X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss to masz nieciekawie. Moze jednak unikaj wyjścia z domu ale jeść cos tez musisz.
    Ja właśnie zjadłam kanapkę na leżąco i mam nadzieję ze się przyjmie :P

Max pytalam gina czy mogę pić wapno na alergię powiedział ze mogę.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje mdłości też troche odpuściły i są do zniesienia :-) najgorzej jest tylko po posiłkach, musze jeść na raty i walczyć by wszystko zostało na swoim miejscu :p ale wcześniej było dużo gorzej.

Znacie jakieś preparaty na rozstępy, które można używać od początku ciąży?

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie z początkiem 7 tyg mdłości się zaczęły i cały tydzień trzymają na maksa. A wczoraj i dzisiaj mam pojedyncze chwilę wytchnienia :)
    Alergia to niestety mój problem - do tej pory bralam bardzo silne leki a teraz musiała odstawić, ale i tak czuje się lepiej niż powinna biorąc pod uwagę poziom mojej alergii :)
    Iriss odpoczywają :)
    Lelewela to tylko się cieszyć że dobrze się czujesz :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej, CHŁODNEJ soboty życzę :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)
    Ja właśnie wróciłam od fryzjera, podcięłam końcówki, podrównałam i wyglądam jak człowiek :) w końcu :)
    Zrobiła mi tył tak, że nawet jeśli nie zetnę go przez kilka miesięcy to dorośnie na boba, jest w końcu wyrównany :)
    Także jestem zadowolona :)
    Potem skoczyłam na zakupy, kupiłam sobie 2 pary legginsów i 4 tuniki :D
    Byłam w aptece, kupiłam magnez bo mi się skończył wczoraj i w sumie tyle :)
    Idę ogarnąć w domu, zjeść coś i spadam do pracy :)
    Miłego dzionka!!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale masakra :/ złamałam klucz do domu bo głupia ja chciałam nim coś podważyć... i wpadłam na genialny pomysł że skleję go super glue to wtedy Dawid się nie zorientuję... tak też zrobiłam... tylko że złamał się ponownie... tym razem siedząc w zamku :/
    ^^ Dawid już jedzie to naprawić...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż nie może się nadziwić mojej głupocie... ^^
    Ja w sumie tez

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    JA te chwile wytchnienia między mdłościami wykorzystuję na jakieś smakowite rzeczy ;) i też za każdym razem proszę, aby się przyjęło :)

Ja od samego początku prawie używam mleczko, olejek i żel pod prysznic z babyderm dla kobiet w ciąży te z Rossmanna, chwalę sobie bo skóra po nich miła :D a olejek jako główny składnik ma olej ze słodkich migdałów, który przeciwcdziała rozstępom właśnie :). Zobaczymy jak to będzie, niby tendencji do rozstępów nie mam, genetycznie to samo, ale czas pokaże :P
    No i staram sie robić peelingi i szorować się gąbką peelingującą, żeby lepsze ukrwienie było w skórze :)

Chciałam ostanio kupić jakiś krem do biustu dla ciężarnych, ale na wszystkich napisane od 4m-ca, to stwierdziłam że w dupie z tym i używam cały czas mojego serum eveline do piersi, bo sie super sprawdza u mnie, a cycuszki trochę się zwiększyły :) i też smarowałam przed ciążą i smaruję teraz, bo nie chce żeby z moich mikronów zrobiły się później mikrony z rozstępami.
    na serum z eveline jest napisane ze nie mozna uzywac w ciazy i w czasie karmienia, ja tez zawsze uzywalam to serum, ale przestalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 14:52

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest tak zwane roztrzepanie ciążowe :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja wczoraj usłyszałam od szwagierki i teściowej ze na mojej opinii nie można tera polegać bo hormony robią mi wode z mózgu :P haha a miałam doradzić w sprawie spódnicy która mi sie strasznie nie podobała i tak też powiedziałam :D

Vo do kosmetyków ja zmieniłam na serie dla wrażliwej skóry. Mam szampon biały jeleń hipoalergiczny wczesniej używałam bardzo silny szampon z kofeina na wypadanie włosów.pod prysznic mam żel Ziaja ulga oraz mam żel do higieny intymnej Ziaja mamma mia. Ja ogólnie jestem fanką ziaji, bardzo lubię ich kosmetyki. A balsam kupiłam babydream z Rossmana.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    pati, ja mam to serum z nowej serii(Mezo push-up) bez parabenów itp, i nie ma tutaj takiego info a mam tubkę w ręku :). Zresztą jak czytałam etykiety na tych typowo dla kobiet w ciąży to też szaleństwo w składzie.
    ja mialam slim extreme 3D push up w jasno rozowej tubce, nawet nie wiedzialam ze eveline ma tez inne

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palmer's ma fajne kosmetyki ja mam do ciała jeden balsam i na piersi drugi :)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka to się musiałaś wkurzyć nieźle na ten klucz.

Iriss świetny plan :) teraz jesteśmy w tej komfortowej sytuacji, że cobyśmy nie zrobiły to nasi faceci i tak nic nam nie zrobią hehehehe

Ja przesiedziałam cały dzień w domu bo jak bym wyszła na ten upał to bym chyba umarła, ale powoli świruję i chyba wieczorkiem gdzieś wyjdę.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Średni dzień :-(

Rano tylko plamienia, potem taka ulga bo cały dzień nic ... i nawet brzuch jakby mniej bolał. Po czym się położyłam na drzemkę. Spociłam się podczas niej troszkę i po wstaniu w toalecie na papierze żywa czerwona krew. Podtarłam się kilka razy, ciągle była.

Pojechaliśmy do szpitala, w jednym kolejka, ludzie czekali już 6 h, potem do drugiego, przyjęli mnie od razu. Lekarz na bardzo krótko włożył usg - nie chciał mnie długo badać, bo dopiero co byłam badana - powiedział, że zarodek na swoim miejscu w macicy. Reszty nie analizował. Źródła krwawienia nie podał.

Kazał leżeć.

W szpitalu widział już tylko resztki krwi. Teraz też już nie krwawię.

Jestem podłamana i zrezygnowana :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf oby wszystko bylo dobrze!

Dziewczyny wczoraj pisalysmy tu tyle o wozkach ze dzis znow poogladalam na necie i wynalazlam Riko Brano na fotkach wizualnie totalnie podbil moje serce jestem ciekawa jak na zywo i jak sie sprawdza... maja tez serie ze wstawkami ecco...

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf, trzymaj się!!! U mnie nawet krew nie była groźna :) Może tak jak ja powinnaś miec teraz okres? Trzymaj się ciepło!

Ja już wróciłam z pracy, mąż rozebrał zamek i wyjął resztki klucza ze środka... pojechał mi dorobić klucz... i dorobił... taki wielki ok 3 cm z pokemonami!!! Dla dzieci!!! Na złość mi zrobił przez to że zepsułam stary :/ chyba zamaluję to lakierem do paznokci... :/

Idę ogarnąć jakieś jedzenie bo znajomy przychodzi "na alkohol" :) a ja mam czereśnie + truskawki + mnóstwo mrożonych owoców więc jutro zrobię zupę owocową <3 pochwalę się

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Justikf, trzymaj się!!! U mnie nawet krew nie była groźna :) Może tak jak ja powinnaś miec teraz okres? Trzymaj się ciepło!

Ja już wróciłam z pracy, mąż rozebrał zamek i wyjął resztki klucza ze środka... pojechał mi dorobić klucz... i dorobił... taki wielki ok 3 cm z pokemonami!!! Dla dzieci!!! Na złość mi zrobił przez to że zepsułam stary :/ chyba zamaluję to lakierem do paznokci... :/

Idę ogarnąć jakieś jedzenie bo znajomy przychodzi "na alkohol" :) a ja mam czereśnie + truskawki + mnóstwo mrożonych owoców więc jutro zrobię zupę owocową <3 pochwalę się

Miałaś również krwawienie? Nie tylko plamienie?

• ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf trzymam kciuki żeby to nie było nic złego trzymaj się i odpoczywaj <3

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam wczoraj na Usg. Popłakałam się ze szczęścia. 5mm szara plamka i pulsujący miarowo punkcik :-D Na samym początku miałam krwawienie kilka dni dlatego byłam " nastraszona " ciążą pozamaciczną.uff.lekarz kazał pożegnać się z tą myślą ;-) To na prawdę wiele zmienia, kiedy zobaczy się maleństwo na monitorze!

ilka85, lelewela lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Średni dzień :-(
    i po wstaniu w toalecie na papierze żywa czerwona krew.
    Nie napisałaś że lało się litrami, a jedynie o kolorze... :) a krew, czerwoną też miałam... nie jakieś ilości jak przy @ ale to wciąż była krew a nie brązowe brudy... musi być dobrze!

Edit: To mój post nr 1000 :D :D :D
    Jakiś szampan może czy coś??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 23:51

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ