Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
justikf wrote:Kochane,
ale się rozpisałyście. Ja specjalnie o jedzeniu i pichceniu nie myślę. Jedyne co podjadałam do chleb ze smalcem i ogórkiem kiszonym.
Poza tym leżę, posypiam - brzuch jest znośniejszy niż wczoraj. Plamienie niestety jest i to mi nie daje spokoju ducha i powoduje, że jestem bardzo smutna i zmartwiona. Nie chcę przechodzić ponownie tej samej historii
Justikf,wiem ze wlasciwie sie nie da nie denerwowac,nawet troche,ale wmawiaj sobie,ze Tobie sie juz to przydarzylo i wiecej razy sie nie przydarzy! Tez sobie tak mowie jak mnie jakiś smutas napada.
Jesli plamienia sa brazowe nie ma sie czym martwic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 16:11

-
U mnie belly twierdzi, ze 12, a lekarz z kółeczka wyliczył 16. Przyjęłam sama dla siebie, że termin jest na walentynkiJustaw wrote:A ja się zastanawiam jak to z tą datą porodu jest
Lekarki nie zapytalam, ona sama tez wylewna nie byla
Wedlug kalkulatorów 16 lutego, wedlug belly 10 lutego. Wiem, ze to mało istotne, ale ja lubię miec dograne szczególy 
Dziadek miałby piękny prezent na swoje 60 urodziny, które wypadają właśnie w walentynki
-
Justaw wrote:A ja się zastanawiam jak to z tą datą porodu jest
Wedlug kalkulatorów 16 lutego, wedlug belly 10 lutego. Wiem, ze to mało istotne, ale ja lubię miec dograne szczególy 
Ja mam tak samo:), moze jedne kalkulatory liczy wg.28 cyklow a inne moze uwzgledniaja dluzsze cykle.. ?

-
kkkaaarrr wrote:U mnie belly twierdzi, ze 12, a lekarz z kółeczka wyliczył 16. Przyjęłam sama dla siebie, że termin jest na walentynki
Dziadek miałby piękny prezent na swoje 60 urodziny, które wypadają właśnie w walentynki 
U mnie belly wyliczyl tak samo jak inny kalkulator internetowy,piekny prezent dla dziadka:))Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 16:16

-
nick nieaktualnyA chyba nawet wczoraj wyczytalam pod kalendarzem ciazy belly porade ze w ciazy zwieksza sie zapotrzebowanie na zelazo i polecaja jedzenie watrobki

A co do terminow porodow. Sa to i tak orientacyjne daty i na pewno 95 % nas nie urodzi w tym danym dniu. Ja wiem ze z blizniakami bede miala cesarke w 36-37 tygodniu co wypada na poczatku stycznia.
Kolezanka mi powiedziala ostatnio ze ona ma ciaze mlodsza na usg o 2 tyg, miala owulacje w okolicach 30 dnia. Ma pcos i cudem bez zadnych wspomagaczy zaszla w ciaze. I lekarz jej i tak liczy date porodu wedlug ostatniej miesiaczki. Powiedzial jej ze terminu z usg nie powinno brac sie pod uwage poniewaz wystarczy za nisko lub zbyt wysoko zaznaczyc dlugosc dziecka i termin sie zmienia, a przy wizytach co 3-4 tyg za kazdym razem termin bylby inny. Nie bez przyczyny podaje sie ze ciaza prawidlowa trwa od 38-42 tyg.
Ranieczka sciskam mocno. Nie poddawaj sie -
Mi belly wyliczył na 5 lutego i lekarz tak samo mimo, ze w dniu wizyty belly pokazywało, że ciąża jest o 2 dni młodsza niż napisał mi lekarz. Ale własnie nie wierzę, ze to się sprawdzi i na pewno w efekcie data będzie inna.
A mi koleżanka z pracy podrzuciła jagodzianki swojej roboty......rany jak ja je uwielbiam, pyszne są. -
Justaw wrote:Ciekawe, czy większy dziwak niż ja
Ja np nie lubię pomidorów, ale zupa pomidorowa to moja ulubiona 
oooo coś w tym stylu, bo cebuli w wątróbce nie zje, ale w jajecznicy już tak
Twierdzi,że placki ziemniaczane dla niego za ciężkie, ale frytki z frytkownicy może jeść co dziennie. Myślę,że podobny typ do Ciebie
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]

-
MamaNieMama wrote:Powiedzial jej ze terminu z usg nie powinno brac sie pod uwage poniewaz wystarczy za nisko lub zbyt wysoko zaznaczyc dlugosc dziecka i termin sie zmienia, a przy wizytach co 3-4 tyg za kazdym razem termin bylby inny. Nie bez przyczyny podaje sie ze ciaza prawidlowa trwa od 38-42 tyg.
U nas termin porodu ustala się na tym usg ok 12-13tc. Tylko ten się liczy do końca, bo po 13 tc dzieci już rosna indywidualnie. I nawet jak położna ustali z om inna datę, to usg ja weryfikuje

-
Justaw wrote:A ja się zastanawiam jak to z tą datą porodu jest
Dlatego ja lubię tak jak u nas jest. Jedna data ustalona na usg i do końca wszyscy się jej trzymają

-
nick nieaktualnyJa jem pasztet, łososia wędzonego i kaszankę też wcinam równo.
Moja koleżanka przez 3 ciąże nie mogła nic innego zjeść jak pasztet i to jeszcze najtańszy taki z biedronki. Nie mowie ze ja jem codziennie ale gdy mam ochotę sobie nic nie odmawiam. Jedyne odmówię sobie surowego mięsa, chociaż udało mi się bo wieczór przed testem pozytywnym zjadłam tatara i wypiłam trochę z koleżankami:) najbliższe spotkanie z tatarem po porodzie. Odciągnę pokarm i pójdę na jedzonko
Nie wiem czemu, ale jak widzę kobiete z tym Rico Nano to jakoś mnie nie zadowala może koloru nie widziałam taki co by się spodobał. Ja właśnie kupie Mondo ecco trzeba tylko nakładkę kupić bawełnianą pod dziecko ale zazwyczaj się coś kładnie pod dziecko. Moja siostra miała Emmaljunge cała ze skóry (http://www.emmaljunga.se/media/articles/bilder_2015/m_11516.jpg) i przy obu dzieciach stosowała
później i tak mam zamiar kupić spacerówkę taka zwykłą
-
Ja też jem pasztet, pierwszy raz słyszę od was, żeby pasztetu nie było można

Skierka widać mamy podobnych mężów, mój też bardzo wymyślający, jak się uprze, że czegoś nie lubi, to już w życiu nie spróbuje... I najbardziej nienawidzi pomidorów i wszystkiego, co z pomidorami związane: ketchupu, pomidorowej, ale jak robi sam fasolkę po bretońsku to cały przecier pomidorowy tam wsadzi i mu nie przeszkadza
i zrozum tu faceta
cebuli też nie lubi
Skierka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi belly pokazuje termin na 21 luty a lekarz wstępnie wyliczył na 20 luty... ale to z OM bo zarodka nie było...
A co powiesz skierka na moja kuzynkę, która nie lubi i nie jada ziemniaków ale placki ziemniaczane, frytki, pierogi ruskie, czy ćwiartki ziemniaków pieczone wręcz wpier***a
ale ćwiartki musza być sklepowe bo domowe to juz nie to samo... ale ziemniaki, kluski, kopytka itp nie ruszy hahaha...
Skierka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgnesia wrote:
Nie wiem czemu, ale jak widzę kobiete z tym Rico Nano to jakoś mnie nie zadowala może koloru nie widziałam taki co by się spodobał. Ja właśnie kupie Mondo ecco trzeba tylko nakładkę kupić bawełnianą pod dziecko ale zazwyczaj się coś kładnie pod dziecko. Moja siostra miała Emmaljunge cała ze skóry (http://www.emmaljunga.se/media/articles/bilder_2015/m_11516.jpg) i przy obu dzieciach stosowała
później i tak mam zamiar kupić spacerówkę taka zwykłą 
może nie twój kolor... mi się nano bardziej podobaja kolory jak w mondo tym zwykłym... w mondo jedynie w ecco mi się kolorystycznie naprawdę podoba... A czemu nakładkę to środek on ma też skórzany? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyale srodka spacerówka nie ma skórzanego tylko budkę i te elementy które są w kolorze budki zarówno w gondoli jak i w spacerówceAgnesia wrote:No Expander Mondo Ecco skórzany wydaje mi się że spacerówka też tak ma
bo gondola ma materac;) pójdę zobaczyć na żywo po wakacjach i zdecyduje co bym chciała
bo mam jeszcze jeden typ;)
a to co jest w drugim kolorze to jest z materiału... np jak masz ten szaro czerwony to elementy czerwone są skórzane a szare z materiału
A jaki jeszcze typ masz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 18:49
-
roxa wrote:Mi belly pokazuje termin na 21 luty a lekarz wstępnie wyliczył na 20 luty... ale to z OM bo zarodka nie było...
A co powiesz skierka na moja kuzynkę, która nie lubi i nie jada ziemniaków ale placki ziemniaczane, frytki, pierogi ruskie, czy ćwiartki ziemniaków pieczone wręcz wpier***a
ale ćwiartki musza być sklepowe bo domowe to juz nie to samo... ale ziemniaki, kluski, kopytka itp nie ruszy hahaha...
Oooo....mój ma podobnie. Kopytka, pyzy, knedle są be! Ale frytki, kulki ziemniaczane, ziemniaczki opiekane są super...ehhh.....czasem go nie rozumiem

-
zosiaaa wrote:Ja też jem pasztet, pierwszy raz słyszę od was, żeby pasztetu nie było można

Skierka widać mamy podobnych mężów, mój też bardzo wymyślający, jak się uprze, że czegoś nie lubi, to już w życiu nie spróbuje... I najbardziej nienawidzi pomidorów i wszystkiego, co z pomidorami związane: ketchupu, pomidorowej, ale jak robi sam fasolkę po bretońsku to cały przecier pomidorowy tam wsadzi i mu nie przeszkadza
i zrozum tu faceta
cebuli też nie lubi 
Hahaha....a wiesz,że mój kiedyś uwielbiał placki ziemniaczane? Teraz mu nie smakują! Albo racuchy. Jak go poznałam, to jadł aż mu się uszy trzęsły...teraz są nie dobre! Cebuli surowej ponoć nie lubił, ale jak robi sałatkę rybną to daje tyle,że ja nie uciągam tego.....ehhh....czasem mi ręce opadają

-
Ja monfo ecci na żywo nie widziałam ale wydaje mi się ze on nie jest caly w skórze tylko ma wstawki skórzane, tak wygląda na próbniku materiałów
http://olx.pl/i2/oferta/nowosc-expander-mondo-ecco-2w1-eko-skora-nowy-CID88-ID8DRtX.html#gallery
W tej ofercie pokazany jest próbnik materiałówWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 19:22
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

jeżeli bys chciała pogadać to pisz