Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    A tak na waszą logikę, powinnam się martwić że znów tak brudzę na brązowo?
    Gdybym to zobaczyła u siebie po raz pierwszy to pewnie bym trochę spanikowała. Ale ty byłaś na wizytach, widziałaś serduszko, i lekarz mówił, że to plamienie to twój "urok" więc chyba bym się nie martwiła :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Byłam dziś na pierwszym USG.Według OM 8 tyg według badania 6t4d:( jest malutki,serduszko podryguje.Co myślicie?Bardzo się boje!

olenka173065
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Renieczka ja bylam na pierwszej wizycie w 5t3d i po dlugim szukaniu bylo cos malego 3mm o strukturze pecherzyka ale nie byl gin pewny, teraz bylam w poniedziałek w 6t2d i pecherzyk byl wiekszy ale nie bylo zarodka i kazal przyjsc za tydzien, pobierali mi tez 14dpo krew na bete i potem przy pierwszej wizycie i przyrost byl dobry a po poniedzialkowej dzwonili ze troche za malo podrosla od zeszlego wtorku ale mam brac nadal leki i w poniedzialek zrobic usg i okaze sie czy jest zarodek czy niestety dalej nic...

No to jedziemy na tym samym wózku, w tym samym tc był widoczny tylko pęcherzyk ciążowy. A tydzień wcześniej byłam na wizycie i lekarz znalazł pęcherzyk c 8mm. Boże, jaka była moja radość i lekarza też. Tm bardziej że staraliśmy się o dziecko 5 lat. A ta ciąża jest wynikiem IVF. Bhcg robiłam standardowo po ivf. Pierwsza 9dpt wynik 132, druga po 4 dobach wynik 656. Przyrost prawidłowy więc wiecej nie robiłam, żeby się nie stresować niepotrzebnie.
    no nic miejmy nadzieję że nasze dzieciaczki po prostu zafundowały nam takiego psikusa, a teraz już grzecznie się pokażą.
    Idę do pracy, muszę jakoś wytrzymać te 8 godzin, choć czuję się fatalnie. Ciągłe mdłości, jak nic nie zjem to mi słabo, jak zjem to mi nie dobrze ;/
    Miłego dnia dziewczyny i dzięki za kciuki!

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olenka173065 wrote:
    Hej.Byłam dziś na pierwszym USG.Według OM 8 tyg według badania 6t4d:( jest malutki,serduszko podryguje.Co myślicie?Bardzo się boje!
    To, że jest malutki to nic złego. Widocznie miałaś późno owulację. Ważne jest teraz, żeby rósł w swoim tempie. I najważniejsze jest to co ci ginekolog na to powiedział.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde aż mi same łyz lecą:(
    powiedział że żyje i go więcej nie obchodzi.Czasami tak jest jak mówiecie że zaszłam póżniej niż myślałam.

olenka173065
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olenka173065 wrote:
    Kurde aż mi same łyz lecą:(
    powiedział że żyje i go więcej nie obchodzi.Czasami tak jest jak mówiecie że zaszłam póżniej niż myślałam.
    Jak ginekolog mógł powiedzieć, że go to nie obchodzi?! Chodzisz prywatnie czy na NFZ?

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na NFZ ale to podobno bardzo dobry lekarz.Kazał się nie martwić,ale to jest kurde silniejsze odemnie.

olenka173065
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olenka173065 wrote:
    Byłam na NFZ ale to podobno bardzo dobry lekarz.Kazał się nie martwić,ale to jest kurde silniejsze odemnie.
    Z tym, żeby się nie martwić miał rację. Według USG jesteś w 6t4d i serduszko bije, więc jest dobrze :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Tysiaa!Kiedy w takim razie powinno być kolejne USG?Myślisz że powinnam zrobić kontrolną bete?

olenka173065
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olenka173065 wrote:
    Dziękuje Tysiaa!Kiedy w takim razie powinno być kolejne USG?Myślisz że powinnam zrobić kontrolną bete?
    Ja bety nigdy w życiu nie robiłam, żeby się nie stresować. Ale jeśli ma ci to pomóc to pewnie, że zrób :) Mi gin kazał przyjść dopiero w sierpniu i będę miała wtedy usg genetyczne czyli jeszcze miesiąc. Ale pewnie nie wytrzymam i pójdę na kontrolę gdzieś wcześniej. Jeśli będziesz chciała skontrolować groszka to możesz iść na usg za 2/3 tygodnie, już na pewno wtedy urośnie :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    No to jedziemy na tym samym wózku, w tym samym tc był widoczny tylko pęcherzyk ciążowy. A tydzień wcześniej byłam na wizycie i lekarz znalazł pęcherzyk c 8mm. Boże, jaka była moja radość i lekarza też. Tm bardziej że staraliśmy się o dziecko 5 lat. A ta ciąża jest wynikiem IVF. Bhcg robiłam standardowo po ivf. Pierwsza 9dpt wynik 132, druga po 4 dobach wynik 656. Przyrost prawidłowy więc wiecej nie robiłam, żeby się nie stresować niepotrzebnie.
    no nic miejmy nadzieję że nasze dzieciaczki po prostu zafundowały nam takiego psikusa, a teraz już grzecznie się pokażą.
    Idę do pracy, muszę jakoś wytrzymać te 8 godzin, choć czuję się fatalnie. Ciągłe mdłości, jak nic nie zjem to mi słabo, jak zjem to mi nie dobrze ;/
    Miłego dnia dziewczyny i dzięki za kciuki!
    No ja jestem po stymulacji pol rocznej zastrzykami i standardowo mialam zawsze 14dpo robiona bete... to byl nasz ostatni cykl przed iui i myslalam ze beta to tylko formalnosc jak zawsze a tu niespodzianka... kolejna bete lekarz zlecil przy pierwszym usg ze wzgledu na to ze prawie nic nie bylo widac ale przyrosla prawidlowo no i teraz byl nieco wiekszy ale dalej bez zarodka i znow beta jyz niestety nie tak dobra :/ Trzymam kciuki za to zeby te nasze uparte maluchy sie pokazaly! A w którym dc teraz idziesz?

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka, Roxa trzymam mocno kciuki za Wasze groszki żeby się wreszcie pokazały.

Olenka, tak jak Tysia pisze widocznie miałaś późno owulację i wiek ciąży wg usg i OM będzie się ciągle zmieniał. Najważniejsze ze jest serduszko. Ja bym po takim czasie bety nie robiła bo później beta wolniej przyrasta co jest normalne,ale wynik moze niepotrzebnie Cie zestresować
    ale zrób jak uważasz

roxa lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka i roxa zobaczycie bedzie wszystko dobrze i zobaczycie wasze bobasy :):) ja w to wierze !!!!!

Olenka najwazniejsze ze jest dzidzius i serduszko :) czyli wszystko ok, a ze ciaza mlodsza to doszlo pozniej do zaplodnienia i juz. nie ma co sie stresowac... jak cos myknij prywatnie za tydzien czy rosnie i juz :)

a mnie dzisiaj co chwile tak mdli strasznie, ze nie wiem czy biec do ubikacji czy nie... to jest straszne.. :/ juz bym wolala isc zrobic co trzeba, a nie takie mulenie dziwne :/:/

roxa, renieczka lubią tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti ja dzisiaj poznałam pierwszy raz co to znaczy mulenie. Masakra. Ale mam na to lek! :D mi pomogło pare łyków coli. I jak ręką odjął. A nie powiem bo szarpało mnie dzisiaj rano w kiblu aż mi łzy poleciały, ale cola mnie uleczyła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 13:19

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja, cola na mdłości jest wspaniała! :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba zakupie sobie cole tak jak piszecie... bo to straszne jest uczucie.. bleeeeeee

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie to coli unikam, zawsze piłam od święta ale dzisiaj w pracy byla moim jedynym ratunkiem.warto miec jednak po ręką w krytycznej sytuacji

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio podziwiam, te kobiety, które dają radę pracować. Ja sie codziennie budzę jeszcze bardziej zmęczona niż się kładłam :P I prześladują mnie sny erotyczne :D

tomania2806 lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe o wyy zboczyluchy jedne :D mnie jeszcze nie nawiedzaja wiec juz nie zganiajcie na ciążę:D hehehehehe

Hmmm ja juz sie ciesze ze w domku jestem bo bym oszalala jak bym miala latac i ogarniac wszystko na 100% obrotach a srednio sie czuje..

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)

Wczoraj mdłości mnie rozłożyły na łopatki, po powrocie z pracy leżałam i starałam się utrzymać w sobie to co zjadłam. Dziś rano była znów masakra ale teraz jest jakby lepiej, jem/przekąszam coś średnio do 1-1,5h i chyb a to pomaga. Zmęczona się tylko czuję potwornie. Na szczęście jutro urlop no i wyczekana wizyta u ginekologa :)

Gratuluję wszystkim które dziś są już po wizycie i trzymam kciuki za wszystkie kolejne wizyty :)

Wracam próbować nie zasnąć w pracy ;)

qb3ckqi1kauxi3zl.png
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ