X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka fenksssss :) cena nawet przystępna :) bo jak widziałam po 300-400 to trochę włos się jeży :/ 4 kawałki szmaty i 4 kije a cena niezła... fajne na prezent :)

Vayn o matko! Może coś Polusie bolało albo jakieś mega zmęczenie?

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może chciała np. mięska? Ja już widzę chęć do komunikacji u naszych dzieci ale im to nie wychodzi jeszcze. Mój juz próbuje dużo powiedzieć ale w większości z rozpędu mu bam bam wychodzi i jak nie wiem co on chce i się denerwuje. No nie miał takiej histerii jak Pola, ale robi sceny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 21:11

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiu a sama zrobić namiocik? Nie jest to chyba trudne...

atdc6iyei0o27of5.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga ma racje, teraz nasze dzieci próbują sie z nami porozumieć. Moj zazwyczaj pokazuje paluszkiem co chce, gorzej jest jak jest więcej rzeczy na polce i jak nie trafie za pierwszym razem co chce to jest płacz, machanie ręka i głowa. Najgorzej jest jak siedzi w krzesełku i je i nagle cos sobie wymyśli i pokazuje palcem po całej kuchni, ja oczywiście ńie wiem co chce, on zaczyna sie denerwować i nie chce jeść

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png

Wysłany: 3 marca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga już mi mignęła taka myśl, ale jednak trzeba chociaż troszkę być zaprzyjaźnionym z maszyną do szycia ;)
    Ja owszem, jak byłam w ciąży to zażyczyłam sobie maszynę ;) a co! hormony ;) mąż kupił, 2 dni postała w domu (w kartonie) i już miałam jej dość :P hahaha... więc to by było na tyle jeśli chodzi o moje szycie ;)

Szukam torby do wózka bo mój 2w1 już ma kupca, więc trza nową torbę ogarnąć ;)
    No i zastanawiam się.... kupić skip hop, bo wiadomo, że później spokojnie mogę opchnąć używkę, czy kupić sobie zwykłego szrotka do 100 zł i olać temat? Dla jasności: nie używam jej na spacerach, nie czepiam do wózka, tylko potrzebuję jak do kogoś idziemy na dłużej.
    Np taką http://allegro.pl/hit-uniwersalna-torba-do-wozka-baby-merc-i5935655384.html

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia już kiedyś pisałam ale jak chcesz coś niedrogiego i fajnego to polecam Babyono SoCity. Ja mam szarą. Fajnie wygląda, jest pojemna i jak za tą cenę serio ok jakość. Chorowałam na skip-hop ale szkoda mi było 3 stówek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 21:52

Mamusia_synusia lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BAga niestety spamu urodzinowego brak ... matka dziś odwiedziła lekarza bo od 3 dni temperatura ponad 39, roczek miał się odbyć jutro ale przełożyłam na przyszly tydzień. Nie pamiętam kiedy aż tak mocno mnie wzięło choróbsko :( dziś w nocy przebierałam się z 5 razy bo wszystko było tak mokre ze można było obrane wykręcić. Po lekarzu tylko odebrałam zamówione muffiny, macaronsy i cake popsy bo juz były prawie gotowe i nie mogłam odmówić. Ale tort udało się przełożyć na przyszly tydzień.
    Dziś robiąc sobie herbatę i 2 kanapki wymeczyło mnie to tak aż dostalam zadyszki. Jestem mega osłabiona
    Także spam będzie za tydzień. Obiecuję

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jutro Marika bez słodyczami dostanie do spróbowania muffina ... i fota będzie ;)

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa oj biedna jesteś :( ale co się odwlecze to nie uciecze i na pewno wszystko się uda za tydzień :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia wierze! Stres tez zrobił swoje pewnie. W końcu raz w życiu pierworodne młode kończy rok. Kuruj się. Dzięki temu maraton roczkowy trochę nam się przeciągnie :)

Mamusia no maszyna potrzebna. Ja wychodzę z założenia ze jak czegoś nie umiem zrobić to trzeba innym dać zarobic, ale mierzi mnie jak niektórzy czują popyt i zdzierają kasę horrendalną. Niestety w świecie produktów dla dziecii to najczęstsze :(

Mamusia_synusia lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Dziewczynyborzeztwam dokladbie to samo, cały czas tylko ma ręce, a jak chodzi po domu to jęczy i jęczy, wywraca wszystko, rzuca, ściąga, wyciąga, przerzuca wchodzi na parapet z kanapy bo jest stosunkowo nisko...jak maz przychodzi z pracy to sie pyta co za tornado przeszło przez mieszkanie :/ wstała o 5...zasnęła juz o 18 drugi dzien z rzędu bez mycia...do 21 obudziła sie 3 razy, a ja dopiero sie wykapalam...a pobudka pewbie znow o 5 brrrr moze to jakos skok rozwojowy czy co??

Fotelik kupujemy tyłem, mąż stwierdził ze w dupie ma jej wygodę, ma byc bezpiecznie haha

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia zdrowka życzę :***

Moniaa lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie widziaąłm Fotek :(

A ja własnie jakos załuje ze nie wziełam montowanego obustronie. No ale tak juz bywa.. i to najlepsze ze nie wiedziałam ze jest niecałe 200zł drozszy ale montowany obustronnie. Jestem zła troche na siebie no ale i tak sie wysłuzy ten fotelik :)

Monia wracaj do zdrowia !

Marika sto lat , duzo zdrówka :)

Moje dziecko dzisiaj w ogóle nie spało w dzien. Wscikudupy dostaje i non stop chodzi . Jak ejstem w pokoju ucieka do kuchni jak jestem w kuchni ucieka do pokoju :/ NIc nie mozna zrobic i non stop tylko patrzec trzeba zeby nic sobie nie zrobił :/ Na auta , na wywrotke siada. raz sie wyrypał ale dalej wchodzi i schodzi :O
    Co do jeczenia to tak samo , jeczy i jeczy i nie wiadomo o co chodzi.

Aaa jesli chodzi o montaz fotelika tyłem to wcale nie jest jakis mega trudny. Sa dwa pasy [przymocowane do przedniego siedzenia i ich sie juz nie rusza a poźniej przypina sie reszte. Nie ma duzo zachodu :)

Tez siadam z tyłu. w ogóle musze kupic jakies lusterko zebym mogła Kube widziec jak bede za kierownica :P tylko nie mam pojecia jakie maja dobra widocznosc. No i mnie tez czesto mdli jak siedze z tyłu :( wole jezdzic z przodu no ale czego sie nie robi dla dziecka

Moniaa lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png

Wysłany: 3 marca 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia zdrówka :* mailowałam z moją pediatrą i podobno strasznie szaleje rota i rotopodobne więc jest sieczka. Dobrze, że chociaż nie lecisz na dwa fronty :/ pogoda jeszcze sprzyja wirusom, takie 2-10 stopni raz słońce, za chwile wiatr i deszcz :/

Baga no właśnie... jak w nazwie jest dla dzieci, albo do ślubu, to ceny szał macicy :/

Lexi też dodałam tą torbę do obserwowanych bo fajna mi się wydawała :) a skipy bywają już w promocji od 180-240 ;) ale nie wiem sama. Wpadła mi też jakaś reklama takiej zwykłej torebki, której ostatecznie mogę zmienić przeznaczenie na pieluchową, bo lubię granatowy kolor ;) http://allegro.pl/monnari-duzy-shopperbag-torebka-damska-zarka-new-i6717582333.html

Moniaa lubi tę wiadomość

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga jestem zyje,obiecuje ze jutro dam focie z pracy ktore zrobilam.

Monia zdrowka.

Moniaa lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png

Wysłany: 3 marca 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie jakie fajne zestawy można zrobić do wózka http://allegro.pl/duza-torba-do-wozka-taupe-comb-i6692966696.html

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziewczyny tez byl taki czas ze maly jeczal i jeczal, caly czas fuczał, na wszystko zły, trwało to z 3 tygodnie chyba po czym z dnia na dzien pogodny i wesoly, mozliwe ze tez mial skok albo kwestia zebow bo mu wtedy szly to moze o to chodzilo, choc teraz tez mu ida

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daliśmy nurofen z tej bezsilności, nawet do tego buzię odwracała. Nie wiem co się dzieje, mój dzieć nigdy od jedzenia się nie odwracał :/ Wypiła na śpiocha 240mm. Śpi mi już od 2h gdzie normalnie dopiero o 23 się kładzie

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy podajecie fluor w kropelkach??

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko wydaje mi się że fluoru jeszcze nie można. Nawet te wszystkie pasty dla Maluszków są bez fluoru. Ale tu chyba więcej wiedzy będzie miała Tuli.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 2581 2582 2583 2584 2585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ