Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Renieczka strasznie mi przykro
wiem, że cokolwiek nie napiszemy to i tak Cię to nie pocieszy. My staraliśmy się ponad rok jak się udało, niestety poroniłam pod koniec 5tc. Lekarz powiedział, że organizm sam potrafi naprawić to co zepsuł i na tą ciąże czekaliśmy tylko dwa miesiące. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie tak samo i już w krótce podzielisz się dobrymi wiadomościami :*
[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link] -
Wydawało mi się, że salami nie można ale teraz doczytałam cos takiego: Unikać należy również niesuszonych wędlin takich jak mortadela. Zamienić je można na wędliny suszone i solone takie jak salami, pepperoni. Bezpieczne jest też mięso i drób ugotowane do temperatury wewnętrznej min. 63st. C.magdalenka_ka wrote:Iriss pasztet w ciąży zakazany
to prawda, że salami też nie wolno?
https://bellybestfriend.pl/artykul/nie-dla-kobiety-w-ciazy-czyli-czego-nie-jesc-oczekujac-dziecka,11.html
Także wygląda na to, że salami nie szkodzi
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Renieczka bardzo mi przykro. Trzymaj się kochana :* Mam nadzieję, że los szybko się do was uśmiechnie....takie rzeczy nie powinny się dziać!

Dziewczyny mi dla odmiany wyszły dwa zimna na buzi....no wiecznie coś!
Iriss to może sama upiecz pasztet? Ja piekę ciągle, tak jak rolade z kurczaka,bo kupnych nie lubimy
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]

-
A.W. wrote:Renieczka bardzo mi przykro

Ja już po wizycie i tak jak myślałam, NFZ to porażka ale przynajmniej dostałam skierowanie na wszystkie badania i na USG za 2 tyg
Cynamonowa a jak u Ciebie?
Dotarłam do domu. Wizyta ogólnie dobrze
Widoczny jest zarodek z bijącym serduszkiem
Bąbelek ma już 7,1 mm, wygląda że wszystko jest ok 
Dostałam skierowania na badania krwi, w priorytecie TSH i FT4, a za jakieś 3 tygodnie reszta. Jak TSH będzie powyżej 2,5 to mam przyjść do niej bez zapisu, bo wtedy leki trzeba przepisać.
Ogólnie Pani doktor odpowiedziała cierpliwie na wszystkie moje pytania, nawet zdjęcie udało mi się jedno dostać dla tatusia, pomimo, że nie dają
Karty ciąży na razie nie założyła, założy na kolejnej wizycie, jak będą wyniki badań. Jedyne co mnie zasmuciło to to, ze kolejna wizyta za 6 tygodni dopiero, bo akurat na przełomie lipca/sierpnia jedzie na urlop
Ale powiedziała,żeby się nie martwić, bo wszystko jest dobrze. W sumie lepiej, że teraz ten urlop, to oznacza, ze potem już będzie
Pytała czy będę robiła badania prenatalne prywatnie czy chcę od niej skierowanie na USG (ale bez pappa) powiedziałam, ze pójdę prywatnie, więc dała mi listę nazwisk polecanych lekarzy. Więc i tak przed kolejną wizytą zobaczę bąbelka, bo zrobię te badania prywatnie i na wizytę pójdę już z wynikami.
tysiaa93, ilka85 lubią tę wiadomość
-
Cynamonowa wrote:Dotarłam do domu. Wizyta ogólnie dobrze
Widoczny jest zarodek z bijącym serduszkiem
Bąbelek ma już 7,1 mm, wygląda że wszystko jest ok 
Dostałam skierowania na badania krwi, w priorytecie TSH i FT4, a za jakieś 3 tygodnie reszta. Jak TSH będzie powyżej 2,5 to mam przyjść do niej bez zapisu, bo wtedy leki trzeba przepisać.
Ogólnie Pani doktor odpowiedziała cierpliwie na wszystkie moje pytania, nawet zdjęcie udało mi się jedno dostać dla tatusia, pomimo, że nie dają
Karty ciąży na razie nie założyła, założy na kolejnej wizycie, jak będą wyniki badań. Jedyne co mnie zasmuciło to to, ze kolejna wizyta za 6 tygodni dopiero, bo akurat na przełomie lipca/sierpnia jedzie na urlop
Ale powiedziała,żeby się nie martwić, bo wszystko jest dobrze. W sumie lepiej, że teraz ten urlop, to oznacza, ze potem już będzie
Pytała czy będę robiła badania prenatalne prywatnie czy chcę od niej skierowanie na USG (ale bez pappa) powiedziałam, ze pójdę prywatnie, więc dała mi listę nazwisk polecanych lekarzy. Więc i tak przed kolejną wizytą zobaczę bąbelka, bo zrobię te badania prywatnie i na wizytę pójdę już z wynikami.
Cynamonowa gratuluję!!!
super wieści,a jak Ci się będzie bardzo nudziło to mogłabyś wrzucić listę tych polecanych lekarzy
? była bym baardzo wdzięczna
. Te urlopy lekarzy są najgorsze

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH