Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam łóżeczko po córce i śpi teraz e nim syn później fasolek będzie e nim spał wózek używany kupie bo wolę 1500 zł wydać na cis inne musze synowi łóżko nowe kupić później itp itd no trochę wydatków przy 2 dzieci jest
-
Renieczka, bardzo mi przykro...
Trzymaj się i walcz, bo warto 
Cynamonowa gratuluję!
Bianka, mutsy igo jest piękny... ja szczerze mówiąc nie szaleję jeszcze i nie wybieram nic konkretnego ale ten wózek zwrócił moją uwagę
Szczególnie ten turkusowy...
Ja wróciłam z pracy właśnie, podlałam kwiaty w ogrodzie bo strasznie gorąco i leżę... brzuch mnie boli
No i powiedziałam szefowi o ciąży... I zero reakcji... powiedział że fajnie... I tyle ^^ Ale nic więcej się po nim nie spodziewałam
A co do zakupów, chyba justaW pisała, my z mężem rozmawialiśmy ze na zakupy typu łózeczka, leżaczki czy wózki właśnie do Niemiec podjedziemy
Mąż siedzi w garażu i przerabia nasz motocykl na custom, z racji że mi już jeździć nie wolno... Ma urodziny w środę, zamówiłam mu nowe siodło skórzane wypalane... no i konto stopniało o pare tys. bo niestety ręczna robota... ale niech się cieszy
-
Iriss wrote:Ja wózek i łóżeczko chcę nówkę, ale to może moja fanaberia
, inne rzeczy przyjmę, odkupię... 
Ja mam podobnie, ale jeszcze fotelika do auta nie kupię używanego, bo nigdy nie wiadomo, czy nie brał udziału w wypadku
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]

-
Właśnie ani nie kuleje ani nic, więc na pewno paluszek nie jest złamany ale spuchnięty i siny i pazurek tak nienaturalnie do góry skierowany... choć piesek fika jak zawsze.. póki co mąż przyciął jej włosy na łapce, odkaził, obciął pazurek i zawinęłam jej łapkę bandażem żeby sobie nie uraziła...
biedactwo moje kochane...
Swoją drogą jak kupiłam tego psa, dostałam wszystkie dokumenty, z których wynika, że nasz psiunio urodził się tego samego dnia kiedy ja i mój mąż byliśmy na pierwszej randce
I tego samego roku...
Agnesia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA mnie tam spacerowka interesuje tylko tak do roku. Później mam zamiar kupić i tak inny wózekroxa wrote:Agnesia nano i mondo maja identyczne wymiary
i wlasnie w nano wiem, ze narzekaja na spacerowke ze mala i dzieci szybko z niej wyrastaja... a mondo ma taka sama...
a zależy mi na dużej gondoli ponieważ dziecko prócz samego siebie musi mieć jeszcze dodatkowy śpiworek na zimę
tak o z doświadczenia koleżanek czerpię wiedzę że żałują małych gondol
i mimo że rodzimy w lutym i zaraz marzec i kwiecień to ostatnio mi przypomnieli że do kwietnia za ciepło to nie jest, a nawet śnieg pada
-
nick nieaktualny
-
Pianistka wrote:A orientujecie się może od jakiego wieku można dziecko nosić w chuście? Ja zamierzam taką zakupić, że jeśli będę musiała wyjść gdzieś na chwilę, np do sklepu...nie będę targać wózka

Profesjonalnie zawiązaną od urodzenia
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]

-
nick nieaktualnychustować dziecko można odrazu, widziałam nawet gdzieś Artykuł o chustowaniu 14dniowego maluszka. Na chwilę nie zaszkodzi:)Pianistka wrote:A orientujecie się może od jakiego wieku można dziecko nosić w chuście? Ja zamierzam taką zakupić, że jeśli będę musiała wyjść gdzieś na chwilę, np do sklepu...nie będę targać wózka

http://www.babytula.pl/collections/chusty-do-noszenia-1
od urodzenia do 12kg napisali
-
A.W. wrote:Oj dziewczyny ale Was dziś wzięło na te wózki... ale poczytałam i dzięki Wam zdobyłam pierwszą wiedzę na ich temat

Bianka super, że rodzice tak zareagowali:) Moi już wiedzą, a jutro dowiedzą się teściowie - jestem bardzo ciekawa ich reakcji ale jestem pewna, że będzie pozytywna:)
Cynamonowa widzę, że rzadko się pojawiasz ostatnio - gratuluję wizyty
Dzięki wszystkim
U mnie ostatnio i samopoczucie nie dopisuje i sporo się dzieje. Wczoraj babcia (na razie operacja wstrzymana, obserwują ją przez najbliższe 2-3 dni), dziś goście przez cały wieczór. Jutro jedziemy poinformować rodzinę narzeczonego w ciągu dnia i moją jak przyjedzie wieczorem. Jadą samochodem z UK więc się wygrzeja trochę po drodze
Użyło mi jak zobaczyłam serduszko
Jutro napisze te nazwiska, muszę tylko wszystkie odszyfrować (ehhh ten lekarski charakter pisma
). A teraz lecę spać, dobranoc wszystkim
-
nick nieaktualnyJa też poszłam dziś na frytki nie mogłam się opanowaćPianistka wrote:Idę rozgrzać frytownicę i będą frytki na kolacje
mniam
Widziałam ciekawsze artykuły o chustowaniu, ale nie zapisałam i tak na szybko coś znalazłam.
Mam jeszcze o kurtkach do chusty:)
http://lepszawersjamnie.blogspot.com/2014/11/jak-nosic-w-chuscie-zima-moja-kurtka-do.html -
nick nieaktualnypooglądałam Twoje zdjęcia na fb, ale Tobie jest pięknie w prostej grzywce i włosach do ramion! Normalnie nie poznałam Cię wręczPianistka wrote:Lelewela, zobacz na fb
Mam mnóstwo zdj z nią/ jej 
No fakt, jak urodzę w lutym to kilka miesięcy będę chodziła w kurtce, fakt...
A piesek fajowski! 
Ja mojej psinie obcinałam dziś pazurki, ale dałam rady tylko tylne bo tak nie lubi tego że mnie całą podrapała:) -
Agnesia wrote:A mnie tam spacerowka interesuje tylko tak do roku. Później mam zamiar kupić i tak inny wózek
a zależy mi na dużej gondoli ponieważ dziecko prócz samego siebie musi mieć jeszcze dodatkowy śpiworek na zimę
tak o z doświadczenia koleżanek czerpię wiedzę że żałują małych gondol
i mimo że rodzimy w lutym i zaraz marzec i kwiecień to ostatnio mi przypomnieli że do kwietnia za ciepło to nie jest, a nawet śnieg pada 
To ja się zgadzam
teraz po doświadczeniach z jednym dzieckiem kupiłabym niedrogą, dużą gondolę (Ola dość długo w niej jeździła) i porządną osobną spacerówkę. My kupiliśmy 3w1 i jak zaczęliśmy używać spacerówki z zestawu to doszliśmy szybko do wniosku, że za duża jest, do auta nie wchodzi itp i kupiliśmy mniejszą, którą używamy czasem do dziś
więc w zasadzie 3w1 było zbędne
-
Moja psinka potrafi spać przy strzyżeniu
Na obcinanie pazurków też nie reaguje...
Kiedyś zostawiliśmy kamerkę żeby sprawdzić co ona robi jak jesteśmy w pracy... pierwsze 5 godzin spała na kocu a kolejne 4 na poduszce... Przez 9 godzin nie zlazła z sofy!!! 
10 lat noszę krótkie włosy a jak przyjechałam do Norwegii to tak właśnie zapuściłam...
No ale rok temu znowu ścięłam... w tym momencie znów zapuszczam i się męczę
jutro idę końcówki podciąć i jakąś formę nadać bo wyglądam jak zarośnięty bezdomny
no ale niestety tak wygląda zapuszczanie włosów z tak krótkiej fryzury.. a jeszcze miałam cały bok ogolony na 2 mm w lutym ^^ masakra teraz to zapuścić...
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

13.08.2014