X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w dzień dostaje niekapek z sokiem rozcienczonym woda:) kładę do łóżeczka daje 2 smoczki. Jeden do tel i a drugi na wszelki wypadek obok głowy):)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • agnesu Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że większość sama próbuje usypiać :) Moja ma 3 smoczki w łóżeczku i jak zasypia to jeden w buzi i po jednym w każdej dłoni ;)

My też już po szczepieniu priorixem i też nie płakała tylko się zdenerwowała na plaster. Idziemy trybem na NFZ tylko. Odpuściłam pneumo, meningo i rota. Trochę sie boję, bo Jagoda żłobkowa, ale tak zdecydowałam po wielkich namysłach...

Moja mała wyrośnie na małą melomankę chyba. W arce włącza sobie muzykę i ewidentnie wybiera "Nad pięknym modrym Dunajem" heheheheeh. My dzisiaj siedzimy w domu, pogoda iscie kwietniowa plecieniowa. Dopiero lał deszcz, w oddali było słychać burzę, a teraz słońce. Ogólnie jest nieprzyjemnie i wietrznie...

3i49cwa1blwk27c7.png

Aniołek 24.11. 2014. Pamiętam...
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja usypia z tatusiem.Bierze ja na kolana wypije butle oglada chwile bajke,maz ja odkłada trochę sie powiecie,ułoży i spi.A ja jak chce ja uspic to na rękach chce i to musze chodzić wiec usypianie nalezy do męża :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja usypia albo obok nas, albo na tej poduszce ciążowej. Ta poduszka już tak śmierdzi, no ale jak ją piorę to jest ryk. Pola uwielbia zapach chyba skiśniętego mleka i resztek jedzenia. Na wyjazdy też "poduszka wąż" jedzie z nami

Agnesu a będziesz szczepić na ospę wietrzną? Dzieci żłobkowe mają to szczepienie za darmo

• agnesu Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem o tym szczepieniu. Jeszcze zastanowię się, ale chyba się na to zdecyduję.

Biedroneczko, moja mała nie toleruje taty przy usypianiu... jest taki ryk, że hej. Przyzwyczaiła się do mnie i tyle. Bo mój mąż z tych mało pomocnych raczej.... też długa historia ;)

3i49cwa1blwk27c7.png

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes mój tez woli te koszyki naciskać :) i bardzo lubi obecna reklamę Orange z piosenka Beatlesów. Kiedyś nucilam ja sobie "ol ju nid i law pa para rara" a on nagle (zupełnie do melodi) "pa pa papapa". Teraz śpiewamy razem. No i Elmo's Song "lala la la" tez śpiewa. Mamy w domu dużo instrumentów. Uwielbia z harmonijką łazić i brzęczeć albo mi daje żebym grała:) a w piątek był przy pianinie.
    I taką miał minę: :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 19:25

vayn, Steffka, Lexi150, Tusiaa lubią tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • agnesu Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga, cudny jest Twój mały :) natura chyba zrobiła mu psikusa :) kiedyś mężowi pokazywałam zdjęcie Miszy i powiedział, że piękna dziewczynka! Za to o mojej córce często mówią, że to chłopiec ( bo taka podobna do taty).

Jagoda jest reklamożercą... bajek nie chce oglądać, za to rekamy uwielbia. Unas też na topie jest Orange i ta melodia :) czasem mam wyrzuty sumienia, że ogląda te reklamy, ale myślę sobie, że wszystko z umiarem.

3i49cwa1blwk27c7.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od rana do nocy kanał z bajami leci. Czasem ogląda ale głównie się bawi przy nich

Moją bez czapeczki wszyscy za chłopaka biorą, ehh włosy proszę rośnijcie :P

• Steffka Znajoma

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Baga! Może rośnie uzdolniony muzyk.. Nie chce nic mówić, ale z wyglądu ma zadatki na bożyszcze nastolatek! :) No i fryzura niczym Szopen :)

Jeju jak zazdroszcze tym z Was, które dają dziecku butle i wsadzają je do łóżeczka. Moj nie zakumał że z butli może sam pić :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas blw, a butli czy szklanki sobie sama nie przytrzyma. Z piciu trzeba pomóc :)

• Steffka Znajoma

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I też zastanawiałam się nad tą szczepionką przeciwko ospie, ale ona podobno nie daje gwarancji, że sie ospy nie będzie miało i nie zawsze przechodzi się po niej chorobę łagodniej, a poza tym po 10 latach trzeba powtorzyć więc CHYBA się nie zdecydujemy

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj na noc wypija butlę, kładzie się na swoją podusie i zasypia. Oczywiście dydyus w buzi musi być. A w ciagu dnia dydek, podusia i śpioch. Bez lulania, glaskania i śpiewania. Ogólnie do spania to zlote dziecko oby drugie takie było. :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Steffka Znajoma

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn a próbowałaś z różnymi niekapkami i doidy? Mój doidy podnosi nawet do ust ale woli do niego wkładać łapki. Muszę jeszcze spróbować z niekapkiem 360 stopni

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj w nocy wziełąm na chwile Kube do łózka i jak sie połiozły to zaczełąm go po głowie miziac oczywiscie odpychał moje rece, to go po twarzy on znowu odpycha , a ja go po brzuchu a on tez odepchał. Moje dziecko nie daje sie miziac :D :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • agnesu Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nas włosy już długie. Kucyk na czubku jest.

Moja Jagoda odrzuciła butelkę i wszystkie niekapki. Jak miała 11 miesięcy to nauczyła się pić z bidonu i z doidy
    W sumie dlatego my jeszcze kp, bo pić z butli nie chciała

3i49cwa1blwk27c7.png

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :)

Mój Jaśko uwielbia muzykę i od razu się buja, a czasami nawet muzyki nie potrzebuje, bo bez niej sobie tańczy. Ja podobno nie umiałam jeszcze chodzić, a tyłkiem kręciłam na wszystkie strony, o czym cała rodzina nadal gada hahaha

Ja to marzę o drugiej cesarce, bo jak już raz mnie w jednym miejscu rozcięli to niech ponownie tną w tym samym :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia mój też nie lubi miziania. Wierci się wtedy jakby go coś oblazło ;)

Ale za to kocha butlę, kocha bidon, kocha niekapka ;) oczywiście wszystko siamo

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia mój butle i niekapka tez kocha :D z bidonu mu jeszcze nie dawałam pic :)

gorgeous- jestem tego samego zdania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 20:30

gorgeous lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj uwielbia niekapka i wszystkie szklanki i kubki, wiec nie mam problemu jak u kogoś jestem i zapomnę niekapka. Pije wodę albo herbatę, nienawidzi mm, nawet smakowego, przy próbach dosłownie go otrzepuje. Nie wiem co to bedzie jak kp skończymy

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zasypiamy w fotelu, przytulamy się, opowiadam mu bajkę, później trochę śpiewam i cicham, czasem trwa to 10 minut a czasem godzinę :-) Ale ja uwielbiam te Przytulanki. Teraz np juz dawno zasnął a mi szkoda go odkładać hehe taki słodki jest jak śpi :-D

Dziś mamy dzień głodówki.. rano zjadł okolo 150 mm pozniej jogurt, obiadek niecały sloik, pół JEDNEGO! racucha tego z alaantkowego blw, z 3 biszkopty i teraz na noc uwaga moze 120 mm.. Bo ręce mi opadają. Oczywiście próbowałam mu podać sto innych rzeczy ale nie ma szans :-(

Obcielam dzis dla prezesa grzyweczke i koło uszu, moja mam kupiła mu maszynkę jak jeszcze w ciąży bylam, super jest :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
‹‹ 2654 2655 2656 2657 2658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ