Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • d84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla tych co dalej kp
    http://mamy-mamom.pl/jak-wyglada-prawidlowe-ssanie-piersi-film/
    filmik jak wyglada kp w buzi u dziecka

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to takich musów nigdy w życiu nie widziałam

Fajny filmik, dziecko nawet przy jedzeniu się musi namęczyć :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy wypad na dwóch nóżkach :D najpierw jezdził wózkiem :D Cięzko było zdjecie zrobic bo mi uciekał. Póki co raczke daje do trzymania ale zagląda w każdą dziure :D aa i oczywiscie wspinaczka na schody musiala byc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 19:24

vayn, Kri, d84, Mamusia_synusia, Lexi150, Moniaa, tysiaa93, dana222 lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez takich musow nie widzialam! Nigdy! I one w biedrze sa?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłam ten mus plus kaszka . Daje on radę ? Nie uczulil wam dziecia ?
    A i pytanie za 100 pkt na Pampers pants z tylu jest taki pastikowy przezroczysty dzyndzel z klejem . Po co? :)
    Tak Tuli w biedrze leć póki są ;) a te gerberki to trzeba patrzeć składy bo dodatkowo większość jest dosładzana cukrem ale noe wszystkie chyba ze komuś to nie przeszkadza ;) D a jak ten kisielek robisz z tego słoiczka ?
    Nie iwem która pisała to ( chyba Baga) ten blog vegebanda świetny jest robiłam dziś kluseczki z kaszt jaglanej ;)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ja pytałam o to samo niedawno! Hahahaha! Ciemna masa. Brusia mnie uświadomiła ze on jest po to aby skleić sobie pieluszkę po zwinięciu w kulkę żeby się nie rozwijała.

Tak ja zachwalam Veganbande bo dużo rzeczy z tamtąd robię chociaż nie jestem ani wegetarianka ani weganka ( za to miłośniczka krwistego steka) ale maja pyszne przepisy.

atdc6iyei0o27of5.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie ja robię kisiele, ale też mnie to interesuje :P
    mój co jakiś czas je te musy i nigdy mu po tym nic nie było.

I love Mama musi być :D super

Tusiaa lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri mojego żaden mus nie uczulil nawet z tropikalnymi czy truskawkami. No ale mój nie ma objawów alergii jak na razie na nic. Nawet jajko zaczął jeść.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kisiele z bobofruta nie ze słoiczków. Z mąka ziemniaczana. Prosto się robi i pyyyyyszne! :)

vayn lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli te musy Kubuś robi tylko dla Biedronki, więc w innych sklepach ich nie dostaniesz. Ja od dawna je kupuję, bo w składzie są same owoce, bez żadnych gówien. Mały je uwielbia. Oczywiście po 1 jest ryk, więc zjada 2 na raz ;) w minutę ;)
    Nigdy go nie wysypały nawet te z kaszką. Dla mnie są super! :)

W ogóle to nie wiem do kiedy ale w weekend w Tesco były białe pampy 5 w promo po 42 zł. Dobra cena...

I love Kubuś <3

Jak to mówicie że szczepionki za darmo??? Coś chyba źle zrozumiałam :/
    A po roku na pneumo (jeśli wcześniej nie było żadnej) to jest tylko jedna dawka i już nie ma innych przypominających, więc chociaż tyle dobrze

Tusiaa lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję jeszcze takie zwykłe musi z lidla nazywaja się pfelino czy jakoś tak. Stoją przy kasach są żółte czerwone i zielone chyba ... nie pamiętam.
    Czerwony jablkowo truskawkowym ma w składzie ;
    Jabłko 70% truskawki 20% zagęszczanie sok jabłkowy 9% i sok z aceroli .
    Ten zagęszczony sok jabłkowy mi trochę nie pasuje ale to chyba nie takie zło. 100 kosztuje tez niecałe 2zł

• d84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde za 2 tyg zmiana czasu i znowu się całe spanie rozreguluje

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie kisiel robi się łatwiej niż ten z proszku :P U nas dzisiaj bobofrut wielowocowy przerobiony na kisielek :d

Laski mam pytanie. Koleżanka pytała czy leci mi jeszcze mleko, u mnie nie leci a u Was? Ja odstawiłam w grudniu i pustynia praktycznie od dnia zakończenia kp. Ona odstawiła małego w czerwcu i do teraz jej leci. Jak mały po niej skacze to ma bluzkę mokrą, jak sobie pierś ściśnie to też leci. Mi się wydaje że to trochę nienormalne i ja bym poszła do lekarza z tym bo to taki trochę dyskomfort bo nigdy nie wiadomo kiedy bluzka może być mokra. Ciążę wykluczyła

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn u mnie nie leci. Ale ja zaraz po zakończeniu kp zaczęłam brać antyki więc to pewnie też ma wpływ. Za to moja kumpela już prawie rok po zakończeniu kp a potrafi się jej czasami bluzka mokra zrobić. Robiła prolaktynę-w normie. USg też. I w końcu babka na usg jej powiedziała że takie incydenty mogą się zdarzać nawet do 2 lat po zakończeniu kp. Ale powinna pójść na usg i sprawdzić czy wszystko ok.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyschło ok. 1-1,5 miesiąca po zakończeniu kp.
    3 miesiące po miałam też usg i kanaliki już były zwężone.

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też nic nie leci . W sumie nawet nie doszłam na usg :D a miałam isc. Moja koleżanka po 2 ciazach i jej gin nie kazał nawet usg robić

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w biedrze i faktycznie te musy są, kupilam na probę, ciekawe czy zasmakują. Tak to dawalam te z gerbera czasem. W ogole zwykle zakupy bez dziecka to relaks :D

Tusia dawaj jeszcze raz foto bo nie widzialam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 20:10

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kisiel robie sama z owocow-najpierw gotuje kompot (dowolny), miksuje czesc owocow, potem daje syrop z agawy (zalezy jakie owoce mam bo jak jablka slodkie to nie) i potem w szklance czesc tego musu dodaje lyzeczke,dwie maki ziemniaczanej mieszan zeby grudek nie bylo i siup do calosci wlewam i gestnieje.
    Jagoda dzis na sniadanie jadla jajka przepiorcze! 4 wybilam i chyba bylo mniej niz z 1 normalnego jajka :-p
    Kupilam tych musow oczywiscie- 20 sztuk,ja to wszystko hurtem ostatnio :-p 4,5 kg mleka,20 musow, siata bluzek z ciucholandu ;)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie! Mam na tabie apke biedry i tam bylo ze i bobofruty maja miec w promo,no ale nie spojrzalam od kiedy,myslalam ze juz i obszukalam ale byly po 3 z hakiem a tam bylo ze pi 2,80 przy zakupie 2 sztuk. Moze za kilka dni to bedzie obowiazywac,to miejcie na uwadze

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tych musów nie lubi za bardzo z biedry, a szkoda bo cena bardzo fajna.

Jak wczoraj noc noe jadła tak dzis rano 3 piratki, pozniej całe jajko, miskę pomidorowej, tuż z jabłkiem, owoce i żurek na kolacje... W międzyczasie chrupki, biszkopcik i cyc...szok!

A dzisiejszy dzieci śmiały na placu zabaw z mojego dziecka...a bardziej z tej czapki krolika :P tacy więksi juz chłopcy ok 7-8lat mysle...ehhh stare to a głupie szkoda gadać, zero kultury :P

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
‹‹ 2607 2608 2609 2610 2611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ