X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem ze my mamy montowany na pasy a robi się to mega szybko. Łatwiej nawet niż nosidełko.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tymi kregami to jasne, ze juz zaczynaja się usztywniac, ale przykladowo nasza glowa to ok 6-7% masy naszego ciala, a malego dziecka prawie 20% (9-miesieczne ok25%). Nie chce absolutnie pisac, ze ten kto montuje przodem robi bardzo zle, bo na pewno niejeden fotelik montowany w ten sposob bedzie lepszy od byle jakiego montowanego tylem, ale statystyki wypadkowe mowia sporo, w Szwecji gdzie jest najmniej odnotowanych powaznych uszkodzen kregoslupa jest obowiazek przewozenia dzieci tylem do 4 roku zycia. Wg lekarzy powinno sie przynajmniej do 2-2,5 roku.

Poza tym mam przykład moich znajomych, ktorzy mieli bardzo powazny wypadek na autostradzie, jechali z 11 miesieczna corka i uratowal ich po pierwsze bardzo dobry duzy samochod, ktory po zderzeniu i wystrzeleniu poduszek stworzyl puszke chroniaca pasazerow,a coreczka wg lekarzy dzieki temu, ze byla tylem uniknela powaznego urazu. Auto do kasacji...Bog nad nimi czuwal.

Tak czy siak dziekuje za wszystkie porady :) i absolutnie nie zamierzam nikogo krytykowac, czy sie wymadrzac.:)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariczko wszystkiego dobrego :* Zakonczylas maraton urodzin :)

Gabrysia nie lubi jezdzic w foteliku, przez 5 minut jest ok a potem awantura, czasem chrupki na trochę ratują sytuację. I w koncu wyszlam z nią dziś na dwór, gorączki nie ma, kaszlu juz nie ma a katar to nie przeszkoda. Biedna juz rano sciągnęla z szafki swoją kurtkę, butki i mi przyniosla :P Choroba się skonczyla i kiszenie w domu tez, uff

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 12:13

Moniaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Tysia, pogoda fajna to i korzystac trzeba :) Moj cos sie nie garnie do chodzenia :/ najlepiej mu raczkowac. Ja czekam, az Maly sie obudzi i tez ide na spacer, chociaz mnie samą katar męczy od paru dni.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj fajnie to musiało wyglądać, dziecko domagające sie spaceru
    My tez w końcu po kilku dniach przerwy wyszliśmy na spacer. Czuć wiosnę, muzna juz wyciągnąć adidasy na spacery. A i uśmiałam sie troche na tym spacerze bo ktoś wyciągnął na podwórko radio i zapuścił Just five hahaha ...kolorowe sny kiedy ja dotykam ciebie... hhahahaha

Mamusia_synusia lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i gratulacje Lexi z okazji rozpoczęcia 5 m-ca :) pochwal się jeśli kupisz coś dla dzidzi :) ach jak ja tesknie za tymi malutkimi rzeczami. Wstapie po drodze do sklepu i tez cos kupię Wojtusiowi :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana to bym hicior ;) Bartek Wrona chyba wszystkim się podobał ;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz co z niego wyrosło? :)

Agulineczka ja po twojej stronie narożnika z fotelikami!

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojemu zamawiam tą: https://pl.aliexpress.com/item/Heavy-Metal-Unicorn-T-shirt-2017-Summer-Boys-Shirts-High-Quality-Animal-Enfant-Clothes-Camisa/32792122188.html?spm=2114.13010308.0.0.BAqLyw

Nie wiem czy tatus już pół spał jak mu pokazywałam wczoraj wieczorkiem czy co, ale się zgodził, choć jest tęcza i jednorożec :) jest jeszcze z innymi rodzajami metalu.

atdc6iyei0o27of5.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pogoda srednia bo przelotny deszcz ale skoro dziecko sie tak bardzo domagalo, to trzeba bylo :D

Oo tak Bartek Wrona to moja nastoletnia a nawet dziecieca milosc :D Prowadzil na polsacie program Hugo i zawsze to ogladalam :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie wróciliśmy ze spacerku. Krotki ale to moje pierwsze wyjscie samej zz Malym chyba od 2 miesięcy. Wcześniej albo choroba albo mi się w głowie kręciło i wolałam nie ryzykować. Byłam w lumpku ale dosłownie na chwilę bo nic ciekawego. Za to w hm-ie zostawilam 120 zl. Wzięłam maluszkowi komplecik a Igorowi bodziaki na krótki rekaw. No a ze z seri 3 za 2 to az zal bylo nie wziąć 3 kompletów :P
    Czekam jeszcze na jeden zestaw na wyjście ze szpitala dla Malego bo zamowilam online. Ale wszystko wydaje sie takie Maleńkie. Więcej na razie kupować nie bede. Poczekam do polowkowych i zobaczymy czy jednak siusiak nie odpadnie. A jak juz to i tak kupie tylko moze jakies 2-3 letnie kompleciki i tyle. Reszta po Igorze czeka.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tez wolalam kupic tyłem. Ot dopoki się miesci i nie narzeka to niech tak jezdzi. A ze budżet ograniczony to tylko Joie nam wpadło. Co prawda bez testów ale tez kiedyś czytałam o tych testach ze nie każda firma ma kasę zeby im sie poddac. A z reszta poprzednia wersja mojego fotelika ma chyba 4 gwiazdki więc podejrzewam ze z ta byloby podobnie.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo! Kupilismy buty! W sklepie byla histeria nie dal sobie zalozyc na noge ;/ w domu uciekal od nich. Potem maz przy zabawie ze niby go gonil mu zalozyl i smiesznie chodzil jak czapla hahaha ale okazaly sie za duze. wymienilam na numer mniejsze, sam przyniosl zeby mu zalozyc! widac ze mu nieswojo i nie chce ich dlugo miec ale stopniowo go bede przyzwyczajac ;):)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie az ciarki przechodza na mysl o zakupie pieewszych prawdziwych butków, z tym wiercidupkiem ciezko bedzie pomierzyc, chyba ze mnie zaskoczy :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu Ty się nie musisz tłumaczyć dlaczego kupujesz tyłem. Niestety statystyki są brutalne jeśli o to chodzi i tyłem jest bezpieczniej. Nie mniej mnie już słabi to, że muszę się każdemu tłumaczyć po co mi taki drogi fotel i dlaczego tyłem. Ot przykład z bliskiej rodziny - samochód za 100 tys a fotelik używany z kinderkrafta 9-36 z olx za 70zł dla 8 miesięczniaka. Bo taka okazja była, a szkoda kasy na inny. Także no, to czy ktoś się decyduje na fotelik przodem czy tyłem to już sprawa indywidualna i nikomu nie powinno być nic do tego, ale taka ignorancja to już mnie doprowadza do szału.
    Życzę sobie i każdej żeby nigdy nie musiała się przekonywać jak dany fotelik zachowa się w wypadku. Bo przy bezwypadkowym użytkowaniu każdy fotelik będzie godny polecenia

Lexi150, Moniaa, gorgeous, Tusiaa lubią tę wiadomość

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn dobrze prawi. Polać jej! :)

tysiaa93, Lexi150, Mamusia_synusia, Tusiaa lubią tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaś też jeździ tyłem w Joie. Jestem bardzo zadowolona. Wczoraj w sklepie robiłam przymiarki do wózka tej firmy. Jestem w nim zakochana, tylko szkoda, ze taki drogi jest :( Z ciekawosci wlozylam Jasia do spacerówki kubelkowej i nie mógł się ruszyć z braku miejsca. Ja nie wiem jak woza w tych wózkach kilkuletnie dzieci ;p

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARIKA sto lat ! Samych dobrych dni ! Pamietam jak byłyśmy Monia na końcu listy ehhh dopiero to było ! Nie poczekałam na Ciebie do tej pory nie powiedziałam to teraz po roku : sorry hehe ;)

Odnosnie fotelików to my jeszcze nic nie oglądaliśmy a już trzeba . Właśnie miałam pisać o tych tyłem - a jak się dostanie dziwna w tył ? To się częściej zdarza niż rąbnięcie z przodu ...

Moje dziecko albo ma zajebisty skok rozwojowy albo nie iwem co już mi ręce opadają . Tylko na raczki a jak coś nie po jego myśli to drze się tak jakbyś go biła . Wrzask i bezdech aż :( jak ja jestem obok to jak ośmiornica ręce wyciąga słodkie to ale ile można. Połamał dziś kojec dacie wiarę . Drewniany. A jak łazi po domu to trzeba Non stop patrzeć . Dostał rowerek z podnóżkiem i jak go się włoży to wstaje w nim i chce wyjść i mało nie wypada . . Z wkurwienia zabrałam go na dwór a tez nie byliśmy pare dni przez chorobę ale nie dlaam rady musiał się uciszyć. I do tego mnie coś bierze fatalnie się czuje a mąż pracuje do 20 i zapowiedział ze jutro cały dzień tez. Chyba zastrajkuje !!!!

Moniaa lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri no moje nie ryczy ale caly dzień siedzę z nim na podłodze a on tylko wspina sie na mnie, wpycha na kolana,rece wyciaga takze jestem uwiazana. A jak tylko wstanę to się wspina po nodze i chce na ręce. Na zabawki nawet nie popatrzy. I dwie rece w buzi. No i zdarza mu sie podejść i gryźć matke :P

Ale z fajnych rzeczy to nauczyl sie wczoraj buziaki dawac. Jak mówię daj buzi to odwraca buzke w moja stronę i pyszczka rozchyla :)

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaj u mnie to samo, ciagle rece i rece, kregoslup pada. Ale moze rzeczywiscie to skok bo gada jakies nowe slowa

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 2579 2580 2581 2582 2583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ