Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
O jakich śpiworkach mówicie bo ja jakaś niedorobiona jestem i nie widzę linka.
My mamy pastę Elmex z aminofluorkiem nie wiem czy to o samo co sam fluor
Wiecie co tak jak któraś pisała - jak nie zacznie po tym skoku chodzić i recytować to ja się powieszę -
Vayn,moja tak siedrze i to nawet przy jedzeniu jak jest skrajnie spiaca. Mysle ze jak uspila sie na 2 h to wlasnie o to chodzilo:) ale taka spiaca mogla byc z oslabienia,z zebow,a moze cos sie kocić zaczyna? Tego nie wiem. Ale u mojej wyglada to podobnie bardzo,nie wali glowa w podloge ale sie okropnie wscieka i placze. Rzadko sie to zdarza ale ze 3-4 razy sie zdarzylo.
A co do fluoru-z tego co ja wiem,u tak malych dzieci nie wolno go stosowac bo odwapnia kosci.
-
Pytam sie bo tutaj wychodzac ze szpitala mówili nam i jest to zapisane w segregatorze aby dawac od 6msc ale my nie dawalismy poniewaz mala nie miala jeszcze zębów a po drugie na opakowaniu jest napisane ze od roku. Wczoraj u lekarza sie pytaliśmy to kazala dawać i mowie zapytam Was bo jakos z mezem boimi sie dac i nie dajemy.
A mamastomatolog jakis czas temu pisala zeby wlasnie pasty kupować z fluorem i nie smakowe.Musze to przeczytac raz jeszcze haha -
Biedronko u Was we Włoszech są inne zasady jesli chodzi o dzieci. Moja mama ma młodą koleżanke coś po 30-stce we włoszech która ma dziecko i lekarz własnie zalecił im podawanie fluoru. U nas sie tego nie stosuje. A to nie jest tak że Włosi maja zdrowe zęby?
Aaa ja zapomniałam chyba pod=gratulowac Igusiowi króczków także super niech chodzi
U nas noc katastrofalna. DOmyslam sie ze moze od kaszy jaglanej z dżemem porzeczkowym ale nie jestem pewna czy to to. Bo cały dzien nie spał. Zasnał bez problemów ale obudził sie po 1 chyba no i sobie popłakiwał co jakis czas. Oczywiscie w łozeczku wył jak wilk do księzyca, na rekach róznie. Po ponad 1,5 godz marudzenia dałam mu viburcol. CUdowny czopek. Nie mineło 5 min a Kuba spokojny, przestał płakac no i zasnał w łózeczkuWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 11:51
Kubuś
-
Biedra moze my mamy niedoswiadczonych zacofanych stomatologów i dlatego niby wzbraniaja od fluoru a poźniej kase trzepią bo zeby sie psuja. My niby kupilismy ta ziajki ale jak dla mnie to jest mega słodkie.
Laski jak przygotowac dobry szpinak bez smażenia. Chcemy z mama urozmaicic tacie diete ale nie moze smazonego jesc, tłustego. No i mamy problem. Mięso na parze mu nie smakuje a do piekarnika nie opłaca sie dwóch plasterków miesa czy ryby wkładac
aaa i jeszcze jedno pytanie które kupiły buty przymierzałyscie na sama skarpoete czy na rajstopy i skarpete? Mielismy jechac a Tu lipa meża nie ma pojechał do pracy
Vayn po ile kupiłas buty dla Polci?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 11:56
Kubuś
-
Widziałam ktos szyje torby do wizka takie materiałowe i ma promocje za 100zl tylko to gdzieś widziałam na fb jak co moge ppszukac, ma zaczepy podobne do lamillou
Znow tragiczna noc...budziła sie co godzine i znow wstała o 5
Weszłam na wagę 58kg ważyłam tyle ostatnio z 4-5lat temu, to chyba przez to zmęczenie (mam nadzieje) -
Zosia wiosna idzie i dlatego sie samo chudnie ja tez prawie wróciłam do wagio sprzed porodu 54 kg na liczniku. Zreszta nie ukrywam ze czasami nie mam jak zjesc, no ale jak Kuba idzie spac na noc to ja buszuje i wyzere sobie robie
a włąsnie moze przesilenie wiosenne tak działą na nasze dzieci ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 11:59
Kubuś
-
hahha dziewczyny to ja mam 73 na liczniku hahhah i przed chwila zjadłam lody kokosowe, ale ja 54 to chyba w podstawówce warzyłam bo w LO to 60 i w cale gruba nie byłam.
Dałam małemu widelec i w szoku byłam bo wiedział jak się nim posługiwać i część rzeczy nim zjadł tzn to co udało mu się nabić. Tak więc od dziś daję mu sztućce, łyżeczkę daję jakiś czas ale się nią bawi i chwyta na odwrót.
Mój mały ostatnio tez zmierzły ale idzie nam kolejna 4 i widzę postęp u niego intelektualny np układanie zwierzątek w arce itp. Syf robi niemiłosierny, puzlle piankowe rozwala całkowicie (muszę coś kupić w zamian jakiś chodniczek z drogą czy coś takiego) stoliczek edukacyjny wywala do góry nogami i tak pcha po całym domu
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
D a jak robisz szpinak ? podaj instrukcje zeby był dobry
U nas nie ma butów zbytnio. Nie zdarzylismy dojsc do jednego sklepu bo zamkniety w pon z mama bede musiała sie wybrac. Znalazłam takie w deichmanie:
http://static.pokazywarka.pl/v/g/f/43100f894390e2f5569b83284a59d450_orig.jpg
Ktos cos syszał o tej firmie Bärenschuhe?
Kubuś
-
nick nieaktualnyPolka to chyba się obraziła na łyżeczkę. Ani jogurtu, ani owoców. Za to ryż z mięsem cały zjedzony. Odpukać jest trochę lepiej ale strasznie marudzi.
Tusia ja nie kupowałam bucików jeszcze. Pola jeszcze nie chodzi
Ja mam 74kg, mogę dołączyć do klubu 73?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 16:54
Moniaa lubi tę wiadomość
-
Tysia ja nie słyszałam nic Byłam dziś tez w deichmannie to jedne tylko butli zostały przecenione. Ale wogle fajne są nike sportowe . Śliczne malutkie i miękkie przede wszystkim, podeszwa się wyginał materiał siateczka z zewnątrz. 139 zł . Takie maja być co nie te pierwsze ?
-
Dziewczyny zrobilam kolaz zeby nie zasmiecac,to moja najmniejsza kosiara jaka kosze
http://static.pokazywarka.pl/q/j/l/627fc9b8c88ca957e474d54ca869a7af_orig.jpg
vayn, Lexi150, dana222, d84, Moniaa, Mamusia_synusia, Tusiaa, tysiaa93, Kri, Mila920 lubią tę wiadomość
-
Biedroneczko jaka Ty masz extra robote! Oj też bym tak chciała...
A ja z ciekawości wlazlam na wagę. 54,2. I wiecie ze wstyd sie przyznać ale nie wiem ile było przed ciążą bo jakoś mi nie podrodze z ta wagą ale wydaje mi się że poki co to na minusie.
Jestem przerazona bo Igor mi chyba zaczyna smarczyć znowu. Ledwo z jednego chorobska wyszlismy. Mam nadzieję ze się nie rozwinie nic więcej. -
Super Biedronko fajowo tam, gorzej jak leje pewnie.
Tusia szpinak smażony bo chyba o taki pytasz to robię tak
myję, jak mam świeży to zalewam w zlewie wodą i myję kilka razy i potem odsączam. Wrzucam na patelnię i odlewam stopniowo wodę która z niego wyjdzie potem w zależności do czego go używam:
1. dodaję pieprz, czosnek, jakieś zioła czasem trochę kostki rosołowej i z nią mi najlepszy wychodzi (wiem że nie są zdrowe ale bardzo mało ich używamy)
2 dodaję ser pleśniowy lub fetę - i taki jest dobry do spagetti, albo farsz do ciasta francuskiego / filo itp.
3 jak do omleta/jajecznicy to pkt.1 zalewam jajkiem
dobre są tez omlety z podpieczoną wcześniej cukinią i fetą17/2/2016 B
11/3/2018 I