SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łóżeczko po córce i śpi teraz e nim syn później fasolek będzie e nim spał wózek używany kupie bo wolę 1500 zł wydać na cis inne musze synowi łóżko nowe kupić później itp itd no trochę wydatków przy 2 dzieci jest

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka, bardzo mi przykro... :( Trzymaj się i walcz, bo warto :)

Cynamonowa gratuluję!

Bianka, mutsy igo jest piękny... ja szczerze mówiąc nie szaleję jeszcze i nie wybieram nic konkretnego ale ten wózek zwrócił moją uwagę :)
    Szczególnie ten turkusowy...

Ja wróciłam z pracy właśnie, podlałam kwiaty w ogrodzie bo strasznie gorąco i leżę... brzuch mnie boli :(
    No i powiedziałam szefowi o ciąży... I zero reakcji... powiedział że fajnie... I tyle ^^ Ale nic więcej się po nim nie spodziewałam :D

A co do zakupów, chyba justaW pisała, my z mężem rozmawialiśmy ze na zakupy typu łózeczka, leżaczki czy wózki właśnie do Niemiec podjedziemy :)

Mąż siedzi w garażu i przerabia nasz motocykl na custom, z racji że mi już jeździć nie wolno... Ma urodziny w środę, zamówiłam mu nowe siodło skórzane wypalane... no i konto stopniało o pare tys. bo niestety ręczna robota... ale niech się cieszy :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Ja wózek i łóżeczko chcę nówkę, ale to może moja fanaberia :P, inne rzeczy przyjmę, odkupię... :)

Ja mam podobnie, ale jeszcze fotelika do auta nie kupię używanego, bo nigdy nie wiadomo, czy nie brał udziału w wypadku :)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jutro czeka wizyta u weterynarza po pies wyłamał sobie pazurek :/ O koc pewnie zahaczyła albo poduszkę...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    A mnie jutro czeka wizyta u weterynarza po pies wyłamał sobie pazurek :/ O koc pewnie zahaczyła albo poduszkę...
    Oj aż mi ciarki przeszły na samą myśl jak go bolało :/

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ani nie kuleje ani nic, więc na pewno paluszek nie jest złamany ale spuchnięty i siny i pazurek tak nienaturalnie do góry skierowany... choć piesek fika jak zawsze.. póki co mąż przyciął jej włosy na łapce, odkaził, obciął pazurek i zawinęłam jej łapkę bandażem żeby sobie nie uraziła... :( biedactwo moje kochane...

Swoją drogą jak kupiłam tego psa, dostałam wszystkie dokumenty, z których wynika, że nasz psiunio urodził się tego samego dnia kiedy ja i mój mąż byliśmy na pierwszej randce :) I tego samego roku... :)

Agnesia lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Agnesia nano i mondo maja identyczne wymiary ;-) i wlasnie w nano wiem, ze narzekaja na spacerowke ze mala i dzieci szybko z niej wyrastaja... a mondo ma taka sama...
    A mnie tam spacerowka interesuje tylko tak do roku. Później mam zamiar kupić i tak inny wózek :) a zależy mi na dużej gondoli ponieważ dziecko prócz samego siebie musi mieć jeszcze dodatkowy śpiworek na zimę :) tak o z doświadczenia koleżanek czerpię wiedzę że żałują małych gondol :) i mimo że rodzimy w lutym i zaraz marzec i kwiecień to ostatnio mi przypomnieli że do kwietnia za ciepło to nie jest, a nawet śnieg pada :)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A orientujecie się może od jakiego wieku można dziecko nosić w chuście? Ja zamierzam taką zakupić, że jeśli będę musiała wyjść gdzieś na chwilę, np do sklepu...nie będę targać wózka :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    A ze zakupami czekam do listopada bow grudniu święta wiec kasa na prezenty do dzieci a dość trochę och mamy hihi
    Ale w grudniu są wyprzedaże to już lepiej odłożyć wcześniej i iść polować w grudniu :)

ilka85 lubi tę wiadomość

• Skierka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    A orientujecie się może od jakiego wieku można dziecko nosić w chuście? Ja zamierzam taką zakupić, że jeśli będę musiała wyjść gdzieś na chwilę, np do sklepu...nie będę targać wózka :)

Profesjonalnie zawiązaną od urodzenia :)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    chustować dziecko można odrazu, widziałam nawet gdzieś Artykuł o chustowaniu 14dniowego maluszka. Na chwilę nie zaszkodzi:)

http://www.babytula.pl/collections/chusty-do-noszenia-1

od urodzenia do 12kg napisali :)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie o co chodzi, jeśli mieszkam naprzeciwko sklepu, a będę musiała skoczyć na zakupy to przecież ani nie zostawię maluszka w domu, a i targać wózek to bezsens, dlatego chcę chustę :) dzieki Agnesia za link, dodam do zakładek

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę rozgrzać frytownicę i będą frytki na kolacje :) mniam

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.W. wrote:
    Oj dziewczyny ale Was dziś wzięło na te wózki... ale poczytałam i dzięki Wam zdobyłam pierwszą wiedzę na ich temat :)

Bianka super, że rodzice tak zareagowali:) Moi już wiedzą, a jutro dowiedzą się teściowie - jestem bardzo ciekawa ich reakcji ale jestem pewna, że będzie pozytywna:)

Cynamonowa widzę, że rzadko się pojawiasz ostatnio - gratuluję wizyty :)

Dzięki wszystkim :)

U mnie ostatnio i samopoczucie nie dopisuje i sporo się dzieje. Wczoraj babcia (na razie operacja wstrzymana, obserwują ją przez najbliższe 2-3 dni), dziś goście przez cały wieczór. Jutro jedziemy poinformować rodzinę narzeczonego w ciągu dnia i moją jak przyjedzie wieczorem. Jadą samochodem z UK więc się wygrzeja trochę po drodze ;)

Użyło mi jak zobaczyłam serduszko :)

Jutro napisze te nazwiska, muszę tylko wszystkie odszyfrować (ehhh ten lekarski charakter pisma ;) ). A teraz lecę spać, dobranoc wszystkim :)

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Idę rozgrzać frytownicę i będą frytki na kolacje :) mniam
    Ja też poszłam dziś na frytki nie mogłam się opanować :D Widziałam ciekawsze artykuły o chustowaniu, ale nie zapisałam i tak na szybko coś znalazłam.
    Mam jeszcze o kurtkach do chusty:)

http://lepszawersjamnie.blogspot.com/2014/11/jak-nosic-w-chuscie-zima-moja-kurtka-do.html

• lelewela Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja własnie zjadłam paczkę chipsów :( a do tej pory prawie wogóle nie jadałam takich rzeczy, ale nie mogłam się powstrzymać :(

Pianistka a co to za piesek?

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela, zobacz na fb :P Mam mnóstwo zdj z nią/ jej :)

No fakt, jak urodzę w lutym to kilka miesięcy będę chodziła w kurtce, fakt...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Lelewela, zobacz na fb :P Mam mnóstwo zdj z nią/ jej :)

No fakt, jak urodzę w lutym to kilka miesięcy będę chodziła w kurtce, fakt...
    pooglądałam Twoje zdjęcia na fb, ale Tobie jest pięknie w prostej grzywce i włosach do ramion! Normalnie nie poznałam Cię wręcz :) A piesek fajowski! :D
    Ja mojej psinie obcinałam dziś pazurki, ale dałam rady tylko tylne bo tak nie lubi tego że mnie całą podrapała:)

• zosiaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    A mnie tam spacerowka interesuje tylko tak do roku. Później mam zamiar kupić i tak inny wózek :) a zależy mi na dużej gondoli ponieważ dziecko prócz samego siebie musi mieć jeszcze dodatkowy śpiworek na zimę :) tak o z doświadczenia koleżanek czerpię wiedzę że żałują małych gondol :) i mimo że rodzimy w lutym i zaraz marzec i kwiecień to ostatnio mi przypomnieli że do kwietnia za ciepło to nie jest, a nawet śnieg pada :)

To ja się zgadzam :) teraz po doświadczeniach z jednym dzieckiem kupiłabym niedrogą, dużą gondolę (Ola dość długo w niej jeździła) i porządną osobną spacerówkę. My kupiliśmy 3w1 i jak zaczęliśmy używać spacerówki z zestawu to doszliśmy szybko do wniosku, że za duża jest, do auta nie wchodzi itp i kupiliśmy mniejszą, którą używamy czasem do dziś :) więc w zasadzie 3w1 było zbędne :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja psinka potrafi spać przy strzyżeniu ;) Na obcinanie pazurków też nie reaguje... :) Kiedyś zostawiliśmy kamerkę żeby sprawdzić co ona robi jak jesteśmy w pracy... pierwsze 5 godzin spała na kocu a kolejne 4 na poduszce... Przez 9 godzin nie zlazła z sofy!!! :)

10 lat noszę krótkie włosy a jak przyjechałam do Norwegii to tak właśnie zapuściłam... ;) No ale rok temu znowu ścięłam... w tym momencie znów zapuszczam i się męczę :( jutro idę końcówki podciąć i jakąś formę nadać bo wyglądam jak zarośnięty bezdomny :/ no ale niestety tak wygląda zapuszczanie włosów z tak krótkiej fryzury.. a jeszcze miałam cały bok ogolony na 2 mm w lutym ^^ masakra teraz to zapuścić... :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ