Podobno tylko później wkurzona chodziła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podeszłam do kierowniczki ze spokojem. Powiedziałam że jestem w ciąży i idę na zwolnienie. Żeby kogoś awansowała na moje miejsce, oddałam jej moje klucze od zaplecza, sklepu oraz szafki pracowniczej jak wrócę to odbiorę :) I w ten oto sposób leżę sobie w łóżku całe dnie i odpoczywam :D

• A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz pracuję w rodzinnej firmie więc się nie martwie. Ale z poprzedniej pracy się zwolniłam bo szefową w obawie że pòjdę na macierzyński nie chciała mi dać stałej umowy... Usłyszała od niej, żebym sobie nie wyobrażała, że wezmę ślub a ona potem mnie na macierzyński puści. Tak się stresowałam że się zwolniłam.

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gezanew wrote:
    hej. ja też już po wczorajszej wizycie. kruszynka potwierdzona i serduszko też już słyszałam.
    Mdłości zaczynają się rozkręcać, na szczęście jeszcze nie wymiotuję. w poprzedniej ciąży męczyłam się do 14 tygodnia :( mam nadzieję, że tym razem mnie oszczędzi.

Zapytałam gin o brzuszek, który nieznacznie mi się powiększył, mimo tej samej wagi. Stwierdziła, że to normalne.
    Dziewczyny, które jesteście już w kolejnej ciąży też tak macie??

Wczoraj też powiedzieliśmy o ciąży swoim rodzicom... a taki tam prezent na Dzień Ojca :)

Miłego dnia życzę

ja w pierwszej ciazy brzuszek lekki taki jak teraz wieczorem mialam dopiero widoczny pod koniec 5miesiaca, a taki wyrazny ciazowy brzuszek mialam miesiac pozniej,
    teraz od ponad tygodnia mam wiekszy brzuszek po jedzeniu mimo ze malo jem przez wzdecia pewnie
    a ktory dpo jestes? fajnie ze serduszko juz slyszalas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 11:40

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś podawała strone jakiegoś fajnego sklepu, teraz nie mogę znaleźć tego sklepu, Wydaje mi się że to Pianistka dawała, ale ręki sobie uciąć nie dam.

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Dziewczyny któraś podawała strone jakiegoś fajnego sklepu, teraz nie mogę znaleźć tego sklepu, Wydaje mi się że to Pianistka dawała, ale ręki sobie uciąć nie dam.
    Jeśli chodzi ci o ciuchy to lindex :)

Agnesia lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss będąc na zwolnieniu nie możesz wrócić do pracy ale po jego zakończeniu owszem.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie! Jak Ci sie konczy zwolnienie to możesz wrócić, a to kto placu zasiłek jest nieważne

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka, zdrowia życzę Tobie i dzieciaczkom twoim. Trzymaj się kochana! :*

Niezapominajka też jak myślę o tym jak mam szefowej powiedzieć o ciąży to mi się gorzej robi, bo tak samo jestem raczej bezproblemowa w pracy, nie lubię konfliktów itp.

Na szczęście od kilku lat pracuję na umowie na czas nieokreślony, więc przynajmniej w tej kwestii nie ma problemów.

Witam wszystkie nowe dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 10:00

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonowa wrote:
    Skierka, zdrowia życzę Tobie i dzieciaczkom twoim. Trzymaj się kochana! :*

Niezapominajka też jak myślę o tym jak mam szefowej powiedzieć o ciąży to mi się gorzej robi, bo tak samo jestem raczej bezproblemowa w pracy, nie lubię konfliktów itp. A moja szefowa jest bardzo stresującą mnie kobietą, humorzastą i nieobiektywną. Jak ma zły humor lub jest przemęczona to się wyżywa na otoczeniu (najczęściej na mnie niestety) i już nie raz zdarzyło się jej krzyczeć na mnie i ogólnie parę innych nieprzyjemnych akcji było. Dopowiada sobie w pamięci rzeczy których nie mówiłam i potem mi je wyrzuca. Długo by pisać. Znajomi mówią, ze o mobbing ją powinnam oskarżyć. Nie wiem kiedy w pracy o ciąży powiem, ale na pewno nie wcześniej niż się dowiem, że wszystko jest ok i poradzę się lekarza co do warunków pracy. Najchętniej bym poszła na zwolnienie już dziś i poprosiła mojego K, żeby je zawiózł =D On też mówi, że jak tylko z czymś mi szefowa wyskoczy to, że on z nią już sobie pogada odpowiednio.

Na szczęście od kilku lat pracuję na umowie na czas nieokreślony, więc przynajmniej w tej kwestii nie ma problemów.

Witam wszystkie nowe dziewczyny :)
    Oooo rany oczywiscie że to mobbing. Jak będziesz jej o ciąży mówiła to lepiej włącz dyktafon chociaż w telefonie. W ogole nagrywaj jej zachowanie. U mnie w pracy też był mobbing kiedyś jak jeszcze nie pracowałam, ale dziewczyny się zbuntowały i zgłosiły kierownikowi regionalnemu.

Dziewczyny kopnijcie mnie w tyłek bo jest 12 a ja jeszcze z łózka nie wyszłam, muszę iść do rossmanna a nie mam weny:(

‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ