SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Max Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz lece na wizytę. Mam nadzieję, że nie puszcze pawia w gabinecie :-/

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Czeka mnie pracowity dzień, a jakoś nic nie układa się po mojej myśli :-S

Wieczorem usg :-) zaciskam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Miłego dnia

Ps.poproszę o dostęp do fb

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) w 10 tc już :D

Ja dzisiaj wracam już do pracy, mam popołudniową zmianę od 13 do 20 :( :( I jutro, i w sobotę... muszę w końcu pogadać z szefem w drugiej pracy...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Witam się i ja :) w 10 tc już :D

Ja dzisiaj wracam już do pracy, mam popołudniową zmianę od 13 do 20 :( :( I jutro, i w sobotę... muszę w końcu pogadać z szefem w drugiej pracy...

Wow - jeszcze 2 tyg i masz za sobą pierwszy trymestr...Też bym chciała obudzić się za 5 tygodni :-) A najlepiej za 7 miesięcy.
    A skąd ta różnica z suwaczkiem?

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczek pokazuje tyg skończone, czyli jutro bede miała skończone 9tygodni i 1 dzień... ale mówi się że to 10 tc :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Miłego dnia wszystkim i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty! :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pragnę pochwalić się, że mój maluszek ma 12mm, pięknie mu bije serduszko i troszkę podrósł, bo już nie jest według USG mniejszy o tydzień tylko już o 4 dni. Dzisiaj jest 7t4d. :) Mój lekarz zadziwił mnie, bo był tak zadowolony, że jestem młoda i nie czekałam na ciążę nie wiadomo ile (a i tak mam 24 lata, więc to wcale nie tak szybko ;)) i nawet stwierdził, że będzie brał mniej za wizyty z tego wszystkiego. :D Powiedział do tego, że fajnego dzieciaczka będziemy mieli. :)

Mila920, miszkaaa, zosiaaa, tysiaa93, ilka85 lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Gratuluję wszystkich udanych wizyt i badań no i kciuki za kolejne.

Jutro też ja mam dwie wizyty, jedna rano u gina NFZ a wieczorem w klinice. Okaże się czy moje maleństwo je ujawniło, czy niestety będę musiała się z wami pożegnać. Cały ten tydzień tak mi się ciągnął. Chciałam juz wiedzieć. A jaj jutro już wizyta to się boję... boje się ze usłyszę złe rzeczy i to będzie już kniec.
    Tak więc proszę i was o dobrą myśl, kciuki czy modlitwę.

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka - trzymamy kciuki, na pewno będzie dobrze!

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Suwaczek pokazuje tyg skończone, czyli jutro bede miała skończone 9tygodni i 1 dzień... ale mówi się że to 10 tc :)

No ta jak również nie myślę, że dziś 6 t 2 d ale 7 tydzień :-)

Renieczka - myślę o Tobie ciepło - bądź dzielna !!!

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka zobaczysz bobas sie pojawi :) po prostu on spokojnie w swoim tempie rosl sobie :)
    Jutro juz zobaczysz zarodek i serducho :) wierze w to i trzymam mocno mocno kciuki zebys jutro to wszystko zobaczyła :):)

Ja tez dziewcznyny mam kolejna wizyte na 22.07 ale mi sie bedzie dluuuzylo do tego ... jejkus to jeszcze 19 dni, chciałabym raz w tygodniu podgladac czy wszystko ok, ale 300 zl za wizyte to chyba bym zbankrutowala :D hehehe

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka, trzymam kciuki! :)
    A my idziemy na wizytę już za 2 tygodnie :) to będzie końcówka 1 trymestru :)
    Mam nadzieję, że wszystko będzie ok...

justikf lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous nie mart sie moje malenstwo tez wedlug usg jest mlodsze kilka dni, ale za to jak porownuje dlugosc crl np na kafelaria to jest ksiazkowo :-) oprocz tego mam bardzo duza rozbierznosc miedzy terminem z usg a z om, ale to z powodu pozniej owulacji :-). A kiedy bylas ostatnio na wizycie i ile Twoj maluszek podrosl? Bo u mnie wyszlo, ze troszke mniej niz 1mm dziennie, ale lekarz powiedzial, ze wszystko jest idealnie, wiec sie nie stresuje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 10:14

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, pytałaś w końcu lekarza o jazdę na moto?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Na początek gratuluje udanych wizyt :)). Cudownie czytać, ze wszystkie obawy okazały sie .. Tylko obawami :). Pisze z pytaniem, jak z wasza morfologia, moje badania wskazały na obniżenie hemoglobiny, hematokrytu poniżej normy, co jasno wskazuje na możliwość anemii. Ja niestety do wizyty u gin muszę czekać do poniedziałku, a juz chciałabym przeciwdziałać, bierzecie żelazo?, jakieś inne ekstra suplementy czy tylko działacie dieta? Zawsze byłam niejadkiem, i wiele rzeczy nie lubiłam, wiec hemoglobina zawsze była nisko, ale teraz chce tego uniknąć, ale tez nie przesadzić w druga stronę. Wiadomo gorsza jest hiperwitaminoza. Pozdrawiam Was :)

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka będę trzymać kciuki :) Maleństwo musi się pokazać :)

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru mi lekarz zalecił omegamed optima forte. Tam jest i kwas foliowy, DHA, żelazo, wit D :)
    Ale najlepiej zapytaj lekarza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 10:54

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss te omegamed mają DHA z alg :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru, ja za około godzinę będę miała wyniki morfologii, glukozy,tsh, moczu, progesteronu i bedzie wiadomo. Trochę się stresuje czy wszystko jest ok..powinno.. też wizytę mam w poniedziałek. Ja pije sok z zakwaszonego buraka i młodego jęczmienia odkąd dowiedziałam się o ciąży. Mam nadzieje, że to tylko pomoże. Trzymajcie kciuki żeby było ok

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, tez chyba zrobię sobie badania poziomu kluczowych pierwiastków, przynajmniej będę wiedzieć co suplementowac. Co do gin to mam mieszane uczucia, byłam raz w 32 dniu OM a następna wizyta dopiero 53 OM bo urlop gin. Gin był z polecenia wiec narazie sie tego trzymam, ale im bliżej do wizyty tym mam watpliwości. Choćby tyle, ze nie zainteresowała sie bakteriami w moczu ( powiedziała normalne i nic na to nie daje do konca 1 trym.), powiedziała, ze mogę WSZYSTKO jeść, co jest nieprawda, bo przeciez sa ograniczenia dla kobiet w ciazy, choćby owoce morza, które uwielbiam. Nie zleciła mi tez żadnych badań na następna wizytę. Tylko dlatego, ze czuje sie ok, nie plamie, nie mam mocnych boli brzucha czekam spokojnie. A z bakterii wyleczyłam sie sama, szperając po internecie, jedząc zwykła żurawinę.

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ