SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 aaaaaaaaa i teraz chce mi się szczawiowej :)

justikf jak twój brzuch? u dołu cię boli?

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela wrote:
    pati87 aaaaaaaaa i teraz chce mi się szczawiowej :)

justikf jak twój brzuch? u dołu cię boli?

Nawet nie potrafiłam określić gdzie boli. Od brzucha do pleców u mnie nie wiele to i nawet krzyże bolały.

A ja wcześnie zasypiam to i wcześnie wstaję. Liczę dziś na lepszy dzień - jeśli będzie powtórka z bóli brzucha to wracam do nospy. Przy porannej toalecie było troszkę plamienia - bardzo płynnego, wręcz rozwodnionego ale uznałam, że może na wkładce wygląda ono jak brązowe, ale dziś konsystencja jest raczej kawy z mlekiem, beżowa (jak widać uruchomiłam domowe laboratorium). Póki co wyjątkowo się tym nie przejęłam - owszem wolałabym mieć czysto - i z dobrodziejstwem wzięłabym od Was wszystkie mdłości i wymioty.
    Chociaż muszę się przyznać, że dziś chyba właśnie pierwszy raz mnie mdli ... Nie wiem.

Dobrego dnia. Sukcesów na badaniach - samych dobrych wieści dziś.

• Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) jestem już w drodze na lotnisko lecimy do PL mam nadzieję że moje maleństwo dzielnie zniesie lot samolotem :) 3majcie kciuki :):):) udanego weekendu:):):)

lelewela, justikf, szara myszka lubią tę wiadomość

6bf940ceba.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Odliczam już godziny do wizyty, zapisana jestem na 11:00 przy czy tam zawsze jest opóźnienie więc później wejdę. Już się nie mogę doczekać,żeby zobaczyć fasolkę <3

Przyda mi się coś pozytywnego dziś, bo wczoraj moja babcia trafiła do szpitala. Dziś po 9 ma być wiadomo co jej dokładnie dolega i czy będzie miała operację :( W takim wieku kazda operacja to jakies zagrozenie. Wczoraj ciocia która z nią mieszka zadzwoniła czy możemy przyjść i pomóc jej zanim pogotowie zabierze babcię, a jakoże nie widomo czy to cos zakaźne no i ja nie moge dźwigać, więc powiedzieliśmy im o ciąży, choć planowałam, że najpierw dowiedzą się nasi rodzice :( Wiem, że to głupie, że się tym martwię, ale mam nadzieję, że moi rodzice nie dowiedzą się od nich o dziecku, chcieliśmy zeby dowiedzieli się od nas a nie od osób trzecich :/

Powodzenia na wizytach!

A.W. trzymam kciuki, o której wizytujesz?

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Cynamonowa bardzo współczucie, mam nadzieję że z babcią wszystko będzie ok.

Ja mam wizytę o 10:50 ale jakoś idę spokojnie, byłam przecież we wtorek prywatnie i wszystko było dobrze a dzisiaj nawet pewnie USG mi nie zrobi, ale liczę na skierowanie na badania :)

A dziś u mnie przełom : wstałam bez mdłości i nawet głodna byłam a co najlepsze zjadłam pół słodkiej bułki :) kupilam wczoraj te opaski sea band i w nich spalam - nie wiem czy to ich zasługą czy po prostu dziś lepszy dzień :)

Cynamonowa trzymam kciuki za wizytę:) i oczywiście za wszystkie wizytującego dzisiaj :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka w Warszawie 24 teraz więc nie jest dużo chłodniej :) na szczęście w pracy do ok 14 mam chłodno :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaciskam kciuki za wszystkie wizyty!

U nas też dziś cieplutko :) w pracy jestem tylko do 2 a potem lecę upiększać się do fryzjera. Mam nadzieję, że dobrze zniosę zapach farby. wczoraj położna u mnie była i założyłyśmy kartę ciąży no i w końcu wiem, kiedy mam badania genetyczne - usg i testy z krwi 22 lipca.

Miłego dnia :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś się spodziewam 30stopni. A na jutro synoptycy zapowiadają do 37 :/ powiedzieli nawet ze może zostać pobity rekord sprzed kilkunastu lat gdzie temp wyniosła jakoś 42 czy ileś stopni. Ale jutro się pochlodze w morzu;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 08:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh no tak i witam się w 9 tygodniu;D

justikf, ilka85, szara myszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 08:22

• A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia zazdroszcze :) ją w weekend uczelnia i sesja :( drugi weekend z rzędu a następny będzie taki sam :(

Czy kupowałyście już coś dla dziecka? Wczoraj chciałam kupić coś symbolicznego ale nie mogłam... To taka abstrakcja dla mnie, jakbym bez widocznego brzuszna nie mogła nic kupić ;) miałam wrażenie, że wszyscy się patrzą na mnie :p

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
  • Max Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.w. Zawsze możesz udawać, że dla kogoś kupujez ciuszki. Np dla dziecka siostry na urodziny itp. ;-)

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny podczytuje Was bo brać udział z wami w rozmowie to chyba bym musiała 24/h na necie siedzieć :-D mam pytanie czy któraś z was bierze Progesteron w dawce 800 mg. Na dobę????? Chodzi mi o ew. Wasze samopoczucie potem :-D

• zosiaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Tu już wczoraj było gorąco, a dziś będzie prawdziwy upał. Ale na szczęście na plaży tego tak mocno nie czuć, szczególnie, że ja większość czasu pod parasolem :)

Trzymam kciuki za wizyty!

Agnesia no w morzu to można się schłodzić, bo zimne strasznie ;)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim

Muszę przyznać, ze jestem w szoku dziś, bo nie mam mdłości, aż mi dziwnie :) ale tez przez chwilę się przejęłam, ze to może źle. Ale za to kuje mnie brzuch u dołu dosyć intensywnie. Mam nadzieję, ze to macica się rozciąga i o niczym innym to nie świadczy.

Cynamonowa, współczuje sytuacji z babcią i trzymam kciuki.

Dziewczyny powodzenia na wizytach :)

A co prog. to ja biorę luteine ale w dawce 200 mg na dobę.

Jak ja wam zazdroszczę tego morza :)

Acha i 10 tydz. dziś zaczynamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 09:47

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

Ja troszkę mam tu zaległości, ale nie daję rady ogarnąć wszystkiego :/
    Czuję się lepiej, domownicy również, tylko znowu urwanie głowy z innymi sprawami. Postaram się poprawić.

Gratuluję wszystkim udanych wizyt wczorajszych i kciuki trzymam za dzisiejsze! :)

Cynamonowa zdróweczka dla babci! Oby wyszła z tego jak najszybciej. Trzymaj się kochana :)

Miłego dnia dziewczyny. Ja się biorę znowu za tort....ehhh....

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) wpadłam się przywitać i powiedzieć ze trzymam kciuki za wszystkie wizyty :-)

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, z babcią na razie się wyjaśnia, ale prawdopodobnie będzie musiała mieć operację, może jeszcze dziś.

Ją jadę już na swoją wizytę, trzymajcie kicuki :) Dam znać po.

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Ja tez trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj :)

Ja niestety dzisiaj zaczęłam swoja przygodę z mdłościami :/ zaliczyłam pierwszego porannego pawia.

Miłego dnia :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej dziewczyny :) tez witam sie i weekendzik mnie nie ma :) leniuchuje z znajomymi...
    Dziewczyny dajcie znać jak po wizytach, trzymam mocno kciuki za Wszystkie :) będzie wszystko ok kochane zobaczycie :)

Ja dzisiaj byłam robić wszystkie badania i jak mnie w laboratorium zszokowali bo bylam pewna ze 300 zł wydam ze jak chodze prywatnie to badania tez bede musiala robic. A tutaj gin mi dal na refundacje badania :) az chyba dzisiaj kupie cos bobasowi :D hihihi

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ