SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka nie pytalam, a to dlatego ze dostalam ksiazeczke od swojej poloznej, w ktorej jasno pisze, ze kazde wstrzasy sa niewskaznane, tak jak i gwaltowane ruchy(skakanie, jakies sporty ekstremalne) a jazda motorem szkodzi tez dlatego, ze napinasz miesnie by utrzymac rownowage, a to szkodzi, dlatego ja calkowicie zrezygnowalam z motoru, nawet rower jest niewskazany :-(

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po fajnym, efektywnym poranku wylądowałam w łóżku z bólem brzucha ... Boli niefajnie :-(
    Ostatnio miałam taki ból w minioną sobotę, ale wówczas było fajnie czysto. Dziś tyci tyci brudzę ... chociaż mnie tyci tyci też martwi bo kto wie ile jest w środku, ale nie chce wyjść.

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też znowu brudzę ale mało i na jasnobrązowo... :/

lelewela lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Hej dziewczyny.
    Gratuluję wszystkich udanych wizyt i badań no i kciuki za kolejne.

Jutro też ja mam dwie wizyty, jedna rano u gina NFZ a wieczorem w klinice. Okaże się czy moje maleństwo je ujawniło, czy niestety będę musiała się z wami pożegnać. Cały ten tydzień tak mi się ciągnął. Chciałam juz wiedzieć. A jaj jutro już wizyta to się boję... boje się ze usłyszę złe rzeczy i to będzie już kniec.
    Tak więc proszę i was o dobrą myśl, kciuki czy modlitwę.
    trzymam olbrzymie kciuki za was!!! Mnie dokładnie taka sama wizyta jak ciebie jutro czeka w poniedzialek... u nas to tez bedzie nasze byc albo nie byc i strasznie sie martwie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ja też znowu brudzę ale mało i na jasnobrązowo... :/

wylatuje Ci to na wkładkę, czy widzisz tylko przy podcieraniu ??

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko przy podcieraniu i przy wkładaniu luteiny...
    I brzuch mnie lekko pobolewa/ kłuje...

justikf lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka ty wyłącz czarnowidztwo, będzie dobrze.

Mnie dziś powitały mdłości ale zjadłam i szybko ustapiły w przeciwieństwie do wczorajszego dnia.

Idę niedługo po zakupy i będę robić chłodnik litewski :) już się nie mogę go doczekać :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i któraś z was napisała, ze Pianistka ma za 2 tyg. koniec pierwszego trymestru...chyba nie do końca, bo jeszcze 10, 11, 12 i 13 tydzień to I trymestr więc do końca lipca. Czy to ja cos pokręciła, bo już sama zgłupiałam. Kurczę mi to strasznie wolno ten czas mija :( mógłby szybciej

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Tylko przy podcieraniu i przy wkładaniu luteiny...
    I brzuch mnie lekko pobolewa/ kłuje...

Przepraszam, że polubiłam - nie chciałam... kliknęłam w to zamiast w cytuj.
    To identycznie jak u mnie - w zasadzie tylko przy podcieraniu. Jedynie wczoraj wyleciało mi brzydko na wkładkę i dlatego pojechałam do szpitala. Podejrzewam, ze jakaś ilość tego jest wewnątrz (nie jest to zbyt płynne) i wylatuje tylko przy napięciu i podtarciu... Skąd nie wiem - chciałabym znać diagnozę np. że z nadżerki.
    Mnie dziś konkretnie pobolewa :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela wrote:
    A i któraś z was napisała, ze Pianistka ma za 2 tyg. koniec pierwszego trymestru...chyba nie do końca, bo jeszcze 10, 11, 12 i 13 tydzień to I trymestr więc do końca lipca. Czy to ja cos pokręciła, bo już sama zgłupiałam. Kurczę mi to strasznie wolno ten czas mija :( mógłby szybciej

ja się pomyliłam - rzeczywiście - tak bardzo chciałabym przeskoczyć tę granicę a potem tydzień, w którym rozpoczyna się przeżywalność noworodków i z każdym tygodniem czuć się lepiej i pewniej i mieć w końcu frajdę ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa ja za ciebie również trzymam kciuki. A który jesteś tc? Tez wam się maluch nie pokazał? U nas tydzień temu w 6t2d na usg był tylko pęcherzyk ciążowy. Lekarz nie znalazł ani zarodka ani pęcherzyka żółtkowego :( Powiedział ze to wygląda niepokojąco i może to być puste jajo plodowe. Mam nadzieję że jednak maluch jest i rośnie i jutro go zobaczę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 12:11

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf, ja się za bardzo nie stresuję tym plamieniem bo mam takie plamienia od 5 tygodni czyli od początku :)
    Lekarz nie znalazł nic niepokojącego, żadnych nadżerek, szyjka poprawna, zero krwi w macicy...
    Brzuch pobolewa mnie od około tygodnia... ale to pewnie dlatego że rośnie wszystko...

Lelewela, ja bym już chciała dobić do 12 tygodnia... a to jeszcze 2 tygodnie :( Ale około 13-18 lipca idę do położnej na USG i jeśli wszystko będzie ok to trochę odetchnę...

Zamierzam iść w przyszłym tygodniu do lekarza rodzinnego założyć kartę ciąży i zrobić wszystkie wyniki z krwi...

Znowu mam złe przeczucia ale to pewnie hormony...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg kalendarza belly I trymestr trwa do końca 13 tygodnia, czyli II zaczyna się u mnie 30 lipca. Ale według innych stron pierwszy trymestr trwa do końca 12 tygodnia... sama nie wiem..

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka ja bylam na pierwszej wizycie w 5t3d i po dlugim szukaniu bylo cos malego 3mm o strukturze pecherzyka ale nie byl gin pewny, teraz bylam w poniedziałek w 6t2d i pecherzyk byl wiekszy ale nie bylo zarodka i kazal przyjsc za tydzien, pobierali mi tez 14dpo krew na bete i potem przy pierwszej wizycie i przyrost byl dobry a po poniedzialkowej dzwonili ze troche za malo podrosla od zeszlego wtorku ale mam brac nadal leki i w poniedzialek zrobic usg i okaze sie czy jest zarodek czy niestety dalej nic...

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja zaraz znikam do pracy, wrócę ok 20...
    Jutro niestety mam strasznie długi dzień pracy i z samego rana będę w sklepie tylko z szefem i zamierzam mu powiedzieć o ciąży... O ile w hotelu mnie oszczędzają to w sklepie szef każe mi dźwigać itd dlatego jutro muszę mu powiedzieć... trochę się boję :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    ja się pomyliłam - rzeczywiście - tak bardzo chciałabym przeskoczyć tę granicę a potem tydzień, w którym rozpoczyna się przeżywalność noworodków i z każdym tygodniem czuć się lepiej i pewniej i mieć w końcu frajdę ...

dokładnie ja też

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dzionka, powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

Max i jak tam? :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    No a ja zaraz znikam do pracy, wrócę ok 20...
    Jutro niestety mam strasznie długi dzień pracy i z samego rana będę w sklepie tylko z szefem i zamierzam mu powiedzieć o ciąży... O ile w hotelu mnie oszczędzają to w sklepie szef każe mi dźwigać itd dlatego jutro muszę mu powiedzieć... trochę się boję :/

nie masz lekko :( trzymaj się

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na waszą logikę, powinnam się martwić że znów tak brudzę na brązowo?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Suwaczek pokazuje tyg skończone, czyli jutro bede miała skończone 9tygodni i 1 dzień... ale mówi się że to 10 tc :)

U mnie doktory liczą skończone tygodnie - a więc ja jestem w 9tc ;) dziewczyny a brzuch mam już widoczny jak na 4 miesiąc...mam nadzieję, że to jelita, bo jak tak będę rosła to będę największa na forum!

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ