X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka fenksssss :) cena nawet przystępna :) bo jak widziałam po 300-400 to trochę włos się jeży :/ 4 kawałki szmaty i 4 kije a cena niezła... fajne na prezent :)

Vayn o matko! Może coś Polusie bolało albo jakieś mega zmęczenie?

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może chciała np. mięska? Ja już widzę chęć do komunikacji u naszych dzieci ale im to nie wychodzi jeszcze. Mój juz próbuje dużo powiedzieć ale w większości z rozpędu mu bam bam wychodzi i jak nie wiem co on chce i się denerwuje. No nie miał takiej histerii jak Pola, ale robi sceny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 21:11

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiu a sama zrobić namiocik? Nie jest to chyba trudne...

atdc6iyei0o27of5.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga ma racje, teraz nasze dzieci próbują sie z nami porozumieć. Moj zazwyczaj pokazuje paluszkiem co chce, gorzej jest jak jest więcej rzeczy na polce i jak nie trafie za pierwszym razem co chce to jest płacz, machanie ręka i głowa. Najgorzej jest jak siedzi w krzesełku i je i nagle cos sobie wymyśli i pokazuje palcem po całej kuchni, ja oczywiście ńie wiem co chce, on zaczyna sie denerwować i nie chce jeść

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png

Wysłany: 3 marca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga już mi mignęła taka myśl, ale jednak trzeba chociaż troszkę być zaprzyjaźnionym z maszyną do szycia ;)
    Ja owszem, jak byłam w ciąży to zażyczyłam sobie maszynę ;) a co! hormony ;) mąż kupił, 2 dni postała w domu (w kartonie) i już miałam jej dość :P hahaha... więc to by było na tyle jeśli chodzi o moje szycie ;)

Szukam torby do wózka bo mój 2w1 już ma kupca, więc trza nową torbę ogarnąć ;)
    No i zastanawiam się.... kupić skip hop, bo wiadomo, że później spokojnie mogę opchnąć używkę, czy kupić sobie zwykłego szrotka do 100 zł i olać temat? Dla jasności: nie używam jej na spacerach, nie czepiam do wózka, tylko potrzebuję jak do kogoś idziemy na dłużej.
    Np taką http://allegro.pl/hit-uniwersalna-torba-do-wozka-baby-merc-i5935655384.html

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia już kiedyś pisałam ale jak chcesz coś niedrogiego i fajnego to polecam Babyono SoCity. Ja mam szarą. Fajnie wygląda, jest pojemna i jak za tą cenę serio ok jakość. Chorowałam na skip-hop ale szkoda mi było 3 stówek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 21:52

Mamusia_synusia lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BAga niestety spamu urodzinowego brak ... matka dziś odwiedziła lekarza bo od 3 dni temperatura ponad 39, roczek miał się odbyć jutro ale przełożyłam na przyszly tydzień. Nie pamiętam kiedy aż tak mocno mnie wzięło choróbsko :( dziś w nocy przebierałam się z 5 razy bo wszystko było tak mokre ze można było obrane wykręcić. Po lekarzu tylko odebrałam zamówione muffiny, macaronsy i cake popsy bo juz były prawie gotowe i nie mogłam odmówić. Ale tort udało się przełożyć na przyszly tydzień.
    Dziś robiąc sobie herbatę i 2 kanapki wymeczyło mnie to tak aż dostalam zadyszki. Jestem mega osłabiona
    Także spam będzie za tydzień. Obiecuję

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jutro Marika bez słodyczami dostanie do spróbowania muffina ... i fota będzie ;)

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa oj biedna jesteś :( ale co się odwlecze to nie uciecze i na pewno wszystko się uda za tydzień :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia wierze! Stres tez zrobił swoje pewnie. W końcu raz w życiu pierworodne młode kończy rok. Kuruj się. Dzięki temu maraton roczkowy trochę nam się przeciągnie :)

Mamusia no maszyna potrzebna. Ja wychodzę z założenia ze jak czegoś nie umiem zrobić to trzeba innym dać zarobic, ale mierzi mnie jak niektórzy czują popyt i zdzierają kasę horrendalną. Niestety w świecie produktów dla dziecii to najczęstsze :(

Mamusia_synusia lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Dziewczynyborzeztwam dokladbie to samo, cały czas tylko ma ręce, a jak chodzi po domu to jęczy i jęczy, wywraca wszystko, rzuca, ściąga, wyciąga, przerzuca wchodzi na parapet z kanapy bo jest stosunkowo nisko...jak maz przychodzi z pracy to sie pyta co za tornado przeszło przez mieszkanie :/ wstała o 5...zasnęła juz o 18 drugi dzien z rzędu bez mycia...do 21 obudziła sie 3 razy, a ja dopiero sie wykapalam...a pobudka pewbie znow o 5 brrrr moze to jakos skok rozwojowy czy co??

Fotelik kupujemy tyłem, mąż stwierdził ze w dupie ma jej wygodę, ma byc bezpiecznie haha

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia zdrowka życzę :***

Moniaa lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie widziaąłm Fotek :(

A ja własnie jakos załuje ze nie wziełam montowanego obustronie. No ale tak juz bywa.. i to najlepsze ze nie wiedziałam ze jest niecałe 200zł drozszy ale montowany obustronnie. Jestem zła troche na siebie no ale i tak sie wysłuzy ten fotelik :)

Monia wracaj do zdrowia !

Marika sto lat , duzo zdrówka :)

Moje dziecko dzisiaj w ogóle nie spało w dzien. Wscikudupy dostaje i non stop chodzi . Jak ejstem w pokoju ucieka do kuchni jak jestem w kuchni ucieka do pokoju :/ NIc nie mozna zrobic i non stop tylko patrzec trzeba zeby nic sobie nie zrobił :/ Na auta , na wywrotke siada. raz sie wyrypał ale dalej wchodzi i schodzi :O
    Co do jeczenia to tak samo , jeczy i jeczy i nie wiadomo o co chodzi.

Aaa jesli chodzi o montaz fotelika tyłem to wcale nie jest jakis mega trudny. Sa dwa pasy [przymocowane do przedniego siedzenia i ich sie juz nie rusza a poźniej przypina sie reszte. Nie ma duzo zachodu :)

Tez siadam z tyłu. w ogóle musze kupic jakies lusterko zebym mogła Kube widziec jak bede za kierownica :P tylko nie mam pojecia jakie maja dobra widocznosc. No i mnie tez czesto mdli jak siedze z tyłu :( wole jezdzic z przodu no ale czego sie nie robi dla dziecka

Moniaa lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png

Wysłany: 3 marca 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia zdrówka :* mailowałam z moją pediatrą i podobno strasznie szaleje rota i rotopodobne więc jest sieczka. Dobrze, że chociaż nie lecisz na dwa fronty :/ pogoda jeszcze sprzyja wirusom, takie 2-10 stopni raz słońce, za chwile wiatr i deszcz :/

Baga no właśnie... jak w nazwie jest dla dzieci, albo do ślubu, to ceny szał macicy :/

Lexi też dodałam tą torbę do obserwowanych bo fajna mi się wydawała :) a skipy bywają już w promocji od 180-240 ;) ale nie wiem sama. Wpadła mi też jakaś reklama takiej zwykłej torebki, której ostatecznie mogę zmienić przeznaczenie na pieluchową, bo lubię granatowy kolor ;) http://allegro.pl/monnari-duzy-shopperbag-torebka-damska-zarka-new-i6717582333.html

Moniaa lubi tę wiadomość

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga jestem zyje,obiecuje ze jutro dam focie z pracy ktore zrobilam.

Monia zdrowka.

Moniaa lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png

Wysłany: 3 marca 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie jakie fajne zestawy można zrobić do wózka http://allegro.pl/duza-torba-do-wozka-taupe-comb-i6692966696.html

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziewczyny tez byl taki czas ze maly jeczal i jeczal, caly czas fuczał, na wszystko zły, trwało to z 3 tygodnie chyba po czym z dnia na dzien pogodny i wesoly, mozliwe ze tez mial skok albo kwestia zebow bo mu wtedy szly to moze o to chodzilo, choc teraz tez mu ida

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daliśmy nurofen z tej bezsilności, nawet do tego buzię odwracała. Nie wiem co się dzieje, mój dzieć nigdy od jedzenia się nie odwracał :/ Wypiła na śpiocha 240mm. Śpi mi już od 2h gdzie normalnie dopiero o 23 się kładzie

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy podajecie fluor w kropelkach??

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko wydaje mi się że fluoru jeszcze nie można. Nawet te wszystkie pasty dla Maluszków są bez fluoru. Ale tu chyba więcej wiedzy będzie miała Tuli.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 2581 2582 2583 2584 2585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ