Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje mdłości też troche odpuściły i są do zniesienia
najgorzej jest tylko po posiłkach, musze jeść na raty i walczyć by wszystko zostało na swoim miejscu :p ale wcześniej było dużo gorzej.
Znacie jakieś preparaty na rozstępy, które można używać od początku ciąży?

-
No u mnie z początkiem 7 tyg mdłości się zaczęły i cały tydzień trzymają na maksa. A wczoraj i dzisiaj mam pojedyncze chwilę wytchnienia

Alergia to niestety mój problem - do tej pory bralam bardzo silne leki a teraz musiała odstawić, ale i tak czuje się lepiej niż powinna biorąc pod uwagę poziom mojej alergii
Iriss odpoczywają
Lelewela to tylko się cieszyć że dobrze się czujesz
-
Hejo

Ja właśnie wróciłam od fryzjera, podcięłam końcówki, podrównałam i wyglądam jak człowiek
w końcu 
Zrobiła mi tył tak, że nawet jeśli nie zetnę go przez kilka miesięcy to dorośnie na boba, jest w końcu wyrównany
Także jestem zadowolona
Potem skoczyłam na zakupy, kupiłam sobie 2 pary legginsów i 4 tuniki
Byłam w aptece, kupiłam magnez bo mi się skończył wczoraj i w sumie tyle
Idę ogarnąć w domu, zjeść coś i spadam do pracy
Miłego dzionka!! -
Ale masakra
złamałam klucz do domu bo głupia ja chciałam nim coś podważyć... i wpadłam na genialny pomysł że skleję go super glue to wtedy Dawid się nie zorientuję... tak też zrobiłam... tylko że złamał się ponownie... tym razem siedząc w zamku 
^^ Dawid już jedzie to naprawić... -
na serum z eveline jest napisane ze nie mozna uzywac w ciazy i w czasie karmienia, ja tez zawsze uzywalam to serum, ale przestalamIriss wrote:JA te chwile wytchnienia między mdłościami wykorzystuję na jakieś smakowite rzeczy
i też za każdym razem proszę, aby się przyjęło 
Ja od samego początku prawie używam mleczko, olejek i żel pod prysznic z babyderm dla kobiet w ciąży te z Rossmanna, chwalę sobie bo skóra po nich miła
a olejek jako główny składnik ma olej ze słodkich migdałów, który przeciwcdziała rozstępom właśnie
. Zobaczymy jak to będzie, niby tendencji do rozstępów nie mam, genetycznie to samo, ale czas pokaże 
No i staram sie robić peelingi i szorować się gąbką peelingującą, żeby lepsze ukrwienie było w skórze
Chciałam ostanio kupić jakiś krem do biustu dla ciężarnych, ale na wszystkich napisane od 4m-ca, to stwierdziłam że w dupie z tym i używam cały czas mojego serum eveline do piersi, bo sie super sprawdza u mnie, a cycuszki trochę się zwiększyły
i też smarowałam przed ciążą i smaruję teraz, bo nie chce żeby z moich mikronów zrobiły się później mikrony z rozstępami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 14:52
-
Tak, ja wczoraj usłyszałam od szwagierki i teściowej ze na mojej opinii nie można tera polegać bo hormony robią mi wode z mózgu
haha a miałam doradzić w sprawie spódnicy która mi sie strasznie nie podobała i tak też powiedziałam 
Vo do kosmetyków ja zmieniłam na serie dla wrażliwej skóry. Mam szampon biały jeleń hipoalergiczny wczesniej używałam bardzo silny szampon z kofeina na wypadanie włosów.pod prysznic mam żel Ziaja ulga oraz mam żel do higieny intymnej Ziaja mamma mia. Ja ogólnie jestem fanką ziaji, bardzo lubię ich kosmetyki. A balsam kupiłam babydream z Rossmana. -
ja mialam slim extreme 3D push up w jasno rozowej tubce, nawet nie wiedzialam ze eveline ma tez inneIriss wrote:pati, ja mam to serum z nowej serii(Mezo push-up) bez parabenów itp, i nie ma tutaj takiego info a mam tubkę w ręku
. Zresztą jak czytałam etykiety na tych typowo dla kobiet w ciąży to też szaleństwo w składzie. -
Pianistka to się musiałaś wkurzyć nieźle na ten klucz.
Iriss świetny plan
teraz jesteśmy w tej komfortowej sytuacji, że cobyśmy nie zrobiły to nasi faceci i tak nic nam nie zrobią hehehehe
Ja przesiedziałam cały dzień w domu bo jak bym wyszła na ten upał to bym chyba umarła, ale powoli świruję i chyba wieczorkiem gdzieś wyjdę. -
nick nieaktualnyŚredni dzień

Rano tylko plamienia, potem taka ulga bo cały dzień nic ... i nawet brzuch jakby mniej bolał. Po czym się położyłam na drzemkę. Spociłam się podczas niej troszkę i po wstaniu w toalecie na papierze żywa czerwona krew. Podtarłam się kilka razy, ciągle była.
Pojechaliśmy do szpitala, w jednym kolejka, ludzie czekali już 6 h, potem do drugiego, przyjęli mnie od razu. Lekarz na bardzo krótko włożył usg - nie chciał mnie długo badać, bo dopiero co byłam badana - powiedział, że zarodek na swoim miejscu w macicy. Reszty nie analizował. Źródła krwawienia nie podał.
Kazał leżeć.
W szpitalu widział już tylko resztki krwi. Teraz też już nie krwawię.
Jestem podłamana i zrezygnowana
-
nick nieaktualnyJustikf oby wszystko bylo dobrze!
Dziewczyny wczoraj pisalysmy tu tyle o wozkach ze dzis znow poogladalam na necie i wynalazlam Riko Brano na fotkach wizualnie totalnie podbil moje serce jestem ciekawa jak na zywo i jak sie sprawdza... maja tez serie ze wstawkami ecco... -
Justikf, trzymaj się!!! U mnie nawet krew nie była groźna
Może tak jak ja powinnaś miec teraz okres? Trzymaj się ciepło!
Ja już wróciłam z pracy, mąż rozebrał zamek i wyjął resztki klucza ze środka... pojechał mi dorobić klucz... i dorobił... taki wielki ok 3 cm z pokemonami!!! Dla dzieci!!! Na złość mi zrobił przez to że zepsułam stary
chyba zamaluję to lakierem do paznokci... 
Idę ogarnąć jakieś jedzenie bo znajomy przychodzi "na alkohol"
a ja mam czereśnie + truskawki + mnóstwo mrożonych owoców więc jutro zrobię zupę owocową
pochwalę się
-
nick nieaktualnyPianistka wrote:Justikf, trzymaj się!!! U mnie nawet krew nie była groźna
Może tak jak ja powinnaś miec teraz okres? Trzymaj się ciepło!
Ja już wróciłam z pracy, mąż rozebrał zamek i wyjął resztki klucza ze środka... pojechał mi dorobić klucz... i dorobił... taki wielki ok 3 cm z pokemonami!!! Dla dzieci!!! Na złość mi zrobił przez to że zepsułam stary
chyba zamaluję to lakierem do paznokci... 
Idę ogarnąć jakieś jedzenie bo znajomy przychodzi "na alkohol"
a ja mam czereśnie + truskawki + mnóstwo mrożonych owoców więc jutro zrobię zupę owocową
pochwalę się
Miałaś również krwawienie? Nie tylko plamienie? -
Dziewczyny byłam wczoraj na Usg. Popłakałam się ze szczęścia. 5mm szara plamka i pulsujący miarowo punkcik
Na samym początku miałam krwawienie kilka dni dlatego byłam " nastraszona " ciążą pozamaciczną.uff.lekarz kazał pożegnać się z tą myślą
To na prawdę wiele zmienia, kiedy zobaczy się maleństwo na monitorze!
ilka85, lelewela lubią tę wiadomość
-
Nie napisałaś że lało się litrami, a jedynie o kolorze...justikf wrote:Średni dzień

i po wstaniu w toalecie na papierze żywa czerwona krew.
a krew, czerwoną też miałam... nie jakieś ilości jak przy @ ale to wciąż była krew a nie brązowe brudy... musi być dobrze!
Edit: To mój post nr 1000

Jakiś szampan może czy coś??Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 23:51
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH