SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam nadzieję że wszystko u Was dobrze ☺
    Pozdrawiam!!!

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

My dziś ostatni dzień, jutro rano ruszamy do domu. Na plaży dziś bardzo przyjemnie, wiaterek, trochę chmurek, choć upał się zapowiada. Za to wczoraj przed południem na plaży było nie do wytrzymania...

Justikf trzymaj się! Oby było wszystko ok :)

Miłej niedzieli wszystkim życzę :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf, odpoczywaj dużo i daj znać :) jesteśmy dobrej myśli
    Ja chyba jako jedyna nie miałam jeszcze badań z krwi... no i nawet nie bede miała na hiv, toxo itd... podstawowa morfologia... no i ja poproszę o tsh i progesteron bo tego też nie robią zawsze...
    U mnie już dzisiaj normalnie, 15 stopni :)
    Nawet nie mam w tym roku możliwości założenia sukienki czy szortów... :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf głowa do góry, będzie dobrze. Odpoczywaj duuużo.

Pianistka ja też nie robiłam jeszcze badań. Idę w poniedziałek i zrobię wszystko. Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze. Mdłości nadal nie mam, tylko brzuch mnie kuje, ostatnio codziennie tak mam rano.

A upał....masakra. W domu źle ale na zewnątrz jeszcze gorzej :(

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Justikf, odpoczywaj dużo i daj znać :) jesteśmy dobrej myśli
    Ja chyba jako jedyna nie miałam jeszcze badań z krwi... no i nawet nie bede miała na hiv, toxo itd... podstawowa morfologia... no i ja poproszę o tsh i progesteron bo tego też nie robią zawsze...
    U mnie już dzisiaj normalnie, 15 stopni :)
    Nawet nie mam w tym roku możliwości założenia sukienki czy szortów... :D
    Ja jeszcze nie miałam badań:) będę teraz chyba w piątek szła to na poniedziałek będą wyniki :)
    Cofam moje słowa że jest przyjemnie:D wylazło słońce i jest milion stopni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje wam za slowa otuchy i kciukasy. Moj maz mnie wspiera i jest dobrej mysli. Ja leze, odpoczywam. Tylko do wc wstaje. I jest poki co calkowicie sucho. Tyle co rano wylecialy wczorajsze resztki. Oby juz tak zostalo. I obym w czwartek na wizycie uslyszala tylko dobre nowiny. Niech moj skarb bedzie silny!!

ilka85 lubi tę wiadomość

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heeej heeej dziewczyny :) ja po całym weekendzie milczenia witam się :)
    Zaraz czytam wszystkie zaległości co tam jak tam się działo... Miłego dzionka kochane :) ale dzisiaj duszno jest .. masakra....

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) ja cały dzień w domu i póki co nie zamierzam się z niego ruszać.
    Badań jeszcze nie robiłam, za 2 tygodnie wizytę to pójdę w przyszłym tygodniu zrobić.

Jakoś dziwnie się czuję eh jakieś dziwnie myśli mnie napadają :-(

Justikf, odpoczywaj :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja rownież przed jutrzejsza wizyta nie mam dobrego humoru. Historia Renieczki dobiła mnie, do tej pory optymistycznie patrzyłam, a teraz sie boje. Tyle czasu minęło a ja nie wiem co sie z bablem dzieje, nie wiem czy bije serduszko, miedzy 4t a 7t mogło sie wiele zdarzyc. Nie dokuczają mi mdłości, moze 3 dni miałam takie mulenie, brzuch pobolewa bez jakiś mocniejszych akcentów, zero plamien, krwawień. Gdyby nie piersi które z rozmiaru A/B wskoczyły na C i bolą, zwłaszcza w nocy, większy apetyt i senność to bym nie pomyślała ze jestem w ciazy. Żałuje ze nie poszłam wcześniej do gin. :/.

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf lez ladnie w lozku, odpoczywaj duzo :) i bedzie wszystko ladnie i dobrze. Najwazniejsze ze bobas ladnie siedzi i jest ok :)

Taru nie nakrecaj sie kochana i nie mysl negatywnie o wszystkim:* bedzie dobrze kochana zobaczysz :*:* musi być !!!!

Ja w piatek robilam wszystkie badania z krwi itp, ale wyniki poszly do mojego lekarza bezposrednio i dopiero na wizycie 22.07 dowiem się czy ok wszystko :) Ale mysle ze tak :):):) po piatkowym i sobotnim grillu gdzie wrocilismy w nocy dzisiaj leze i nic nie robie, brzuszek mnie kluje i czuje sie jak bym byla na porzadnym kacu.. i mdli mnie tak cholernie ...ehhhhh

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze spokojnie, leze. Jedynie wc mnie stresuje bo boje sie co tam zobacze.
    Mysle caly czas o wczorajszym zdarzeniu. Czy myslicie ze mogla mi krew poleciec z pochwy po przegrzaniu sie? Zasnelam w bardzo dusznym i goracym pomieszczeniu i stalo sie to zaraz po wstaniu. Wszystko jest mocno ukrwione wiec moze krew ma prawo poleciec jak z nosa? Nie ma dla mnie czegos takiego jak brak przyczyny i analizuje aby czegos dociec !!!

Taru- nie nakrecaj sie . Nie masz najmniejszych powodow aby na dzien dzisiejszy byc w zlym nastroju.

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, zazdroszczę Ci tych owocków, zjadłabym arbuza ale niestety to Norwegia i sklepy w niedziele są pozamykane... :/ A na stacji benzynowej arbuzów nie mają gnoje! :(

Ja brzuch mam też porządnie wypchany i przynajmniej po domu nie katuję się w jeansach tylko w świeżo zakupionych legginsach i tunikach biegam :)

Mąż wczoraj przyimprezował ze swoim szwagrem, budzę się rano, w salonie syf, szwagier śpi na sofie razem z moim mężem... ^^ Grubo musiało być...
    O ile kiedyś w weekendy mogłam nie spać całe noce i oglądać filmy do 4 rano, grać w karty itp to teraz o godzinie 23 oczy mi się zamykają i uciekam spać bo nie mogę wysiedzieć!

lelewela lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf, u mnie też nie znaleźli przyczyny! Może stres, może hormony... Jeśli nie ma krwiaka lub takiej namacalnej przyczyny to się nie martw bo to szkodzi jeszcze bardziej! :) A który to tc?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koncowka 7 tygodnia.
    Nie denerwuje sie ale lubie wiedziec ...

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj zrobiliśmy sobie ognisko nad wodą :D Nienawidzę komarów... :P
    A dzisiaj rodzinnie, jak to w niedzielę, miłego dzionka :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf, ja swoje miałam w 8 tc... To podobno popularny termin na krwawe przygody... może powinnaś mieć teraz @?
    Tysiaa93 na szczęście ja ostatnio komary widziałam w Polsce kilka lat temu bo w Norwegii tego nie ma :)
    Ale za to są wstrętnie wielkie pająki... kiedyś jeden mnie ugryzł to miałam pół uda sine i została mi po tym blizna :/
    Idę do męża do garażu pomóc mu dłubać przy motorze :)
    Miłej niedzielki!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też upalnie. Chlodze się w cieniu nad jeziorem.
    Ja badania krwi zrobię we wtorek bo przed urlopem nie zdążyłam.
    Spokojnie zdążę z wynikami bo do gina idę 16 lipca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 13:56

miszkaaa lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Taru Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje ze tu wszystko moze mieć znaczenie, zależy jak każda z nas jest jest i jaka ma tolerancje na gorąca, niewygodę, czas podróży i jak ta podróż sie odbywa itd. Przypomina mi sie historia Pianistki, która w długiej podróży pociągiem, plamila. Byc moze u Ciebie justikf gorąco i duchota wywołała ten stan. Ja wiem po sobie, w piątek spędziłam 4 h w podróży, w aucie, nie umiałam znaleźć sobie pozycji, pod koniec jazdy pojawił sie śluz, biały , przypominający płodny (miałam na początku gdy sie dowiedziałam o ciazy, potem było go dużo mniej), a teraz podczas jazdy zalało mnie. Bałam sie ze plamie. Gdy w sobotę wracałam znów 4 h, sytuacja sie powtórzyła. Wiem, ze to nie jest to samo co u Ciebie (bo widziałaś krew), ale moze tak reagujemy, kwestia unerwienia, a to juz jest sprawa indywidualna.

Doti87 lubi tę wiadomość

Taru

• Taru Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie ja z innej beczki zapytam, wiadomo, ze kobieta w ciazy zwykle jest mała elektrownia cieplna. Ja z tych, które maja wiecznie zimne dłonie i stopy. Teraz w ciazy mam tak, ze w dzień raczej jest mi chłodno, za to w nocy grzeje niemiłosiernie. Najgorzej jest w stopy, tak jakby w stopach kumulowało sie całe gorąco. Nie da sie wtedy zasnąć. Ma któraś z Was podobnie?

Taru

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru bardzo dobrze napisałaś!!! Organizm tak po prostu reaguje na dużą zmianę temperatury ciśnienia itp
    Także spokojnie dzisiaj odpoczywaj i nic się nie martw

A ja idę zajadac arbuza hihihihi

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ