SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Kochane,

ale się rozpisałyście. Ja specjalnie o jedzeniu i pichceniu nie myślę. Jedyne co podjadałam do chleb ze smalcem i ogórkiem kiszonym.

Poza tym leżę, posypiam - brzuch jest znośniejszy niż wczoraj. Plamienie niestety jest i to mi nie daje spokoju ducha i powoduje, że jestem bardzo smutna i zmartwiona. Nie chcę przechodzić ponownie tej samej historii :-(

Justikf,wiem ze wlasciwie sie nie da nie denerwowac,nawet troche,ale wmawiaj sobie,ze Tobie sie juz to przydarzylo i wiecej razy sie nie przydarzy! Tez sobie tak mowie jak mnie jakiś smutas napada.
    Jesli plamienia sa brazowe nie ma sie czym martwic.

:):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 16:11

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    A ja się zastanawiam jak to z tą datą porodu jest :/ Lekarki nie zapytalam, ona sama tez wylewna nie byla :/ Wedlug kalkulatorów 16 lutego, wedlug belly 10 lutego. Wiem, ze to mało istotne, ale ja lubię miec dograne szczególy :D
    U mnie belly twierdzi, ze 12, a lekarz z kółeczka wyliczył 16. Przyjęłam sama dla siebie, że termin jest na walentynki :) Dziadek miałby piękny prezent na swoje 60 urodziny, które wypadają właśnie w walentynki :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    A ja się zastanawiam jak to z tą datą porodu jest :/ Lekarki nie zapytalam, ona sama tez wylewna nie byla :/ Wedlug kalkulatorów 16 lutego, wedlug belly 10 lutego. Wiem, ze to mało istotne, ale ja lubię miec dograne szczególy :D

Ja mam tak samo:), moze jedne kalkulatory liczy wg.28 cyklow a inne moze uwzgledniaja dluzsze cykle.. ?

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    U mnie belly twierdzi, ze 12, a lekarz z kółeczka wyliczył 16. Przyjęłam sama dla siebie, że termin jest na walentynki :) Dziadek miałby piękny prezent na swoje 60 urodziny, które wypadają właśnie w walentynki :)

U mnie belly wyliczyl tak samo jak inny kalkulator internetowy,piekny prezent dla dziadka:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 16:16

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chyba nawet wczoraj wyczytalam pod kalendarzem ciazy belly porade ze w ciazy zwieksza sie zapotrzebowanie na zelazo i polecaja jedzenie watrobki ;)
    A co do terminow porodow. Sa to i tak orientacyjne daty i na pewno 95 % nas nie urodzi w tym danym dniu. Ja wiem ze z blizniakami bede miala cesarke w 36-37 tygodniu co wypada na poczatku stycznia.
    Kolezanka mi powiedziala ostatnio ze ona ma ciaze mlodsza na usg o 2 tyg, miala owulacje w okolicach 30 dnia. Ma pcos i cudem bez zadnych wspomagaczy zaszla w ciaze. I lekarz jej i tak liczy date porodu wedlug ostatniej miesiaczki. Powiedzial jej ze terminu z usg nie powinno brac sie pod uwage poniewaz wystarczy za nisko lub zbyt wysoko zaznaczyc dlugosc dziecka i termin sie zmienia, a przy wizytach co 3-4 tyg za kazdym razem termin bylby inny. Nie bez przyczyny podaje sie ze ciaza prawidlowa trwa od 38-42 tyg.
    Ranieczka sciskam mocno. Nie poddawaj sie

• lelewela Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi belly wyliczył na 5 lutego i lekarz tak samo mimo, ze w dniu wizyty belly pokazywało, że ciąża jest o 2 dni młodsza niż napisał mi lekarz. Ale własnie nie wierzę, ze to się sprawdzi i na pewno w efekcie data będzie inna.

A mi koleżanka z pracy podrzuciła jagodzianki swojej roboty......rany jak ja je uwielbiam, pyszne są.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Ciekawe, czy większy dziwak niż ja :D Ja np nie lubię pomidorów, ale zupa pomidorowa to moja ulubiona :D

oooo coś w tym stylu, bo cebuli w wątróbce nie zje, ale w jajecznicy już tak o.O Twierdzi,że placki ziemniaczane dla niego za ciężkie, ale frytki z frytkownicy może jeść co dziennie. Myślę,że podobny typ do Ciebie :)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:
    Powiedzial jej ze terminu z usg nie powinno brac sie pod uwage poniewaz wystarczy za nisko lub zbyt wysoko zaznaczyc dlugosc dziecka i termin sie zmienia, a przy wizytach co 3-4 tyg za kazdym razem termin bylby inny. Nie bez przyczyny podaje sie ze ciaza prawidlowa trwa od 38-42 tyg.

U nas termin porodu ustala się na tym usg ok 12-13tc. Tylko ten się liczy do końca, bo po 13 tc dzieci już rosna indywidualnie. I nawet jak położna ustali z om inna datę, to usg ja weryfikuje :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:

Dlatego ja lubię tak jak u nas jest. Jedna data ustalona na usg i do końca wszyscy się jej trzymają :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem pasztet, łososia wędzonego i kaszankę też wcinam równo.
    Moja koleżanka przez 3 ciąże nie mogła nic innego zjeść jak pasztet i to jeszcze najtańszy taki z biedronki. Nie mowie ze ja jem codziennie ale gdy mam ochotę sobie nic nie odmawiam. Jedyne odmówię sobie surowego mięsa, chociaż udało mi się bo wieczór przed testem pozytywnym zjadłam tatara i wypiłam trochę z koleżankami:) najbliższe spotkanie z tatarem po porodzie. Odciągnę pokarm i pójdę na jedzonko :D
    Nie wiem czemu, ale jak widzę kobiete z tym Rico Nano to jakoś mnie nie zadowala może koloru nie widziałam taki co by się spodobał. Ja właśnie kupie Mondo ecco trzeba tylko nakładkę kupić bawełnianą pod dziecko ale zazwyczaj się coś kładnie pod dziecko. Moja siostra miała Emmaljunge cała ze skóry (http://www.emmaljunga.se/media/articles/bilder_2015/m_11516.jpg) i przy obu dzieciach stosowała :) później i tak mam zamiar kupić spacerówkę taka zwykłą :)

• zosiaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem pasztet, pierwszy raz słyszę od was, żeby pasztetu nie było można :)

Skierka widać mamy podobnych mężów, mój też bardzo wymyślający, jak się uprze, że czegoś nie lubi, to już w życiu nie spróbuje... I najbardziej nienawidzi pomidorów i wszystkiego, co z pomidorami związane: ketchupu, pomidorowej, ale jak robi sam fasolkę po bretońsku to cały przecier pomidorowy tam wsadzi i mu nie przeszkadza :P i zrozum tu faceta :P cebuli też nie lubi ;)

Skierka lubi tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczko przytulam...podejrzewam co czujesz <3 jeżeli bys chciała pogadać to pisz <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi belly pokazuje termin na 21 luty a lekarz wstępnie wyliczył na 20 luty... ale to z OM bo zarodka nie było...

A co powiesz skierka na moja kuzynkę, która nie lubi i nie jada ziemniaków ale placki ziemniaczane, frytki, pierogi ruskie, czy ćwiartki ziemniaków pieczone wręcz wpier***a :-D ale ćwiartki musza być sklepowe bo domowe to juz nie to samo... ale ziemniaki, kluski, kopytka itp nie ruszy hahaha...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:

Nie wiem czemu, ale jak widzę kobiete z tym Rico Nano to jakoś mnie nie zadowala może koloru nie widziałam taki co by się spodobał. Ja właśnie kupie Mondo ecco trzeba tylko nakładkę kupić bawełnianą pod dziecko ale zazwyczaj się coś kładnie pod dziecko. Moja siostra miała Emmaljunge cała ze skóry (http://www.emmaljunga.se/media/articles/bilder_2015/m_11516.jpg) i przy obu dzieciach stosowała :) później i tak mam zamiar kupić spacerówkę taka zwykłą :)

może nie twój kolor... mi się nano bardziej podobaja kolory jak w mondo tym zwykłym... w mondo jedynie w ecco mi się kolorystycznie naprawdę podoba... A czemu nakładkę to środek on ma też skórzany?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Expander Mondo Ecco skórzany wydaje mi się że spacerówka też tak ma :) bo gondola ma materac;) pójdę zobaczyć na żywo po wakacjach i zdecyduje co bym chciała ;) bo mam jeszcze jeden typ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    No Expander Mondo Ecco skórzany wydaje mi się że spacerówka też tak ma :) bo gondola ma materac;) pójdę zobaczyć na żywo po wakacjach i zdecyduje co bym chciała ;) bo mam jeszcze jeden typ;)
    ale srodka spacerówka nie ma skórzanego tylko budkę i te elementy które są w kolorze budki zarówno w gondoli jak i w spacerówce ;-) a to co jest w drugim kolorze to jest z materiału... np jak masz ten szaro czerwony to elementy czerwone są skórzane a szare z materiału ;-) A jaki jeszcze typ masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 18:49

• Skierka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Mi belly pokazuje termin na 21 luty a lekarz wstępnie wyliczył na 20 luty... ale to z OM bo zarodka nie było...

A co powiesz skierka na moja kuzynkę, która nie lubi i nie jada ziemniaków ale placki ziemniaczane, frytki, pierogi ruskie, czy ćwiartki ziemniaków pieczone wręcz wpier***a :-D ale ćwiartki musza być sklepowe bo domowe to juz nie to samo... ale ziemniaki, kluski, kopytka itp nie ruszy hahaha...

Oooo....mój ma podobnie. Kopytka, pyzy, knedle są be! Ale frytki, kulki ziemniaczane, ziemniaczki opiekane są super...ehhh.....czasem go nie rozumiem :P

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaa wrote:
    Ja też jem pasztet, pierwszy raz słyszę od was, żeby pasztetu nie było można :)

Skierka widać mamy podobnych mężów, mój też bardzo wymyślający, jak się uprze, że czegoś nie lubi, to już w życiu nie spróbuje... I najbardziej nienawidzi pomidorów i wszystkiego, co z pomidorami związane: ketchupu, pomidorowej, ale jak robi sam fasolkę po bretońsku to cały przecier pomidorowy tam wsadzi i mu nie przeszkadza :P i zrozum tu faceta :P cebuli też nie lubi ;)

Hahaha....a wiesz,że mój kiedyś uwielbiał placki ziemniaczane? Teraz mu nie smakują! Albo racuchy. Jak go poznałam, to jadł aż mu się uszy trzęsły...teraz są nie dobre! Cebuli surowej ponoć nie lubił, ale jak robi sałatkę rybną to daje tyle,że ja nie uciągam tego.....ehhh....czasem mi ręce opadają :/

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka to placki ziemniaczane są ulubioną potrawą mojego ;) w każdej postaci lubi, a najbardziej placka po węgiersku ;)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja monfo ecci na żywo nie widziałam ale wydaje mi się ze on nie jest caly w skórze tylko ma wstawki skórzane, tak wygląda na próbniku materiałów

http://olx.pl/i2/oferta/nowosc-expander-mondo-ecco-2w1-eko-skora-nowy-CID88-ID8DRtX.html#gallery

W tej ofercie pokazany jest próbnik materiałów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 19:22

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ