Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Max Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz lece na wizytę. Mam nadzieję, że nie puszcze pawia w gabinecie :-/

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Czeka mnie pracowity dzień, a jakoś nic nie układa się po mojej myśli :-S

Wieczorem usg :-) zaciskam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Miłego dnia

Ps.poproszę o dostęp do fb

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) w 10 tc już :D

Ja dzisiaj wracam już do pracy, mam popołudniową zmianę od 13 do 20 :( :( I jutro, i w sobotę... muszę w końcu pogadać z szefem w drugiej pracy...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Witam się i ja :) w 10 tc już :D

Ja dzisiaj wracam już do pracy, mam popołudniową zmianę od 13 do 20 :( :( I jutro, i w sobotę... muszę w końcu pogadać z szefem w drugiej pracy...

Wow - jeszcze 2 tyg i masz za sobą pierwszy trymestr...Też bym chciała obudzić się za 5 tygodni :-) A najlepiej za 7 miesięcy.
    A skąd ta różnica z suwaczkiem?

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczek pokazuje tyg skończone, czyli jutro bede miała skończone 9tygodni i 1 dzień... ale mówi się że to 10 tc :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Miłego dnia wszystkim i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty! :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pragnę pochwalić się, że mój maluszek ma 12mm, pięknie mu bije serduszko i troszkę podrósł, bo już nie jest według USG mniejszy o tydzień tylko już o 4 dni. Dzisiaj jest 7t4d. :) Mój lekarz zadziwił mnie, bo był tak zadowolony, że jestem młoda i nie czekałam na ciążę nie wiadomo ile (a i tak mam 24 lata, więc to wcale nie tak szybko ;)) i nawet stwierdził, że będzie brał mniej za wizyty z tego wszystkiego. :D Powiedział do tego, że fajnego dzieciaczka będziemy mieli. :)

Mila920, miszkaaa, zosiaaa, tysiaa93, ilka85 lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Gratuluję wszystkich udanych wizyt i badań no i kciuki za kolejne.

Jutro też ja mam dwie wizyty, jedna rano u gina NFZ a wieczorem w klinice. Okaże się czy moje maleństwo je ujawniło, czy niestety będę musiała się z wami pożegnać. Cały ten tydzień tak mi się ciągnął. Chciałam juz wiedzieć. A jaj jutro już wizyta to się boję... boje się ze usłyszę złe rzeczy i to będzie już kniec.
    Tak więc proszę i was o dobrą myśl, kciuki czy modlitwę.

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka - trzymamy kciuki, na pewno będzie dobrze!

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Suwaczek pokazuje tyg skończone, czyli jutro bede miała skończone 9tygodni i 1 dzień... ale mówi się że to 10 tc :)

No ta jak również nie myślę, że dziś 6 t 2 d ale 7 tydzień :-)

Renieczka - myślę o Tobie ciepło - bądź dzielna !!!

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka zobaczysz bobas sie pojawi :) po prostu on spokojnie w swoim tempie rosl sobie :)
    Jutro juz zobaczysz zarodek i serducho :) wierze w to i trzymam mocno mocno kciuki zebys jutro to wszystko zobaczyła :):)

Ja tez dziewcznyny mam kolejna wizyte na 22.07 ale mi sie bedzie dluuuzylo do tego ... jejkus to jeszcze 19 dni, chciałabym raz w tygodniu podgladac czy wszystko ok, ale 300 zl za wizyte to chyba bym zbankrutowala :D hehehe

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka, trzymam kciuki! :)
    A my idziemy na wizytę już za 2 tygodnie :) to będzie końcówka 1 trymestru :)
    Mam nadzieję, że wszystko będzie ok...

justikf lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous nie mart sie moje malenstwo tez wedlug usg jest mlodsze kilka dni, ale za to jak porownuje dlugosc crl np na kafelaria to jest ksiazkowo :-) oprocz tego mam bardzo duza rozbierznosc miedzy terminem z usg a z om, ale to z powodu pozniej owulacji :-). A kiedy bylas ostatnio na wizycie i ile Twoj maluszek podrosl? Bo u mnie wyszlo, ze troszke mniej niz 1mm dziennie, ale lekarz powiedzial, ze wszystko jest idealnie, wiec sie nie stresuje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 10:14

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, pytałaś w końcu lekarza o jazdę na moto?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Na początek gratuluje udanych wizyt :)). Cudownie czytać, ze wszystkie obawy okazały sie .. Tylko obawami :). Pisze z pytaniem, jak z wasza morfologia, moje badania wskazały na obniżenie hemoglobiny, hematokrytu poniżej normy, co jasno wskazuje na możliwość anemii. Ja niestety do wizyty u gin muszę czekać do poniedziałku, a juz chciałabym przeciwdziałać, bierzecie żelazo?, jakieś inne ekstra suplementy czy tylko działacie dieta? Zawsze byłam niejadkiem, i wiele rzeczy nie lubiłam, wiec hemoglobina zawsze była nisko, ale teraz chce tego uniknąć, ale tez nie przesadzić w druga stronę. Wiadomo gorsza jest hiperwitaminoza. Pozdrawiam Was :)

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka będę trzymać kciuki :) Maleństwo musi się pokazać :)

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru mi lekarz zalecił omegamed optima forte. Tam jest i kwas foliowy, DHA, żelazo, wit D :)
    Ale najlepiej zapytaj lekarza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 10:54

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss te omegamed mają DHA z alg :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru, ja za około godzinę będę miała wyniki morfologii, glukozy,tsh, moczu, progesteronu i bedzie wiadomo. Trochę się stresuje czy wszystko jest ok..powinno.. też wizytę mam w poniedziałek. Ja pije sok z zakwaszonego buraka i młodego jęczmienia odkąd dowiedziałam się o ciąży. Mam nadzieje, że to tylko pomoże. Trzymajcie kciuki żeby było ok

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, tez chyba zrobię sobie badania poziomu kluczowych pierwiastków, przynajmniej będę wiedzieć co suplementowac. Co do gin to mam mieszane uczucia, byłam raz w 32 dniu OM a następna wizyta dopiero 53 OM bo urlop gin. Gin był z polecenia wiec narazie sie tego trzymam, ale im bliżej do wizyty tym mam watpliwości. Choćby tyle, ze nie zainteresowała sie bakteriami w moczu ( powiedziała normalne i nic na to nie daje do konca 1 trym.), powiedziała, ze mogę WSZYSTKO jeść, co jest nieprawda, bo przeciez sa ograniczenia dla kobiet w ciazy, choćby owoce morza, które uwielbiam. Nie zleciła mi tez żadnych badań na następna wizytę. Tylko dlatego, ze czuje sie ok, nie plamie, nie mam mocnych boli brzucha czekam spokojnie. A z bakterii wyleczyłam sie sama, szperając po internecie, jedząc zwykła żurawinę.

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ