Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyszara myszka wrote:Hej dziewczyny!
witam Was po powrocie z piekła ;/
W piątek zaczelam krwawic - nie było to brazowe plamienie tylko normalnie czerwona krew. nie dużo ma tak na polowe wkładki no ale gin kazal jechać do szpitala. tam zrodla krwawienia nie było, a z dzieckiem wszystko dobrze - zrobili mi usg i w końcu slyszalam serduszko
ale zostawili mnie tam na dwie noce - wczoraj jeszcze troszkę krwi poleciało, ale od razu mnie zbadal i ponownie brak zrodla ;/ od wczoraj wieczorem brudze tylko na prawie czarno, ale powiedzieli ze to dobrze bo wszystko się oczyszcza. znowu zrobili dziś usg i wszystko w porządku - serduszko bilo bardzo mocno 
MAsakRa z tymi krwawieniami i plamieniami jak widze na forum!
Dzis mi się trafil fajny lekarz na dyżurze i mnie uspokoil żeby lezec po prostu bo przy takim upale to się może powtórzyć ale ze wszystko wygląda bardzo dobrze. Na szczęście.
To pokrzepienie dla mnie. Powiedz skad jestes i w jakim szpitalu bylas? To wazne info dla mnie- bo ja osobiscie wolalabym zostac na obserwacji zamiast byc odsylana z kwitkiem.
Wazne tez info z tym czarnym oczyszczaniem. Ja jak teraz sporadycznie brudze to mam czarne grudki. -
początek poronienia to można podejrzewać (oczywiście upraszczając bo sa rozne przypadki) jak sa
a) bardzo silne bole brzucha
b) leci bardzo dużo krwi, porównywalnie jak w najobfitszy dzień okresu
c) leca skrzepy
tak mi powiedział ten lekarz. ja się ciesze ze pojechałam bo jak już zobaczę kapke krwi to nie będę az tak panikować.
Dziwne tylko ze nie było zadnego zrodla - wszystko pozamykane. ale podobno może się przy lekkim krwawieniu kosmówka leciutko odklejać - to gdzies wyczytałam. -
powiem wam ze bylam strasznie wystraszona, ale to usg mnie uspokoilo, bicie serca najważniejsze ze było
a wcześniej nie slyszalam wiec tym bardziej się ciesze ze tam pojechałam bo tak to bym do przyszłego piątku do wizyty się martwila czy jest czy nie ma
a i oczywiście znowu na usg wygladalo na inny wiek! mój lekarz mowil ze ciaza mlodsza,a ten w szpitalu powiedział ze z usg to jest 7 tydzień i 4 dzień! ale usg mieli lepszej jakości niż mój lekarz chyba wiec sama nie wiem - a to było w piątek wiec może jednak powinnam liczyc od ostatniej miesiączki, wtedy we srode bym zaczelam 9 tydzień - sama nie wiem
justikf - dodaj mnie do friendsow to Ci napisze w którym szpitalu -
nick nieaktualnyszara myszka wrote:powiem wam ze bylam strasznie wystraszona, ale to usg mnie uspokoilo, bicie serca najważniejsze ze było
a wcześniej nie slyszalam wiec tym bardziej się ciesze ze tam pojechałam bo tak to bym do przyszłego piątku do wizyty się martwila czy jest czy nie ma
a i oczywiście znowu na usg wygladalo na inny wiek! mój lekarz mowil ze ciaza mlodsza,a ten w szpitalu powiedział ze z usg to jest 7 tydzień i 4 dzień! ale usg mieli lepszej jakości niż mój lekarz chyba wiec sama nie wiem - a to było w piątek wiec może jednak powinnam liczyc od ostatniej miesiączki, wtedy we srode bym zaczelam 9 tydzień - sama nie wiem
justikf - dodaj mnie do friendsow to Ci napisze w którym szpitalu
Chyba jestesmy friendsami. Nie widze opcji - albo to kwestia tego ze uzywam tel. Ew. Napisz na naszej grupie na Fb.
Przy pierwszym poronieniu w pierwszy dzien nie mialam duzo krwi. Malo wylecialo a lekarka widziala ja w srodku. Potem popuscilo.
-
nick nieaktualny
-
hej, ale upał straszny. W cieniu o 19 pokazywało 34 stopnie. maskara. Strasznie głowa mnie od tego upału boli. Ale posiedzieliśmy na działeczce u mamy to przynajmniej można było się wodą trochę schłodzić.
Cieszę się, ze mimo plamień u was wszystko dobrze. Ja zaczynam się stresować badaniami, bo idę jutro z krwi zrobić te podstawowe i coraz więcej o tym myślę.
Ciągle też czytam jakie witaminy nalezy dostarczać organizmowi i się zastanawiam czy się dobrze odżywiam, zwariować można. A usg mam za 3 tyg.
ja nie wiem jak wytrzymam
-
Lelewela, na pewno wszystko będzie ok! A nawet jeśli będzie brakowało jakiegoś składnika odżywczego to są suplementy i można szybciutko naprawić

Ja nawet nie mam jeszcze godziny ustalonej do lekarza, wysłałam dzisiaj SMS do przychodni, jutro dopiero mi odpiszą na którą godzinę i kiedy... poprosiłam o środę lub piątek bo tylko w te dni mam czas przed pracą
Nie wiem czy iść na to USG ok 15 lipca czy poczekać jeszcze i pójść po 2 tygodniach... Zobaczę czy wytrzymamy
-
Tylko ja nie mam zadnych badań zleconych czego moze mi brakować, a teraz jak jakaś głupia zaczęłam się nakręcać, ze sama swojemu dziecku zaszkodzę
ech, jak ktoś ma coś ze świra to w ciąży jest jeszcze z tym trudniej 
A na testy pappa pojedziemy chyba pod koniec tygodnia, bo nie wyobrażam sobie jechac tyle kilometrów w tym upale, a od czwartku podobno chłodniej. -
Lelewela już kiedyś tu pisałam o omega med optima. Mi zalecił lekarz ale przed jakimikolwiek badaniami i powiedział, że ma najlepszy skład : kwas foliowy, żelazo, wit D, jod i DHA czyli to co z omega3 jest najbardziej potrzebne. To jest bez recepty ale możesz się upewnić lekarza.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH