SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka strasznie mi przykro :( wiem, że cokolwiek nie napiszemy to i tak Cię to nie pocieszy. My staraliśmy się ponad rok jak się udało, niestety poroniłam pod koniec 5tc. Lekarz powiedział, że organizm sam potrafi naprawić to co zepsuł i na tą ciąże czekaliśmy tylko dwa miesiące. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie tak samo i już w krótce podzielisz się dobrymi wiadomościami :*

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss pasztet w ciąży zakazany :( to prawda, że salami też nie wolno?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się wydaje, że salami można, nie można surowego.., ale kurcze nie znam się;).

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Iriss pasztet w ciąży zakazany :( to prawda, że salami też nie wolno?
    Wydawało mi się, że salami nie można ale teraz doczytałam cos takiego: Unikać należy również niesuszonych wędlin takich jak mortadela. Zamienić je można na wędliny suszone i solone takie jak salami, pepperoni. Bezpieczne jest też mięso i drób ugotowane do temperatury wewnętrznej min. 63st. C.

https://bellybestfriend.pl/artykul/nie-dla-kobiety-w-ciazy-czyli-czego-nie-jesc-oczekujac-dziecka,11.html

Także wygląda na to, że salami nie szkodzi :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musicie patrzec na kraj pochodzenia... najlepsze arbuzy swiata sa Greckie.

• tysiaa93 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulżyło mi :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Kasia02 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie magdalenka_ka, nam się teraz udało 1,5 m-ca po stracie, troche szybko..nie sądziłam, że uda się tak od razu uda, ale widocznie tak miało być.

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasztet mozna jesc w niewielkich ilosciach ale trzeba patrzec na sklad zeby nie bylo w nim watroby... a salami moja kuzynka się cala ciaze zajadala i nic maluchowi nie bylo...

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak najbardziej tęsknię za tatarem :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia mi niestety tez najbardziej brak surowizny - tatar metka cebulowa losos itp...

• Skierka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka bardzo mi przykro. Trzymaj się kochana :* Mam nadzieję, że los szybko się do was uśmiechnie....takie rzeczy nie powinny się dziać! :(

Dziewczyny mi dla odmiany wyszły dwa zimna na buzi....no wiecznie coś! :/

Iriss to może sama upiecz pasztet? Ja piekę ciągle, tak jak rolade z kurczaka,bo kupnych nie lubimy :)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wątróbki nie można jeść w ciąży? Kiedyś mi się wydawało, że im więcej tym lepiej.. kurde, a ja jadłam.. ale chyba na szczęście tylko raz lub dwa.. mam nadzieje, że nie zaszkodziło

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz na jakiś czas watrobke można. Wit A w niej zawarta szkodzi,ale dopiero w nadmiarze. Tak samo,jakby sok marchewkowy miał szkodzić. Nie popadajmy w skrajności ;)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.W. wrote:
    Renieczka bardzo mi przykro :(

Ja już po wizycie i tak jak myślałam, NFZ to porażka ale przynajmniej dostałam skierowanie na wszystkie badania i na USG za 2 tyg :)

Cynamonowa a jak u Ciebie? :)

Dotarłam do domu. Wizyta ogólnie dobrze :) Widoczny jest zarodek z bijącym serduszkiem <3 Bąbelek ma już 7,1 mm, wygląda że wszystko jest ok :)

Dostałam skierowania na badania krwi, w priorytecie TSH i FT4, a za jakieś 3 tygodnie reszta. Jak TSH będzie powyżej 2,5 to mam przyjść do niej bez zapisu, bo wtedy leki trzeba przepisać.
    Ogólnie Pani doktor odpowiedziała cierpliwie na wszystkie moje pytania, nawet zdjęcie udało mi się jedno dostać dla tatusia, pomimo, że nie dają :) Karty ciąży na razie nie założyła, założy na kolejnej wizycie, jak będą wyniki badań. Jedyne co mnie zasmuciło to to, ze kolejna wizyta za 6 tygodni dopiero, bo akurat na przełomie lipca/sierpnia jedzie na urlop :( Ale powiedziała,żeby się nie martwić, bo wszystko jest dobrze. W sumie lepiej, że teraz ten urlop, to oznacza, ze potem już będzie :) Pytała czy będę robiła badania prenatalne prywatnie czy chcę od niej skierowanie na USG (ale bez pappa) powiedziałam, ze pójdę prywatnie, więc dała mi listę nazwisk polecanych lekarzy. Więc i tak przed kolejną wizytą zobaczę bąbelka, bo zrobię te badania prywatnie i na wizytę pójdę już z wynikami.

tysiaa93, ilka85 lubią tę wiadomość

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonowa wrote:
    Dotarłam do domu. Wizyta ogólnie dobrze :) Widoczny jest zarodek z bijącym serduszkiem <3 Bąbelek ma już 7,1 mm, wygląda że wszystko jest ok :)

Dostałam skierowania na badania krwi, w priorytecie TSH i FT4, a za jakieś 3 tygodnie reszta. Jak TSH będzie powyżej 2,5 to mam przyjść do niej bez zapisu, bo wtedy leki trzeba przepisać.
    Ogólnie Pani doktor odpowiedziała cierpliwie na wszystkie moje pytania, nawet zdjęcie udało mi się jedno dostać dla tatusia, pomimo, że nie dają :) Karty ciąży na razie nie założyła, założy na kolejnej wizycie, jak będą wyniki badań. Jedyne co mnie zasmuciło to to, ze kolejna wizyta za 6 tygodni dopiero, bo akurat na przełomie lipca/sierpnia jedzie na urlop :( Ale powiedziała,żeby się nie martwić, bo wszystko jest dobrze. W sumie lepiej, że teraz ten urlop, to oznacza, ze potem już będzie :) Pytała czy będę robiła badania prenatalne prywatnie czy chcę od niej skierowanie na USG (ale bez pappa) powiedziałam, ze pójdę prywatnie, więc dała mi listę nazwisk polecanych lekarzy. Więc i tak przed kolejną wizytą zobaczę bąbelka, bo zrobię te badania prywatnie i na wizytę pójdę już z wynikami.

Cynamonowa gratuluję!!! :) super wieści,a jak Ci się będzie bardzo nudziło to mogłabyś wrzucić listę tych polecanych lekarzy :)? była bym baardzo wdzięczna :). Te urlopy lekarzy są najgorsze ;)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Cynamonowa! :)
    Szkoda tylko, że nie dodajecie zdjęć maluszków :(

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo, zapiekane ziemniaczki też bym wciągnęła :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Cynamonowa, gratulacje :D

Ja po obiadku, ale trafiłam dziś ze smakiem :D pikantne pieczone ziemniaczki i do tego surówka z kiszonej kapusty :D

OO to życzę, żeby się dobrze przyjęło :), na zdrówko dla was :)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie zmienia to faktu,że tej wątróbki trzeba by dużo jeść by przedawkować ;)

Kasia02, Agnesia lubią tę wiadomość

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw ja tak samo, ale jeśli ktoś ją zjadł, bo nie wiedział/czy nie zdawał sobie sprawy,że w czymś jest, to nie trzeba od razu panikować. Tylko o to mi chodziło :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ