X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w dzień dostaje niekapek z sokiem rozcienczonym woda:) kładę do łóżeczka daje 2 smoczki. Jeden do tel i a drugi na wszelki wypadek obok głowy):)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • agnesu Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że większość sama próbuje usypiać :) Moja ma 3 smoczki w łóżeczku i jak zasypia to jeden w buzi i po jednym w każdej dłoni ;)

My też już po szczepieniu priorixem i też nie płakała tylko się zdenerwowała na plaster. Idziemy trybem na NFZ tylko. Odpuściłam pneumo, meningo i rota. Trochę sie boję, bo Jagoda żłobkowa, ale tak zdecydowałam po wielkich namysłach...

Moja mała wyrośnie na małą melomankę chyba. W arce włącza sobie muzykę i ewidentnie wybiera "Nad pięknym modrym Dunajem" heheheheeh. My dzisiaj siedzimy w domu, pogoda iscie kwietniowa plecieniowa. Dopiero lał deszcz, w oddali było słychać burzę, a teraz słońce. Ogólnie jest nieprzyjemnie i wietrznie...

3i49cwa1blwk27c7.png

Aniołek 24.11. 2014. Pamiętam...
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja usypia z tatusiem.Bierze ja na kolana wypije butle oglada chwile bajke,maz ja odkłada trochę sie powiecie,ułoży i spi.A ja jak chce ja uspic to na rękach chce i to musze chodzić wiec usypianie nalezy do męża :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja usypia albo obok nas, albo na tej poduszce ciążowej. Ta poduszka już tak śmierdzi, no ale jak ją piorę to jest ryk. Pola uwielbia zapach chyba skiśniętego mleka i resztek jedzenia. Na wyjazdy też "poduszka wąż" jedzie z nami

Agnesu a będziesz szczepić na ospę wietrzną? Dzieci żłobkowe mają to szczepienie za darmo

• agnesu Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem o tym szczepieniu. Jeszcze zastanowię się, ale chyba się na to zdecyduję.

Biedroneczko, moja mała nie toleruje taty przy usypianiu... jest taki ryk, że hej. Przyzwyczaiła się do mnie i tyle. Bo mój mąż z tych mało pomocnych raczej.... też długa historia ;)

3i49cwa1blwk27c7.png

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes mój tez woli te koszyki naciskać :) i bardzo lubi obecna reklamę Orange z piosenka Beatlesów. Kiedyś nucilam ja sobie "ol ju nid i law pa para rara" a on nagle (zupełnie do melodi) "pa pa papapa". Teraz śpiewamy razem. No i Elmo's Song "lala la la" tez śpiewa. Mamy w domu dużo instrumentów. Uwielbia z harmonijką łazić i brzęczeć albo mi daje żebym grała:) a w piątek był przy pianinie.
    I taką miał minę: :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 19:25

vayn, Steffka, Lexi150, Tusiaa lubią tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • agnesu Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga, cudny jest Twój mały :) natura chyba zrobiła mu psikusa :) kiedyś mężowi pokazywałam zdjęcie Miszy i powiedział, że piękna dziewczynka! Za to o mojej córce często mówią, że to chłopiec ( bo taka podobna do taty).

Jagoda jest reklamożercą... bajek nie chce oglądać, za to rekamy uwielbia. Unas też na topie jest Orange i ta melodia :) czasem mam wyrzuty sumienia, że ogląda te reklamy, ale myślę sobie, że wszystko z umiarem.

3i49cwa1blwk27c7.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od rana do nocy kanał z bajami leci. Czasem ogląda ale głównie się bawi przy nich

Moją bez czapeczki wszyscy za chłopaka biorą, ehh włosy proszę rośnijcie :P

• Steffka Znajoma

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Baga! Może rośnie uzdolniony muzyk.. Nie chce nic mówić, ale z wyglądu ma zadatki na bożyszcze nastolatek! :) No i fryzura niczym Szopen :)

Jeju jak zazdroszcze tym z Was, które dają dziecku butle i wsadzają je do łóżeczka. Moj nie zakumał że z butli może sam pić :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas blw, a butli czy szklanki sobie sama nie przytrzyma. Z piciu trzeba pomóc :)

• Steffka Znajoma

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I też zastanawiałam się nad tą szczepionką przeciwko ospie, ale ona podobno nie daje gwarancji, że sie ospy nie będzie miało i nie zawsze przechodzi się po niej chorobę łagodniej, a poza tym po 10 latach trzeba powtorzyć więc CHYBA się nie zdecydujemy

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj na noc wypija butlę, kładzie się na swoją podusie i zasypia. Oczywiście dydyus w buzi musi być. A w ciagu dnia dydek, podusia i śpioch. Bez lulania, glaskania i śpiewania. Ogólnie do spania to zlote dziecko oby drugie takie było. :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Steffka Znajoma

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn a próbowałaś z różnymi niekapkami i doidy? Mój doidy podnosi nawet do ust ale woli do niego wkładać łapki. Muszę jeszcze spróbować z niekapkiem 360 stopni

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj w nocy wziełąm na chwile Kube do łózka i jak sie połiozły to zaczełąm go po głowie miziac oczywiscie odpychał moje rece, to go po twarzy on znowu odpycha , a ja go po brzuchu a on tez odepchał. Moje dziecko nie daje sie miziac :D :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • agnesu Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nas włosy już długie. Kucyk na czubku jest.

Moja Jagoda odrzuciła butelkę i wszystkie niekapki. Jak miała 11 miesięcy to nauczyła się pić z bidonu i z doidy
    W sumie dlatego my jeszcze kp, bo pić z butli nie chciała

3i49cwa1blwk27c7.png

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :)

Mój Jaśko uwielbia muzykę i od razu się buja, a czasami nawet muzyki nie potrzebuje, bo bez niej sobie tańczy. Ja podobno nie umiałam jeszcze chodzić, a tyłkiem kręciłam na wszystkie strony, o czym cała rodzina nadal gada hahaha

Ja to marzę o drugiej cesarce, bo jak już raz mnie w jednym miejscu rozcięli to niech ponownie tną w tym samym :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia mój też nie lubi miziania. Wierci się wtedy jakby go coś oblazło ;)

Ale za to kocha butlę, kocha bidon, kocha niekapka ;) oczywiście wszystko siamo

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia mój butle i niekapka tez kocha :D z bidonu mu jeszcze nie dawałam pic :)

gorgeous- jestem tego samego zdania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 20:30

gorgeous lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj uwielbia niekapka i wszystkie szklanki i kubki, wiec nie mam problemu jak u kogoś jestem i zapomnę niekapka. Pije wodę albo herbatę, nienawidzi mm, nawet smakowego, przy próbach dosłownie go otrzepuje. Nie wiem co to bedzie jak kp skończymy

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zasypiamy w fotelu, przytulamy się, opowiadam mu bajkę, później trochę śpiewam i cicham, czasem trwa to 10 minut a czasem godzinę :-) Ale ja uwielbiam te Przytulanki. Teraz np juz dawno zasnął a mi szkoda go odkładać hehe taki słodki jest jak śpi :-D

Dziś mamy dzień głodówki.. rano zjadł okolo 150 mm pozniej jogurt, obiadek niecały sloik, pół JEDNEGO! racucha tego z alaantkowego blw, z 3 biszkopty i teraz na noc uwaga moze 120 mm.. Bo ręce mi opadają. Oczywiście próbowałam mu podać sto innych rzeczy ale nie ma szans :-(

Obcielam dzis dla prezesa grzyweczke i koło uszu, moja mam kupiła mu maszynkę jak jeszcze w ciąży bylam, super jest :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
‹‹ 2654 2655 2656 2657 2658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ