SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam po długim dniu. Chyba popadłam w paranoje bo nie weszłam do jeziora, bałam się że złapie jakaś infekcje. Później posiedziałam na działce :)
    Tak miałam dziś wielki brzuch że sąsiad mnie zapytał o ciąże :/ trochę to był nie na miejscu, popatrzyłam tylko na niego i poszłam dalej.

• lelewela Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf nie martw się przynajmniej próbuj, chociaż wyobrażam sobie jakie to musi być trudne. A kiedy masz teraz planową wizytę?

Kri gratulacje, wspaniałe uczucie :)

Agnesia ja też mam wielki wzdęty brzuch, po całym dniu to już wogóle. Ja ogólnie byłam zawsze szczupła i miałam duże wcięcie w tali, a teraz talia prawie mi zanikła, taki klocek się zrobiłam.

My dopiero ze spaceru wróciliśmy, tak fajnie teraz jest, że się wracać nie chciało :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf mam nadzieję, że wszystko bedzie dobrze.

Ja dziś miałam i bóle jajników i dołu pleców.

Macie też takie jakby popuchniete podbrzusze? Nie wiem jak to określić dokładnie... Ale dotykając rękami po bokach bardziej podbrzusze, to mam wrażenie, że jest takie nabrzmiałe.

Jutro ostatni dzień urlopu :-( ale miewam mdlosci i trochę mnie korci, żeby sobie urlop przedłużyć...

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max myslę, ze macica się rozrasta i to moze przez to. ja też mam od pępka w dół balonik, a zawsze miałam płaski brzuch.

A co urlopu jesli masz możliwość, to pewnie że bierz.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może powinnam napisać"urlopu" w sensie l4. Zobaczę jak bedzie rano w poniedziałek. Czy będzie taka potrzeba czy nie.

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to jak l4 to tym bardziej bierz :)
    ja mam nadzieję, ze do pracy już nie wrócę. Poza tym nie wiem, czy byłoby to mile widziane bo już szykują osobę na moje miejsce, wiec pewnie więcej zamieszania bym tylko narobiła powrotem. Ale nie tęsknię wogóle :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max, ja podbrzusze mam wyraźnie zaokrąglone i takie twarde, napięte...
    Chyba to normalne :)

Ale jestem śpiąca i zmęczona... w poniedziałek spróbuję się umówić na wizytę u rodzinnego, poprosze o zbadanie progesteronu, TSH no i zrobi mi podstawową morfologię...
    Czy wiek ciąży ma znaczenie przy badanich z krwi? Słyszałam że np grupę krwi robią w 12 tygodniu, nie wcześniej...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wybieram na badania w poniedziałek, ale do lekarza pojadę z nimi dopiero 22 lipca, chyba ze cos bezie nie tak to chyba będę dzwonić do przychodni.
    A czy wiek ciąży ma znaczenie to nie mam pojęcia.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela za mnie też zalatwili już sobie osoby. Raczej nie chcą mnie widzieć xD

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi krew lekarz pobierze na wizycie a wyników nie dostanę do ręki tylko na kolejnej wizycie powie mi czy wszystko ok czy nie :) No i mam iść też z próbką moczu...

Kupiłam sobie dzisiaj magnez... ale ja nienawidzę tych norweskich tabletek... są takie gigantyczne że ledwo mogę to połknąć...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia i dobrze, my to mamy teraz za zadnie odpoczywać :)

U mnie była dziewczyna, która się sprawdziła za inną dziewczynę która niedługo z macierzyńskiego wraca, więc ta ma szansę zostać i dalej mieć pracę na jakiś czas w zastępstwie. Więc co ja mam jej plany krzyżować, niech pracuję dziewczyna :) ja mam umowe na stałe więc nie boję się, ze stracę pracę.....chociaż tyle dobrze.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę dziewczynki spać... oczy mi się same zamykają... Dobranoc :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :)
    ja też zmykam

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, jak czujecie się w ten super upalny poranek?

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja też już jestem po usg, widziałam serduszko <3 popłakałam się ze szczęścia :)
    Niestety obok groszka mam sporego krwiaka :( muszę brać acard i zastrzyki clexane w brzuch :( no i cały czas luteinę. Ale mam już kartę ciąży i dostałam skierowanie na badania krwi. W następnym tyg pojadę zrobić. Robiłyście już te badania z krwi? Mam na toxo, cmv, wr, hiv, hcv, tsh, morfologię, glukozę i różyczkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 08:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxo tsh morfologia wr i glukoze robiłam gr krwi nie bo juz mam oznaczona(mam 0 rh+).
    Ja robiłam badania tez w 8 tygodniu

Dziś mi się śniło ze bylam u ginekologa i zobaczyłam na usg serducho rączki nóżki i okazało się że to chłopak. Boję sie czy to dobry sen w pierwszej ciąży tez mi się śnił chłopak i skończyło się tragicznie.
    Jeszcze tydzień i jeden dzień do wizyty u ginekologa zwariuje. Chyba jako jedyna w 6t3w nie widzialam serducha ale lekarz stwierdził ze ciąża jest mniejsza 5t5w.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 09:25

• kada24 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my mieliśmy jechać nad wodę dziś ale zrezygnowaliśmy bo ma być ok 40 stopni i dzieciaki by się meczyli w ten upał a fasolek by się dopiero gotowal w moim organizmie

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leze w lozku. Przy wiatraczku i sie gotuje.
    Trudno okreslic jak sie czuje.
    Rano wylecialy chyba resztki wczorajszego i teraz jest czysto.
    Jestem dosyc wyciszona, ale zrezygnowana... Troszke poplakuje :-(

Mam wrazenie ze mam mdlosci ale nie jestem pewna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była burza od 23do 4 rano. Dziś jest mega przyjemnie :D chyba pojedziemy zaraz trochę nad wodę posiedzieć :)

• A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami z początkiem 8 tygodnia:) mdłości troszeczkę ustąpiły :) w Warszawie gorąco - po wystawieniu termometru na słońce pokazał się błąd. Wczoraj przekazaliśmy nowinę rodzicom męża, w sumie zgadli zanim zdążyliśmy im powiedzieć:) zobligowali się kupić wózek.

Justikf trzymaj się, odpoczywają i myśl pozytywnie.

Miłej niedzieli Wam życzę :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ