Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Gdybym to zobaczyła u siebie po raz pierwszy to pewnie bym trochę spanikowała. Ale ty byłaś na wizytach, widziałaś serduszko, i lekarz mówił, że to plamienie to twój "urok" więc chyba bym się nie martwiłaPianistka wrote:A tak na waszą logikę, powinnam się martwić że znów tak brudzę na brązowo?
-
nick nieaktualnyroxa wrote:Renieczka ja bylam na pierwszej wizycie w 5t3d i po dlugim szukaniu bylo cos malego 3mm o strukturze pecherzyka ale nie byl gin pewny, teraz bylam w poniedziałek w 6t2d i pecherzyk byl wiekszy ale nie bylo zarodka i kazal przyjsc za tydzien, pobierali mi tez 14dpo krew na bete i potem przy pierwszej wizycie i przyrost byl dobry a po poniedzialkowej dzwonili ze troche za malo podrosla od zeszlego wtorku ale mam brac nadal leki i w poniedzialek zrobic usg i okaze sie czy jest zarodek czy niestety dalej nic...
No to jedziemy na tym samym wózku, w tym samym tc był widoczny tylko pęcherzyk ciążowy. A tydzień wcześniej byłam na wizycie i lekarz znalazł pęcherzyk c 8mm. Boże, jaka była moja radość i lekarza też. Tm bardziej że staraliśmy się o dziecko 5 lat. A ta ciąża jest wynikiem IVF. Bhcg robiłam standardowo po ivf. Pierwsza 9dpt wynik 132, druga po 4 dobach wynik 656. Przyrost prawidłowy więc wiecej nie robiłam, żeby się nie stresować niepotrzebnie.
no nic miejmy nadzieję że nasze dzieciaczki po prostu zafundowały nam takiego psikusa, a teraz już grzecznie się pokażą.
Idę do pracy, muszę jakoś wytrzymać te 8 godzin, choć czuję się fatalnie. Ciągłe mdłości, jak nic nie zjem to mi słabo, jak zjem to mi nie dobrze ;/
Miłego dnia dziewczyny i dzięki za kciuki! -
To, że jest malutki to nic złego. Widocznie miałaś późno owulację. Ważne jest teraz, żeby rósł w swoim tempie. I najważniejsze jest to co ci ginekolog na to powiedział.olenka173065 wrote:Hej.Byłam dziś na pierwszym USG.Według OM 8 tyg według badania 6t4d:( jest malutki,serduszko podryguje.Co myślicie?Bardzo się boje!
-
Jak ginekolog mógł powiedzieć, że go to nie obchodzi?! Chodzisz prywatnie czy na NFZ?olenka173065 wrote:Kurde aż mi same łyz lecą

powiedział że żyje i go więcej nie obchodzi.Czasami tak jest jak mówiecie że zaszłam póżniej niż myślałam. -
Ja bety nigdy w życiu nie robiłam, żeby się nie stresować. Ale jeśli ma ci to pomóc to pewnie, że zróbolenka173065 wrote:Dziękuje Tysiaa!Kiedy w takim razie powinno być kolejne USG?Myślisz że powinnam zrobić kontrolną bete?
Mi gin kazał przyjść dopiero w sierpniu i będę miała wtedy usg genetyczne czyli jeszcze miesiąc. Ale pewnie nie wytrzymam i pójdę na kontrolę gdzieś wcześniej. Jeśli będziesz chciała skontrolować groszka to możesz iść na usg za 2/3 tygodnie, już na pewno wtedy urośnie
-
nick nieaktualnyNo ja jestem po stymulacji pol rocznej zastrzykami i standardowo mialam zawsze 14dpo robiona bete... to byl nasz ostatni cykl przed iui i myslalam ze beta to tylko formalnosc jak zawsze a tu niespodzianka... kolejna bete lekarz zlecil przy pierwszym usg ze wzgledu na to ze prawie nic nie bylo widac ale przyrosla prawidlowo no i teraz byl nieco wiekszy ale dalej bez zarodka i znow beta jyz niestety nie tak dobrarenieczka wrote:No to jedziemy na tym samym wózku, w tym samym tc był widoczny tylko pęcherzyk ciążowy. A tydzień wcześniej byłam na wizycie i lekarz znalazł pęcherzyk c 8mm. Boże, jaka była moja radość i lekarza też. Tm bardziej że staraliśmy się o dziecko 5 lat. A ta ciąża jest wynikiem IVF. Bhcg robiłam standardowo po ivf. Pierwsza 9dpt wynik 132, druga po 4 dobach wynik 656. Przyrost prawidłowy więc wiecej nie robiłam, żeby się nie stresować niepotrzebnie.
no nic miejmy nadzieję że nasze dzieciaczki po prostu zafundowały nam takiego psikusa, a teraz już grzecznie się pokażą.
Idę do pracy, muszę jakoś wytrzymać te 8 godzin, choć czuję się fatalnie. Ciągłe mdłości, jak nic nie zjem to mi słabo, jak zjem to mi nie dobrze ;/
Miłego dnia dziewczyny i dzięki za kciuki!
Trzymam kciuki za to zeby te nasze uparte maluchy sie pokazaly! A w którym dc teraz idziesz?
-
Renieczka, Roxa trzymam mocno kciuki za Wasze groszki żeby się wreszcie pokazały.
Olenka, tak jak Tysia pisze widocznie miałaś późno owulację i wiek ciąży wg usg i OM będzie się ciągle zmieniał. Najważniejsze ze jest serduszko. Ja bym po takim czasie bety nie robiła bo później beta wolniej przyrasta co jest normalne,ale wynik moze niepotrzebnie Cie zestresować
ale zrób jak uważasz
roxa lubi tę wiadomość
-
renieczka i roxa zobaczycie bedzie wszystko dobrze i zobaczycie wasze bobasy

ja w to wierze !!!!!
Olenka najwazniejsze ze jest dzidzius i serduszko
czyli wszystko ok, a ze ciaza mlodsza to doszlo pozniej do zaplodnienia i juz. nie ma co sie stresowac... jak cos myknij prywatnie za tydzien czy rosnie i juz 
a mnie dzisiaj co chwile tak mdli strasznie, ze nie wiem czy biec do ubikacji czy nie... to jest straszne..
juz bym wolala isc zrobic co trzeba, a nie takie mulenie dziwne 
roxa, renieczka lubią tę wiadomość
-
Doti ja dzisiaj poznałam pierwszy raz co to znaczy mulenie. Masakra. Ale mam na to lek!
mi pomogło pare łyków coli. I jak ręką odjął. A nie powiem bo szarpało mnie dzisiaj rano w kiblu aż mi łzy poleciały, ale cola mnie uleczyła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 13:19
-
Cześć wszystkim

Wczoraj mdłości mnie rozłożyły na łopatki, po powrocie z pracy leżałam i starałam się utrzymać w sobie to co zjadłam. Dziś rano była znów masakra ale teraz jest jakby lepiej, jem/przekąszam coś średnio do 1-1,5h i chyb a to pomaga. Zmęczona się tylko czuję potwornie. Na szczęście jutro urlop no i wyczekana wizyta u ginekologa
Gratuluję wszystkim które dziś są już po wizycie i trzymam kciuki za wszystkie kolejne wizyty
Wracam próbować nie zasnąć w pracy

I prześladują mnie sny erotyczne