Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A z tymi kregami to jasne, ze juz zaczynaja się usztywniac, ale przykladowo nasza glowa to ok 6-7% masy naszego ciala, a malego dziecka prawie 20% (9-miesieczne ok25%). Nie chce absolutnie pisac, ze ten kto montuje przodem robi bardzo zle, bo na pewno niejeden fotelik montowany w ten sposob bedzie lepszy od byle jakiego montowanego tylem, ale statystyki wypadkowe mowia sporo, w Szwecji gdzie jest najmniej odnotowanych powaznych uszkodzen kregoslupa jest obowiazek przewozenia dzieci tylem do 4 roku zycia. Wg lekarzy powinno sie przynajmniej do 2-2,5 roku.
Poza tym mam przykład moich znajomych, ktorzy mieli bardzo powazny wypadek na autostradzie, jechali z 11 miesieczna corka i uratowal ich po pierwsze bardzo dobry duzy samochod, ktory po zderzeniu i wystrzeleniu poduszek stworzyl puszke chroniaca pasazerow,a coreczka wg lekarzy dzieki temu, ze byla tylem uniknela powaznego urazu. Auto do kasacji...Bog nad nimi czuwal.
Tak czy siak dziekuje za wszystkie porady i absolutnie nie zamierzam nikogo krytykowac, czy sie wymadrzac.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Mariczko wszystkiego dobrego :* Zakonczylas maraton urodzin
Gabrysia nie lubi jezdzic w foteliku, przez 5 minut jest ok a potem awantura, czasem chrupki na trochę ratują sytuację. I w koncu wyszlam z nią dziś na dwór, gorączki nie ma, kaszlu juz nie ma a katar to nie przeszkoda. Biedna juz rano sciągnęla z szafki swoją kurtkę, butki i mi przyniosla Choroba się skonczyla i kiszenie w domu tez, uffWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 12:13
Moniaa lubi tę wiadomość
-
Oj fajnie to musiało wyglądać, dziecko domagające sie spaceru
My tez w końcu po kilku dniach przerwy wyszliśmy na spacer. Czuć wiosnę, muzna juz wyciągnąć adidasy na spacery. A i uśmiałam sie troche na tym spacerze bo ktoś wyciągnął na podwórko radio i zapuścił Just five hahaha ...kolorowe sny kiedy ja dotykam ciebie... hhahahahaMamusia_synusia lubi tę wiadomość
-
Ja swojemu zamawiam tą: https://pl.aliexpress.com/item/Heavy-Metal-Unicorn-T-shirt-2017-Summer-Boys-Shirts-High-Quality-Animal-Enfant-Clothes-Camisa/32792122188.html?spm=2114.13010308.0.0.BAqLyw
Nie wiem czy tatus już pół spał jak mu pokazywałam wczoraj wieczorkiem czy co, ale się zgodził, choć jest tęcza i jednorożec jest jeszcze z innymi rodzajami metalu. -
A my właśnie wróciliśmy ze spacerku. Krotki ale to moje pierwsze wyjscie samej zz Malym chyba od 2 miesięcy. Wcześniej albo choroba albo mi się w głowie kręciło i wolałam nie ryzykować. Byłam w lumpku ale dosłownie na chwilę bo nic ciekawego. Za to w hm-ie zostawilam 120 zl. Wzięłam maluszkowi komplecik a Igorowi bodziaki na krótki rekaw. No a ze z seri 3 za 2 to az zal bylo nie wziąć 3 kompletów
Czekam jeszcze na jeden zestaw na wyjście ze szpitala dla Malego bo zamowilam online. Ale wszystko wydaje sie takie Maleńkie. Więcej na razie kupować nie bede. Poczekam do polowkowych i zobaczymy czy jednak siusiak nie odpadnie. A jak juz to i tak kupie tylko moze jakies 2-3 letnie kompleciki i tyle. Reszta po Igorze czeka. -
A ja tez wolalam kupic tyłem. Ot dopoki się miesci i nie narzeka to niech tak jezdzi. A ze budżet ograniczony to tylko Joie nam wpadło. Co prawda bez testów ale tez kiedyś czytałam o tych testach ze nie każda firma ma kasę zeby im sie poddac. A z reszta poprzednia wersja mojego fotelika ma chyba 4 gwiazdki więc podejrzewam ze z ta byloby podobnie.
-
Hejo! Kupilismy buty! W sklepie byla histeria nie dal sobie zalozyc na noge ;/ w domu uciekal od nich. Potem maz przy zabawie ze niby go gonil mu zalozyl i smiesznie chodzil jak czapla hahaha ale okazaly sie za duze. wymienilam na numer mniejsze, sam przyniosl zeby mu zalozyc! widac ze mu nieswojo i nie chce ich dlugo miec ale stopniowo go bede przyzwyczajac
-
nick nieaktualnyAgu Ty się nie musisz tłumaczyć dlaczego kupujesz tyłem. Niestety statystyki są brutalne jeśli o to chodzi i tyłem jest bezpieczniej. Nie mniej mnie już słabi to, że muszę się każdemu tłumaczyć po co mi taki drogi fotel i dlaczego tyłem. Ot przykład z bliskiej rodziny - samochód za 100 tys a fotelik używany z kinderkrafta 9-36 z olx za 70zł dla 8 miesięczniaka. Bo taka okazja była, a szkoda kasy na inny. Także no, to czy ktoś się decyduje na fotelik przodem czy tyłem to już sprawa indywidualna i nikomu nie powinno być nic do tego, ale taka ignorancja to już mnie doprowadza do szału.
Życzę sobie i każdej żeby nigdy nie musiała się przekonywać jak dany fotelik zachowa się w wypadku. Bo przy bezwypadkowym użytkowaniu każdy fotelik będzie godny poleceniaLexi150, Moniaa, gorgeous, Tusiaa lubią tę wiadomość
-
Jaś też jeździ tyłem w Joie. Jestem bardzo zadowolona. Wczoraj w sklepie robiłam przymiarki do wózka tej firmy. Jestem w nim zakochana, tylko szkoda, ze taki drogi jest Z ciekawosci wlozylam Jasia do spacerówki kubelkowej i nie mógł się ruszyć z braku miejsca. Ja nie wiem jak woza w tych wózkach kilkuletnie dzieci ;p
-
MARIKA sto lat ! Samych dobrych dni ! Pamietam jak byłyśmy Monia na końcu listy ehhh dopiero to było ! Nie poczekałam na Ciebie do tej pory nie powiedziałam to teraz po roku : sorry hehe
Odnosnie fotelików to my jeszcze nic nie oglądaliśmy a już trzeba . Właśnie miałam pisać o tych tyłem - a jak się dostanie dziwna w tył ? To się częściej zdarza niż rąbnięcie z przodu ...
Moje dziecko albo ma zajebisty skok rozwojowy albo nie iwem co już mi ręce opadają . Tylko na raczki a jak coś nie po jego myśli to drze się tak jakbyś go biła . Wrzask i bezdech aż jak ja jestem obok to jak ośmiornica ręce wyciąga słodkie to ale ile można. Połamał dziś kojec dacie wiarę . Drewniany. A jak łazi po domu to trzeba Non stop patrzeć . Dostał rowerek z podnóżkiem i jak go się włoży to wstaje w nim i chce wyjść i mało nie wypada . . Z wkurwienia zabrałam go na dwór a tez nie byliśmy pare dni przez chorobę ale nie dlaam rady musiał się uciszyć. I do tego mnie coś bierze fatalnie się czuje a mąż pracuje do 20 i zapowiedział ze jutro cały dzień tez. Chyba zastrajkuje !!!!Moniaa lubi tę wiadomość
-
Kri no moje nie ryczy ale caly dzień siedzę z nim na podłodze a on tylko wspina sie na mnie, wpycha na kolana,rece wyciaga takze jestem uwiazana. A jak tylko wstanę to się wspina po nodze i chce na ręce. Na zabawki nawet nie popatrzy. I dwie rece w buzi. No i zdarza mu sie podejść i gryźć matke
Ale z fajnych rzeczy to nauczyl sie wczoraj buziaki dawac. Jak mówię daj buzi to odwraca buzke w moja stronę i pyszczka rozchyla