SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss a Ty gdzie poszłaś ;)? ja wiem pewnie pałaszujesz jagodzianki głodomorku ;) hihihihihih. Tylko nie bądz taka i zostaw trochę mężowi :D

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    długi.., ale za to na pewno będzie już kogoś widac :)), bede trzyma kciuki i poproszę też o kciuki zwrotne, ja nawet nie wiedziałam pęcherzyka, u mnie będzie zupełnie 1-szy raz i idę do lekarza z mężem, a Ty?

Wiecie co..dopiełam się dzis w spodnie w które się nie mieściłam jeszcze niedawno(w sensie przed ciążą), jak to mooooożliwe ;P?!
    My idziemy razem. Oczywiście, kciuki bedą zaciśnięte :).

Kasia02 lubi tę wiadomość

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Całkowicie odstawiam ok 10.08, bo stopniowo zmniejszana dawka, ale lekarz powiedział, że wszystko wygląda super, więc będziemy ograniczać luteinę - już mnie trochę męczy, biorę 2x2 (czyli 2x100mg dziennie)

Ostatecznie upiekłam kilka bułek i jagodzianki bezglutenowe, co prawda nie można porównać ciasta z tradycyjnym glutenowym, ale jagodzianki smaczne :D

Niektórzy lekarze nie lubią, jak się im rzuca terminami medycznymi, irytują się zaraz itp... ale nie wszyscy na szczęście ;)

Iris - ja biorę 3 duphastony i 3x2 podjezykowe luteiny i w sumie dobrze mi z nimi - uspokajają mnie, ssanie tych lutein to mój codzienny rytuał - i już nie mogę się doczekać aż będzie przed 19 i wezmę kolejną dawkę. Dodatkowo martwię się, że w nocy taka przerwa :-)
    Ale ja jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży miałam 1/3 normy progesteronu dla kobiety w ciąży w I trymestrze. Po kilku dniach stosowania już jest w górnej granicy - teraz już nie sprawdzam. Ale jak się okazuje niski progesteron niekoniecznie był przyczyną plamienia, skoro ładnie podskoczył a dalej "brudzę".
    Lekarz też mi mówił, że są kobiety, które utrzymywały mocną ciążę przy bardzo znikomym progesteronie.

• Kasia02 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Dlatego się cieszę, że ja swoich wyników z krwi nie dostanę :)
    Będą na mnie czekały u lekarza, do kolejnej wizyty :)

A tak w ogóle to Dzień Dobry, a raczej nie bardzo, bo u nas 39 stopni, w sobotę ma być 42 :(

dzień dobry :),u nas też gorąco, choc w cieniu przyjemnie:). Ja cały dzień się chowam, ale wiesz co dobrze by było złapac trochę , a raczej duużo ciepła na zimę zwłaszcza na luty :D!. Swoją drogą ciekawe jaka będzie zima, jak jest teraz tak ciepło :), oby to nie była zima milionlecia :P hahahahaha.

Ja byłam ciekawa jak wyszły..liczyłam, na to że będzie ok, chwila nerwówki, ale dziewczyny skutecznie mi wytłumaczyły, żeby się nie stresowa na zapas:), ale następnym razem chyba też nie będę odbiera wcześniej ;).

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss mi pomagają na bóle głowy zimne okłady, leków też nie biorę. A co kilka dni dopada mnie duży ból głowy.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zrobilam placki ziemniaczane i zjadlam az 3 bo po 3 mnie zemdlilo... troche mi pobylo dziwnie na zoladku ale zdrzemnelam sie zapilam sokiem wisniowym i jest ok...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Niestety, jagodzianki sie nie przyjęły, a już się cieszyłam że tak dobrze, no ale kilka dni jakoś funkcjonowałam, więc liczę że to chwilowy spadek formy :)

justikf, ja biorę luteinę od samej owulacji. Niestety wcześniej jak udało się, to mój progesteron był niecałe 6,00 ale to było i już nie wracam do tego, od tamtej pory 2 cykle na luteinie po owulacji 2x1, ale plamiłam przed @, więc kolejny cykl od owulacji luteina 2x2 i to ten szczęśliwy cykl :). Nie wiem na ile zawinił progesteron, ostatnio badałam 25.05 i było 37,6 już przy wspomaganiu :). Mnie luteina uspokajała, ale teraz mam wrażenie że nie jest aż tak niezbędna, chociaż jak lekarz powiedział, że to ostatnie 2 opakowania, to się wzdrygnęłam :P

U nas też gorąco i weekend ma być jeszcze gorszy, dlatego ja się bunkruję w domu z wentylatorem i zimną wodą :D (no i zawsze klopik po ręką jakby kolorowe pawie chciały znów zawitać)

Ja pomimo długiego starania o dzidziusia, w tym trafionym cyklu zupełnie nie spodziewałam się że jest szansa - dopiero co poroniłam i nie byłam stymulowana - dlatego znów niestety progesteron zaczęłam zażywać dosyć późno - ale liczę, że skoro już jest zarodek z serduszkiem to nie zaszkodziło to i organizm sobie do tego etapu sam ładnie poradził. Teraz mu natomiast pomagam !

• Max Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Max gratulacje :-) a jaki masz poziom tsh?

Nie wiem jakie teraz. Pół roku temu miałam 3,8. A norma w ciąży to od 1-2.
    Zobaczymy co z dzisiejszego badania wyjdzie.

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    Iriss dzięki wielkie. Po tym jak już napisałam skojarzyłam, że "gdzieś" to już czytałam, pewnie nie ma się co martwic, ale je to jestem panikara nr 1..już nie mam do siebie siły.

Taru:
    Krwinki białe wbc 11,69 G/l norma do 10
    %neutrocytów 71,6 norma do 70
    %limfocytów 17,4 norma 20-45
    liczba neutrocytów 8,37 G/l norma do 7,7
    liczba monocytów 1,08 G/l norma <0,8
    w moczu też mi wyszły lukocyty 25 leuk/ul
    dodam, że biore leki na rozrzedzenie krwi(acard i clexane) podejrzewam, że to głównie do tego.
    Nie wiem nic o żadnej infekcji.. nic mnie nie boli..
    aa to moze byc tez przeziębienowe? w zeszły czwartek było mi zimno, że aż siedziałam w kurtce w pracy.. troche mam zapchany nos"na gorze" i odrobinę, ale to prawie nieodczuwalnie pobolewało/pobolewa mnie gardło.. myślicie, że to moglo tez byc przez to..? teraz jak do was piszę to tak pomyślałam.. poszłam na te badania bo nie mam jakiegoś stasznego kataru ani bólu, ale moze cos tam w organiźmie siedzi..

Ja też mam podwyższone niektóre, niektóre obniżone. Moja teściowa jest położną, mówiła, że hormony mogą powodować inne wyniki, ale nie ma się czym martwić - u mnie tak mówiła, bo różnice były nieznaczne.

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w Szczecinie mamy upały! :D Jutro jadę kupić parasol plażowy i w sobotę śmigam nad morze bo szkoda pogody:) Ciekawe jak to będzie czy wytrzymam na plaży :)
    Max super informacje :)

• pati87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie do niedzieli jestem na wczasach nad woda, w weekend ma byc bardzo upalnie, jak na razie spedzam czas w cieniu na lezaku, czasami tylko nogi na slonce na chwile wystawiam :)

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpię dziś straszliwie. Większość dnia leżę.

Boli mnie brzuch.
    Martwi mnie to :-(
    Jutro wrócę do nospy i spróbuję też z magnezem.
    Nie jestem nazbyt optymistyczna. Plamienie na zewnątrz bardzo znikome... ale co jest w środku? Skąd aż takie bóle?

• pati87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela wrote:
    renieczka ty wyłącz czarnowidztwo, będzie dobrze.

Mnie dziś powitały mdłości ale zjadłam i szybko ustapiły w przeciwieństwie do wczorajszego dnia.

Idę niedługo po zakupy i będę robić chłodnik litewski :) już się nie mogę go doczekać :)
    ja tez dzis na obiad robilam chlodnik litewski :)
    teraz jeszcze szczawiowa za mna chodzi

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Cierpię dziś straszliwie. Większość dnia leżę.

Boli mnie brzuch.
    Martwi mnie to :-(
    Jutro wrócę do nospy i spróbuję też z magnezem.
    Nie jestem nazbyt optymistyczna. Plamienie na zewnątrz bardzo znikome... ale co jest w środku? Skąd aż takie bóle?
    Też jakoś dziwnie dziś się czuję. Smutek mnie ogarnia co chwilę i brzuch mnie boli od samego rana :(

• Kasia02 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Max,mam nadzieje,ze u mnie tez wachania sa niewielkie i spowodowane hormonami:),gratuleje wizyty!:)
    Agnesia tez mam dzien smutku i glupich mysli,oby jutro bylo lepiej.
    Iriss jak sie czujesz?mam nadzieje,ze lepiej. Szkoda ze jagodzianki nie zostaly dluzej.

Milego wieczoru :))

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAA, nie nadrobię Was dzisiaj...
    Max, gratuluję wizyty! :)

Właśnie wróciłam z pracy a o 7 muszę znów wstawać... Naprawdę zastanawiam się czy nie wyszarpać sobie zwolnienia aż do porodu...

Idę na taras nacieszyć się słoneczkiem bo jutro może nie być :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max pozytywne wieści...daj znać jak teściowie zareagowali :D

Za martwiące się trzymam kciuki będzie dobrze <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 21:12

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę się nie smucić bo jak wy się smucicie, to i groszki się smucą! :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój groszek nie jest smutny bo wydaje mi się że skacze jak szalony. Tak mi się przelewa w brzuchu. ;)

• Max Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teście się popłakali ;-) Mama męża się zupełnie zakręciła i nie wiedziała w co ręce włożyć ;-)

Dziewczyny, mnie też brzuch boli. Ale zwykle jak boli, to sobie ogrzewam ręką i mam wrażenie, że wtedy szybciej ból łagodnieje i przechodzi ;-) Grzeje sobie fasolka, żeby wiedział, że mama czuwa ;-)

ilka85, Pianistka, A.W., Taru, Mila920, lelewela lubią tę wiadomość

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ