SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę - chyba jest lepiej niż wczoraj - ale nie mam siły na nic :-( Dziś to bardziej boli mnie pochwa i okolice, podobno to standard - dużo krwi tam obecnie przepływa...

Ile bierzecie magnezu - wczoraj zakupiłam b6.
    Zamierzam brać nospę co 5 h (czyli 4 w ciągu dnia - lekarz pozwolił na 6) i do tego dorzuciłabym magnez.

Zazdroszczę urlopującym się i cieszącym się w zdrowiu i pewności ciążą :-) W zeszłym roku nie miałam wakacji z uwagi na remont, a teraz łóżkowo... ale dla maleństwa wszystko zrobię.

• Kasia02 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:), trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:)
    Cynamonowa dobrze,ze juz wiadomo co z Twoja babcia,bedzie dobrze.
    ja w te upaly chowam sie w domu.
    Magdalena87 szczesliwej podrozy:)

milego dnia:)!!

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, diagnoza się potwierdziła. Puste jajo plodowe :( Pęcherzyk ma już 3,7 cm i nic w nim nie ma oprócz szczątkowego pęcherzyka żółtkowego. Mam przyjść za tydzień, żeby mieć 100% pewności i kieruje mnie do szpitala. Wieczorem mam jeszcze drugą wizytę w klinice, ale to już formalność.
    Ciężko mi strasznie :(

Tak więc życzę wszystkim szczęśliwego rozwiązania a ja się żegnam z lutówkami :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 11:18

• Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko renieczka, tak bardzo mi przykro :( Tule mocno :*

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi renieczka :( zaglądaj do nas i pisz co u Ciebie ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka - nie załamuj się i nie poddawaj - będzie dobrze. Czasem trzeba dłużej poczekać na swoje szczęście - każda z nas się kiedyś go doczeka.

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka tak mi przykro! Wspieram z całych sil! <3

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniczka tak mi strasznie przykro :-( wchodziłam z nadzieją, że zobaczę same dobre wieści...

Trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty!

• ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka strasznie mi przykro, ale pamiętaj że to może być dobry objaw że twój organizm nie pozwala na rozwinięcie się ze względu na uszkodzenia zarodka, a na pewno następnym razem wszystko będzie dobrze!! Tak mi moją stratę wytłumaczył lekarz i zapewniał, że następna ciąża będzie zdrowa...w to wierzę i ja i Tobie tego życzę <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 12:01

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka bardzo mi przykro.

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka bardzo mi przykro:(((. Trzymaj się

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka tak bardzo mi przykro :( trzymaj się!

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Ufff gorąco zaczyna się robić, dobrze że nie mam potrzeby (jak na razie) wychodzić z domu, jedyne co to pranie na balkon, bo będzie schło expresowo :D
    Oglądałam dziś znów tego Expandera i natknęłam się na wózek 3w1 Riko Nano i muszę powiedzieć, że też bardzo przypadł mi do gustu hmmm :)
    Już bym chciała powiedzieć rodzicom, no ale zapowiedziałam że dopiero po prenatalnych więc do tego czasu trzeba będzie ściemniać dalej :P (tzn oprócz mojej mamy).
    Rico nano jest podobny do Expandera ale jakoś bardzo mi się nie podoba:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rico Nano i Expander to wózki tego samego producenta, expander to młodszy brat nano... dlatego sa do siebie bardzo podobne...

Mój werdykt już za 3 dni... wiem, że zlecą szybko bo w końcu weekend zawsze szybko leci... strasznie sie martwię co będzie na wizycie, ale staram sie jak najmniej o tym mysleć...

• lelewela Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka tak mi przykro, przytulam cię bardzo mocno. Aż się poryczałam. Sama przechodziłam ciężkie chwile na początku lutego :( musisz być dzielna, jestem z toba myślami. trzymaj się bardzo mocno

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa, ja tez zaczynam coraz intensywniej myslec o poniedzialkowej wizycie..ale bedzie dobrze! Musi!
    Ja jeszcze nie rozgladam sie za wozkami,ubrankami i innymi gadzetami,bo sie boje.
    Iriss u mnie tez taka pogoda,ze sie nic nie chce..mam nawet troche wyrzuty sumienia,ale co w koncu my mozemy bezkarnie leniuchowac:P !

lelewela lubi tę wiadomość

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    Dzień dobry.

Ja tez trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj :)

Ja niestety dzisiaj zaczęłam swoja przygodę z mdłościami :/ zaliczyłam pierwszego porannego pawia.

Miłego dnia :)

Ja też miałam pierwszego chyba w 5 tyg i 6 dniu ;-)

miszkaaa lubi tę wiadomość

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia no mam nadzieje ze w poniedzialek u wszystkich same dobre wiesci...
    Ja za ubrankami tez nie, a wózki to już od dawna ogladałam... w sumie pierwszy raz przegladalam w necie chyba z rok temu... bo cały czas miewam dylematy czy jak juz bedzie tak daleko to szukać wózka tutaj czy kupić w pl...

• Kasia02 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy prawie od razu ogladalam wozki,lozeczka i inne,ale teraz sie wstrzymuje.
    No to Ty faktycznie musisz zrobic wczesniej wywiad gdzie sie lepiej oplaca kupic.
    wszystkie w pon.przyniesiemy dobre wiesci,takie jak dziewczyny wczesniej:)).
    Co do mdłości to ja od 2-3dni mam spokoj.. nie wiem czy nie za szybko odpuscily.. no ale nic tylko sie cieszyc;):)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to pierwsza od dwóch lat wypatrywana ciąża, więc już ogladałam...
    Co do opłacalności to w sumie wielkiej różnicy nie ma póki co z tego co widzę, ale mało co mi sie tutaj podoba... można tutaj też dostać riko nano czy tutak grandera na ebay ale tych akurat wózków cena tutaj jest praktycznie taka sama za wózek co w pl za wózek z fotelikiem samochodowym itp... no ale moze mi sie jeszcze coś i tutaj spodoba... a jak nie to kupimy w pl...

‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ