SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Hej dziewczyny!

witam Was po powrocie z piekła ;/
    W piątek zaczelam krwawic - nie było to brazowe plamienie tylko normalnie czerwona krew. nie dużo ma tak na polowe wkładki no ale gin kazal jechać do szpitala. tam zrodla krwawienia nie było, a z dzieckiem wszystko dobrze - zrobili mi usg i w końcu slyszalam serduszko ;):) ale zostawili mnie tam na dwie noce - wczoraj jeszcze troszkę krwi poleciało, ale od razu mnie zbadal i ponownie brak zrodla ;/ od wczoraj wieczorem brudze tylko na prawie czarno, ale powiedzieli ze to dobrze bo wszystko się oczyszcza. znowu zrobili dziś usg i wszystko w porządku - serduszko bilo bardzo mocno ;)
    MAsakRa z tymi krwawieniami i plamieniami jak widze na forum!
    Dzis mi się trafil fajny lekarz na dyżurze i mnie uspokoil żeby lezec po prostu bo przy takim upale to się może powtórzyć ale ze wszystko wygląda bardzo dobrze. Na szczęście.

To pokrzepienie dla mnie. Powiedz skad jestes i w jakim szpitalu bylas? To wazne info dla mnie- bo ja osobiscie wolalabym zostac na obserwacji zamiast byc odsylana z kwitkiem.

Wazne tez info z tym czarnym oczyszczaniem. Ja jak teraz sporadycznie brudze to mam czarne grudki.

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka, ciekawe czy list z wynikami badan to standard czy tylko u Ciebie tak to wygląda? Hmmmm...
    Mam nadzieję, że i u mnie tak to będzie wyglądało :)
    Na kiedy masz usg połówkowe? :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 10.09. na 9:00 :)

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! :) Ja idę w połowie lipca na USG razem z mężem a potem pewnie gdzieś w sierpniu pójdę :)
    Kiedy składasz wniosek o macierzyński?Tak do końca września by się przydało...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    początek poronienia to można podejrzewać (oczywiście upraszczając bo sa rozne przypadki) jak sa
    a) bardzo silne bole brzucha
    b) leci bardzo dużo krwi, porównywalnie jak w najobfitszy dzień okresu
    c) leca skrzepy
    tak mi powiedział ten lekarz. ja się ciesze ze pojechałam bo jak już zobaczę kapke krwi to nie będę az tak panikować.
    Dziwne tylko ze nie było zadnego zrodla - wszystko pozamykane. ale podobno może się przy lekkim krwawieniu kosmówka leciutko odklejać - to gdzies wyczytałam.

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam ze bylam strasznie wystraszona, ale to usg mnie uspokoilo, bicie serca najważniejsze ze było ;) a wcześniej nie slyszalam wiec tym bardziej się ciesze ze tam pojechałam bo tak to bym do przyszłego piątku do wizyty się martwila czy jest czy nie ma

a i oczywiście znowu na usg wygladalo na inny wiek! mój lekarz mowil ze ciaza mlodsza,a ten w szpitalu powiedział ze z usg to jest 7 tydzień i 4 dzień! ale usg mieli lepszej jakości niż mój lekarz chyba wiec sama nie wiem - a to było w piątek wiec może jednak powinnam liczyc od ostatniej miesiączki, wtedy we srode bym zaczelam 9 tydzień - sama nie wiem

justikf - dodaj mnie do friendsow to Ci napisze w którym szpitalu

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    powiem wam ze bylam strasznie wystraszona, ale to usg mnie uspokoilo, bicie serca najważniejsze ze było ;) a wcześniej nie slyszalam wiec tym bardziej się ciesze ze tam pojechałam bo tak to bym do przyszłego piątku do wizyty się martwila czy jest czy nie ma

a i oczywiście znowu na usg wygladalo na inny wiek! mój lekarz mowil ze ciaza mlodsza,a ten w szpitalu powiedział ze z usg to jest 7 tydzień i 4 dzień! ale usg mieli lepszej jakości niż mój lekarz chyba wiec sama nie wiem - a to było w piątek wiec może jednak powinnam liczyc od ostatniej miesiączki, wtedy we srode bym zaczelam 9 tydzień - sama nie wiem

justikf - dodaj mnie do friendsow to Ci napisze w którym szpitalu

Chyba jestesmy friendsami. Nie widze opcji - albo to kwestia tego ze uzywam tel. Ew. Napisz na naszej grupie na Fb.
    Przy pierwszym poronieniu w pierwszy dzien nie mialam duzo krwi. Malo wylecialo a lekarka widziala ja w srodku. Potem popuscilo.

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyslalam ci zaproszenie, musisz w wiadomościach w powiadomieniach zobaczyć - nie jestem na grupie na fb :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaakceptowalam. Tak mysle.

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Looo ale dzisiaj gorąco było, masakra jakaś. Dopiero wyszłam na ogród podlewać trawke i nadal ciepło jest...
    Jak się cieszę że mam w domu miło chłodno mhmm :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero zaczynam wychodzić na taras... rano zapowiadało się że będzie chłodno ale było 30 w dzień :)
    Zjadłam przed chwilą cały talerz truskawek duszonych z jogurtem naturalnym :) pyyyycha :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ale upał straszny. W cieniu o 19 pokazywało 34 stopnie. maskara. Strasznie głowa mnie od tego upału boli. Ale posiedzieliśmy na działeczce u mamy to przynajmniej można było się wodą trochę schłodzić.
    Cieszę się, ze mimo plamień u was wszystko dobrze. Ja zaczynam się stresować badaniami, bo idę jutro z krwi zrobić te podstawowe i coraz więcej o tym myślę.
    Ciągle też czytam jakie witaminy nalezy dostarczać organizmowi i się zastanawiam czy się dobrze odżywiam, zwariować można. A usg mam za 3 tyg. :( ja nie wiem jak wytrzymam :(

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela, na pewno wszystko będzie ok! A nawet jeśli będzie brakowało jakiegoś składnika odżywczego to są suplementy i można szybciutko naprawić :)
    Ja nawet nie mam jeszcze godziny ustalonej do lekarza, wysłałam dzisiaj SMS do przychodni, jutro dopiero mi odpiszą na którą godzinę i kiedy... poprosiłam o środę lub piątek bo tylko w te dni mam czas przed pracą :)
    Nie wiem czy iść na to USG ok 15 lipca czy poczekać jeszcze i pójść po 2 tygodniach... Zobaczę czy wytrzymamy :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja nie mam zadnych badań zleconych czego moze mi brakować, a teraz jak jakaś głupia zaczęłam się nakręcać, ze sama swojemu dziecku zaszkodzę :( ech, jak ktoś ma coś ze świra to w ciąży jest jeszcze z tym trudniej :(
    A na testy pappa pojedziemy chyba pod koniec tygodnia, bo nie wyobrażam sobie jechac tyle kilometrów w tym upale, a od czwartku podobno chłodniej.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę nawet robiła tych testów... :) A co do badań, to porozmawiaj z lekarzem, ale może gdybyś brała jakiś kompleks witamin dla kobiet w ciąży to nie musiałabyś się martwić :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biorę femibin 1 ale on ma mało wszystkiego, nie ma magnezu więc magnez łykam osobno i tran bo ma omega 3 a to podobno tez ważne.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistko, wniosek o macierzyński możesz złożyć dopiero po 26 tc. Wtedy dopiero położna wystawia zaświadczenie, że minął ten 26 tydzień i wpisuje datę porodu..

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela z tranem uważają bo z tego co czytałam jest tam wit A i trzeba uważać żeby jej nie przedawkować.

Strasznie duszno... Wyszła przed chwilą na balkon ale powietrze stoi...

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.W. no widzisz i własnie dlatego czuję się głupia :( bo pytałam w aptece o samo omega 3 bez żadnych witamin to nie ma :(

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela już kiedyś tu pisałam o omega med optima. Mi zalecił lekarz ale przed jakimikolwiek badaniami i powiedział, że ma najlepszy skład : kwas foliowy, żelazo, wit D, jod i DHA czyli to co z omega3 jest najbardziej potrzebne. To jest bez recepty ale możesz się upewnić lekarza.

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ