Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka nie pytalam, a to dlatego ze dostalam ksiazeczke od swojej poloznej, w ktorej jasno pisze, ze kazde wstrzasy sa niewskaznane, tak jak i gwaltowane ruchy(skakanie, jakies sporty ekstremalne) a jazda motorem szkodzi tez dlatego, ze napinasz miesnie by utrzymac rownowage, a to szkodzi, dlatego ja calkowicie zrezygnowalam z motoru, nawet rower jest niewskazany :-(

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po fajnym, efektywnym poranku wylądowałam w łóżku z bólem brzucha ... Boli niefajnie :-(
    Ostatnio miałam taki ból w minioną sobotę, ale wówczas było fajnie czysto. Dziś tyci tyci brudzę ... chociaż mnie tyci tyci też martwi bo kto wie ile jest w środku, ale nie chce wyjść.

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też znowu brudzę ale mało i na jasnobrązowo... :/

lelewela lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Hej dziewczyny.
    Gratuluję wszystkich udanych wizyt i badań no i kciuki za kolejne.

Jutro też ja mam dwie wizyty, jedna rano u gina NFZ a wieczorem w klinice. Okaże się czy moje maleństwo je ujawniło, czy niestety będę musiała się z wami pożegnać. Cały ten tydzień tak mi się ciągnął. Chciałam juz wiedzieć. A jaj jutro już wizyta to się boję... boje się ze usłyszę złe rzeczy i to będzie już kniec.
    Tak więc proszę i was o dobrą myśl, kciuki czy modlitwę.
    trzymam olbrzymie kciuki za was!!! Mnie dokładnie taka sama wizyta jak ciebie jutro czeka w poniedzialek... u nas to tez bedzie nasze byc albo nie byc i strasznie sie martwie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ja też znowu brudzę ale mało i na jasnobrązowo... :/

wylatuje Ci to na wkładkę, czy widzisz tylko przy podcieraniu ??

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko przy podcieraniu i przy wkładaniu luteiny...
    I brzuch mnie lekko pobolewa/ kłuje...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka ty wyłącz czarnowidztwo, będzie dobrze.

Mnie dziś powitały mdłości ale zjadłam i szybko ustapiły w przeciwieństwie do wczorajszego dnia.

Idę niedługo po zakupy i będę robić chłodnik litewski :) już się nie mogę go doczekać :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i któraś z was napisała, ze Pianistka ma za 2 tyg. koniec pierwszego trymestru...chyba nie do końca, bo jeszcze 10, 11, 12 i 13 tydzień to I trymestr więc do końca lipca. Czy to ja cos pokręciła, bo już sama zgłupiałam. Kurczę mi to strasznie wolno ten czas mija :( mógłby szybciej

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Tylko przy podcieraniu i przy wkładaniu luteiny...
    I brzuch mnie lekko pobolewa/ kłuje...

Przepraszam, że polubiłam - nie chciałam... kliknęłam w to zamiast w cytuj.
    To identycznie jak u mnie - w zasadzie tylko przy podcieraniu. Jedynie wczoraj wyleciało mi brzydko na wkładkę i dlatego pojechałam do szpitala. Podejrzewam, ze jakaś ilość tego jest wewnątrz (nie jest to zbyt płynne) i wylatuje tylko przy napięciu i podtarciu... Skąd nie wiem - chciałabym znać diagnozę np. że z nadżerki.
    Mnie dziś konkretnie pobolewa :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela wrote:
    A i któraś z was napisała, ze Pianistka ma za 2 tyg. koniec pierwszego trymestru...chyba nie do końca, bo jeszcze 10, 11, 12 i 13 tydzień to I trymestr więc do końca lipca. Czy to ja cos pokręciła, bo już sama zgłupiałam. Kurczę mi to strasznie wolno ten czas mija :( mógłby szybciej

ja się pomyliłam - rzeczywiście - tak bardzo chciałabym przeskoczyć tę granicę a potem tydzień, w którym rozpoczyna się przeżywalność noworodków i z każdym tygodniem czuć się lepiej i pewniej i mieć w końcu frajdę ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa ja za ciebie również trzymam kciuki. A który jesteś tc? Tez wam się maluch nie pokazał? U nas tydzień temu w 6t2d na usg był tylko pęcherzyk ciążowy. Lekarz nie znalazł ani zarodka ani pęcherzyka żółtkowego :( Powiedział ze to wygląda niepokojąco i może to być puste jajo plodowe. Mam nadzieję że jednak maluch jest i rośnie i jutro go zobaczę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 12:11

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf, ja się za bardzo nie stresuję tym plamieniem bo mam takie plamienia od 5 tygodni czyli od początku :)
    Lekarz nie znalazł nic niepokojącego, żadnych nadżerek, szyjka poprawna, zero krwi w macicy...
    Brzuch pobolewa mnie od około tygodnia... ale to pewnie dlatego że rośnie wszystko...

Lelewela, ja bym już chciała dobić do 12 tygodnia... a to jeszcze 2 tygodnie :( Ale około 13-18 lipca idę do położnej na USG i jeśli wszystko będzie ok to trochę odetchnę...

Zamierzam iść w przyszłym tygodniu do lekarza rodzinnego założyć kartę ciąży i zrobić wszystkie wyniki z krwi...

Znowu mam złe przeczucia ale to pewnie hormony...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg kalendarza belly I trymestr trwa do końca 13 tygodnia, czyli II zaczyna się u mnie 30 lipca. Ale według innych stron pierwszy trymestr trwa do końca 12 tygodnia... sama nie wiem..

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka ja bylam na pierwszej wizycie w 5t3d i po dlugim szukaniu bylo cos malego 3mm o strukturze pecherzyka ale nie byl gin pewny, teraz bylam w poniedziałek w 6t2d i pecherzyk byl wiekszy ale nie bylo zarodka i kazal przyjsc za tydzien, pobierali mi tez 14dpo krew na bete i potem przy pierwszej wizycie i przyrost byl dobry a po poniedzialkowej dzwonili ze troche za malo podrosla od zeszlego wtorku ale mam brac nadal leki i w poniedzialek zrobic usg i okaze sie czy jest zarodek czy niestety dalej nic...

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja zaraz znikam do pracy, wrócę ok 20...
    Jutro niestety mam strasznie długi dzień pracy i z samego rana będę w sklepie tylko z szefem i zamierzam mu powiedzieć o ciąży... O ile w hotelu mnie oszczędzają to w sklepie szef każe mi dźwigać itd dlatego jutro muszę mu powiedzieć... trochę się boję :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    ja się pomyliłam - rzeczywiście - tak bardzo chciałabym przeskoczyć tę granicę a potem tydzień, w którym rozpoczyna się przeżywalność noworodków i z każdym tygodniem czuć się lepiej i pewniej i mieć w końcu frajdę ...

dokładnie ja też

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dzionka, powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

Max i jak tam? :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    No a ja zaraz znikam do pracy, wrócę ok 20...
    Jutro niestety mam strasznie długi dzień pracy i z samego rana będę w sklepie tylko z szefem i zamierzam mu powiedzieć o ciąży... O ile w hotelu mnie oszczędzają to w sklepie szef każe mi dźwigać itd dlatego jutro muszę mu powiedzieć... trochę się boję :/

nie masz lekko :( trzymaj się

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na waszą logikę, powinnam się martwić że znów tak brudzę na brązowo?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Suwaczek pokazuje tyg skończone, czyli jutro bede miała skończone 9tygodni i 1 dzień... ale mówi się że to 10 tc :)

U mnie doktory liczą skończone tygodnie - a więc ja jestem w 9tc ;) dziewczyny a brzuch mam już widoczny jak na 4 miesiąc...mam nadzieję, że to jelita, bo jak tak będę rosła to będę największa na forum!

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ