X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy bebetto. Niecierpie tego wózka. Xięzkie to, złe się składa rozkłada a torbę spodnia wywalilam kilka miesięcy temu bo gowno mieściła, ciągnęła się po podłodze i ocierała o koła.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy szary.

Brusia faktyko piękny! Ale wcześniej ich nie było... Jakbym dopiero na pierwsze czekała to bym zainwestowała bo można wpiąć gondolkę i fotelik.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam espiro sonic. Jestem bardzo zadowolona. Jak gdzieś z szarańcza jesteśmy rozkładać budkę aż do pałąka i śpi sobie elegancko. Wózek kosztował wyjściowa 850 ale ja na promo nowy kupiłam za 600

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga a jaki model bebetto masz? moja torba mi sie nie ciaga i ja ja lubie :D z ciezkoscia nie mam porównania :D sama wnosze i znosze po paru schodach i jest ok :D
    ale teraz bym inaczej zrobiła. Kupiła zwykła gondole jakas i poźniej jakas lepsza spacerówke . No ale juz nie bede kombinowac :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdybym wiedziała, że moje dziecko będzie takie antywózkowe kupiłabym używaną furę za jakieś 400 zł i byłoby ok :D No ale chciało się mieć nowiutki sprzęt :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 21:34

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia az tak to sie nie da przewidziec :D ja mam nadzieje , że mojemu sie nie odwidziało :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia my mamy Holland. I jeszcze nam się zatrzask tej torby zepsuł. Ja wiem ze mozectrafilam na felerny model. Innym się spisuje - w końcu sprzedają tego dużo. I tu tez dla mnie minus: co drugi taki na mieście :(

atdc6iyei0o27of5.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga moja kolezanka tez ma Holland i rowniez narzeka na spodnia torbę, a jak byłam z nia na spacerze to sama się pytałam jej co to za dzwiek ocierania, a ona na to, ze to jej glupia torba trze o koła :p

Ja mam TORINO i ja go lubię, a zwłaszcza gondolę lubiłam. W spacerowce strasznie denerwuja mnie pasy - ciezko je regulowac.

Tusia ja wozę Wojtka przodem do siebie, bo wolę go widzieć, a on lubi jezdzic w wozku wiec nie widzę potrzeby przekładač siedzisko przodem do otoczenia (poki co). Nie zmienia to faktu, ze nie wiedzialam, ze mozna go wtedy zlozyc w calosci :p No ale nadal zajmuje pewnie sporo miejsca w samochodzie. Ja go nosic nie musze, bo mieszkam w domu, tyle co do auta wsadzic.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mieszkam w domu ale jednak pare schodków mam :P a ja mam flavio. mnie irytuje pałąk i tez te pasy :/ Aa to chodzi Wam o ta torbe na zakupy pod wózkiem? czy ta na podreczne rzeczy co sie zarzuca przez ramię :D ja załuje ze nie wziełam kosza zamykanego bo tak to wszystko widac co mam. mam jeszcze dodatkowa torbe ale jej jakos nie uzywam . Ja tez jeszcze Kube woze przodem do siebie. Zastanawiam sie czy go nie przelozyc ale dziwnie by mi było hehe :D

Baga te wszystkie wózki sa mega podobne do siebie. Niby inna forma a wyglada baardzo podobnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 22:17

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi w tych naszych spacerowkach joie też można zamontować gondolę i nosidełko. Tak w instrukcji jest napisane ;) bo Ty też masz plus?

Co do fotelików joie to w 3 sklepach nam odradzali, nawet w tych co uznają tylko jazdę tyłem :/ mówili, że "masakra bez testów". Ja nie wiem, nie znam się, tylko powtarzam, mi się podobały

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrozumialam, ze Badze chodziło o ta pod wozkiem :D u mnie ona jest ok, fajnie zamykana, nie trze, no ale mogłaby być większa, choč chyba nie ma wózka z torbą wystarczającą, taką co pomieści np zgrzewkę wody mineralnej ;) hahaha

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi chodziło o tą spodnią. Ja w niej woziłam tylko folie i moskitierę a ona mi tarła :/ Ta na pałąku jest w miarę... teraz się w niej mieszczę bo już nie muszę tyle gratów w nią pakować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 22:30

atdc6iyei0o27of5.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz mamusia, mi tez się podobaja foteliki joie, wydawały się porządne np w porównaniu do maxi cosi, choć sama mam pierwszy fotelik maxi cosi cabrio fix 0-13kg, ale własnie te pierwsze foteliki sa ponoć bardzo dobre z maxi,a te dla większych dzieci juz mniej polecane. Tyłem do jazdy bez isofix jest jeszcze britax maxway,ale nie widzialam go na zywo i on ma chyba taki pałąk z tyłu opierany o podłogę w aucie i sama nie wiem czy wtedy miejsca wystarczy, bo zdaje sobie sprawę, ze przy fotelikach montowanych tyłem pewnie przedni fotel pasazera idzie na maxa do przodu i nikt tam juz nie siadzie.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula przy naszym, na bazie co prawda, z przodu spokojnie i wysoki mężczyzna wsiada i gruba baba. Oczywiście nie na raz! :)

Mamusia_synusia lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj w sklepie z fotelikami i wozkami same kobiety w ciąży i powiem Wam, ze normalnie im pozazdrościłam :) ewidentnie tesknie za brzuszkiem :) no moze jedynie za koncowka ciazy nie bardzo :D

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi britax ma nogę i dwa pasy kotwiczace mocowane do szyn fotelu pasażera. Ja bym chciała go wziąć, ale wsio się okaże w przyszłą niedzielę jak nam to tam pomierza.

O takie gadanie o tym joie, bo są inne lepsze. A jakbyś im powiedziała że większego budżetu nie da rady to stwierdza że to dobry fotel. Poza tym wszędzie grzmmia że dobry fotel to pasujący do dziecka i auta.
    U nas na joie pasy za krótkie niestety. Musieliśmy zwiększyć budżet bo za 800 to nic innego tyłem nie kupię

A i axkida wolmax za 999 jest jeszcze 9-25 tyłem na pasy. Też go bardzo polecają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 22:43

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga no widzisz, moze masz większe auto :) Ja załuję, ze nie mamy zaczepow isofix w aucie bo większy wybór fotelików, ale isofix chyba tylko w autach od 2006, a nasze choc nie narzekam, to 2004 rocznik.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka zawsze mozna fotel i fotelik dostosowac :) U nas ktos siadzie ale fotel na maksa do przodu jest podsuniety a to dlatego ze głównie ja z małym jezdze albo z mezem i wtedy siedze z tyłu :P

a moje z 1999r golf 4 takze auto nie jest mega duze :D

Wydaje mi sie ze w każdym foteliku montowanym tyłem jest stopka-noga i pasy do których przyczepia sie fotelik :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 22:46

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula ja sobie głowy nie dam uciąć ale chyba mamy 2002...Nie jakiś duży- staruszkę Sorento <3 nie chce innego. Gdyby się nie mieścił fotelik musiałby być inny. :) Haha:)

Tusiaa lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki masz fotelik Tusia?

Vayn poczytam o tym axkid. A co do joie every stages to szkoda, ze nie mieli go na sklepie, bo bym przymierzla do auta. Niestety jakis problem z dystrybucja i maja go miec dopiero w kwietniu :/

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 2576 2577 2578 2579 2580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ