Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łóżeczko po córce i śpi teraz e nim syn później fasolek będzie e nim spał wózek używany kupie bo wolę 1500 zł wydać na cis inne musze synowi łóżko nowe kupić później itp itd no trochę wydatków przy 2 dzieci jest

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka, bardzo mi przykro... :( Trzymaj się i walcz, bo warto :)

Cynamonowa gratuluję!

Bianka, mutsy igo jest piękny... ja szczerze mówiąc nie szaleję jeszcze i nie wybieram nic konkretnego ale ten wózek zwrócił moją uwagę :)
    Szczególnie ten turkusowy...

Ja wróciłam z pracy właśnie, podlałam kwiaty w ogrodzie bo strasznie gorąco i leżę... brzuch mnie boli :(
    No i powiedziałam szefowi o ciąży... I zero reakcji... powiedział że fajnie... I tyle ^^ Ale nic więcej się po nim nie spodziewałam :D

A co do zakupów, chyba justaW pisała, my z mężem rozmawialiśmy ze na zakupy typu łózeczka, leżaczki czy wózki właśnie do Niemiec podjedziemy :)

Mąż siedzi w garażu i przerabia nasz motocykl na custom, z racji że mi już jeździć nie wolno... Ma urodziny w środę, zamówiłam mu nowe siodło skórzane wypalane... no i konto stopniało o pare tys. bo niestety ręczna robota... ale niech się cieszy :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Ja wózek i łóżeczko chcę nówkę, ale to może moja fanaberia :P, inne rzeczy przyjmę, odkupię... :)

Ja mam podobnie, ale jeszcze fotelika do auta nie kupię używanego, bo nigdy nie wiadomo, czy nie brał udziału w wypadku :)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jutro czeka wizyta u weterynarza po pies wyłamał sobie pazurek :/ O koc pewnie zahaczyła albo poduszkę...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    A mnie jutro czeka wizyta u weterynarza po pies wyłamał sobie pazurek :/ O koc pewnie zahaczyła albo poduszkę...
    Oj aż mi ciarki przeszły na samą myśl jak go bolało :/

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ani nie kuleje ani nic, więc na pewno paluszek nie jest złamany ale spuchnięty i siny i pazurek tak nienaturalnie do góry skierowany... choć piesek fika jak zawsze.. póki co mąż przyciął jej włosy na łapce, odkaził, obciął pazurek i zawinęłam jej łapkę bandażem żeby sobie nie uraziła... :( biedactwo moje kochane...

Swoją drogą jak kupiłam tego psa, dostałam wszystkie dokumenty, z których wynika, że nasz psiunio urodził się tego samego dnia kiedy ja i mój mąż byliśmy na pierwszej randce :) I tego samego roku... :)

Agnesia lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Agnesia nano i mondo maja identyczne wymiary ;-) i wlasnie w nano wiem, ze narzekaja na spacerowke ze mala i dzieci szybko z niej wyrastaja... a mondo ma taka sama...
    A mnie tam spacerowka interesuje tylko tak do roku. Później mam zamiar kupić i tak inny wózek :) a zależy mi na dużej gondoli ponieważ dziecko prócz samego siebie musi mieć jeszcze dodatkowy śpiworek na zimę :) tak o z doświadczenia koleżanek czerpię wiedzę że żałują małych gondol :) i mimo że rodzimy w lutym i zaraz marzec i kwiecień to ostatnio mi przypomnieli że do kwietnia za ciepło to nie jest, a nawet śnieg pada :)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A orientujecie się może od jakiego wieku można dziecko nosić w chuście? Ja zamierzam taką zakupić, że jeśli będę musiała wyjść gdzieś na chwilę, np do sklepu...nie będę targać wózka :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    A ze zakupami czekam do listopada bow grudniu święta wiec kasa na prezenty do dzieci a dość trochę och mamy hihi
    Ale w grudniu są wyprzedaże to już lepiej odłożyć wcześniej i iść polować w grudniu :)

ilka85 lubi tę wiadomość

• Skierka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    A orientujecie się może od jakiego wieku można dziecko nosić w chuście? Ja zamierzam taką zakupić, że jeśli będę musiała wyjść gdzieś na chwilę, np do sklepu...nie będę targać wózka :)

Profesjonalnie zawiązaną od urodzenia :)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    chustować dziecko można odrazu, widziałam nawet gdzieś Artykuł o chustowaniu 14dniowego maluszka. Na chwilę nie zaszkodzi:)

http://www.babytula.pl/collections/chusty-do-noszenia-1

od urodzenia do 12kg napisali :)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie o co chodzi, jeśli mieszkam naprzeciwko sklepu, a będę musiała skoczyć na zakupy to przecież ani nie zostawię maluszka w domu, a i targać wózek to bezsens, dlatego chcę chustę :) dzieki Agnesia za link, dodam do zakładek

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę rozgrzać frytownicę i będą frytki na kolacje :) mniam

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.W. wrote:
    Oj dziewczyny ale Was dziś wzięło na te wózki... ale poczytałam i dzięki Wam zdobyłam pierwszą wiedzę na ich temat :)

Bianka super, że rodzice tak zareagowali:) Moi już wiedzą, a jutro dowiedzą się teściowie - jestem bardzo ciekawa ich reakcji ale jestem pewna, że będzie pozytywna:)

Cynamonowa widzę, że rzadko się pojawiasz ostatnio - gratuluję wizyty :)

Dzięki wszystkim :)

U mnie ostatnio i samopoczucie nie dopisuje i sporo się dzieje. Wczoraj babcia (na razie operacja wstrzymana, obserwują ją przez najbliższe 2-3 dni), dziś goście przez cały wieczór. Jutro jedziemy poinformować rodzinę narzeczonego w ciągu dnia i moją jak przyjedzie wieczorem. Jadą samochodem z UK więc się wygrzeja trochę po drodze ;)

Użyło mi jak zobaczyłam serduszko :)

Jutro napisze te nazwiska, muszę tylko wszystkie odszyfrować (ehhh ten lekarski charakter pisma ;) ). A teraz lecę spać, dobranoc wszystkim :)

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Idę rozgrzać frytownicę i będą frytki na kolacje :) mniam
    Ja też poszłam dziś na frytki nie mogłam się opanować :D Widziałam ciekawsze artykuły o chustowaniu, ale nie zapisałam i tak na szybko coś znalazłam.
    Mam jeszcze o kurtkach do chusty:)

http://lepszawersjamnie.blogspot.com/2014/11/jak-nosic-w-chuscie-zima-moja-kurtka-do.html

• lelewela Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja własnie zjadłam paczkę chipsów :( a do tej pory prawie wogóle nie jadałam takich rzeczy, ale nie mogłam się powstrzymać :(

Pianistka a co to za piesek?

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela, zobacz na fb :P Mam mnóstwo zdj z nią/ jej :)

No fakt, jak urodzę w lutym to kilka miesięcy będę chodziła w kurtce, fakt...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Lelewela, zobacz na fb :P Mam mnóstwo zdj z nią/ jej :)

No fakt, jak urodzę w lutym to kilka miesięcy będę chodziła w kurtce, fakt...
    pooglądałam Twoje zdjęcia na fb, ale Tobie jest pięknie w prostej grzywce i włosach do ramion! Normalnie nie poznałam Cię wręcz :) A piesek fajowski! :D
    Ja mojej psinie obcinałam dziś pazurki, ale dałam rady tylko tylne bo tak nie lubi tego że mnie całą podrapała:)

• zosiaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    A mnie tam spacerowka interesuje tylko tak do roku. Później mam zamiar kupić i tak inny wózek :) a zależy mi na dużej gondoli ponieważ dziecko prócz samego siebie musi mieć jeszcze dodatkowy śpiworek na zimę :) tak o z doświadczenia koleżanek czerpię wiedzę że żałują małych gondol :) i mimo że rodzimy w lutym i zaraz marzec i kwiecień to ostatnio mi przypomnieli że do kwietnia za ciepło to nie jest, a nawet śnieg pada :)

To ja się zgadzam :) teraz po doświadczeniach z jednym dzieckiem kupiłabym niedrogą, dużą gondolę (Ola dość długo w niej jeździła) i porządną osobną spacerówkę. My kupiliśmy 3w1 i jak zaczęliśmy używać spacerówki z zestawu to doszliśmy szybko do wniosku, że za duża jest, do auta nie wchodzi itp i kupiliśmy mniejszą, którą używamy czasem do dziś :) więc w zasadzie 3w1 było zbędne :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja psinka potrafi spać przy strzyżeniu ;) Na obcinanie pazurków też nie reaguje... :) Kiedyś zostawiliśmy kamerkę żeby sprawdzić co ona robi jak jesteśmy w pracy... pierwsze 5 godzin spała na kocu a kolejne 4 na poduszce... Przez 9 godzin nie zlazła z sofy!!! :)

10 lat noszę krótkie włosy a jak przyjechałam do Norwegii to tak właśnie zapuściłam... ;) No ale rok temu znowu ścięłam... w tym momencie znów zapuszczam i się męczę :( jutro idę końcówki podciąć i jakąś formę nadać bo wyglądam jak zarośnięty bezdomny :/ no ale niestety tak wygląda zapuszczanie włosów z tak krótkiej fryzury.. a jeszcze miałam cały bok ogolony na 2 mm w lutym ^^ masakra teraz to zapuścić... :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ